ekşide bi başlık var çok bilinen; "oros.pu çocuğu taksici" diye.
sen bence biraz orayı oku, daha detayli bilgilenirsin.
isini adam gibi yapan taksicileri tenzih ediyorum.
Printable View
Kazanci nasil acaba? Kendi aracimizla calissak ne getirir ayda ?
Ubere baktımda 10 km lik yola 45 TL çıkardı. Totoş rahatlığı bu kadar önemlimi yahu anlamadım ben.
Anca kırk yılın başı araba kullanamıcak hale gelirsen kullanıcan bunu aga çok pahalı be.
İşini doğru yapmayan taksi ve minibüs şöförlerinden nefret ediyorum. Herkes birilerine çakmanın derdinde, ama sorsan Elhamdülillah en kral müslüman , işinde gücünde dürüst esnaf.
buna taksıcı olmadıgımız halde katılabılıyormuyuz kendı aracımızla?
Gecen arkadasım arabesque gitmek için sordu. herneyse açtı etti üyeliği 65 liraya florayadan arabesque gitti geniş geniş rahat rahat. aradaki donüşte aynı modelde geldi aradaki 10 lira için taksiye tenezzül etmeye değmez.
hatta oldu diyelim kartınızda limit bitti ozaman bile geliyor ama 2.çagırdınızda 2 ücreti toptan çekiyor yani bu tarz ekstrem durumda bile yolda kalmanız nerdeyse imkansıza yakın
Kısa mesafe hiç taksi kullanmadım. Farzedelim ki bindim ve kısa bir nokta söyledim. ''Of puf'' yapılacak bir durum yok ortada. Kısa mesafe giden taksi para kazanmıyor mu? Hiç mi kar payı yok? Zararına götürdüğünü hiç sanmıyorum. Her bindiğimiz taksiye uzun mesafe mi söylemek zorundayız? Peki diyelim ki kısa mesafe taksi şöförü için zor bir durum. Her sektörün zor bir durumu yok mu? Benim mesleğimde de zorlu şeyler var. Ama ben şimdi kalkıp ''Of püf'' diyip karşı tarafın kendisine iğne batırmasını beklersem olmaz. İş ahlakına uygun değil. Velev ki geçenlerde bindiğim taksi şöförü gayet uzun bir mesafe olmasına rağmen uzun bir süre sürdükten sonra yolun yarısında '' O tarafta trafik var girmek istemiyorum. '' mantığıyla beni indirmeye kalktı. Bütün bir yolculuk boyunca da bir dakika bile susmadan söylendi... Batırılacak bir iğne yok... İş ahlakı denen bir sey var. Ve her işin zor bir tarafı var. Taksi şoförünün zorlayıcı durumlarından biri de kısa mesafeli müşteri ise, iş ahlakından hallice ''Of puf'' etmeye hakkı yok. Burada hepimiz ekmek parası derdindeyiz. Taksi şöförü veya başka bir sektör. Farketmez. İşin zorlu bir kısmı var ise sabır selamettir diyip işine bakacaksın. Keza hangi sektörde olursanız olun para kolay kazanılmıyor.
Not: Dayım taksi şöförü. Ve dedem zamanında taksi şöförüydü. Bu günlerime taksicilikten kazanılan parayla geldim. Bu yorumu yabancı bir göz ile yapmadım yani. Dedem anlatırdı; otomobilime hayat kadını bile binse '' Buyrun efendim nereye gidiyoruz?'' ile başlardım. Ekmek parası kazanıyoruz derdi...
Bu uygulamaya gelirsek; İlk defa duydum. Çok merak ettim açıkçası. İlk fırsatta deneyeceğim...
Herşeyin başı bence eğitim ve belirli standartların sağlanıp oturtulmasıyla alakalı. Yurtdışında taksiye binince ne bir trip , ne afra tafra'ya maruz kalmadan tertemiz istediğiniz yere bırakılıyorsunuz. Burda malesef cinayet zanlısı tipli adamlara paramızla rezil oluyoruz, en ufak bir itirazda da tehdit hazır, işine gelmiyorsa in arabamdan, az biraz tartışma uzarsa yan taraftan haydarın çıkmasıyla zaten kavga başlıyor.
40tl de benden :D
Çok fazla taksi kullanan birisi olmamama rağmen çok efendisine de denk geldim serseri gibi olanına da.. Ama etrafımdan kısa mesafe yolculuklarıyla ilgili hep kötü şeyler duydum.
Birde taksilerden önce minibüs/dolmuş/otobüs şöförleri düzene sokulmalı. 2 şeritli yolda sağa yanaşma zahmetinde bulunmayan solda durup yolcu indirip bindirenlere aşırı uyuz oluyorum..
Sadece vito araç mı var?
K.k konusuna takılacak birşey yok. 100-200 TL limit verin sanal k.k na kafanız rahat olsun.
http://i.hizliresim.com/z549jO.png
Böyle bi mail geliyor.
Teşekkürler. Ref için. ilk kullanımızda size de 40 tl tanımlanıyor
Benim ref le üye ol. zaten ilk seferi 40 tl ye kadar beleş. bi dene
https://www.uber.com/invite/42j7d
Kazanc aslında taksi kazancı, karlı olduğu nokta 120.000TL lik vito ile 1.500.000tl liktaksi hattı işi yapıyorsun.
Maalesef hususi araçla iş yapılmıyor. Ya ticari taksi yada D sınıfı yolcu taşıma ruhsatı olması lazım
Eywallah, ilk kullanımını bekliyorum
Vito ve transporter genelde, D sınıfı yolcu taşıma belgeli araçlar
Ben genel olarak limit kontrol lu kart kullanıyorum. Ayrıca kk bilgileri cihazımda kayıtlı oluyor yada uberde şöförde değil
Denemedim ama belki provizyon almak istiyor olabilirler. Limit tanımlayın. provizyon onayından sonra iptal ederler işlemi.
Yurtdisinda kullaniyordum ve cok memnundum. Sonra ilk Istanbulda maltepe den sabiha ya gitmemiz gerekiyordu ablam annem 8 aylik yegenim bir suru bebek arabasi bavul vs. Goturecek kimse bulamayinca arkadasim soyledi istanbulda var Uber niye kullanmiyorsun diye, Haberim yoktu, hemen kod yolladi. Vito geldi bize adam semsiyesiyle hepimizi tek tek arabaya bindirdi esyalari yuklemesine yardimci oldum. Normalde 75 civari bir sey tutacakti ve indirimle sadece 35 lira odedim. Normal bir taksiye o kadar esyayi koymak mumkun degil, tikis tikis binecektik ve kim oldugu ne oldugu belli olmayacakti. Inerken gayet guzel yardim etti ve hic bir sekilde muhabbet etmeye calismadikca konusmamaya rahatsiz etmemeye dikkat etti. Simdi soforun adi numarasi var plakaya kadar yaziyor. IStedigim gibi degerlendirebiliyorum. Yolculuk yaptigim ve arac surekli takipte oldugu rota da belli oldugu icin hic sikinti yok. Uygulamada evini isyerini vs. isaretleyebiliyorsun. Kafan cok guzel bile olsa ev dersin ve gider. Bir suru artisi var. Normal taksi icin cok iyi olani da gordum, yolda aldigi kizi nasil dudukledigini anlatani da gordum, 10 lira bozugum yoktu 5 lira ve bozuk para veya 100 liram vardi o bozuklugu verdim diye goguse atani da gordum ozur dilerm bozugunuz yoktur tum var boyle vereyim dememe ragmen. Su anda vip ler disinda normal araclarla da ulasim yapsalar biraz daha fiyatlar ucuzlar hem de yayginlasir diye dusunuyorum.
Istanbulda degilim ama kod vereyim isinize yarar, ben ne zaman kullanabilirim bilmiyorum gerci :D
wz2cdvpaue
Uber Türkiyrde yasal mevzuattan dolayı bşraz farklı bşr yöntem kullanıyor: Şöförlü araç kiralama servisi olarak geçiyor.
Uber kendş aldığı komşsyon üzerinden vergi veriyor.
Vergi kaçırmanın alası taksilerde, hiç kimse bana taksiler vergi verüyür ama ühü ühü demesin.
Bir taksi yıllık kaç lira kazanıyor.
Ben geçen yıl bordrolu çalışan kişi olarak 20000 liradan fazla vergi vermişim devlete.
Ne kadar kazandığımı anlayan anlamıştır, içgüveysinden hallice işte.
Taksi acaba benim kadar vergi veriyor mu soruyorum?
O, değeri eski parayla trilyondan fazla eden ve hem plaka sahibine hem kiralayana harika paralar kazandıran taksi acaba ne kadar vergi veriyormuş.
80'lerde taksi plakaları bir hiçti adeta.
Devir değişti ve yükseldi.
Ee, şimdi devir yine değişiyor.
Trilyonların konuşulduğu, müthiş paralar kazanılan bir yerde herif beni Accent Era'ya tıkıyor adeta.
Yaşasın alternatif diyorum.
brmk3ue
Yeni yukleyenler yukardaki kodu girerse ilk yolculuklari ucretsiz oluyormuş bana oyle yazdi. Bana da 40 tl lik ucretsiz yolculuk hakki veriyormus. Yeni yukleyen olursa kodu kullanabilir
elbet birinin işine yarar bende paylaşayım.
6sn2h1jtue
nf3uz1z4ue
Bir yerlerden bir haber geliyor, belgeli belgesiz diye ayırmadan çatır çatır bağlayabiliyorlar. Bağlamak isteyene sebepmi yok. Truzimde otobüsümüz vardı uzun yıllar çalıştı, halada babamın arkadaşları var sektörde münferit olarak yada şirket olarak faaliyet gösteren. Araç ticariyse kıl tüy bir dünya evrak isteyebiliyor memur ama otomobil geçiyorsa karışamıyor. Bu durum yüzünden vitolar gittikçe değerleniyor truzimde.
Vito turizm firması na ait ise taşıma yada gerekli evraklari var ise nasıl keyfi baglanabilir.
Rent a car yasal değil mi vito rent a car olamazmi.
Rent yasalsa polis hic bir sey yapamaz keyfi yaparsada birseye dayandirmasi gerek
Durum keyfi zaten. Maksat 2-3 gün işten almak, çekici, yediemin parası, trafik cezası. Amaç yıldırmak. Ama bu işlemin bi kısmını uber karşılıyor.
Aslında bi iç tebliğle konu hallolur. Uber hizmeti veren araçlardan istenen belgeleri emniyet belirler. Şöför o belgelerin kopyyalarını torpidoda taşır.
Bildiğim kadarıyla bi taşımacılık şirketine kendi aracınızı kiraya veriyorsunuz. Kendi aracınızda çalışıyorsun. O girmanın d belgrsini kullanıyorsun.
İstanbul'da havalanından bir kaç defa takisye bindim.. Hiç biri adam akıllı değildi..
Sigarasını içer hiç sormaz rahatsız oluyor muyuz diye.. Zaten sigara içmekten tavan simsiyah olmuş leş gibi araçlarla hizmet veriyorlar.. Saygı felan hak getire..
Böyle adamlar kazanacağına Uber'e 10-15 verir rahatça giderim, paramla rezil olmam..
Ciddi ciddi dusunmeye basladim bu işi. Yapan birini bulsam direk onunla iletişime geçsem ne güzel olur. 2 ortak yapilabilir gibi.
Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz? Sebep şart değil bizde ceza uygulamak için.
Zaten iki taraftanda almışlar kıskaca, okul çanakkale gezilerine yoğunlaşmışlardı bir ara, çatır çatır otobüs bağlıyorlardı D2 belgesi olmayan şehir dışına çıkamaz diye. D2'ye ciddi yönelim oldu, masrafları 10'a katladılar. Şu an sırf belge parasının uçukluğundan dolayı otobüsünü yatıran, tek tük şehir içi çalıştıran bir dünya insan var etrafımda.
Bir kod da benden gelsin o zaman.
- dqht7j32ue
Uye olup kaydolduktan sonra bu kodlardan birini tek seferlik kullanabiliyoruz doğru mudur ?
Thaciran'ın referans koduyla üye olduk bakalım. İhtiyaç durumunda taksiden daha makul olursa kesinlikler uber değerlendireceğim.
Uber korsan değildir olamazda zaten,beğenmeyenler kullanmayabilir.
Bu kodlar bizim kendi kullanıcı kodlarımız. Mesela benim ki aşağıda. Sen bu linkten girip üye olduğunda sana uberi ben tavsiye etmiş oluyorum. Sen yeni kullanıcı olduğunda sana 40 tl lik indirim tanımlıyor. Sen bu ücretsiz yolculuğu kullandığında bana da 'sen bize üye kazandırdın. Ve bu üye ilk yolculuğunu yaptı' diyerek bana da 40 tl lik indirim tanımlıyor.
Sen de kendi kodunla arkadaşlarını davet edip ücretsiz yolculuk kazanıp. Kazandırabiliyorsun.
Davet kodumu (42j7d) kullan ve 40*TRY değerinde ücretsiz yolculuk kazan. Burada kullan:https://www.uber.com/invite/42j7d