5664 çokta güvenilir bir yer değil. Ama insanlarımız arabadan çok oradaki hasar kayıtlarına önem veriyorlar. Talihsiz bir olay olmuş umarım en kısa zamanda çözülür.
Printable View
5664 çokta güvenilir bir yer değil. Ama insanlarımız arabadan çok oradaki hasar kayıtlarına önem veriyorlar. Talihsiz bir olay olmuş umarım en kısa zamanda çözülür.
Mecbur duzelticekler baska caresi yok expertiz raporunda 98 vermiş araba o km de olmaz. Sakın hurda parasına vericem sitede dusunmeyin ve vermeyin olurmu oyle sey. En kotu ihtimal bir sonraki vizede en alttaki dediğiniz 2009 tarihli vize silinir
o da çok basit abicim. Kafasını kullanıcak. Bakıcak bir önceki muayene atıyorum 88888 de yapılmış. Şu anda 33333 de. Başına 1 koyacak olacak 133333. O tip araba ile kimse zaten manyak değilse 2 senede 100 bin km yapmaz. Her kontrol ettiğinde km düştüyse bir öncekinden her seferinde başına 1 arttırarak devam edecek.
Bence satarken durumu bildirip sorunsuz satabilirsiniz. geçmişi takip eden birisi anlar kolaylıkla durumu. Bariz 7 ye fazla basmışlar. umarım sorunu halledersiniz.
teşekkür ederim barlascım..
seni gördüğüme bende sevindim inan.. bu arada aracını güzel günlerde kullanmanı, iyiye güzele vesile olmasını diliyorum
vallahi arayan birilerine durumu izah etmeye çalışmak ayıplı mal satmaya çalışıyormuş gibi görünmek .. ııh bunun şaibesi bile insanın başını döndürüyor ben yapamam açıkçası.. zaten hemen kaldırdım aynı gün ilanı
bakalım pazartesi ilk sahibi ile gidip uğraşıcaz inş.. bir sonuç alırız
alaka gösterip yazan, ilgilenen tüm arkadaşlar sağolun , eksik olmayın..
en azından bu husus muayeneye giden üyelerimizin mutlaka evraka yazılan km ye dikkat etmelerine fayda sağlar diye ümit ediyorum..
inşallah düzeltirler bakalım..
zaten km sinin düşürülmediğinden zerre kadar şüphem yok
bir kere araç 2013 e kadar ilk sahibinde kalmış ve ilk sahibi öyle dünyalar beyefendisi bir adamki...
evvela bu tür şeylere uğraşacak birisi aslaa değil..
olay 2009 daki ilk muayenesinde cereyan ediyor, bunu yapacak olsa ilk muayeneye gitmeden önce düşürür km sini öyle gider mantıken.. yoksa zeka özürlü olması lazım ilk muayeneye gidip hemen akabine km düşürmesi için..
hiçbir şey olmadı dediğiniz gibi yapacağız bir sonraki muayenenin gelmesini bekleyeceğiz mecburen.. lakin ben bunu hiç düşünmemiştim hiç aklıma gelmemişti
teşekkür ederim..
birde şunu sormak istiyorum bilen arkadaşlarımız mutlaka vardır ;
muayenesi henüz gelmemiştir aracın zira 2017 olmalı..
ben bu tarihten evvel yani muayenesi gelmemiş aracı keyfi yada rasyonel bir başka gereçke ile muayene yaptırabilirmiyim acaba o ilk muayene kaydının görünmemesi için..
bunu şunun için sordum ;
düzelttiremezsek eğer yada çok ama meşakkatli bir yol ise bu ..
2006 model aracımla 108 binde 2 yıl önce Çatalca'da girdiğim muayene de km yi 168 bin yazdıklarını bu seneki muayenesinde km biz düşürülmüş uyarısıyla fark ettim.istasyondaki Şef e durumu izah ettim geçmişe dönük incelediler ve Çatalca'dan yazı gönderdiler. Tabi malesef sistemden düzeltme yapamıyorlar... hata yapıyorlar fakat düzeltme yok...
sistemde düzeltilemiyor yani :(
e peki gönderdikleri yazının mahiyeti nedir yada maksadı.. hatta geçerliliği anlamı nedir ki bu yazının..
biraz açarmısınız rica etsem
birde tekrar sorayım bilen arkadaşlara ; muayene günü gelmemiş aracı keyfi yada mantıklı herhangi bir başka sebep ile muayene yaptırabilirmiyim ...
Tabii ki yaptırabilirsin onda problem yok. Parasını verdikten sonra sıkıntı yok. TUV alacağı paraya bakar.
Eğer sorun hallolmazsa ve bu şekilde satarsanız arabayı,alıcıyla aranızda noter onaylı sözleşme yapılın bu durumu bilerek aldığına dair. Sonradan başınız ağırabilir dava vs. tecrübeyle sabittir.
Ben böyle saçma iş görmedim durduk yere bir sürü uğraş olacak, sistemden değişiklik yapamıyorlar diye biliyorum bende. Zaten o şekil bir değişiklik yapılabiliyor olsa rüşvetle ordaki kayıtlar değişir ordan anlaşılabilen durumlarda da alıcı mağdur olurdu.
Siz tekrar bir muayne yaptırın ki o muayne görünmesin önceki postlarda yazıldığı gibi, en kolay işlem o olur şu durumda
yani pazartesi sistemden düzelttirmeye uğraşmak yerine ( ki pek ümitvar değilim sistemden yeniden tanzimine )
arabayı muayene ettirebilirmiyim sevgili kealper
Ben en son muayenede km bölümü boş kağıdı onume uzattı imzalaman icin (muayene öncesi)
İmzalamadım, bi afra tafra yaptı eleman :)
Burda yazılanları okuyunca daha da imzalamam, iyi yapmıştım.
Evet istediğiniz gibi muayene yaptirabilirsiniz zaten 5664 de dedigim gibi 3 tarih görünüyor siz uzlaşmaya gidin olmazsa 200 lira tutmaz muayene ücreti tekrar girin
Ayrıca eğer km'nin doğruluğunu ispat ederseniz tramerdeki kayıt değişmiyor. Sadece tüvtürk size imzalı kaşeli bi evrak veriyor aracın km'si yanlış yazılmıştır diye.