Öncelikle merhabalar,
Bugün Japonca"ya ilk adımlarımızı atabiliriz, size Japoncanın ne kadar kolay olduğunu anlatmakla başlayacağım.
Eminim sizde bana hak verip Japonca"nın ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. :)
Size oldukça basit olan Japonca yazım kurallarını anlatmakla başlıyorum.
Japonca Türkçe"yle aynı dil ailesinde (Ural-Altay) olduğu için bir Türk için Japonca öğrenmek çok kolaydır.
Sadece Kanji öğrenirken biraz daha fazla çalışmanız gerekmektedir, şu anlık konuşma dilini öğrenmekle başlayalım.
İlk olarak Japonca yazım kurallarının ne kadar basit olduğunu örneklerle açıklamakla başlıyorum:
1-Japonca yüklem her zaman cümlenin sonunda yer alır. :)
Siza basit bir örnek vereceğim, bu örneği kendimden değilde başka bir siteden veriyorum çünkü en basit örneklerde birisi bu sayılır.
Diğer örnekleri kendimden vereceğim :)
Watashi wa tabete imasu---Ben yemek yiyorum.
NOT:Wa kelimesinin Türkçe"de karşılığı yoktur, birşey hakkında bilgi vereceğimiz zaman kullanırız diyebiliriz.
":" işareti yerinede kullanılabilir diyebiliriz.
"Wa" kelimesinin kullanım alanını size örnek üzerinde göstermek istiyorum.
Kuruma wa akai desu.---Araba kırmızıdır. Kuruma-Araba Akai---Kırmızı
Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi "Wa" sözcüğünü kullandıktan sonra arabanın hakkında bize bilgi vermiş.
Konumuzda ufak ufak yazım kuralları anlatarak paylaşımlara devam edeceğim, yukarıdaki gibi örneklerle günde 2"şer tane yazım kurallları ile ilgili konular göstererek devam edebiliriz.
Anlatım tarzım vb hoşunuza gitmeyen yerler olursa çekinmeden söyleyebilirsiniz, bu sayede hatalarımı daha iyi görmemi sağlayabilirim :)
Şu anda bende Japoncayı tam olarak bilmiyorum, benimde ciddi manada eksiklerim var.