huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu yeni gördüm çok çok geçmiş olsun, tek tek okuyamadım telden girdiğim için ama,
Bütün evraklarınız tam olmalı, kişisel koruyucu teslim tutanakları, isg eğitim tutanakları imzalı olması lazım işçinin adına. sgk zaten Allahın emri, bunların dışında ikametgah, sabıka kaydı gibi ıvır zıvırlarda işçinin dosyasında olmalı.
Şantiyede gerekli önlemler alınmış olmalı, özellikle yüksekten düşme tehlikesi olan kısımlarda önleyici uyarılar olması gerekiyor. Yoksa zaten bu olayda gerekli önlemleri almadığınız için suçlusunuz.
İş güvenliği uzmanınız varsa, işini yapmışsa yönlendirir sizi zaten. Ama gönül almak lazım bu gibi olaylarda dibine kadar haklıda olsanız. Karşınızdakini ne koparırsam kardır moduna girse bile onun basit bir insan olduğunu kabullenip çok sabırlı davranmanız lazım. Bu işler malesef böyle, adam kemer baret taksın diye adamla kavga edersin ama bir şey oldumu devlet bize bakmiy, patron bizi sevmiy olur.
Ayrıca istediğiniz kadar taşerona verin işi, nasıl ki taşeronun yaptığı işin kalitesini denetliyorsanız, iş güvenliği ile ilgili kısmıda denetlemek zorundasınız mevzuara göre.
Çok geçmiş olsun, kendi bünyemizde iş güvenliği uzmanımız var pmden ulaşırsanız yardımcı olucaksa görüştürebilirim sizi, fikir gerekirse.