tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı
Benim anlamadığım şu, cahil olan okumayan / araştırmayan / biat kültürünün neferi olan insanları anlıyorum.
Yargılamak haddim değil ama zamanı geldiğinde kendileri ya da sonraki nesiller yaptıkları yanlışları görecekler.
Anlamadığım şu çevremde okumuş araştıran belli bir seviyenin üzerinde olan ama yaşananları görmeyen insanlar da var.
Ben arkadaşlarımla siyaset konuşmam, siyaset ayrımcıdır insan arasında. Ne hikmetse bir çoğu da beni zıt görüşüm.
Din temelli siyaset ülkemizde hep kazanmıştır ve maalesef kazanacaktır. Ama insanları şunun ayrımına nasıl varamıyor aklım almyor.
Bir lider Müslüman olabilir ama dini vecibelerini insanların gözüne sokmanın gereği yok.
Ben Lider'in dürüş / tarafsız / eşit / adil / topluma örnek olan birleştiren ve toplumun yararına hizmetler sunan biri olmasını isterim.
Dini ne kadar yaşayıp yaşamadığı onu ilgilendirir. Öyle bir hava yaratılıyor ki sanki x dönem öncesi ülkede din ve gereklilikleri yaşanmıyor yada engelleniyordu.
Ben münferit olaylar harici böyle bir olayı ne gördüm ne duydum. Daha özgür bir ülke olma vaadiyle yola çıkıyorsun ama insanlara dayatmalar yapıyorsun.
(lislerin imam hatip' çevirilmesi gibi)
Ve idrak edemediğim diğer nokta % 49 luk bir bloğun parçalı da olsa % 51 lik bir bloğa "sus" deme hakkı nereden geliyor ?
Dün bir haber spikeri hükümetin ne suçu var bombacıyı nerden bilsin dedi :D Videoyu izlerken insanlığımdan utandım, sen nasıl bir mantık ile böyle bir cümle kurabiliyorsun diyen olmadı adama şaka gibi.
Herkes beğendiği görüşü savunur /savunmalıdır ama ölümüne bağlı olmak, diğer görüşe mensup olanları bertaraf etmek faşistlikten başka bir şey değil benim gözümde.
Müslüman olarak geçinen ülkemizde hangimiz Müslümanlığı tam manasıyla yaşıyoruz, bunu soruyorlar mı kendilerine.
İnsanlara olan inancım "Çalıyor ama çalışıyor, çalıyor ama Müslüman çalıyor" cümlesini işittiğimde bitti.
Adam öyle şuursuz ki "çalmak eylemi ile Müslümanlığı" aynı cümle içinde kullanabiliyor.
Daha şuurlu bir toplum olmamız dileğiyle.
Hakk'ın rahmetine kavuşan tüm şehit ve sivil vatandaşlarımız için başsağlığı diliyorum.
Başına gelmeden anlamaz insan, ne kadar üzülsek te acıyı ailesi yakınlar yaşıyor. Rabbim sabır versin hepsine.