User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
99 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Ev almak için Ferrari mi satıyorum .

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mc donalds olsun o dukkan banka olsun mıgros olsun sonra arabacıklar gelir
    kiranı alabildikten sonra isterse çiğköfteci olsun var aklımda öyle şeylerde kuzen 2-3 sene önce topraktan girdi esenyurt tarafda biyere sonra binalar kuzene girdi hala uğraşıyor adam işi çözmek için..ortada olmayan şeyin kredisini de paşa paşa ödüyor
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Sinan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben her zamanki gibi araba diyorum, gerisi hikaye
    Geçen yıl aynısı başımıza geldi, krediyle bir ev alalım dedik şu anda ortalama 10-11 yıl ödemesi kaldı.
    10-11 yıllık sürede zaten ev borcundan para biriktirmek imkansıza yakın, hatta bazen paraya bile sıkışıyoruz.
    Hayatımın ortalama 5"te birini ev borcu ödemekle harcayacağıma alırım arabamı en azından geçim derdim olmaz
    Evin borcu bitsin direk satıp Evo alalım diyorum babama, adam 2. ev derdinde hala
    Alıntı iztuzu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafik açısından konuşursak Artvin şehir merkezi Tokyo Drift misali kıvrıla kıvrıla giden caddeden kurulu.

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle insanlara hep imrenerek baktım hatta bunun hayallerini ben bile kuruyorum zaman zaman yalan yok. Gerçi ülkede yaşamak sıkıntı ama gel gelelimki istanbul'da yaşamak, yaşamaya çalışmak gerçekten farklı bir durum. Geçen arkadaşımda ev bakmaya gidelim dedik en hırt 3-4 bloklu siteden 1 daire 320bin TL'den kapı açıyorlar ve bunun 100bin TL'si peşin tabi aydatı vs falan saymıyorum bile, birde ödeme planları varmış hazırda 48 aylık ayda 7.xxxBin TL küsür ödüyosun.. Oh ne güzel ya az bu ben 10bin öderim dedim çıktım. Tam olarak türkiye'yi gezmesemde istanbul dışında herhangi bir şehirde yaşamak daha kolay diye düşünüyorum gittiğim bazı şehirleri baz alarak en azından ev fiyatları konusunda. Evet forum geneli olarak araba hastalığımız mevcut ama iş ev almaya gelince bende arabadan vazgeçebiliyorum. Keşke kimse vazgeçmek zorunda olmasa. Kira havaya atılan paradır benim için asla geri dönüşü olmayacak, ben 3 arabamıda kredi çekerek aldım bitirdim yeni çektim öyle aldım. Şu anda evde öyle benim için çekicez ödicez biticek inşallah bide üstüne değer kazanıcak, bu gidişle istanbul'un en ücra köşesi bile değerli olucak. Araba el altında her zaman gelir bulunur keseye göre yavaş yavaşta yapılır. Tabi herkesin kararına saygım sonsuz... En önemliside birlikte gerçekten kafanın uyuştuğu insan, Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin böyle bi ülkede
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kendi attığım postu okuyup duygulandım mk..

süperdi bu

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

süperdi bu
    iyice baba tribine girdim abi bunun bi tık üstü evdeki bayat ekmekleri yemek...

ozzywan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla benim 6 yıl once iyi kotu biraz birikmiş param vardı, üstüne arabamı sattım, babam biraz ekledi, biraz da kredi cektik zar zor bir ev aldık bana. Şimdi o evden 2000tl kira geliyor, üstüne biraz para koyup guzel bir evde kirada oturuyorum. Ciddi bir kira derdim olmadıgından istedigim gibi arabamı da aldım. Ev alırken arabamı sattıgımdan 6 ay arabasız gezmiştim, çok özlemiştim ama kira derdi olmadan yaşamak gibi bir lüks yok bence.
    Miata
    Is
    Always
    The
    Answer ------ https://www.instagram.com/ozanbalta/

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyice baba tribine girdim abi bunun bi tık üstü evdeki bayat ekmekleri yemek...
    Allah yedirmesin Allah korusun

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neredeyse 2 sene önce tüm imkanları seferber edip ev aldım ben de. Evi almak için benim için çok ama çok önemli olan, alırken heyecandan kaç gece uyuyamadığım, plakası için çabaladığım, gözümün içi gibi baktığım kırmızı İbiza cupramı satmak zorunda kaldım. Satarken o kadar üzüldüm ki yeni sahibine teslim etmeye bile gidemedim babamdan teslim etmesini istedim. Ama 1.5 sene sonra durumlar düzeldi, birde denk geldi tanıdıktan benim sattığım araba ile aynı temizlikte bir kırmızı İbiza Cupra buldum ve aldım. Aynı model, kullansaydım km aynı olacaktı, renk aynı, donanım aynı. Hemde benim sattığından daha uyguna aldım. Şimdi 2 sene önce girdiğim işe girişsem beceremezdim çünkü ev fiyatı arttı araba fiyatı düştü. Ev için geç kalınan hergün zarardır. Araba her zaman alınır.

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım evım yok mesela alıcam ama en köyu 250 bin nasıl alıcam şimdi ben ömur boyu ev parasımı ödeyecem
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

kimbubye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ev olayları iyi güzel tabikide lakin;

- İstanbulda bir evin kirasının, o evin satış fiyatının 200-250'de birine denk geldiğini varsayarsak, 2.000TL getiri için evin tahmini fiyatı 400-500bin aralığında olmalı.
    - Diyelimki ara değer olan 450bin olsun ev fiyatı. Banka kredisini göze aldın, ama elinde evin %25'lik peşinatını oluşturan 112.500 liran olmalı.
    - Hadi diyelim geçmişten gelen birikimle onu da hallettin. Peşinatın var. 337.500TL yide 10 yıl vadeli krediyle hallettin. Toplam ödenecek fiyatın oldu sana 2 katı, yani yaklaşık 675.000 TL.
    - E bu 675bin TL'nin de aylık ödemen gereken miktarı yaklaşık 5.700 TL
    - Abicim sen bu 5.700'ü ödemeyi göze aldın. Üzerine yaşamak için gerekli olan yemek ve ihtiyaç masraflarını ekledin. Elektriği suyu doğalgazı aidatı ekledin. Sallıyorum, hadi 6.500 giderin var aylık.
    - Sen ve eşin kaç para kazanıyosun ki aylık 6.500'ün altına girebileceksin. Hangi yürek yer.

Toplu bir birikim olmadan imkansız. (En azından benim için)

İstanbul'da eli yüzü düzgün, oturulabilecek evler 200bin'den başlar. O da Beylikdüzü

İstanbul'da biyere yemeğe, eğlenmeye hadi diyelim dertsiz gittin. Dönüş işkence.

O yüzden tercihim hep, 10 yıl dert çekmek yerine kirada oturup sosyal yaşam kaliteme yatırım yapmaktan yana.

Varsa çözümünüz tavsiyelerinizi beklerim
    '89 Audi 100 2.0 Turbo Diesel

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim buralarda bir laf var ay 1 güne gelmez.

ev alırken sıfırdan hepsi krediyle ev almak, fiili değil ama ruhen beni banka çüksün demekten başka bir şey değil.
    en azından ev parasının alacağın miktara göre %25-%50'si peşin verme taraftarıyım.

ebimde ki paraya göre ev bakmaktan başladım, 90 bin liram vardı en max. 180 bin civarı ev alacaktım öyle şart koymuştum kendime.

2 yıl 2 ay oldu evi alalım.

peşin verdiğim kısma iyi bir arabaya binebilirdim, kısa bir mantıkla yola çıktım ; oturabilecek semtte ev kirası 1100-1200 TL civarı, kendi evimi ödüyorum 1560 TL.

5 yıl içinde mal benim olacak, ödediğim para çöpe gitmemiş olacak.

160K aldığım ev şuanda 190K civarı ediyor.
    Faizi cebime girdi, üstüne kar etmiş oldum 5-10 kuruş bitene kadar ne olur Allah bilir.

Kendimde güç görsem iyi bir semtte oturmak için 10 senede kredi çekerdim 100-200 fazla ödeyip daha iyi bir semtte oturayım diyebilirdim ama iyi ki dememişim evlenince 100-200 lira ciddi paralar oluyor bazı dönemlerde

bu evin kredisi biter, ödeyebilecek gücüm olduğu kadar yine 5 yıl kredi çekerim maksadıyla aldım ama şuan tek gayem bu evin kredisinin bitmesi hiç ikinci bir taksiti kaldıracak bünyem kalmadı

ev biter 50-60 K bir araç alır ödemeyi kapatırım

işin aslı tam tarifine uygun olursa girmek lazım - kira öder gibi ev sahibi olmak -

skyhigh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genelde bu tarz söylemler yalan geçen sene corsamı satarken bi çocuk geldi abi ilk arabam öğrenciyim şu kadar param var ilk arabası olmadığı o kadar belliydiki notere gittiğimizde yaşı benden büyük çıktı

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle ev alinmali bastan
    , 9 yil once arabayi 13.500e almistik ,
    yatirimlik ev bulduk onuda 22.000 tl ye almistik evet tam bu fiyata

Su an arabanin fiyati 16 -17 bin tl oldu
    Ev ise 140 -150 bin tl

Alanya'dan daha yeni ev aldik 200.000 kusure
    Aldiktan 1 hafta sonra 230 bine alici cikti
    Elleme Sekelesin...

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla şöyle 130 a falan cillop cabrio bmw bakıyordum, tapu da buldum kendimi evlenicez diye rafa kaldırdım araba işini. pişman değilim bin şükür kendine ait bir ev olması güzel bir duygu güvende hissettiriyor
    .

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Banka kredisiyle ev almak her türlü mantıklıdır, mesela şöyle düşün 350ye ev aldım 100 peşin 250 kredi ayda 3500 ödemen var 120 ay. Ev geldi 520ye. 10 yıl ortalama 2000 kiran olur en az, 240bin ödeyeceğin kirayı düş ev geldi 280e.
    Şimdi evi alma nakit için birikim yaptığını düşün, bir yandanda kira ödiyeceksin sokakta yaşamayı düşünmüyosan, ayda 3500 kenara koy, ödiyeceğin kirayı hesaba katmıyorum bile, 10 yıl sonra kenara koyduğun para, şimdi elinde olan peşinat toplam 520 binin var,o evi nah verirler o paraya. On yıl ödediğin kirada işin tüyü olur.

2012de k.çekmecede 200-250 bine satılan daireler şuan 450-500den alıcı buluyor.

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    26 yaşıma giriyorum yarın. Tr ortalamasına göre güzel denecek rakamda aylık gelirim var. Yarısını peşin sıfır i10 aldım 1.5 ay önce, kredi vs. çekmeden kalanını aileme borçlandım. Ev almayı şuan düşünmüyorum, çünkü ailemin evinde kalıyorum, fakat evli vs olsam da yine düşünmezdim sanırım. Ama memleketten(bolu) bir ev almak istiyordum, oranın da ev bedelleri uçmuş gitmiş, şimdilik ileride ev yapabileceğim bir arazi bakıyorum, merkeze uzak yerlerden...

200bine ev bul(şuan istanbulda çok çok zor)

50bin peşin ver diyelim, kalan 150bini ödemek için 2.200 tl taksitle 10 sene boyunca öde ve 275bin tl + peşinat 325bine gelsin.

Vakit satın alamadığımız tek şey, güzel gelir varken olabildiğince zamanı en iyi şekilde geçirmek lazım bence. 2.200 tl aylık ödeme ve 10 seneye ipoteklemektense 1-1.3k arası kira ile çok rahat güzel bir evde kalıp, hayatımıza devam edebiliriz. AYrıca yarın ne olacağımız belli değil 10 sene de az zaman değil.

Şuan çok mantıklı fiyatlarda denk gelmedikçe ev almak büyük risk bence. Ha naktin olur gömersin, zerre de düşünmezsin ama 10 sene 15 sene vade büyük risk.
    Instagram: mutusgarage

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    165 bine aldığım ev şuan 260 bin civarında isteniyor binanın dönüşüme gitmesi söz konusu ve dönüşüm gerçekleştiği an 350 bin lira değer biçiyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alpbodrum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu başlıktaki ilanlara hak-ketten hayranlık vede üzüntü duyuyorum ya , gerçekten ev almak için insan canı gibi sevdiği arabasından vazgeçiyor , peki ne uğruna : 4 Duvar . Ne oldu ev aldım . Yargılamıyorum tabi hayat şartları , toplum baskısı , evlilik , eş dırdırı, babalık içgüdüsü. İyide o ev yine senin değil ki , ölene kadar kiralamış olmuyor musun ?

Bende çok çabaladım böyle olmaya ama olmuyor işte , tam ev alıcam ve ilanları açıyorum ; Bir Gülme Geliyor Tövbestt !! Ev ilanlarına bakıyorum ruhum sıkılıyor, için kararıyor. Araba ilanlarına bakıyorum içim ferahlıyor , gönlüm şenleniyor arkadaş Zaten ev fiyatları : Ahırın bir tık üstü 250 Bin lira : Lan Yuhhhh ! diyorum ömür mü yeter bunu tamamlamaya . Geçen yıl yine öyle oldu , yıllarca birikimi koyduk, binek arabayı sattık, motoru sattık, biraz kredi çektim derken .. dediler ev al , ev al Baktım yine S2000 almışım Ne yapayım ? bir s2000 ilanlarını açtım. birde ev ilanlarını , lan en kötü bu arabanın içinde uyuruz dedim , eşimde kabul etti sağ olsun Gittik S2 aldık. Gerçi onun sonu hüsranla sonuçlandı, yanlış arkadaş seçimleri yüzünden. Ama içimde kalmadı, sağlık olsun.

Yani diyeceğim o ki herhalde bende ev olsa ben onuda satar araba alırdım. Benden bir ... olmaz !
    hahaaaha. cok guldum
    cunku kendımı gordum tamamiyle
    bende ev ve S2000 tercihleri arasında gittim gittim geldim cunku
    Arabacı Ağır japon..

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brs852 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    165 bine aldığım ev şuan 260 bin civarında isteniyor binanın dönüşüme gitmesi söz konusu ve dönüşüm gerçekleştiği an 350 bin lira değer biçiyorlar
    Nerde gidiyor dönüşüme? Verin biz dönüştürelim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)