User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
85 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: İnşaat Kazası ve Sonrasındaki Süreç

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu noktadan sonra atacağınız her adım kayıtlı olsun. Ofisinizde güvenlik kamerası olsun, ofisinizde görüşün her şey kayıt altına alınsın. Bir bedel verecekseniz, bu duruma karşılık aldığını sonradan hiç bir hak talep etmeyeceğini belirten bir belgeyi imzalasın. O belgeyi de notere tasdik ettirin.

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorum yapan herkese saygım var.Yalnız bu olay benim gibi makam şoförü veya diğer arkadaşlarımız gibi ( atıyorum) doktor,mimar,mühendis,kuaför vs meslek gruplarına mensup kişilerin yorumlarıyla hareket edilmeyecek kadar ciddi sizin için.Kesinlikle hukuki destek almalısınız.Yaralanan arkadaşın ömür boyu engelli kalma durumu söz konusuysa ve bunu mahkemeye taşırsa karşınıza çıkabilecek maddi tutarı kimse bilemez.Sizi korkutmak istemem ama dolaylı olarak tanıdığım biri kurumsal bir şirkette iş kazası sonucu 1 gözünü kaybetti. Yaklaşık 8 sene önce şirket 100 bin lira nakit teklif etti dava açmaması karşılığında.Almadı,dava açtı.Yaklaşık 2 sene sürdü davası ( bu zaman zarfında aynı yerde çalışmaya devam etti ) 350 bin liraya yakın tazminat kazandı ve aldı.

Lütfen iyi bir avukata danışın. Çok geçmiş olsun

turkerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşverene illaki tazminat çıkıyor mahkemeden çünkü mahkemeler genelde tüketicinin ve işçinin yanında.

Bu tazminatlardan inşaat All Risk sigortası ve İşverne Mali Mesuliyet sigortası yaptırarak korunabilirsiniz.
    ORDU SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ
    ZEY OTOMOTİV
    https://zeyotomotiv.sahibinden.com/

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle bütün evrak kitap işinin tam olduğunu var sayıyorum, SGK tamam, İSG tamam vs vs...

işçiye baret emniyet kemeri burun destekli iş ayakkabısını imza karşılığı da verdiniz o da tamam...

1- iskeleden mi düştü? düştüyse iskele iş güvenlik standartlarına göre mi kuruldu ve son yönetmeliğe göre koruması var mıydı?
    2- emniyet kemeri vermişsiniz güzel, peki onu takması için binayı boydan boya geçen, çelik+kimyasal dübelle sabitlenmiş çelik halatları gerdiniz mi? yoksa işçiler bu emniyet kemerini takacak yer bulamadığı için belinde aksesuar olarak mı bulunduruyor?

ben size söyleyeyim, her şeyiniz tam bile olsa bu 2 maddede takılıp ceza alıyorsunuz, hem de ciddi meblağlarla... işçiyle anlaşın, imza karşılığı gerekeni yapın bence...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Batum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun Allah c.c kolaylık versin.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz devlet ihalelerinde hakim olmadığımız bölgelerde genelde işçi ve yan kalemleri taşeron firmaya veriyoruz . İhale süresi +1 yıl gecikme payı ile birlikte hem bizim firmanın hemde taşeron firmanın net alacak verecek kısmı hesaplandıktan sonra sözleşmeye ekleniyor . Sözleşme de zaten 2-3 madde de kendisine verilen alandaki çalışma koşulları ile alakalı veya teknik sebepler ile alakalı her türlü olumsuz durum taşerona aittir diye de belirtiliyor . Hatta ihaleyi alan firma ve taşeron ile sözleşme de karşılıklı cayma bedeli dahi ekleniyor ki bu durumlarda mağdur taraf maddi olarak kendini güvenceye alsın vs diye . Öyle bir iş yapacaksan önerim bu şekilde sözleşme yaparak kendini güvenceye almandır abi . Sözleşmesiz el altı çalışma durumunda müteahhite zaten dava açılıyor sana da yansıması elbette ki olur .

İşçi benim iscim değil taseronun işçisi işin ucu neden bana dokunur
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzlaşma yolu bile olsa şöyle bir durum var. 10 yıl içinde dava açma hakkına sahip ve şu an işverenden çok işçinin yanında devlet. Her şekilde geçirecek bir şey bulurlar. Zor durum. Umarım dertsiz bir şekilde sonuçlanır.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aklınızda olsun belirli zamanı var. Atıyorum 6 ay olsun. 6 ayda bir eğitim verilmesi lazım ki eğitim aldığına dair kağıt imzalayacaklar sonrasında problem olmaz. İşte bunu isgcinin iyi takip etmesi lazım.
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşçi benim iscim değil taseronun işçisi işin ucu neden bana dokunur
    Taşeronu altında çalıştıran da sensin abi
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı aykutsafakyaman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Taşeronu altında çalıştıran da sensin abi
    Ben isi taserona verdim

Taseronda bir firma sonunda bu adamlarda taseron firmanin adamlari

Sozlesmemde olusacak her turlu kaza bela taseron firma yükümlüdür diye ibare olmasina ragmen

Ihale neden bana kaliyor.

Taseron firma isini yapamamis ve yasal yukumlulukleri sozlesmede kabul ettiginden

Muthait firmaya neden ceza çekiyor
    Dr.ECU

serkanaygün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben isi taserona verdim

Taseronda bir firma sonunda bu adamlarda taseron firmanin adamlari

Sozlesmemde olusacak her turlu kaza bela taseron firma yükümlüdür diye ibare olmasina ragmen

Ihale neden bana kaliyor.

Taseron firma isini yapamamis ve yasal yukumlulukleri sozlesmede kabul ettiginden

Muthait firmaya neden ceza çekiyor
    Başkan bu durumlarda bizim mantığımızla mevcut yönetmelikler çelişebiliyor. İş tamamen bakanlığın duruma bakış açısıyla alakalı.

Ben kendi sektörümden örnek vereyim, Endüstriyel tehlikeli atık bertarafı yapıyoruz. Atık üreticisi x bir bertarafçıyla sözleşme yapıyor, tehlikeli atık taşıma lisansına sahip kamyonlar organize edilip atık üreticinin sahasından yüklenip resmi evraklar doldurularak tehlikeli atık bertaraf tesisine doğru yola çıkıyor. Atık üreticisi bu noktada şunu diyebilir, ''ben resmi bütün evrakları olan bertarafçılarla ve nakliyecilerle çalıştım benim sorumluluğum yüklediğim anda biter''. Mantık bunu gerektiriyor fakat mevzuata göre atık tamamen bertaraf edilip doğaya karışmayacak hale gelene kadar üreticisinin sorumluluğunda ve üretici bunu kontrol etmekle yükümlü. Değişik yükümlülükler ve yaptırımlar söz konusu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada bu is eger arapsacina donusecek uzlasma saglayamayacagiz diye dusunuyorsaniz, profesyonel destek almanizi tavsiye ederim.

Dunyanin gelismis ulkelerinde cok yaygin kullanilan ama turkiyede yeterince kullanilmayan ama aslinda cok ise yarayan hukuki arabuluculuk destegi de alabilirsiniz. Bir arkadasim amerikada hukuk egitiminden sonra turkiyede bu isi devlet destegi ile proje bazli yapiyor suan isterseniz yonlendirebilirim.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı serkanaygün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başkan bu durumlarda bizim mantığımızla mevcut yönetmelikler çelişebiliyor. İş tamamen bakanlığın duruma bakış açısıyla alakalı.

Ben kendi sektörümden örnek vereyim, Endüstriyel tehlikeli atık bertarafı yapıyoruz. Atık üreticisi x bir bertarafçıyla sözleşme yapıyor, tehlikeli atık taşıma lisansına sahip kamyonlar organize edilip atık üreticinin sahasından yüklenip resmi evraklar doldurularak tehlikeli atık bertaraf tesisine doğru yola çıkıyor. Atık üreticisi bu noktada şunu diyebilir, ''ben resmi bütün evrakları olan bertarafçılarla ve nakliyecilerle çalıştım benim sorumluluğum yüklediğim anda biter''. Mantık bunu gerektiriyor fakat mevzuata göre atık tamamen bertaraf edilip doğaya karışmayacak hale gelene kadar üreticisinin sorumluluğunda ve üretici bunu kontrol etmekle yükümlü. Değişik yükümlülükler ve yaptırımlar söz konusu.
    Taşeron nasıl işcisinden sorumlu ise, işverende taşeronundan sorumlu tutuluyor ki taşeron maliyetten kısmak için İSG kurallarına ters düşmesin diye yorumlamıştık biz.

Geçen gece şarjım yoktu ve maç sonunda dikkatli okuyamadım, bütün evraklarınız eksiksiz olduğunu-İSG Uzmanı raporlarının, KKD'leri imza karşılığı verdiğiniz ve işbaşı eğitim kayıtlarınızın olduğunu varsayarsak(işe giriş isg eğitimi değil)

Eğer ki düşülen iskele mevzuata uygun ve onay veren İSG uzmanı var ise ve iskelenin yüksekliği kemer takmayı zorunlu kılıyor ise yapı üzerinde kemer takmak için gereken çeliklerin yerleşmesi tam iken
    Kusur sizin değil.

Ancak bunlar yok ise ve siz ÇSGB'ye iş kazasını bildirmediyseniz, ustanın işini bilen bir avukatla sizi çok büyük sıkıntılara sokması kaçınılmaz.

"Kendi işimizi yapıyorduk diye hastahaneye beyanda bulunulmuş, o yüzden ileride başınızı ağrıtabilecek bir süreç ÇSGB'ye iş kazası bildirmemek, mevcut cezanın yanında sigorta masraflarını dahi size çıkartabilirler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Teşerondan sorumluyuz işi yetistiremez ise ben taserondan tazminat alırım.

Ama taseronun hatası neden üstüne kesiliyor.

Saçma değil mi

Taseronun ssk listesindeki isci mutahit firma ile alakasi yok sadece iş vermiş firmaya.

Muthait firmaya neden değer saçmalık bence
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Saçma değil mi

Taseronun ssk listesindeki isci mutahit firma ile alakasi yok sadece iş vermiş firmaya.

Cunku yasadaki isimleri "Asıl isveren"ve "alt isveren" alt isverenin sgk numarasi asıl isveren uzerinden verilir, sadece sonuna numara eklenir

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşin hukuki boyutu hakkında bilgi vereyim.

O adam oradan düştüyse en az %80 size kusur çıkacaktır. Maddi ve manevi tazminat davası açarsa maluliyet durumuna göre manevi ile birlikte 100-200 bin tl arası bir zarar ortaya çıkması muhtemel. SGK adama gelir bağlayacak %10'dan fazla maluliyeti varsa, bu tutarı da size rücu ederek tahsil edecek. Ta bi sgknın sizden alacağı tutar toplam tazminattan mahsup edilecektir.
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşin hukuki boyutu hakkında bilgi vereyim.

O adam oradan düştüyse en az %80 size kusur çıkacaktır. Maddi ve manevi tazminat davası açarsa maluliyet durumuna göre manevi ile birlikte 100-200 bin tl arası bir zarar ortaya çıkması muhtemel. SGK adama gelir bağlayacak %10'dan fazla maluliyeti varsa, bu tutarı da size rücu ederek tahsil edecek. Ta bi sgknın sizden alacağı tutar toplam tazminattan mahsup edilecektir.
    Ben ne anladim bu taseron sirketten.

Ihmali yapan taseron cezayi ceken muthait vay be
    Dr.ECU

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzer bi durumu 20 yıl kadar önce ailem yaşadı. Konuya çok girmeyecegim.

Öncelikle kaza gününden bu güne çalışmadığı süre içinde bütün masrafları sigorta tarafından karşılandıysa.
    Bu dönemde maaş aldıysa- normal maaşına ek bi ödeme yapabilirsiniz. Aradaki rakamı ödeme yapabilirsiniz (yani 2.000tl maaşı var, ama sgk 1300 ödedi gibi)
    Ailesi ister istemez git gel, yol parası v.b. harçlık türünde giderleri olmuştur, üzüntü olmuştur. bunun için bi meblag verebilirsiniz 3.000-5.000 gibi

Lakin ne para verirseniz verin banka üzerinden yollayın elden vermeyin.
    O tutanak bu tutanak ne varsa toplayın.
    kesinlikle hukuki bi danışmanlık alın.
    Bu iş için bi tazminat belirleyin aile arasında.
    Eğer taraflar arasında bir anlaşma sağlanırsa bunu noterden yapın. gelecekte tekrar dava açmayacagını falan not düşün

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Saçma değil mi

daha önce yazıldımı bilmiyorum ama, asıl işveren, alt işverenin işçilerinden sorumludur bu kanunda böyle.
    Romeo <3 Giulietta

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)