Adamlar saygı üzerine kurulu, güzelde bir kültürleri var.
Devlet yıllık izin kullanmaya zorluyor Japonları, nasıl bir çalışma azmiyse yıllık izni bile kullanmıyorlar :)
3 tane alfabeleri var, Türkiyeme kurban olayım VALLAHA :)
Printable View
Onumuzde ki donem secmeli ders olarak rusca mi yoksa japonca mi secsem beyler? ***** rusya ile iliskiler guzel gidiyor belki bi ise yarayabilir. Japonca konusunda hala karar veremedim ama japon kizlarinin o tatliligi, utangacligi rus kizlarini s.ker atar. Bu da ayrica kafa mi kurcaliyor :D
Bence ilk başta 1-2 hafta Japonca öğrenmeye başlayıp sonra karar vermelisiniz. Japonca"yı sevmezsiniz yapamazsınız açık ve net :)
rusça konusunda tam olarak bilgim yok ama çok kaba bir dil, youtube"da birkaç kez denk gelmiştim kulak tırmalıyor. Tabi bu benim görüşüm.
Bu işin Hiragana"sı, Katagana"sı ve Kanji"si var, severseniz çocuk oyuncağı :)
Cince bildigim icin japoncanin kolay gelecegini dusunuyorum ama nerede kullanicam iste o da var. Rusca ise oyle degil ogrendikten sonra ulkede heryerde kullanma imkani var :)
benim cok ilgim var bi ara hem anime hemde best motoringden kovalamistim ama 10 15 sozcukte kaldi. anime izleyerek japonca ogrenmis arkadasim mevcut takir takir konusuyo okuyo cocuk bende cat pat bilmek isterim upgarage da calisicak eleman ariyolar ver elini jzx100 mark2 :D
Japonya"da okulları araştırdım arkadaşlar, bu bilgileri sizle paylaşayım. Yalnız kurallar çok SERT :)
-Türkiye"de Japonya ile doğrudan bağlantılı Devlet kontrolündeki kurumlar var, bu kurumlara başvuruyorsunuz.
Daha sonra Türkiyemiz"deki bu kurumlar sizin yerinize Japonya"daki okullarla iletişime geçip vizeye kadar sizin adınıza çıkartıyorlar.
-1 yıl Japonya"da size yetecek kadar belirli bir parayı banka hesabınızda bulundurmanız gerekiyor. Yani bir nevi sizin güvenciniz oluyor bu para.
-Vizeniz çıktığında gidiyorsunuz.
GELELİM ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ YERE :D
-Yaklaşık 1,5 yıllık dil eğitimi bittikten sonra resmi olarak üniversite veya dershaneye devam etmezseniz 2 hafta içinde Türkiye"ye geri dönüyorsunuz.
-Dil okuluna %85 ve üzeri gitmezseniz vizeye elveda diyorsunuz, vizeniz yanıyor :D