Bir ara bende TR ye geri tasinmaya niyetlenmistim ama her 2-3 ayda bir gelip o eziyeti gordugum icin tamamen vazgectim . Fransadami yasiyorsun kal orada TR yi sadece tatil amacli dusun .
Bir ara bende TR ye geri tasinmaya niyetlenmistim ama her 2-3 ayda bir gelip o eziyeti gordugum icin tamamen vazgectim . Fransadami yasiyorsun kal orada TR yi sadece tatil amacli dusun .
Gelme kardeşim biz bile buradan kaçmaya çalışıyoruz fırsat yaratmaya çalışıyoruz senin ne işin var burada.
Hayatını kur, kendini geliştir yaşamana bak. Yazın 1 ay tatile gelirsin geldiğinde anlarsın.
Ne kadar acı bir durum insanın yaşadığı yeri kötülemesi ve tavsiye etmemesi ama yapacak bir şey yok. Görünen köy kılavuz istemiyor maalesef..
Nacizane önerim, gelmeyin. Elektriki az da kullansan muhtemelen artık banko 100 TL gelecek, kira İstanbul'da hiç ucuz ve uygun değil. Isınma, su, aidat, mutfak masrafı...vs
Birinizin aldığı maaş kiraya gidecek, birinizin ki gıda dahil evin masraflarına gidecek. Birinizin maaşı da dışarıda gezip tozmaya gidecek. Dışarıda en basitinden bir tane hamburger (heryer oldu burger lab, burger fantasy, burger stop, burger world...) ve içecek 20 TL. Akşama kadar gezdin tozdun 3 arkadaş hep hamburger ayran tükettiniz, günlük 120 TL oldu. Bunun birde ulaşımı var, birde sürekli hamburger yemekten bağırsakların betonlaşması var.
Özetle, akşam belli bir saatten sonra dışarı çıkamayacağın bir semtte 3 arkadaş kirada oturup, sürekli makarna tüketirseniz belki geçinirsiniz.
Fransızca bilgin ne seviyede? Asgari ücret değilde Türkiyedeki Fransız firmaları araştırıp Fransızca- Türkçe çeviri rehberlik tercümanlık vs yapabilirsen gel.
1300 TL istanbulda yaşamayı aklından geçirme derim..
mesleki zorunluluk olmasa asla izmirden gelmezdim ben istanbula. ama macburiyetler zorunlu tuttu. eğer baska sehirde yasama sansın varsa gelme sakın.bir yandan pahalı bir şehir, bir yandan kalabalığı, trafiği, insani olarak hiç bir sekilde mutlu etmez seni. ben şahsen izmirli olarak şu an izmirde iş şansım olsa dakka durmam
.
Istanbul pahalı şehir kardeşim. 1 liralık çay, semte göre kimi yerde 5 lira kimi yerde 7-8 lira..
akbil parası desen uçmuş gitmiş, dışarı çıkmaktan usanırsın.
Ne iş yapacağın önemli, elektrik su kira verdikten sonra sana 500 kalırsa eh işte işinin görür derece de geçinirsin.
dışarı çıktığında, minimum 100 lüğün gider.
yemekdi çaydı kahveydi, alkol dü derken bir de kız arkadaş yaptım mı vay haline
eğer çok zorunlu değilsen, gelmeni tavsiye etmem![]()
madem konusu var,
İzmir de yaşamak zor mudur İstanbul'a göre ?
İstanbul ' da yaşayan adam İzmir ' de yaşayabilir mi ?
İş olanakları vs nasıl ?
Foça, Alaçatı vs buralarda yaşam nasıl veya merkez de ?
Bazen aklıma esiyor, İzmir ' e yerleşmek..
En azından, bisiklet için oldukça rota çok fazla oralarda![]()
Focada 5sene calistim. Yazin kizlar kisin kopekler dediler. Kisin kopek bile kalmiyor) 9dan sonra izmirden donme sansin kalmiyor. Arabasiz yasanmaz, Bekarsan hic yasanmaz. Tam Emekli yeri. Yazin bayag eglenceli olur ama tum tugay akar, elin askere carpar devamli. Ufacik bir carsisi var. 1 haftada bikarsin. Focayi direk ele bence. Izmirde oturursan haftasonu gezmelik, balik yemelik yer sadece.
Fransızca seviyem neredeyse sıfır olduğu için tercümanlık işi imkansız benim için.
Konunun üzerine İstanbul"da yaşayan farklı arkadaşlarıma bidaha danıştım.
3 kardeş çalışıyorlar, aylık 4500 gelirimiz var 1-1,5 babama gönderiyoruz geri kalan 3-3,5 la zor geçiniyoruz dediler.
Hatta bazen sigara paramız bile kalmıyo dediler.Bende vazgeçmek zorunda kaldım doğal olarak.
araba konusunda bakarsak konuya benzin 1,15-1,25 burada, bir ay çalışıpta araba alabiliyor insanlar.
Benim Türkiye"de en nefret ettiğim şey, köşe başlarına bekleyip toplumun refahını yarıya indiren kekolardır.
Bu arada yukarıdaki abi İzmir"i sormuş.
Geçen yıl yaklaşık 20 gün kalma şansım oldu, gece çıkıp gezerken çok rahat gezebiliyorsunuz.
Benim en çok dikkatimi çeken şey ise sarhoş bikaç insan gördüm, çok ilginç ama millete sataşmıyorlardı.
Çok şaşırmıştım doğrusu. Bilmiyorum belkide benim kaldığım semtten dolayıdır.
Yalnız çok felaket sıcak, sıcağa dayanamam![]()
Niçin herkes memleketinde kalmıyorHerkes kendi memleketini geliştirsin ülkece kalkınalım.
25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
23" Fiat 500e LaPrima
23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
Instagram Paylaşımlarım: edriver_35
bir senedir oradasın ve tek kelime Fransızca öğrenemediysen Türkçe'yi nasıl öğreneceksin?
şaka bir yana ben de almanyaya ilk geldiğimde tek kelime bilmiyordum,
hayatta yapacağım en son şey bu saatten sonra Türkiye'ye geri dönmek.
…
Yaşamayı geçtim. Bir iki yıla "İstanbul"da nefes alabilmek hakkında" diye topicler gelme ihtimali yüksek.
- Abi İstanbul'da nefes alabilir miyim?
- Yok abi alamıyoruz biz de. Ayda 30.000 TL gelirin varsa Manavgat'tan nefes getiriyorlar.
izmir de 29 sene sonrasında buraya geldim. bir kere şunu kesinlikle söyleyebilirim. izmir özgürlüğünün tadını alabildiğin, sokaklarda rahatlıkla dolaşabilceğin tam bir huzur şehri. foça alaçatı kışın aşırı boş olur. bisikletle bostanlıdan çıkar güzelbahçeye kadar bile gidebilirsin. inanılmazda keyifli bir rotası var. istanbuldaki gibi kendi basına kalabileceğin ortamı çok fazla. aksam 10 dan sonra hayat biter. iş olanakları acısından feci kısır. büyükşehir köyü diyebilirim. ne iş yapabileceğinede baglı gerci. izmir bir çok istanbullunun da hayali çok rahattır yaşantısı
![]()
Paran yoksa gelme dostum,para yoksa hayatda yok burda.
Yaklaşık 1 yıl önce açtığımda konuyu güncelleyeyim.
-Konuyu açtıktan 3 ay sonra ufak bir depresyon dönemine girdim ve 3 ay daha devam etti.
Zaten o aralar forumda gidemedim belirli bir süre.
-Toplam 6 ay sonra okula başladım dil hazırlık, hayvan gibi ders çalıştım çoğu zaman.
Şu an dil hazırlık+günde 2 saat ders çalışıyorum, tahminimce 2-3 sene içerisinde Nissan 350Z çekerim
Seneye tahminimce ünitede başladım ev kira derdi yok, arabalarda ucuz
Tavsiyelerini için teşekkür ederim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)