B16 Nickli Üyeden Alıntı
Göktürk'te taksi bulamayınca bi deneyeyim dedim. Acayip memnun kaldım.
1) Hizmet 10 üzerinden 10 alır ki efendim, beyfendi vb. gibi kibarlık cümleleri hava da uçuşuyor.
2) Araçlar son model ve kesinlikle temiz
3) Havalimanından binmiştim kapı otomatik değilmiş indi kapıyı açtı ve kulaklar uçaktan dolayı mefta olduğu için sakız alıcaktım. Benzinlikte durmasını rica ettim adam kendi ben alırım efendim dedi.
4) Kısa,uzun veya orta mesafe farketmiyor. 15 kişilik arkadaş grubu ile binseniz Beşiktaş'tan Bomontiye kadar götürüyor laf etmiyor. (Kendi anlattı)
5) Uzakta ise bile arayıp efendim uzaktayım beklicek misiniz? diye soruyorlar.
6) Özellikle yaz sıcaklarında klima ile mis gibi yolculuk için bile ekstradan para vermeye değer. Taksi de klima açın diyince surat düşüyor adamlarda.
7) Sanırım, gidiceğiniz güzergahın fiyatı belli oluyor. İsterse 50 kere dolaştırsın fiyat sabit kalıyor.
Bir de şöförle muhabbet etmiştim. SRC belgesine kadar herşeyleri varmış. Kendi söylüyor biz tamamen yasal olmak istiyoruz diye. Zaten hepsinin maliye kaydı var UBER'e fatura ediyorlar UBER'de kullanıcıya. Bizi polis bağlayamaz sadece mali şube bağlar demişti. Eğer bu iş tamamen yasal olursa 10 araba ile bekleyen arkadaşım var diyordu.
Tek kötü yanı, sedan tarzı araçları olmayışı. Bir de UBER Pet var onda ki araçlar nasıl merak ettim. Hiç kullanan oldu mu?