User Tag List

Sayfa 17/17 İlkİlk ... 7151617
312 sonuçtan 305 ile 312 arası

Konu: Ankarada Patlama 17 Şubat 2016

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar yeni bir polemik konusu olsun diye sormuyorum ancak bazı şeyler netleşebilir diye sormak istiyorum. Gündey doğu'daki/Doğu'daki kürt sorununun ne zaman başladığı hakkında bir bilginiz var mı acaba? Kökeni nereye dayanıyor bilginiz var mı? Şu sebeple soruyorum, o bölgedeki sorun aşırı kronik, kolay çözülebilir değil de ondan.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ACYV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yeni bir polemik konusu olsun diye sormuyorum ancak bazı şeyler netleşebilir diye sormak istiyorum. Gündey doğu'daki/Doğu'daki kürt sorununun ne zaman başladığı hakkında bir bilginiz var mı acaba? Kökeni nereye dayanıyor bilginiz var mı? Şu sebeple soruyorum, o bölgedeki sorun aşırı kronik, kolay çözülebilir değil de ondan.
    Çok zorlarsak Şşeyh said isyanı sonrası halka açık alanlarda Kürtçe konuşulmasının yasaklanmasına kadar gider.

Tabi bu biraz ütopik olur o ayrı. 1974 te bölücübaşı tarafından kuruluyor, akabinde herkesin malumu zamanla tırmanıyor.

Tabi bu tırmanış sadece pkk nın kendi imkanlarıyla oldu demek fantaziden öteye geçmez.

Şahsen şuna inanıyorum, (her şeyde dış mihraklar diyen tayfadan değilim)

Türkiyenin doğusunda çıkacak her türlü kaostan fayda sağlayacak olanların destek/teşviği ile bu kadar güçlendiler.

Maalesef ki güçlenerek de ilerliyorlar. Ben hep şunu merak ediyorum, konuyla ilgili ne okuduysam soruma cevap olmadı.

Bu ülkenin sınırı belli, doğu / g.doğu Anadolu coğrafi olarak zor yerler evet. Ticari hayat vs. batı kadar aktif değil ona da amenna.

Ama sen ödemediğin elektrik ile tuğlaların içine tesisat kurup evini ısıtıp üstüne bir de ayaklanıp özerklik isterken kara denizde / iç Anadolu da senden daha zor şartlarda yaşamaya çalışan yurdum insanının böyle bir talebi yok ya da neden olmuyor ?

Nankörlüğün bu kadarına tahammül etmek zor. Nusaybin de 2010 yılında devlet dairesine girdim bir iş için adamlar çatır çatır konuşuyorlar.

Sana ne etti bu devlet ? Dil konuşamıyorum dedin gözümle görüp kulağımla duydum yok öyle bir durum.

Batı da elde edilen vergi gelirlerinden besleniyorsun. Devlet sana hastane yapıyor. Dr hemşire gönderiyor. Sen ne yapıyorsun nankörlük.

Bu ülkede hangi kürt vatandaş ben izmir de iş kuracağım dediği zaman "hayır" olmaz açamazsın diye baskı görmüş ?

Sıkıyorsa İzmirli bir arkadaş gitsin d.bakır da iş kuracağım desin

Çok soru var sorulacak ama cevabı yok.

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nette en net olarak bulduğum cümle bu abi;
    "Türkiye’de Kürt sorunu tarihsel ve toplumsal dayanağı olmayan bir sorundur. Kürt sorunu bizzat emperyalist müdahaleyle oluşturulmuş yapay bir sorundur"
    Bence bu sorunun çözümü yok abi, devlet kürtçe kanaldan tutunda kürtçe yol tabelalarına kadar verdi bunlara.
    Sonucunu hepiniz gördünüz.
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar, kardeşlerim; kürt sorunun kökeni 1400'Lü yıllara kadar gider ki daha da öncesi var. Osmanlı döneminde top/silah yapımında kullanılan Tunç madeninden de kaynaklanır, o bölge o dönemlerde dahi vergi vermez, ayaklanır ve Osmanlı'nın savaşlarda kullandığı toplar için sorun çıkarırdı. Konu ne şeyh said, nede 30 yıl öncesine dayanıyor. Konu yüz yılların sorunu. Bunu etnisiteye de dış mihraklar içimizdeki iç mihraklarla iş birliği yaparak çevirdi. Konu oldukça derin ve köklü, bunu bu hüküme çözebilir ne de başka bir hükümet. Gidişat yine eskisi gibi olacak duruyor, ayaklanma ve bastırma gibi, Allah bizleri korusun.

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu ankara patlamasının dışına çıkmasın isterdim.kökenini tarihini böyle bir platformda sağlıklı tartışmak, anlatmak gerçekten ne yazsan eksik kalır kısacası mümkün değil.. burada konuşanlar sorun çözmeye çalışmıyor. zaten kimsenin öyle bir gücü yok. sadece yaşadığımız olay üzerinde konuşuyoruz.olay sonrası yapılan bir eylem hakkında paylaşım yaptım. geçmişte yaşananlardan bağımsız, hdp nin bugun ki söylemleriyle yaptıklarının çeliştiğini anlatmaya çalıştım. ' geçmişte yaşananlar bu patlamayı ve Türkiye Cumhuriyeti miletvekilinin bu davranışını haklı kılıyor ' diyorsanız, bunu tartışabiliriz.

düşünsenize fransa da ki patlamadan sonra fransa da ölen ışıd liler için taziye çadırı kurabileceğinizi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STHL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu ankara patlamasının dışına çıkmasın isterdim.kökenini tarihini böyle bir platformda sağlıklı tartışmak, anlatmak gerçekten ne yazsan eksik kalır kısacası mümkün değil.. burada konuşanlar sorun çözmeye çalışmıyor. zaten kimsenin öyle bir gücü yok. sadece yaşadığımız olay üzerinde konuşuyoruz.olay sonrası yapılan bir eylem hakkında paylaşım yaptım. geçmişte yaşananlardan bağımsız, hdp nin bugun ki söylemleriyle yaptıklarının çeliştiğini anlatmaya çalıştım. ' geçmişte yaşananlar bu patlamayı ve Türkiye Cumhuriyeti miletvekilinin bu davranışını haklı kılıyor ' diyorsanız, bunu tartışabiliriz.

düşünsenize fransa da ki patlamadan sonra fransa da ölen ışıd liler için taziye çadırı kurabileceğinizi ?
    sanırım ben anlatamadım ki "geçmişte yaşananlar bu patlamayı ve Türkiye Cumhuriyeti miletvekilinin bu davranışını haklı kılıyor " gibi bir algıya kapılmışsınız. Kurulan taziye çadırı ne ilk ne de son olacak, üzüntümüz oldukça büyük. Daha objektif tartışılsın diye sordum sorumu, objektif konuşulmayacak ise sorun yok, konuşmayalım.

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siz öyle düşünüyorsunuz demedim , eğer öyle düşünüyorsanız bu boyutta tartışmak anlamlı olucaktır. yani öyle düşünmüyorsanız ankara patlamasını 1400 lerden itibaren konuşmak zorunda kalmayacağız bu konu altında. başka konuda olabilir. açarsanız .
    tabiki objektif bakıyoruz ama sonuçta konu başlığı ankara patlama 17 şubat.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STHL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz öyle düşünüyorsunuz demedim , eğer öyle düşünüyorsanız bu boyutta tartışmak anlamlı olucaktır. yani öyle düşünmüyorsanız ankara patlamasını 1400 lerden itibaren konuşmak zorunda kalmayacağız bu konu altında. başka konuda olabilir. açarsanız .
    tabiki objektif bakıyoruz ama sonuçta konu başlığı ankara patlama 17 şubat.
    Anlıyorum, hayırlı günler dilerim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)