bu arada yarın öğleden sonra ilk sahibi ile aracın muayene istasyonuna hatayı düzeltmek üzre bizzat başvuracağız..
benim meramım; 5. görünmüyorsa bürokratik yokuşlarda telef olmayalım muayene yaptıralım geçelim minvalinde idi..
bu arada yarın öğleden sonra ilk sahibi ile aracın muayene istasyonuna hatayı düzeltmek üzre bizzat başvuracağız..
benim meramım; 5. görünmüyorsa bürokratik yokuşlarda telef olmayalım muayene yaptıralım geçelim minvalinde idi..
Abi sen şimdi muayeneye girdin. Mesajda 3 kayıt çıktı sattın. Senden sonraki sahibi tüv'e gittiğinde bakacak araba şu tarihte 220 binde. Sonra bakacak muayene tarihlerinde bi gariplik var 1 yıl erken girmiş. Durduk yere senin gibi bunalıma girip arabadan soğuyacak.
Gidip tüv'den hatalı yazıldığına dair kağıt alsan ve satarken söylesen daha iyi yapmış olursun. Alan düşünsün diyorsan oda kendi bileceğin iş.
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Benzer bir durum benim başıma da geldi. 2008 ağustos ayında sıfır km olarak aldığım önceki aracımı lpg uygulaması sebebiyle 2009 ekim ayında 8600 km'de muayeneye sokmak durumunda kaldım. Bu muayenede km bilgisini 8600 yerine 86000 yazmış görevli eleman, tabii evrak kontrolünü dikkatsiz yaptığım için fark edemedim durumu, belgeyi araç dosyasına kaldırdık. 2014 ocak ayında bu aracımı sattım, tabi alıcı aracı ne servise ne ustaya göstermeden kendisi gözle kontrol ederek kullanma gereksiniminde duymadan satın aldı.Bende aracın bütün bilgilerini eksiksiz olarak kendisine bildirdim. Buraya kadar her şey normal idi, ta ki geçtiğimiz eylül ayında aracı sattığım kişi beni arayıncaya dek. Aracı satma arefesinde olduğunu 5664'te sorgulama yapıldığı esnada ilk muayene km'sinin 86 bin km olarak göründüğünü bu konuyla ilgili görüşümü soruyordu. Direkt kendisine aracı satarken vermiş olduğum tüm sözlerimin arkasında olduğunu, çelişen her durumu açıklığa kavuşturabileceğimi ilettim kendisine. Şanslıydım ki aracımın bütün bakımlarını yetkili serviste yaptırmıştım, bütün kayıtlarına ulaşabiliyordum. Durumu araştırmalarımız sonucunda olayın tuv görevlisi elemanın hatasından kaynaklandığını tespit ettik. Görüşmelerimiz sonucu bu tür hatalarda muayeneden 5 yıl içinde ilgili tuv istasyonuna müracaat ettiğimiz takdirde hemen orada durumun düzeltilebileceğini, 5 yıldan sonra belgelerin arşivlenmek üzere bir başka yere gittiğini bu sebeple servis faturası gibi aracın km bilgilerinin tespit edilebileceği bir evrakla başvurulduğu takdirde durumun düzeltilebileceği bilgisine ulaştık ilgili muayene istasyonu yetkilisi tarafından. Umarım yardımcı olur.
evvela bu aracın km sinin düşürülmediği, müstesna temizlikte bir araç olduğu güneşin varlığı kadar kesin...
ve inanın alacak kişi yada kişiler için aslolan şey maalesefki 5664 den gelen bilgiler..
bu anlamda; ben para verip alacak kişinin 2 yılda bir gittiği muayeneden geçmiş km sini 0 sorunlu, 0 kondisyona yakın bir araçta araştıracağını sanmıyorum açıkçası... ben araştırmam..
şimdi yoldayız ilk sahibi ile akyurt a gidiyoruz durumu düzeltmek için
pardon 2007 yılındaki ilk yetkili servis bakımına 7 bin km de girdiğinin kaydı.. yanlış olmuş.. muayene yazmışım
Arabandan o kadar eminsen sen neden o kadar kafana taktın? Alan kişide denk geldi gördü varsayalım adamda sen gibi uğraşır kafası karışır. Yarın sistem değişir tüm muayene tarihleri ve km bilgileri gözükür senden alan adam seni arayıp km düşürmüşsün demez mi? Yinede kendi kararın ben yukarıda fikrimi söyledim. Ben olsam tüve gider uğraşırdım yoksa sattığım adama izah ederdim.
ben aracımın kadran ve km resimlerin çekiyorum ara sıra 1-2 ayda bir özellikle sıralı rakamlarda; 1000 10000 11111 20000 22222 30000 34000 vs gibi.
mesela 40004 km'den 43000 bin'e 2 ay 2 günde gelmişim![]()
1881 - 193∞
öncelikle ;
hayatımda ne bu nede benzeri hiçbir platformda belli bir hukukum olmayan kimseye '' sen '' diye hitap etmedim..
'' siz '' ile başlayan hitabın daha nazik, daha şık olacağını düşünüyorum..
ilaveten ;
elbette eminim aracımdan arzu ederseniz buyrun size satayım yetkili bir servis nezaretinde aracın km sinin düşürüldüğünü ispat edebilirseniz yada orjinal olmadığını.. şerefim namusum üzerine bu sitede and ediyorum ki; araç size sadece 1000 ( bin ) tl..
edemezseniz 25000 ( yirmibeşbin ) uygunmudur beyefendi.. ?
yine ilaveten ;
sizden ricam bir yorumda bulunmadan evvel konuya hakim olduğunuzdan emin olmanız..
zira araç 2014 e değin ilk sahibinde.. beni kim ne ile itham edebilecek sorarım zat ı alinize. ?
konuya hakim arkadaşlar ; az evvel muayene istasyonunda sorunumuz kısmen çözüldü.
şöyle ki;
önce dokümanları devamında aracı ilk sahibi nezaretinde kontrol ettiler.. ve yanlışlığı kabul ettiler tüvtürk olarak..
en geç 5-6 güne kadar ilk muayenedeki km nin 22 000 olduğu 227775 yazan rakamın yanlışlığına dair belge vereceklermiş..
başına gelen arkadaşlar olursa ( inş olmaz ) kolaylıkla hallediliyor araç gerçekten o km de ise.. lakin sistemden düşmüyor
herkese teşekkür ederim..
sağlıcakla..
Sevindim abi adınıza cozulmicek problem degil diye düşünmüştüm zaten öylede oldugecmis olsun tekrar hayırlısı olsun
![]()
edit;
iyiye, güzele versile olması umudu ile.. can ı gönülden kardeşim..
düşük cümle olmuş afedersin..gece mahmurluğu
cana gelmesin mala gelsin gerisi sıkıntı değil artık ciddi öğrendim bunu..
düğünümden iki gün önce kayınpederim kalpkrizi geçirdi,
1 hafta sonra ameliyat oldu,
hastaneden çıktı 2. ay içerisinde daha tam eski haline dönemeden mide kanaması geçirdi.
1,5 hafta sonra ameliyat oldu hastaneden çıkmamıştı ki
babanem vefat etti, 3 - 4 gün sonra eşimin dayısı istanbulda trafik kazası geçirdi komada şu anda (yaklaşık 2 haftadır)
kayınpeder hastaneden geçen gün çıktı iyi şükür şu an.
ama 5 hafta sonraya tarih almıştık babanemin vefatı ve dayının hastanede olması gene çıkmaza soktu bizi..
hayırlısı allahtan diyip gene bi beklemeye koyulcaz gibi.. bi yerden dönücez ama bakalım
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
[QUOTE=powERS;8064195]cana gelmesin mala gelsin gerisi sıkıntı değil artık ciddi öğrendim bunu..
düğünümden iki gün önce kayınpederim kalpkrizi geçirdi,
1 hafta sonra ameliyat oldu,
hastaneden çıktı 2. ay içerisinde daha tam eski haline dönemeden mide kanaması geçirdi.
1,5 hafta sonra ameliyat oldu hastaneden çıkmamıştı ki
babanem vefat etti, 3 - 4 gün sonra eşimin dayısı istanbulda trafik kazası geçirdi komada şu anda (yaklaşık 2 haftadır)
kayınpeder hastaneden geçen gün çıktı iyi şükür şu an.
ama 5 hafta sonraya tarih almıştık babanemin vefatı ve dayının hastanede olması gene çıkmaza soktu bizi..
hayırlısı allahtan diyip gene bi beklemeye koyulcaz gibi.. bi yerden dönücez ama bakalım[/QUOTE
çok ama çok geçmiş olsun inanın üzüldüm..
sanırım konu başlığıma atfen yazma ihtiyacı hissettiniz..
elbette haklısınız.. elbette bir insanın şikayet ettiği hayatı başkalarının hayali olabilir..
konu başlığım maksadını aşıp rölatif olan hayata sitem yada hezeyan gibi algılandı ise affola.. lakin amaç sadece doğru yer olduğunu düşündüğüm techturkeyde durumun müteala sı idi.. fazlası değil..
tekrar çok ama çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.. sağlıcakla
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)