-
Valla arabam yok yayayim,ama genelde agresifimdir. Alt gecitte silme makas atmak,ters seritten gitmek,merdivenleri makaslaya makaslaya inmek,cikmak hobimdir. En kil oldugum sey ise hicbir tepki vermeden bi anda zank diye duranlar,bide ayni sekilde bi anda hareket edenlerde var. Neler var neler..
-
Ahh Ankara Ahhhh :) Ankara'da araç kullanan yada kullanmış olanlar bilir. Burada asla trafik kurallarına uyarak 1 günü tamamlayamazsınız :) Tamamlayabilen varsa elinden öpmek lazım. Sabah çıkıyorum yola açıyorum müziğimi sağ şeritten 70'le gidiyorum ( Sınır 50 ) adam gelip arkama yapışıyor selektör yapıyor. Ya sabır deyip yol veriyorum bu seferde daha sarı yanmadan kornaya asılmalar , emniyet şeridinden gitmeler , kırmızıya yakalanmamak için sarıyı görünce hızını ikiye katlayanlar , iki şeriti ortalayıp gidenler , 60-70Hp araç ile kendini pistte sananlar , sırf kurallara uymaya çalıştığın için küfredenler , kavga çıkaranlar vs. vs. derken haliyle sinir stres başlıyor. Ankara'da P*ç gibi araba kullanmazsanız ya kaza yaparsınız yada kavga edersiniz :) Bu yüzden artık belli bir noktadan sonra asılmalar makaslar başlıyor. Fakat sakinde olsam sinirlide olsam asla kaynak yapmaya çalışanlara yol vermiyorum. Sen 15 dakkadır orda yüzlerce arabayı beklemişsin dur kalk dur kalk yakıtın anasını ağlatmışsın uyanığın biri soldan kaptırıp geliyor önüne girmeye çalışıyor. Benim ön tamponu öndeki arabanın arka tamponuna yaslıyorum gerekirse vurmayı bile göze alıyorum ama o kaynak yapmaya çalışan p*z*venge yol vermiyorum. Bu yüzden kavga etmişliğimde vardır. Trafikte o gün çok fazla vakit geçirmemişsem başıma ağrılar girmemişse herkese yol veririm ( az önce açıkladığım kaynakçı pezo hariç ) yavaş giderim , haksız olsamda özür dilerim.
Yani anlayacağınız Ankara'da araba kullanmak bir garip.
Ha unutmadan birde en büyük zevkim protokol yolunda bir aracı sollamaya çıktığımda sollamada olduğumu gördüğü halde (sağ tarafta arka arkaya 5-6 araç olduğu zaman) ısrarla selektör yapan arkadaşı virajda yakalayıp onun hızını 50-60km'ye düşürdüğü viraja 120-130 km hızla girip düzlüğe çıkınca tekrar yavaşlamak :) Onun frene asıldığı virajda gaza yüklenmek pahabiçilemez :D
-
gayet sakin ve sabırlıyımdır,,ankara trafig sürücüler olsun okadar kötü degill,,sadece şu farlara çakma xenonmudur nedir takanlara son günlerde iyce ayar olmaya başladım,,gözümü çok alıyo ,,,birde şu arka sisleri açık olanlar baya rahatsız etmeye başladı,,
-
Aslında normalde sakinim dolmuşçular biraz geriyor beni ama o arka sis lambasını açıp gezenler önümde gidince içimden bir maganda çıkıyor biraz küfürle yapıştırıyorum uzunları tamponundan da ayrılmıyorum hatta bazen yolumu değiştirip peşinden gittiğim bile oluyor. Neden böyle oluyorum bende anlamış değilim, ayrı garezim var şu sis lambasına :D
-
Dün Adapazarı'nda işim vardı. Gidiş ve gelişte otobanı kullandım. Giderken acelem olduğundan 130km/h ile gittim, dönerken acelem olmadığı için maksimum 110km/h ile kah orta şerit kah en sağ şeritten takıldım. Aheste gidiyorum diye aynalara bakmamazlıkta etmedim, isteyen herkese yol verdim hatta orta şeritten giderken 1 araç boyu boşluk ile ileride sağ şeritte kamyon yol alıyordu, makaslar atarak gelen bir sürücüye o aradaki boşluktan geçebilmesi ve kamyona sıvanmaması için yardımda bulundum, o makas atan denyo ölmesin diye gaz kesip yol verdim. Denyo herif, ölmedi ve o boşluktan rahat geçti diye bana teşekkür bile etmedi; ben gaz kesmesem bugün gazetelerde İzmit Körfez'de kamyona çarpan bilmem kaç yaşındaki sürücü öldü diye haber okuyorduk. Hıyar işte, o boşluktan geçebilmeyi kendi başarısı sanıyordur; ben gaz kesip yol vermeseydim çoktan ölmüştü ama farkında değil. Neyse, birgün bu hareketi yaparken biri farkında olmadan gaza basar o da makası tamamlayamaz ve bu dünyadan ayrılır gider. Niye geçemedim diye de diğer tarafta sorar durur.