User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
77 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yine yeniden VALE sorunsalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gemsazr9 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar vale arabayı vurdu . hasar 1570 tl . sigortamız var dediler . sigortalarını aradım . biz 1500 tl üstünüz veririz dediler anlaşmamız öyle dediler sadece 70 tl . bende bir tutanak var otel kaşeli vale çarptı diye . kaskoya bunu rücü etmem lazım hasarsızlık gidecek yoksa ne yapayım ?
    Yıllardır otelcilik yapıyorum. Çok çeşidine şahit oldum bu vale kazalarının. sadece sinyali kırılanda gördüm perte çıkarılanda. Tek ampul bile olsa tamamını karşılamak zorundalar. O arabayı veriyorsanız her sorumluluk onlarda. Sağlam durun 3 ay önce Bizim çocuklardan biri geri geri mercedesle porche macan a vurdu toplam 9,850tl hasar çıktı direk ödedi sigorta. Bitane marea nın kapı kolunu koparmıştı arkadaşlardan biri. sigorta onu bile karşıladı. 50 tl mi neydi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhankenar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıllardır otelcilik yapıyorum. Çok çeşidine şahit oldum bu vale kazalarının. sadece sinyali kırılanda gördüm perte çıkarılanda. Tek ampul bile olsa tamamını karşılamak zorundalar. O arabayı veriyorsanız her sorumluluk onlarda. Sağlam durun 3 ay önce Bizim çocuklardan biri geri geri mercedesle porche macan a vurdu toplam 9,850tl hasar çıktı direk ödedi sigorta. Bitane marea nın kapı kolunu koparmıştı arkadaşlardan biri. sigorta onu bile karşıladı. 50 tl mi neydi
    ne yapmam gerek ? kaskoya arabaya bırakıp onlar tahsil edecek ? ya edemezlerse hasasızlık gidecek .

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki bir şey sormak istiyorum bu konuda,

Bir otoparka girdiniz, aracınızı bırakmak için, otopark görevlisi aracı kendi park etmek istiyor. Çift sıra park olduğu için ya biri önünüze ya da sizin araç birinin önünde oluyor. Kendiniz park etmek istiyorsunuz adam da cevap olarak, siz buradaki başka bir araca çarpsanız sorumluluk bende olacak (otopark sahibi) diyor. O da kendi açısından bakarsak haklı. Bu durumda ne yapacağız? Alternatif otopark da yok sayıyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne yapmam gerek ? kaskoya arabaya bırakıp onlar tahsil edecek ? ya edemezlerse hasasızlık gidecek .
    Şimdi her otelin anlaşma şekli farklı. Biz şu şekilde çalışıyoruz. Kaza Durumunda çıkacak her masrafın tarafımızdan karşılanacağını misafire yazılı olarak beyan ediyoruz. Sonra misafir aracını kendi cebinden yaptırıyor. Bize faturayı gönderiyor. Bizde faturayı ve misafir hesap bilgilerini Sigorta şirketine iletiyoruz. Onlarda fatura tutarını misafire ödeme yapıyorlar.

Ama çoğu konaklama işletmesi maalesef kendi anlaşmalı yerlerinde arabayı üstünkörü toplatıp misafire öyle teslim ediyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gokhankenar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi her otelin anlaşma şekli farklı. Biz şu şekilde çalışıyoruz. Kaza Durumunda çıkacak her masrafın tarafımızdan karşılanacağını misafire yazılı olarak beyan ediyoruz. Sonra misafir aracını kendi cebinden yaptırıyor. Bize faturayı gönderiyor. Bizde faturayı ve misafir hesap bilgilerini Sigorta şirketine iletiyoruz. Onlarda fatura tutarını misafire ödeme yapıyorlar.

Ama çoğu konaklama işletmesi maalesef kendi anlaşmalı yerlerinde arabayı üstünkörü toplatıp misafire öyle teslim ediyorlar.
    sigorta sirketlerinin numarasını verdiler . adamı aradım bizim onlarla sigortamız 1500 tl altını kapsamıyor dedi . bu durumda ne yapıcam . 70 tl vereceklermiş sigortaan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sigorta sirketlerinin numarasını verdiler . adamı aradım bizim onlarla sigortamız 1500 tl altını kapsamıyor dedi . bu durumda ne yapıcam . 70 tl vereceklermiş sigortaan
    Sİz konuyu yanlış anlamış olabilirsiniz. Şirket 1500 nin üstünü karşılıyoruz demiştir bence.

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valeye araç vermek neden ki.
    Ben hep kendim bir yer bulup parkedip yürüyorum. Hiç şahinim olmadı ama olsa onu bile vermem.
    Eğer ki mekanın otopark sıkıntısı varsa gitmiyorum, gitmek zorunda değilim sonuçta
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Killah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar vale arabayı vurdu . hasar 1570 tl . sigortamız var dediler . sigortalarını aradım . biz 1500 tl üstünüz veririz dediler anlaşmamız öyle dediler sadece 70 tl . bende bir tutanak var otel kaşeli vale çarptı diye . kaskoya bunu rücü etmem lazım hasarsızlık gidecek yoksa ne yapayım ?
    Hangi otel acaba?

Zincir bir markanın işletmesiyse şayet direkt otele şikayet ile güzel sonuçlar alabilirsiniz.
    Alıntı BarKing Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eski arabacilardan kim kaldi, Vaktinde saatimi satsam vtec aliodum, Simdi satsam sifir iki type r alirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şahsen o hasarda benim elime 70 tl tutuştursalar o parayı monte ederim onlara. Siz işin peşini bırakmayın. Her türlü haklısınız ve mağdur olan sizsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar ne yapcağımı bilsem ?sigortacı bizle değil işiniz otele dedi . 1500 üstünü öderiz dedi . servisler biz dosya açırız tahsil olmazsa sizin hasarsızlık gider diyor . birde çamurluk kırıldı hasar az değil

bozdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir gün nasıl boşluğuma denk geldiyse valeye arabayı bırakıp 5 dakikalığına gözlükçüye girdik. İşimiz bittikten sonra çıkarken vale bizi görüp arabayı çalıştırıp gelmeye başladı, yoldaki eşşek kadar tümseği bilmesine rağmen çat diye ön lipi vurdu orda kaldı.. Arabadan indirip sen napıyorsun arabanın lipini vurdun körmüsün demeye kalmadı, "arabayı ben vurmadım abi" Nasıl sen vurmadın? "abi araba yere yakın ben vurmadım ki" diyerek kendini savundu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sene 2013 X bankta çalışıyorum, Bebek şubeden konut kredisi geldi 400.000in üzerinde bir rakamdı. Tahsis birimi ile şubenin yazışmalarında müşterimi Y cafede( hani şu milletin ayakta durupta metrekare yere 10 kişi olan "cukka"msı) valelik yapmakta olup aylık geliri 7.000tldir yazısı gözüme çarpmıştı. Şube müdürü ile muhabbetim epey iyiydi, aradım abi böyle böyle 7.000 diyo fazla şişmemiş mi bu rakam diye sordum.. 7 neki yazın benden çok kazandıkları oluyo dedi.. Tıpış tıpış krediyi kullandırmıştım..
    Niye yazdım bunu bilmiyorum ama hayatta böyle gerçeklerde var (:

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valeye değil kimseye vermem arabayı . Başına ne gelecekse bende gelsin . Efendi kullanan vale yok . En efendi kullanan yeni başlamış acemi eleman . O da 2 3 günden sonra başlıyor şekil yapmaya .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valeye değil kimseye vermem arabayı . Başına ne gelecekse bende gelsin . Efendi kullanan vale yok . En efendi kullanan yeni başlamış acemi eleman . O da 2 3 günden sonra başlıyor şekil yapmaya .
    Simdi istisna olcak sanirim ama ankarada cukurambar da yazin unlu bi otelde 2 ay valelik yaptik ve cakallik yapan gazlamaya kalkani direk ayikladilar 3 kisi gayet temiz sekilde isimize baktik ve gelen araclar genelde hep 100.000tl uzeriydi bi kere bile gazlamadim..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    3 sene önce emirgan taş kahvedeyim

Araca çarpıp kaçtılar şahinci çomolokcular

Mekan sahibi kendi aracıyla tutanak tutturdu

Özür diledi filan bazen adama denk gelirsin

Bende eyw dedim kazadır diye

Hala giderim mekana

Başkası olsa çamura yatar

Yukarıdaki örnek gibi

Valelik çok önemli bir iştir

10-20 almasını bilen ya adam gibi park edip getirir götürür

Yada en ufak hatasının bedelini öder

İbne olanına denk düşerseniz allah yardımcınız olsun

MahlemiZ deki bir arkadaşımız zamanında cafe keyif valesine beyaz vette verir

Çocuk ilk sağdan bir döner bir daha dönemez arabayı vurur

Allahtan çocuk nüfuslu filanda mekan ödemişti

Ama güzelim arabanın anasını bellemişti vale

Mümkün mertebe uzağa götürmelik yerlere valeye bırakmayın

Kapı önüne çekecekse valeye bırakın derim
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yusufcan_k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Simdi istisna olcak sanirim ama ankarada cukurambar da yazin unlu bi otelde 2 ay valelik yaptik ve cakallik yapan gazlamaya kalkani direk ayikladilar 3 kisi gayet temiz sekilde isimize baktik ve gelen araclar genelde hep 100.000tl uzeriydi bi kere bile gazlamadim..
    Valelerin sık yaptığı hatadır, aracın fiyatına göre araca değer biçmek.
    Benim ae86m audi ttden daha değerli benim gözümde. Kimi için de sahip olduğu hyundai getz dünyalardan kıymetlidir.
    Her araç sahibi için değerlidir. Bir tek çizik olsun istenmez.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim ae86m audi ttden daha değerli benim gözümde. Kimi için de sahip olduğu hyundai getz dünyalardan kıymetlidir.
    Çok güzel dedin üstad insanlar ekmek alırken bile seçiyor bazen düşünüyor. ne emekler ne zorluklarla alınıyor araçlar. kadıköy de emmi çorbacıda 25-30 dk araba bekledik (punto 1.3) korkmaya başladım valeler bi heyecan oldu nerde felan diye. bulamadılar arabayı. allahtan geldi sonra ama ön farın biri yanmıyor baktım kırık yok uğraşmadım ampül patlamış. günahını almayım belki ben verdiğimde de patlaktı dikkat etmedim. ama o gün bugündür vermem valeye.

neyse uzattım.

saygılar
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burcinkarabacak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel dedin üstad insanlar ekmek alırken bile seçiyor bazen düşünüyor. ne emekler ne zorluklarla alınıyor araçlar. kadıköy de emmi çorbacıda 25-30 dk araba bekledik (punto 1.3) korkmaya başladım valeler bi heyecan oldu nerde felan diye. bulamadılar arabayı. allahtan geldi sonra ama ön farın biri yanmıyor baktım kırık yok uğraşmadım ampül patlamış. günahını almayım belki ben verdiğimde de patlaktı dikkat etmedim. ama o gün bugündür vermem valeye.

neyse uzattım.

saygılar
    Emminin otoparkına bakanlar genelde bizim semtten insanlar. Arabanın canını almazlar ve oranın sahibi de bu konuda titiz davranır. Zamanında 1 sıyırma arabayı hor kullandı diye şikayet üzerine kasada duran ortaklardan biri aşağı indirip dövdüğünü bilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla mekan ismi vereyim meyra palas ve jw marriott da yaptık o yüzden fiyat söyledim genelde düğün zamanı ve hafta içleri akşamlarıda spa ya gelenler vs olduğu için biraz elit kesimin takıldığı yerlerdi.. yeri geldi dacia da çektim uno da s63 amg de kapalı otoparka götürüyoruz arabayı 3 4 katlı hiçbirinde ne gazlayım yanlayım bağırtayım derdim olmadı olmaz da

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)