User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
94 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Hayat mı bozuldu biz mi büyüdük?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir toplumdan Allah korusu olmazsa böyle olur.
    Ölümlü dünya . Herkes öleceğini bilerek yaşasa arabanı evinin önünde kitlemeye gerek kalmaz.
    Ek olarak insanların gözünü hırs bürümüş.
    Durumu iyi olan her çıkan iphone modelini alıyor. Gariban Özeniyor tabi oda istiyor olmuyor olmadıkça hırslanıp üç kagıtçılığa baş vuruyor.
    İnsanlar Durumun yoksa almazsın kardeşim bizde çok şey istedik yoktan anladık kimsenin malına göz dikmedik.

EmreS13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi laf vardır; "Medeniyetleşme adı altında ... Gerek yok" diye...
    Dolandırıcılığın, kaypakçılığın, sırttan vurmanın doğru olduğunu sanan ve buna inandırılan bi toplum olduk malesef. İnsanlar birbirlerine karşı saygıyı yitirdi. Herkes ne oldum delisi oldu.
    Daha yazacak sayfalarca şey çıkar aslında, büyük bi kısmınıda önceki mesajlarda abilerimiz yazmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu alem, yeryüzü Kerbela'ya tanıklık etmiş. Emanete, gerçeğe hakkıyla sahip çıkmamış insanoğlu. Yozlaşmış, yozlaşmış ve daha da yozlaşıyor. Güzel insanların hor görülüp, zulüm gördüğü; zalimlerin ve kindarların bolca biat edildiği bu alemde daha ne, nasıl düzelecek? Hepimiz bu kötülüğe ama az ama çok ortağız. Emanetlerimize, değerlerimize hakkıyla sahip çıkıp, kardeşlerimize ve evlatlarımıza gerçeği anlatıyor muyuz? Bunları hakkıyla yaptığına inanan varsa tenzih ederim.
    Allah hepimize doğruyu idrak edebilme ve uygulayabilme noktasında hidayet versin. Amin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kork Allah'tan korkmayandan..
    Allah korkusu maalesef bitti !

16EC813 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz eskiden su içerdik testiden
    Binalar ve zinalar artınca kıyamet alamet-i derlerdi büyüklerimiz
    PROSTOCK GARAGE
    SONKANATKIRICI K20 SİYAREXS

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun.O Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir toplumdan Allah korusu olmazsa böyle olur.
    Ölümlü dünya . Herkes öleceğini bilerek yaşasa arabanı evinin önünde kitlemeye gerek kalmaz.
    Hırıstıyan yani dinle tehtid edilmeyen abd de kaldım 3 yıl,görgüde ve saygıda Allah korkusu olan ülkelerden ! 150 yıl öndeler..eğitim ve aile der susarım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğitim bitik,sorgulama sıfır,körükörüne inanmak had safhada.

Bazen başı kapalı full makyajlı,tayt gibi kot pantolon giyen ve 10 cm topuklu hatunlar görüyorum. Bunlar bir gün ana olacak ve çocukları nasıl olacak diye sormadan edemiyorum. Zihniyetle icraat arasında dağlar kadar fark var.

orhan0633 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi hepsini bir kenara bırakalım. Canımız önceden de bu kadar ucuz muydu ? Muhtemelen sizlerden yaşça küçüğüm fakat herşeyin farkındayım yerinde bir konu olmuş.

Tavuk keser gibi her gün haberlerde ölüm haberleri izliyoruz. Ne basite indirgedik bunu. Ne kadar olağanmış gibi geliyor gözümüze artık. Kuru kuruya "Allah rahmet eylesin" demek bile gelmiyor içimden sadece bununla sınırlı kalacağım için.

hanz10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstteki yorumlarda büyükler açıklamış gereğince, her zaman şükrederim Aileme yetiştirme tarzlarına, kimseyi küçük görmedik, millete yalniş yapmadık, milletin karısına kızına laf atmadik, namussuzluk, şerefsizlik yapmadık. Üzülenle üzüldük , gülenle güldük belki iyi niyetliydik ama biz bundan kaybettik. İnsanlığımızı yitirmedik çok şükür.

Ama şu 2.5 senedir o kadar değişti ki insanlar, iti köpeği şerefsizi her şeyi türedi, güveneceğin bir kişi bile zor kaldı. İyi niyetli olsak bile bize yalniş yapar mı düşüncesini bile düşündük nerdeyse, otobüste metroda e5 te , yolda yürürken bile insanın insana tahamülü kalmamiş yan kesik bakış atmalar ne desemde kavga çıkarsam napsamda moral bozsam can yaksam derdine düşmüş millet. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın yoksa bura istanbul yutarlar adami.

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı +soner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğitim bitik,sorgulama sıfır,körükörüne inanmak had safhada.

Bazen başı kapalı full makyajlı,tayt gibi kot pantolon giyen ve 10 cm topuklu hatunlar görüyorum. Bunlar bir gün ana olacak ve çocukları nasıl olacak diye sormadan edemiyorum. Zihniyetle icraat arasında dağlar kadar fark var.
    kusura bakmada insanların dıs görünüşleri ile bu konunun ne alakası var onu cozemedim.. olay gene baska amaclara kayacak gibi duruyor ama.. bizim bahsettiklerimizin bunlarla siyasetle yada baska bişi ile alakası yok...
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

Satanael - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bazı konulardaki kişisel görüşleri bu konu altında akıtmalı olarak izah etmemeliyiz bence.
    Alıntı SR20DE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konularda bordo klavyeli hızlıların yazıları yok mu öldürüyor beni

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaptıkları siyaseti,yönetimi vb beğenin beğenmeyin, Ecevit gibi dürüst,beş kuruş parası olmamış,torosa binen bir başbakandan sonra,Sezer gibi faturalarını cepten ödeyen,trafik ışıklarında bekleyen bir Cumhurbaşkanı' ndan sonra aynı pozisyonlara onlardan sonra gelen insanların yaptıklarına bakarsak yaşadıklarımız çok normal...

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncedende böyleydi. Gözükmüyordu, baskılanıyordu. Toplum baskısı, kişisel özgürlüğe dönüşmeye başlayınca pislik gün yüzüne çıkıyor. Yanlış anlaşılmasın ne baskı taraftarı nede özgürlük karşıtıyım. Demek istediğim temelde olan bozukluk ilk fırsatta kendini kusuyor.
    Sanki önceden dolandırıcı, hırsız, tecavüzcü yokmuydu kendini karanlıkta gizliyordu münferit seviyede kalıyordu bilinirlilik açısından, şimdikiler arsız örneğin hırsız senin malında kendini hak sahibi görüyor artık veya dolandırıcı kanmasaydı diyor açık açık.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden herkes paylaşımcıydı birşey alınıyordu ama komşulara komşu cocuklarına dağıtılıyordu görgüsüzlük yoktu
    Şimdi hep bencilik var, ben zengin olayım, ben yiyim içiyim
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kanunlarımızın değişmesi cezaevi şartlarının işlenilen suça bağlı olarak otel modundan çıkıp amerikadaki gibi pislik bir ortama dönüştürülmesi lazım. Hırsızın arsızın dolandırıcının bu şekilde caydırılması lazım. Toplum olarak modernleşme adı altında değerlerimizi yitirdik. Modernleşmeyi bilimde sanatta gelişme değil, ahlaksızlıkta gelişme olarak algıladık. Sonuç olarak buradayız. İşimiz gücümüz para, sex, eğlence olmuş.

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teknoloji hayatımıza girdikten sonra oldu bunlar hep
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstiklal marşımızın şairininin 4.kıtasının 4.dizesindede deiği gibi

Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Gunumuzde bu sözun ne kadar dogru oldugu tartısılmaz sanırım..Çağdaşlaşalım,kalkınalım.Avrupa avrupa diye diye yüzümüze gözümüze herşeyi bulaştırdık.İnsanlık degerlerimizin cogu yıtıp gidiyor..komşu komşuyu tanımıyor.görünce slm vermiyor. eve hırsız giriyor.kimse bulaşmamak için arkasını dönüyor.para için artık herşeyi satar oldu insanımız.Elbette bilimde ve bunun gibi birçok şeyde medeniyetten nasibimizi alabileceğimiz şeyler var ama Dini işimize geldiği gibi,örf adetleride onlar gibi yaşamaya başladığımız an bu hale geleceğimiz baştan belliydi zaten. inşallah bir dönüşüm olur. yoksa daha neler izleyeceğiz.
    Scorpion TypeR

*AddO* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cehennemden korktuğun için günah işlemekten kaçarsan, cennete girmek için sevap işlersen, dini duygularını zayıflattıklarında her türlü pisliği yaparsın.
    Din içten gelerek yapılır, bu da ahlaktır.
    Bizde ahlak kalmadı.

Erdem K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakız adasında çoğu yerleşim bölgesinde ev giriş kapısının üzerinde anahtarlar duruyor, ev sahipleri yaşlı olduğundan arada sırada komşuları girip bakıyor, acil bir durum olursa kapıyı açmak kolay olsun diye düşünüyorlarmış, çok garipsemiştim ve imrendim açıkçası.

Bizim evler kafes gibi ama bu da caydırıcı olmuyor, hırsızlar demir parmaklıkları kesip öyle giriyor içeri ...
    Subaru
    Technica
    InternationaL

PSN: ekduncan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)