User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
60 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Trafik sigortası mecliste

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sigorta firmaları sigortalıya hasar fiyatlarını ödetmeye başlasın kaskolu araba kalmaz piyasada.
    Bence tam tersi. Ben kaskom yoksa sokağa bile çıkmam. Şimdi nasıl olsa karşı tarafın sigortası yaptırıyor diye rahat insanlar.

Ama diğer türlü olduğunda adam gelecek vuracak sonra bekle dur.

Burada ara çözüm olarak (muhtemelen) suçsuz tarafın hasarını sigorta şirketi karşılayacak daha sonra hatalı olandan tahsil edecek.

Bu durum daha olası, diğer türlü olursa kaos çıkar.

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    harbi harbi lanet olsun böyle sigortaya 4 aylıga 600 tl para kesti..yıldım yemin ediyorum.

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence sigorta fiyatları daha da artsın. Bazen trafiğe çıkıyorum genelde toplu taşıma kullanırım, her arabanın içinde 1 kişi var, adam asgari ücret ile çalısıyor 30 senelik taşıt kredisi çekip araba alıyor altına. Keşke hükümetimiz daha da zam yapsa araba fiyatlarına, benzin fiyatlarına ve sigorta fiyatlarına. Parası olmayan toplu taşıma kullansın, adamın altında 300.000 Tl'lik Mercedes var 20.000 Tl'lik Clioların, Albeaların yüzünden trafikte ömrü çürüyor. Fakirin arabası olmasın İstanbulda bence.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BEN geçenlerde bahsetmiştim zaten trafik sigortasınında artık bir önemi kalmadı her türlü hasar suçlu olana girecek

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence tam tersi. Ben kaskom yoksa sokağa bile çıkmam. Şimdi nasıl olsa karşı tarafın sigortası yaptırıyor diye rahat insanlar.

Ama diğer türlü olduğunda adam gelecek vuracak sonra bekle dur.

Burada ara çözüm olarak (muhtemelen) suçsuz tarafın hasarını sigorta şirketi karşılayacak daha sonra hatalı olandan tahsil edecek.

Bu durum daha olası, diğer türlü olursa kaos çıkar.
    Son dediğin durumda bile o kaos çıkacak. Adam geliyor çarptık cana geleceğine mala gelsin diyor. Cebinden para çıkmayacağını bildiği için. Kusurlu olan diyor..

Beyanlı işlem, hasar red oldu diyorsun 25 kişi arıyor araya adam sokturmak için seferberlik ilan ediyor her yolu deniyor. "Gasgo yabdırıoh, ödemeyecekse nia yapıoh" dior. Hiçte az değil neredeyse hepsi.

Kusursuz olanda son bir yılda kusuru az çok herkesten duyuyorum artık herkesin bir kulağına çalınmış okadar bildiği yok "Değer kaybı davası nasıl açacam" soruyor.. Millet hep bişeylerin peşinde. Adam poliçesinin muafiyetli olduğunu öğrenince ortalığı velveleye veriyor. İkame araba için provizyon diyosun yooh istemem diyip hemen acentesini araya sokmalar para istiyor bunlar benden diye aktarıor. Öğrenince acenteyi kalaylamaya başlıyor. Ne olduğunu bile dinlemior. Para gidecek diye düşünüyor. Kaskoyu sırf cepten hiçbirşeilde para çıkmayacağı için yaptıran devasa bir kitle var. Trafiği o yüzden zorunlu yaptı bu devlet. Yani %20 kusurlu adam hasar 10000tl mesela olurda gidip 2000 sen ödiceksin kusurlusun de valla kimse yaptırmaz daha muafiyetli kasko yaptırmıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Muharrem C.80 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son dediğin durumda bile o kaos çıkacak. Adam geliyor çarptık cana geleceğine mala gelsin diyor. Cebinden para çıkmayacağını bildiği için. Kusurlu olan diyor..

Beyanlı işlem, hasar red oldu diyorsun 25 kişi arıyor araya adam sokturmak için seferberlik ilan ediyor her yolu deniyor. "Gasgo yabdırıoh, ödemeyecekse nia yapıoh" dior. Hiçte az değil neredeyse hepsi.

Kusursuz olanda son bir yılda kusuru az çok herkesten duyuyorum artık herkesin bir kulağına çalınmış okadar bildiği yok "Değer kaybı davası nasıl açacam" soruyor.. Millet hep bişeylerin peşinde. Adam poliçesinin muafiyetli olduğunu öğrenince ortalığı velveleye veriyor. İkame araba için provizyon diyosun yooh istemem diyip hemen acentesini araya sokmalar para istiyor bunlar benden diye aktarıor. Öğrenince acenteyi kalaylamaya başlıyor. Ne olduğunu bile dinlemior. Para gidecek diye düşünüyor. Kaskoyu sırf cepten hiçbirşeilde para çıkmayacağı için yaptıran devasa bir kitle var. Trafiği o yüzden zorunlu yaptı bu devlet. Yani %20 kusurlu adam hasar 10000tl mesela olurda gidip 2000 sen ödiceksin kusurlusun de valla kimse yaptırmaz daha muafiyetli kasko yaptırmıyorlar.
    Kesinlikle katılıyorum,

Biz her şeyin çakallığındayız toplum olarak. (istisnalar var tabi) Adam nasılsa kasko var diyip 50 lik yolda 150 yapıyor sonra gelip sana bana vuruyor.

Dediğin gibi cana/mala muhabbeti yapıyor. Bunların buraya gelmesine bu zihniyette insanlar sebep oldu zaten.

Yoksa adam öğretmen günde git gel 20 km yol yapıyor. Trafikte geçirdiği süre totalde 1 saat ödediği prim 2.000 TL

Diğer şirket arabsaı kullanıyor, "nosol olso kosko vor" diyip (mal kendi canını düşünmüyor) trafiği katlediyor üstüne kaza yapıyor onun da ödediği prim 2.000 TL.

Sonra primler 3.000 olunca bu sorumsuzların cezasını ilk örnekteki vatandaşlar çekiyor.

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçenlerde yana yana sigorta yaptiracak firma aradim,bu zamana kadarda 5.aracim. Fakat 1500 tlden asagisini bulamadim. Bende yaptirmadan biniyorum.hatta satmayi da dusunuyorum aracı sırf bu sacmasalak sigorta fiyatlari yüzünden. Duzelmedigi surece almayacagim. Gecen yilin ilk aylarinda 240 tlye yaptirdim bide.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AşkınS. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçenlerde yana yana sigorta yaptiracak firma aradim,bu zamana kadarda 5.aracim. Fakat 1500 tlden asagisini bulamadim. Bende yaptirmadan biniyorum.hatta satmayi da dusunuyorum aracı sırf bu sacmasalak sigorta fiyatlari yüzünden. Duzelmedigi surece almayacagim. Gecen yilin ilk aylarinda 240 tlye yaptirdim bide.
    Hayatının hatasını yapıyorsun. 1500 vermemek için yasal olarak hem suç işliyorsun hem de başkalarını tehlikeye atıyorsun.

Sen belki yapmazsın ama yolda giderken biri gelir sana vurur haklıyken haksız olursun. Fİyatlar saçma katılıyorum ama olası durumda derdini kimse dinlemez.

Ya binme (araba varken binmemek imkansız) ya da sigorta yaptır derim. Yakın zamanda arkadaşımın başına bir iş geldi.

1300 ödememek için sigorta yapmadı, geldi biri buna vurdu sigortası yok diye haklıyken karşı aracı da yaptırdı. 2500 ödedi.

kıvancr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ocak ayında 2010 bmw z4 un trafıgını 470 tl yaptırdım. Nısan ayında 2013 golf aracımın trafıgıne 800 tl ıstedıler . Golfu gecen sene 450 ye yaptırmstım.
    İkı aracımdada hıcbır hasarım kazam olmadı her ıkısıde bana aıt. Bu nasıl bır duzenleme neye gore fıyatlar verılıyor gram anlamadım.

Aykut106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ist plaka ist ikamet 220 tl idi onumuzdeki ay yenilenecenek.yazılan fiyatlar ciddi yuksek
    T r u t h i n e n g i n e e r i n g

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 liralık motosiklet 940tl-3000tl arası cıktı rakamlar..

Djalican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 fluance'a 870 verdim geçen ay AXA sigortadan.....yaşanmaz bi ülkeyiz kabul edin artık
    34 KTS 55 HONDA CRX
    34 LNZ 85 SEDAN EG
    34 BF 7155 SOHC VTEC EG
    34 MEH 66 S2000
    34 HB 1367 MAZDA RX8 R3

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Avrupa'da zorunlu trafik sigortası genelde 450 Euro bandında çıkıyor ama tüm dünyada geçerli. Zaten poliçe kağıdı yeşil ve üstünde çizelge vs. Var.

Alım gücüne göre yorumlarsak hem daha pahalı hemde TR dışında geçmiyor.

Yorumsuz.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    turkiyedeki araclar avrupadan daha pahaliya satiliyor ama..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000 liralık motosiklet 940tl-3000tl arası cıktı rakamlar..
    Ben bu hafta fiddle aldim sigortayi sordurmadim bile sif su rakamlari duyarim diye

Ne yapacaz allah askina
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir gelişme birşey yokmu ya düşmüyor düşmüyor

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düşmesin artsın, uzun vadede sizlerde iyiki artmış diyeceksiniz. Aslında bir de suçlu tarafın arabasını kendisi yaptırması lazım kasko sadece karşı tarafı ödesin trafik sigortası tamamen kalksın. Hatalı olan aracını kendi cebinden yaptırsın.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düşmesin artsın, uzun vadede sizlerde iyiki artmış diyeceksiniz. Aslında bir de suçlu tarafın arabasını kendisi yaptırması lazım kasko sadece karşı tarafı ödesin trafik sigortası tamamen kalksın. Hatalı olan aracını kendi cebinden yaptırsın.
    Kusurlu taraf zaten kendi arabasını cebinden yaptırıyor. Zorunlu trafik sigortası, sigorta yapılan aracı değil 3. tarafın hasarını karşılar. Kendi hasarı cepten yada kasko ile yapılır.

Örneğin: Kazada 8/6 kusurlu bulunan taraf, karşı tarafın 8 binlik hasarının 6 binini öder. Aradaki 2 bini ise sürücü kendi cebinden öder.

Kasko varsa, kasko direk tamamını öder, daha sonra hasarı ilgili sigorta firmasına rücu eder. Yani ister.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kıvancr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ocak ayında 2010 bmw z4 un trafıgını 470 tl yaptırdım. Nısan ayında 2013 golf aracımın trafıgıne 800 tl ıstedıler . Golfu gecen sene 450 ye yaptırmstım.
    İkı aracımdada hıcbır hasarım kazam olmadı her ıkısıde bana aıt. Bu nasıl bır duzenleme neye gore fıyatlar verılıyor gram anlamadım.
    Z4'ün trafik kaskosunun golf'ten düşük çıkması gerçekten enteresan olmuş , sigorta değeri de muhtemel çok daha yüksektir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)