Maslow bu konuda insanın ihtiyaçlarını piramit yapmıştı. Genel mantık o şekilde ilerliyor.
http://enotlari.weebly.com/uploads/5...012571.jpg?377
Printable View
Maslow bu konuda insanın ihtiyaçlarını piramit yapmıştı. Genel mantık o şekilde ilerliyor.
http://enotlari.weebly.com/uploads/5...012571.jpg?377
Bu aralar kafam dumanlı bu konuda.
Bizim burada eli yüzü düzgün ufak evler 200 den başlıyor. tabi 1+1 2+1 evlerden bahsediyorum 3+1 ve büyük olanlar daha da artıyor semtine göre de farklı tabi.
Bazen diyorum acaba gidip ev parasına tarla mı alsam. 2+1 ev parasına alsam zamanla istediğim gibi adam etsem çok mu saçma olur? Garajın olacak müstakil evin olacak koyacaksın mangalı oh :D böyle düşününce de çok mantıklı geliyor. Gerçi maaşla öde öde bitmez o da neyse her türlü fakiriz yani :D
s.kmişim evini.en iyi ihtimal 10 sene kredi çekip ev sahibi olmayımı beklicem.10 dk sonramın garantisi olmayan bi ülkede
bende eskiden çok kurardım şimdi anı yaşıyorum kenarda beş kuruş birikmişim yok çükümde de değil açıkcası
bu aracın kredisi bitsin ya RX9 çıkarsa.. yada çıkmazsa direk GTR
türk insanı parayı buldu mu önce arabayı değiştirir sonra karıyı boşar. Ne gerek var eve arsaya , değirmenin suyu hep aynı akar nede olsa. O yüzden 30 yıldan fazla ayakta kalan firma yok bu ülkede. Avrupada en kötü firma 90-100 yıllık oysaki...
Hepimizin eline birer suluboya fırçası verip hayatı anlat deseler , milyonlarca farklı resim olur. Aynı resmi çizmek için hepimizin aynı ana babadan doğup , aynı yollarda yürüyüp , aynı taşlara takılmamız gerekirdi.
http://s16.postimg.org/7fiwip5oh/IMG_2861.jpg
Şu yukarıdaki fotoğrafa bakınca belki bu ne dersiniz , bu benim rahmetli kardeşimin arabaları , bir zamanlar bu fotoğraflar onun dükkanında asılı dururdu ve Baba burada bile oluşuna kızardı belki ! Şimdi evin duvarında Televizyonun hemen yanında duruyor bizzat kendisi astı. Herkes Fıratın birgün araba sevdasının başına dert açacağını düşünürdü ancak çok alakasız bir şekilde onu kaybettik malesef.
Cebindeki cüzdanını , cüzdanının içindeki 20 lirasını bile götüremedi ! Onun kalbini benden iyi kimse bilemez şimdi kaldırıp sorsam mezardan pişman olduğun birşey varmı diye "8.50 alamadım o çok koydu" diyeceğinden adım gibi eminim.
Allah mekanını cennet eylesin (Fırat UYGUN) Rahmet içinde yat melek yüzlü kardeşim.
Hayallerinizi ertelemeyin.
hayallerinin peşinden gitmek güzeldir ama hayatın gerçekleriylede yüzleşmek lazım. araba bazı kişiler için hobidir en büyük zevkidir ama bu zevki almak için gidip ev alacağın 150 200 bin parayı arabaya gömmenin hatalı ve bencilce bir hareket olduğunu düşünüyorum. ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya lafı bu durumu çok güzel özetliyor. para yoksa bütçeye göre keyif alınabilecrk araç mutlaka bulunur. mesela benim bütçe sıkıntım olsa yapacağım şey uygun fiyata nispeten düzgün bir e30 325 alıp elimden geldiğince kendi çabamla adam ederim yavaş yavaş. arabayı tamir etmek uğraşmakta güzel bir hobidir illa s2000 e 150 bin para gömmeye gerek yok.
bu arada kaç model GTR almak gerekir acaba
bütçeme uygun bir iki araba buldum ama kararsızım yhaa :D
mk2 ile mk3 arasında ne fark var acaba çok kararsızım bi yardım edin :D
Loading site please wait...
Loading site please wait...
birde insanlarımızdaki kredi sevgisi yüzünden trafikte her 10 arabadan 5 tanesi f30 kasa kalan 5 taneside cla ve c kasa oldu.
Yıllarca kira da oturmuş ve yeni ev sahibi olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim:
Aldığım evin parasıyla çok rahat bir şekilde ferrari alabilirdim ama onu muhafaza etmesi yakıtı vergisi başına bişey geliri bilmem nesi çok kafa ütülerdi. Şimdi evim var hamdolsun, bi karnımı doyurması bide 2-3 fatura ödemesi var. Okadar rahatladımki ferrari alsam bu kadar huzurum olmazdı. Her ay 900 lira kira vermek bir çok şeye mecbur bırakıyordu. Şimdi gerçek mana da kendimi özgür hissediyorum. 1 adet kangoo 1 adet de eski corollam var ve çok mutluyum.
1 ay çabuk geçiyor malesef. Ve o ev sahibi ile uğraşmak bezdiriyor adamı. O yüzden insanlari yargilamamak gerek. Her ay 600 700 kira verince insana koyuyor..
Hayalleri yaşamak güzel tabi ama sorumluluk arttıkça hayaller o kadar önemli olmuyor,
Burda hayallerini yaşamalı diyen insanların babaları zamanında hayallerini yaşasalardı, dibine kadar kurutsalardı aynı rahatlıkta olurlarmıydı? Yaşım çok değil ama evlendikten sonra insan o kadar rahat kalamıyor, daha doğmayan yavrusu için planlamaya başlıyor hayatı ortada fol yokken yumurta yokken, birde o yavru nasip olduktan sonra ondan öte köy olmaz heralde insan için.
2008de babam üniversiteye göndermedi 2004 model vtec2 diye geçen civic vardı sattık babam evini alalım dedi aldık.
Açıköğretimden iktisat okudum. Sermaye şirketinde maliyet muhasebesi yapıyorum. Evet o zamanlar araba satıldığında ve arkadaşlarım üniversiteye gittiğinde çok üzülmüştüm.
Şuan iyi ki babamı dinlemişim diye seviniyorum. Araba herzaman alınır. Hayatınızdaki öncelikleri zaruri ihtiyaçlarınızı iyi belirleyin.
Oğlumuzun neyi var . Çapraz varex v3 jant coil dip basık s2000i var diyip kimse kızını vermez malesef :D:D
Bu arada teşekkürler babiş :D:D:D
Evlendim. 3 Ay sonra İstanbul Şerifali'de gayet mütevazi bir binada ev aldım. 35.000 TL param vardı o zaman. Sene 2010. 105.000 TL de kredi çektim. 165000 tl falan geri ödemesi vardı.
Son 60.000 TL borcum kaldı. Evin şuan ki değerii 300.000 TL finans projelerinin bitmesiyle de değeri artacak.
Belki s2000 binmiyorum ama bana yeten bir Opel Corsa aracım var. 1,5 sene sonraki hedevim F20 bmw 1.
Burada asıl nokta hayat arkadaşınız sizinle beraber bu zorluklara göğüs gerecek olması. Sıkıntı elbette yaşıyorsun hayat güllük gülistanlık değil. Zorluklar yaşadık dışarı çıkamadık bazı şeyleri erteledik ama sonrasında rahat rahat yapmaya başladık. EE şimdi ödediğim kredi kira bedeline düştü. Ama maaşlı çalışan bir insan olarak 5 yılda 30.000 TL mi getirebileceğim en iyi seviyeye getirdim. Ev almak her zaman araba almaktan iyidir. Herkesin hayat görüşüne saygı duyarım. öNEMLİ Oolan borçlanmayı doğru sınırlar içerisinde yapmaktır.
ev alana kadar tükkan alın tükkan :) getirisi daha çok kira mira
Ahaha abi senle aynı kafadayım, 20 yaşındayım 150"ye ev alsam onu ancak 15 senede öderim eşşek gibi çalışarak.
O zaman 35 yaşında olurum. Arabayıda 5 senede alsam etti 40.
40 yaşında ne yapayım evi arabayı :D
Bari en azından gençliğimi yaşayayım, elime biraz para geçse hiç durmadan Evo almaya koşarım :)
Evo başka abi ya :)