User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
92 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Einstein 100 yil once soyledigi teori kanitlandi.(Karadelik carpismasi)

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cabrioleter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sayılmaz. bir hipotezin geçerliliğini kazandığı en önemli iki nokta tekrar tekrar sınanması ve sağlamaya gidilmesidir.
    şöyle ki ben havaya para attım ve her zaman yazı gelir dedim yere düştüğünde para yazı gelmişti varsayalım bu hipotezimin yüzde yüz doğru olduğunu gösterir mi? ya bir dahaki atışımda tura gelecektiyse?

yukarda linkini verdiğim podcasti dinle ne demek istediğimi anlayacaksın. çok güzel bir şekilde anlatmışlar..
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilimsel bir teori olusturmak icin

1- Veri toplanir
    2-hipotez kurulur
    3-Hipotez sonucuna bagli tahminler yapilir
    4-Hipotezin ve tahminlerin dogrulunu arastirmak icin nicel gozlem yapilir
    5-Hipotez dogrulanirsa genel teori olusturulur ve teori aciklanir
    Eger hipotez deney asamasinda kalirsa bütün teori cop olur.
    Yani Einstein in gözlemi teorinin kanitlanmasi icin yeteri mutlak dogrulugu saglamiyor buyuzden de senelerdir tam olarak kanitlanamadi
    Bir alıntıyla ikinizide cevap vereyim madem
    Işığın saptırılmasıyla ilgili ilk gözlem gök kürede yıldızların güneşin yakınlarından geçerken gerçekleşen pozisyon değişiminin belirtilmesiyle yapılmıştı.Gözlemler tam bir güneş tutulması sırasında yapılmıştı. Böylece güneşe yakın yıldızlar izlenebilirdi. Brezilya’da Sobral, Ceará ve Afrika’nın batı sahilinde São Tomé and Príncipe’de olmak üzere eşzaman yapıldı gözlemler. [13] Sonuçlar olağanüstü haberler olarak kabul gördü ve en önemli gazetelerin ön sayfalarında yer aldı. Böylece Einstein ve genel görelilik teorisi ünlü olmuştu. Asistanı Einstein’a eğer genel görecelik Eddington ve Dyson tarafından 1919’da doğrulanmasaydı tepkiniz ne olurdu diye sorduğunda Einstein ünlü esprisini yaptı: “Sevgili lord için üzülürdüm. Teori zaten doğru.“
    [14] Bununla beraber ilk hesaplamalar zayıflardı. Veri kümesinin[16] modern tekrar analizi Eddington’ın analizlerinin doğru[17][18] olduğunu önermesine rağmen sonuçlar bazıları[15] tarafından, sistematik hata ve olası doğrulama eğilimi yüzünden tartışılmıştı. Ölçüm1922 tutulmasında Lick Gözlemevinden bir grup tarafından tekrarlandı. Sonuçlar 1919’da elde edilen sonuçlarla[18] uyumluydu bundan sonra birkaç kez daha ölçümler tekrarlandı. Bunlardan en çok dikkat çekeni 1953’de Yerkes Gözlemevi astronomlarının ve 1973’de Teksas Üniversitesinden bir grubun yaptıkları gözlemlerdi. Bu ölçümlerde kayda değer belirsizlik yaklaşık yıl kadar yaşandı. Ta ki 1960 yılında radyo dalgalarıyla gözlem yapılmaya başlanılana dek. 1960’ dan sonra sapma miktarının tam değeri genel göreliliğin tahminiyle kesinlikle kabul edildi. Bu sayının yarısı değildi. [citation needed] Einstein halkası daha yakın nesneler tarafından uzak galaksilerden gelen ışığın sapmasına bir örnektir.
    Everyday I ** çapuling...

metinalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazdım yazdım sildim ya la ne bilimi ya nuhun gemisine inanan var da

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllardır pkk belası,,gecmişte sag sol çatışması,yine çeşitli şehirlerde katliamlar,,komşu ülkelerinin iç savaş halinde olması,,dış güçlerin türkiyede iç savaş çıkartma gayreti,,,kadın cinayetlerinin bolça işlendigi,kızların vs tecavüz edilip yakıldıgı,her allahın günü cinayetlerin işlendigi,,arabaların arkasına ben atatürkçüyüm ben osmanlıyım yazıpta,,aaa bu kürt bu alevi bu sünni deyip te ayrımcık yapan bir ülkede sizce normal degilmi bilimin vs eksikligi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı initial-D Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    karışık olmuş düzelteyim

bizde ki gelişmeler çok daha önemli ve insanlığa yararlı.tübitak böyle bir projeye destek veriyor haberiniz var mı?yok..bakınız;

T

üstte verdiğim link gibi tübitak bunuda desteklerdi işe yarar bişey olsa

[url]http://www.webtekno.com/bilim-haberleri/tubitak-in-begenmedigi-projeyle-dunya-birincisi-olan-ilayda-nasa-nin-mars-proje-ekibinde-h13773.html
    TÜBİTAK hala projesi beğenmenyenleri Amerika ya kapatırsın. Çok gerideyiz çok bilmeme kaç sene önce çıkan modeli satın alıp üretmeye başlamakla olmicak. TÜBİTAK mağdurları arasına benide alın yıllar önce bi ev tasarlamistim evin temelinde bilye ve yaylar gelen deprem kuvvetini emerek minimuma indiriyordu. Bu projeyi TÜBİTAK beğenmedi projeden 1 2 yıl sonra yay sistemini Japonlar uyguladı. Bende çok güzel kendi kendime olum bu benim aklıma geldi diyerek avutmustum kendimi

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TÜBİTAK hala projesi beğenmenyenleri Amerika ya kapatırsın. Çok gerideyiz çok bilmeme kaç sene önce çıkan modeli satın alıp üretmeye başlamakla olmicak. TÜBİTAK mağdurları arasına benide alın yıllar önce bi ev tasarlamistim evin temelinde bilye ve yaylar gelen deprem kuvvetini emerek minimuma indiriyordu. Bu projeyi TÜBİTAK beğenmedi projeden 1 2 yıl sonra yay sistemini Japonlar uyguladı. Bende çok güzel kendi kendime olum bu benim aklıma geldi diyerek avutmustum kendimi
    Tayfun bu sistem kac yıldır var ?
    Sen kac yasindasin?

Merak ettim
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    121 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Evin altına konan bilye türevi sistemleri Japonlar sittin senedir kullanmıyor mu?

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Gülsem mi uzulsem mi karar veremedim
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlarin kafasina ulasmakta oldukca zordur heralde , adam Newton a bile gecirdi
    Aslinda hersey okadar farkliymis ki dünya yüzlerce yildir kendini kandiriyomus adama göre
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzayda yerçekiminin olmadıgını nasıl izah eder acaba

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Einstein'ın bu teorisinin kanıtlandığı saatlerde Flash TV de halk Küstüm Şov ile kurtlarını döküyordu. E tabii ara ara eğlenmek de gerek...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Mallık cahillik meslek olmuş bu ülkede
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Er34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cüppeli hocaya sorsalardı söylerdi.

eraykenan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakın bunlarda müslümandı ve 1000 yıl önce yaşadılar.
    ""Kaybetmekten korkma; birşeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma! Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin"" Ernesto Che Guevara

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu ile alakalı adamların bulgusunu çürütecek çok güzel bir sorum var. Bizim hesaplarımıza göre yani evrensel olarak kabul edilmiş bir ışık hızı var yani 299 792 458 m/s. Ve de ses hızı var 343.2 m/s. Şimdi arkadaş sen bilmem kaç milyar yıl uzaklıkta meydana gelmiş bir olayın sesini nasıl kaydedebiliyorsun. O ses buraya gelene kadar kaç trilyon yıl geçmesi gerekiyor ve arada bir sürü başka olay varken sen o sesin nasıl o olduğuna inanabiliyorsun. Sonuçta ses dalgası buraya ulaşana kadar daha yakından meydana gelen bilmem kaç milyon yıl ötede meydana gelmiş bir olaydan etkilenebilir. Hadi bakalım bana bunu açıklasınlar. Senin gördüğün olay bile kaç milyar yıl önce olmuş bir olay. Anlamayanlar için şu şekilde açıkliyayim ışığın olmadığı bölgelerde gökyüzüne baktığınız zaman aa yıldız kaydı dersiniz ya o esasında bilmem kaç yüz yıl önce yok olan bir güneşin yansımasıdır ve dünya döndüğü için nokta nokta bulunduğu yerlerde izler ortaya çıkar ve ışık hızından dolayı sende bunu kayma hareketi olarak algılarsın.

https://www.youtube.com/watch?v=BUREX8aFbMs

bu da ses hızıyla ışık hızının aradaki farkını gösteren bi video. Mesafeye göre fark değişiyor yani akşam akşam şişmek çaktığı zaman gelen sese göre mesafesini tahmin edebiliyorsunuz.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tubitak olayına gelince durum şu. Tubitak esasında ciddi olarak bilim adamı yetiştiren bir yerdi biz lisedeyken. Benim özel matematik dersi aldığım adam Tubitakta araştırmacıydı ve üniverisite sınavına hazırlarken herşeyi ispatı ile anlatırdı. Yani bilinen bütün formülleri ispatı ile anlatırdı. Herifle çalışmaya başladıktan sonra lisede ve üniversite sınavında ve üniversite boyunca hiç sıkıntı çekmedim. Problemi ispatı üzerinden gittiğin sürece hata yapma şansın olmuyor. Yani formülü yanlış hatırladın vs gibi sorunun olmuyor. Formül esasen seni kısa yola ve ezbere yönlendiren bi kavram. Bütün formülleri kafanda tutmana imkan yok. Ama bizim eğitim sistemimiz matematik dahil hep ezbere yönlendiren bir sistem.
    Şimdi sen yeni yetişecek nesili de bu şekilde eğittiğin sürece verim alamazsın. Bahsettiğim adam gibi zekaları hepsini oradan uzaklaştırdılar zaten. Kültür üniversitesinde de benzer bi adam vardı ermeni kökenli bütün derslere icetea elinde giren istatistik dersi veriyordu. İşletme bölümündeki motor kızlar derste şamata yapıp dersi kaynatmaya kalkışınca adama da cevap verince adamda bunlara bağırmış. 4 tane kız gidip adamı şikayet etti bu adam bize motor dedi diye. Adamı okuldan attılar halbuki öyle bir laf dahi etmemiş. Tek dediği laf "kızım susunda motorunuz soğusun bütün ders carcar yaptınız ben yoruldum" Bu adamda daha sonra Tubitak a geçti mesela. Ama şu anda Amerikada sağlam bir üniversitede hocalık yapıyor. Neden ermeni kökenli olduğu için adamı oradan da uzaklaştırdılar.
    IN BOOST WE TRUST

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaşanmaz bi ülke olmaya koşuyoruz. Pembe Taksiye atlayıp gidesim var
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

_AS_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu ile alakalı adamların bulgusunu çürütecek çok güzel bir sorum var. Bizim hesaplarımıza göre yani evrensel olarak kabul edilmiş bir ışık hızı var yani 299 792 458 m/s. Ve de ses hızı var 343.2 m/s. Şimdi arkadaş sen bilmem kaç milyar yıl uzaklıkta meydana gelmiş bir olayın sesini nasıl kaydedebiliyorsun. O ses buraya gelene kadar kaç trilyon yıl geçmesi gerekiyor ve arada bir sürü başka olay varken sen o sesin nasıl o olduğuna inanabiliyorsun. Sonuçta ses dalgası buraya ulaşana kadar daha yakından meydana gelen bilmem kaç milyon yıl ötede meydana gelmiş bir olaydan etkilenebilir. Hadi bakalım bana bunu açıklasınlar. Senin gördüğün olay bile kaç milyar yıl önce olmuş bir olay. Anlamayanlar için şu şekilde açıkliyayim ışığın olmadığı bölgelerde gökyüzüne baktığınız zaman aa yıldız kaydı dersiniz ya o esasında bilmem kaç yüz yıl önce yok olan bir güneşin yansımasıdır ve dünya döndüğü için nokta nokta bulunduğu yerlerde izler ortaya çıkar ve ışık hızından dolayı sende bunu kayma hareketi olarak algılarsın.

bu da ses hızıyla ışık hızının aradaki farkını gösteren bi video. Mesafeye göre fark değişiyor yani akşam akşam şişmek çaktığı zaman gelen sese göre mesafesini tahmin edebiliyorsunuz.
    Mantık doğru ama herkesin düşünebileceği bu kadar basit bir olayı atlamalarının mümkün olacağını zannetmiyorum, vardır bir açıklaması.

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Abi o ses dedikleri zaten direk ses kaydı değil. O yerçekimsel dalgalanmanın frekansını sese çevirmişlerdir. Bi nevi radyonun sinyali sese dönüştürmesi gibi. O yıldız kayma mevzusu da yıldız değil atmosfere girip de yanan meteoritler.
    Everyday I ** çapuling...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)