User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
57 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kıbrıs, Azerbaycan yada Gürcistan da yaşamak

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kıbrıs, Azerbaycan yada Gürcistan da yaşamak

Arkadaşlar istemeyerekte olsa ülkenin genel gidişatı ve tüm gidişattan memnuniyetsizlik sebebi ile ülkemden taşınmak istiyorum. Bu üljelerde yaşam şartları hakkında bilgi verebilecek varmı. Dil problemi yaşamayız zaten Türkçe. Hoş başka ülke olsada dil problemimiz yok. Meslek sahibiyiz vs...
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden bu üç ülkeyi tercih ediyorsunuz merak ettim ? Benim de aklımda göç etme planları var evlendikten sonra göçmenlik için başvuracağım ( Kanada ya da Avustralya )

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    236 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen sene 20 gün bakü de kaldım. İstanbulu aratmaz derecede canlıydı. Ama diğer şehirler vs nasil bilmiyorum. Sadece baküyü görebildim. İnsanlar birbirine bizden daha saygılı. Biz dejenere olmuşuz resmen(zaten dejenere bile yabancı bi kelime ) Onlar hala atalardan gelen manevi kültüre daha bağlılar. Zorluk çekeceğinizi düşünmüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gürcistan aile ile gidilecek yer değil , hele taşınmak falan diyorsunuz aman aman çocuk falan varsa kesinlikle önermiyorum .

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Kıbrıs iyidir dil sıkıntısı çekmezsiniz zaten yarısı türk ama biraz zor anlarlar onun dışında ailede herkesde araba olması şart ulaşım sıkıntı taksici ile muhabet etmiştim suç oranı çok düşük diyodu iyi bir yer herkes kurallara saygılı falan ama büyük süper marketler yok biraz geri kalmışlar okumak için gittim ve döndüm ulaşımdan yana çok sıkıntı çektim orda
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tarkan Abi girnede 6 ay askerlik yaptım. Kıbrıs Türk kesimi buralardan özellikle İzmir'den daha kötü. Hayal kırıklığı olur.

Azerbaycan özellikle Baküden müşterilerim vardı kendilerini ve ailelerini gezdirdim. Türklere karşı saygıları var gideceksen ve kendine ait bir iş yapacaksan mutlaka Türk markalı olsun çin mallarına orada da ön yargı var.

Azerbaycan için söylüyorum mutlaka maddi ve siyasi yönden güçlü bir tanıdığın güvendiğin biri yoksa gitme. İnşaat firması sahibi olan bir arkadaşım makina ve kamyonların hepsini orada bırakıp geri geldi.

Gürcistanı bilmiyorum, oralardan Türkiyeye gelip çalışan insanlar varsa çok iyi imkanları olan bir yer olduğunu düşünmüyorum.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gürcistan sıkıntılı abi. gece alemi , kumar , fuhuş hat safhada. aile ile sıkıntı olabilir orada. Yunanistanı neden düşünmüyorsun ?
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş için düzenli olarak Gürcistan ve Azerbaycan'a gidiyorum.

Azerbaycan'da hayat TR'ye ve Gürcistan'a kıyasla oldukça pahalı. Doların Manat karşısında değer kazanmasıyla oldukça sıkıntılı bir dönem içerisindeler şu anda. Hele ki geçen sene yapılan olimpiyat olaylarından dolayı orada da ekonomi pek iyi durumda değil. Bakü fazlasıyla güzel. Araba kullanacaksanız mutlaka cepte nakit olması lazım, polis rüşvet için her yola çıkışta durduruyor. Rüşvet vermeden hiç bir iş yaptıramazsınız. Hayatımda bu kadar rüşvet dönen bir ülke görmedim.

Gürcistan'da yaşanmaz diyen arkadaşlar Batum üzerinden konuşuyor diye düşünüyorum. Tiflis gerçekten çok güzel. Aileyle de rahatlıkla yaşanır. Yemekler efsane. Konu Gürcistan olunca dil biliyorum deme şansınız gerçekten yok, Gürcüce çok uyuz bir dil ve İngilizce bilen bulmak fazlasıyla zor. Gürcistan'da ekonomik durum hem bize hem de Azerbaycan'a göre çok daha kötü. Aylık maaşlar vs oldukça düşük.

Plasti-Dip gibi orijinal bir iş yapılacaksa tercih edilecek yer mutlaka Azerbaycan olmalı. Gürcistan'da adamlar arabayı yaptırmaya para bulamadığından çoğu arabanın ön-arka tampon yok ve tamponlar plaka demirine metal telle bağlanmış durumda

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    1 yıldır Kıbrıstayım. Öyle dışarıdan gözüktüğü gibi herşey güllük gülistanlık değil.
    Adamakıllı evde oturmak istiyorsan kiralar min. 300-350 sterlinden başlıyor.

İş potansiyeli desen o da çok fazla değil. Hotel-Turizm ağırlıklı genel olarak. Otomobil işi de fena sayılmaz.
    Turizm işi genelinde maaş ortalama asgari ücret. 1800-2000TL civarında maaş alınır. Üstü patronlara kalmış.

İş sahibisin ama Kıbrıs'ta kendi işini açmak için yanlış bilmiyorsam 100k € teminat göstermen lazım. Onu da çok kısa bir sürede devlet sana geri veriyor. Ya da KKTC vatandaşı birisiyle %51-49 ortak olarak açabilrsin.
    Bana göre burada Plastidip tarzı kaplama yapan yok denecek kadar az. İnsanların bu işe girişmemesinin sebebi ya tutulmayacağını zannediyorlar ya da zaten sürekli araba değiştiriyoruz kaplamaya gerek yok diyorlardır.

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç gerek yok bence abi
    Bizim bir abi Kıbrısa göç etti 6 ay sonra hem karısından ayrıldı hemde kıbrısı tert etti geldi
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbrıs'ta yaşanmaz.

1 yıl askerlik yaptım, her dönem gezdim Kıbrıs'ı.

Ulaşım için araç şart, kiralar yüksek, eğitim desen UNI hariç hep özel okul, oralarda da pek bir şey öğretmiyorlarmış (Komutanların söyleyişi)
    Kıbrıs'lı için hayat boş, TR nasıl olsa destekliyor para geliyor diye hepsi boş işlerle uğraşıyor.

Alkol, Kumar, Fuhuş dinamiklerinden.

Aero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsettiğiniz üç ülke emin olun buradan daha iyi durumda değildir. Bende çok endişeli ve gerginim durumdan. Ama olay yavaş yavaş 3.dünya savaşına doğru yol aldığı için nereye gitseniz mutsuz olacaksınız. O yüzden burada kalmak en doğru karar.

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yunanistanda bi adaya yerleşeceksin
    ömrün uzar vallahi

ama iş konusu sıkıntı
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiye de bi sorun olsa bu saydıgın yerler etkilenmeyecekmi abi en iyisi gene burası

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 yıldır tifliste yaşıyorum ailemle.Istanbul gıbı bı karmasadan sonra ilaç gibi geliyor.Birçok rahatsızlığım kendiliğinden geçti.Havası süper kuru nemsiz.Turkıyeden belki 10 kat daha güvenlidir.4 5 yaşında çocuklar tek başlarına heryere gidip gelebiliyorlar.Fuhuş kumar yeri diyen arkadaşlar bence o sizin takıldığınız ortamla alakalı olabilir batumu bende sevmiyorum türkiyenin kübası gıbı olmuş.Fıyat olarak turkıyenın yarısı her konuda.Yeme içmede fahiş fiyatlar yok , Dışardan bakıp ulan 4kişi girsek burda bi 500 luk oluruz denılen bı mekanda bıle fıyatlar esnaf lokantasıyla aynı seviyede.İstanbulda yaşayan bi insan buralardada çok daha iyi yaşar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya abi git gitte bu ülkelere gitme ,
    yani hayatını evini işini bıraktığına değecek bir yer olmalı bence.

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kıbrısta yaşanmaz diyenelere +1

Türkiyeden gelenleri hiç sevmiyorlar. Hoş diğer ırkları da pek sevdiklerini söyleyemem. Resmen adamların ağzından şu lafı duydum: Eskiden Türkle uğraşıyoduk şimdi zenciler çıktı bi de dedi. Özellikle Lefkoşada mekanlar bile Türklerin ve Kıbrıslıların gittiği mekan diye ayrılmış durumda. Yanlış anlaşılmasın Kıbrıslılar Türk değildir demiyorum, kendi dediklerini söylüyorum. Kiralar tavan, sterlin üstüne bir de senelik. Hayat pahalı, toplu taşıma yok, saat 6dan sonra dolmuşa benzer sistemleri bitiyor. Kuzenim orada okuyordu, adam sınavdan sınava gidiyordu, zamanını full Türkiyede geçiriyordu.

Utku85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuksaracci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden bu üç ülkeyi tercih ediyorsunuz merak ettim ? Benim de aklımda göç etme planları var evlendikten sonra göçmenlik için başvuracağım ( Kanada ya da Avustralya )
    Bence önce aşağıda ki yazıyı okumalısın

Sevgili Günlük... 12 Ağustos Kanada'...daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım.
    B...urası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
    14 Ekim
    Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve
    turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kır gezintisi yaptım ve bir sürü geyik gördüm. Çok güzeller. Yeryüzündeki en güzel hayvanlar. Burası resmen bir cennet. Kanada'yı çok ama çok sevdim.
    11 Kasım
    Geyik avlama sezonu kısa bir süre sonra başlıyormuş.
    Bu kadar güzel hayvanları öldürmeyi nasıl olur da isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar. Sabırsızlıkla bekliyorum kar yağışını...
    2 Aralık
    Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile
    kaplanışını seyretmek için gece saat kurup kalktım.Tıpkı kartpostal gibi. Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık (ben kazandım). Kar temizleme makinesi gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Yorulduk ama çok eğlendik.
    12 Aralık
    Dün gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum ama kar da bazen sıkıcı oluyor. Yine de, iyi ki gelmişim buraya diyorum.
    19 Aralık
    Dün gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için
    garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruluyor insan epeyce.
    22 Aralık
    Boktan kar dün gece yine yağdı ! Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı, belim tutuldu. Kar temizleme makinesi ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinde gizlendi. Pezevengin evladı !
    25 Aralık
    ..ktiğimin karı yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini kullanan pezevengi elime bir geçireyim, o puştu geberticem. Yollardaki buzu eritmek için neden tuz kullanmıyor acaba ?
    27 Aralık
    Allahın belası kar dün gece yine yağdı. İnanılır gibi değil. Durmaz mı hiç ulan bu ? Kar temizleme makinesinin son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için resmen eve hapsoldum. Hiçbir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi ! Yuh ! Ana............ yağ bari !
    28 Aralık
    Dün gece kar " 83 cm " yağdı, ne 25'i ! Bu kodumunun karı yazdan önce erimez abi. Kar temizleme aracı kara saplandı, hıyar herif benden kürek istedi. Karları temizlerken son kalan küreğimi de kırdı ibne ! Ben de gittim kafa attım. Burnu yamuldu ..ospu çocuğunun. Mahkemelik olduk...
    4 Ocak
    Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim, yiyecek filan aldım. Dönüşte bir geyik arabamın önüne atladı. Arabamda 3000 dolarlık hasar var. Bu pis hayvanların hepsini gebertmek lazım.
    3 Mayıs
    Arabayı şehirde tamirciye götürdüm. Yollara dökülen tuz yüzünden arabamın kaportası çürümüş. "Arabayı atın, yenisini alın" dedi tamirci...
    10 Mayıs
    Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. İzmir'e bir daha ayrılmamak üzere yerleştim. ..kerim Kanada'yı da, karı da, geyikleri de....
    Drehmoment ist wichtig

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar istemeyerekte olsa ülkenin genel gidişatı ve tüm gidişattan memnuniyetsizlik sebebi ile ülkemden taşınmak istiyorum. Bu üljelerde yaşam şartları hakkında bilgi verebilecek varmı. Dil problemi yaşamayız zaten Türkçe. Hoş başka ülke olsada dil problemimiz yok. Meslek sahibiyiz vs...
    Kıbrıs hem acaip sıkıcı biryer hem de kaynaklar kıt ötesi. Ruslara güven olmaz, yarın öbürgün Azerbaycan ve Gürcistan'a da dalabilirler. Kalk beraber Finlandiya'ya gidelim, batının Japonya'sı, benim velet de iyi eğitim alır. Sen plasti dip ben detailing yaparım beraber götürürüz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)