Yeni ehliyetin Bulgaristan'a ne faydası var, eski ehliyetin ne zararı var. Aldılar AB'ye de ehliyetin yenisi eskisi eksik oldu. Bulgaristan zaten eskiden beri yokuş yukarı yapan biryer, durduk yere problem çıkarmaya bayılıyorlar.
Printable View
Derdi o mu değil mi bilemiyorum ama ehliyetin yeni olsa bu seferde otomobilinde Muazzez Ersoy cd'si var mı yok mu onu sorar, illa bir kıllık çıkartır. Herşeyin tam olsun illa bir halt bulur. Vaktiyle otomobille Avrupa turu yapmıştık, Bulgaristan hariç hiçbir yerde takılmamıştık.
Rüşvet geçim kaynakları;
https://www.youtube.com/watch?v=rRXHV8q0t_o
yenisini alanları anlamıyorum ? eskisi geçerli değil mi :D :D
Yeni ehliyet yurt dışında da geçerli. Örnek; eski ehliyetlerle Yunan'da araç kullanılmaz.
ehliyet için bende gidicem musait oldugumda fakat zaman bulamadım
geçenlerde notere gittiimde bu sene bu kimliklerle iş yapabiliyorum fakat seneye çipli kimlik/pasaport/ehliyet olmadan iş yapmayacaklarını söylediler
Yeni ehliyet başvurusu yaparken eskiyi istiyorlar mı ? Eğer istemiyorlarsa yeni ehliyeti alıp sadece yurt dışında eskiyi yurt içinde kullanırım. Çünkü yeni ehliyet kimlik yerine geçmiyormuş gerizekalı bir şekilde.
birde ilginç bir şey var yeni ehliyet yurtdışında geçiyormuş deniyor.. bu done çok kullanılıyor..
sormadan edemiyorum hayatında arabayla kaç defa yurtdışına çıkdın yada çıkıcan..
öyle bir hava varki sanırsın yeni ehliyet alınır alınmaz memleketin %90 ı arabaya atlayıp avrupa turu atıcak :))
Ehliyetle bitse tamamda ehliyetle bitmiyor yeşil sigorta almak lazım arkadaşım motorla çıktı o 350 tl verdi misal .. bunun triptiki falanı filanı evrak işleri masrafları var..
Yani kısaca ehliyeti alıp direk yunanistana köfte yemeye gidelim olmıycak gene bir sürü masraf yapmak gerekicek .. :)
Hocam eski ehliyeti yurtdışında (kiralama, kullanım vs.) kullanmak için bir belge daha alınıyordu. Artık o ekstra belge alınmayacak iyi oldu ancak dediğiniz gibi yurtdışına çıkan sayısı az ama ben araçla gitmek yerine uçakla gidip orda kiralamayı tercih ediyorum.
benim fikrimi soruyorsanız Türkiyeden yurtdışına çıkan zaten az..
çıkanlar içinde araç kiralayanların sayısı ise çok çok azdır bana göre zaten çoğu turla falan gidiyor.. tamam kiralayana bir kolaylık getirir ona bir lafım yok..
geçen haberlerde izlemişdim tüik raporlarına göre yurtdışına çıkan kişi sayısı nüfusun %7 yada %8 idi o %8 diyelim içinde herhalde araba kiralayanda %0.5 falandır. :)
o kesme rahatlık getirirde burda parmakla elle sayılıcak insanlardan bahsediyoruz..
Bana sorulsa o ehliyet daha çok bu motorla yunanistan avrupa kısa yakın mesafe ülkelere gezi yapan motor grupları oluyor onlara yarar bence onların sayısında bir artış olabilir. mesela piaggio cular her sene düzenli yunanistandaki piaggio grubuyla buluşuyorlar .
Benim arkadaşım motorla italyaya yunanistana gitti motorla mesela.. Onların sayısında bir artış olabilir.
Yeni sürücü belgesi için son tarih 31 Aralık 2020'ymiş. Hal böyle olunca da ehliyetin 5 sene ömrünün gitmesindense beklemek mantıklı gibi. Nüfus cüzdanı için acele edebilirim ***** cüzdana sığmaz, kartvizitliğe sığmaz ölçüleri var. Kırıkkale'deki dağıtım Türkiye geneline dağılırsa süper olurdu.
bu forumda extreme maceracı çok insan var :) onlar giderde .. bu forumdakilerde türkiye genelini pek yansıtmaz..
bende Allah izin verirse kafayı tırlatır 800-900 lük bir touring makina alırsam şu bir iki sene içinde kesinlikle yurtdışı yapma niyetim var.. zaten o motorun tadıda ülkeler arası uzun yolda çıkar.
Biraz mantıklı sanırım bu durum. Trafik polisi çevirdiğinde ad-soyad-tc kimlik ve araç sınıfını görmesi yeterli. Görev tanımı bundan ibaret. Asayiş ekipleri veya diğer kolluk kuvvetlerinin de normal şekilde yürürken ehliyet sınıfını görmesine gerek yoktur bence. Ehliyetini aracının içinde bırakabilirsin, kimliği yanında taşırsın bu da bir çözüm olabilir :)