User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Mikrodiskektomi ameliyatı olan var mı?

naci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Abi kesinlikle ediyorum, yukarda belirttiğim gibi korkudan panikten bir bucuk ayda 11 kilo verdim. Egzersizleri de uyguluyorum, sürecin normal seyri nasıl biraz anlatabilir misiniz? mesela şu an dışarı ne kadar cıkablirim arkadaşlarımla bulusabilir miyim neler yapabilirim? bunları denedigim zaman agrılarım oluyor, internette okuyorum, masa başı iş yapanlar 2 hafta ağır iş yapanlar 3 haftada işe başlayabilir diyor, bana pek mumkun gelmedi bunları okuyup okuyup bunalıma girdim.
    Ağrıların olacak tabi, benim 7 yıl geçmiş ara ara yokluyor ağrı ama öyle hayatımı idame etmeme engel bir durum deyil. 2 ay boyunca bende de ağrı oldu en pisi ise zımbayı çıkartmak oldu ameliyat sırasında kirli kanı toplaması için bir hortum takıyorlar bele o çıktıktan sonra dikişler alınıyor, genelde dikişler kendi kendine gidiyor zımbalar ise mecbur alınacak. Şu an sol ayağımda ara ara uyuşma var. Gerçi bazen geçiyor bazen geri geliyor ama öyle ağır değil çok şükür. Ne sürekli otur ne de uzun süre ayakta kal. Bunlar hep zorluyor. Kilo, stres, ağır kaldırma, eğilip kalma (hatalı şekilde olanlar) hep sorun çıkartıyor. Ben masa başı çalışıyorum, önce 1 ay sonra isteğe bağlı 1 ay daha rapor verdi doktor. Bende Ankara Gazi de oldum. Necdet Çeviker yaptı ameliyatı. Mikrocerrahi 3-4 saat sürdü ameliyata girmemle çıkmam. İlk uyandığımda çok kötü bir ağrı vardı ama bir iğne yaptılar geçti hemen. Gez dolaş hayatını yaşa ama dikkat et kendine, sigara bile etkiler bunu da unutma.
    2 Temmuz 1993 unutma / unutturma

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende de fıtık başlangıcı var demişlerdi 5 sene önce ama fıtık büyük ihtimal 8sene öncesine dayanıyor. Benimki sizin kadar değil ama ayakta uzun süre kalınca çok kötü ağrılar oluyor yürüyünce pek fazla bir şey yok ama uzun süre ayakta hareketsiz durunca hemen ağrılar başlıyor bununla beraber sol ayakta uyuşma var. İnşallah ilerlemez. Bel kaslarını güçlendirirsen geçer diyorlar ama bakalım.
    Geçmiş olsun umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ağrıların olacak tabi, benim 7 yıl geçmiş ara ara yokluyor ağrı ama öyle hayatımı idame etmeme engel bir durum deyil. 2 ay boyunca bende de ağrı oldu en pisi ise zımbayı çıkartmak oldu ameliyat sırasında kirli kanı toplaması için bir hortum takıyorlar bele o çıktıktan sonra dikişler alınıyor, genelde dikişler kendi kendine gidiyor zımbalar ise mecbur alınacak. Şu an sol ayağımda ara ara uyuşma var. Gerçi bazen geçiyor bazen geri geliyor ama öyle ağır değil çok şükür. Ne sürekli otur ne de uzun süre ayakta kal. Bunlar hep zorluyor. Kilo, stres, ağır kaldırma, eğilip kalma (hatalı şekilde olanlar) hep sorun çıkartıyor. Ben masa başı çalışıyorum, önce 1 ay sonra isteğe bağlı 1 ay daha rapor verdi doktor. Bende Ankara Gazi de oldum. Necdet Çeviker yaptı ameliyatı. Mikrocerrahi 3-4 saat sürdü ameliyata girmemle çıkmam. İlk uyandığımda çok kötü bir ağrı vardı ama bir iğne yaptılar geçti hemen. Gez dolaş hayatını yaşa ama dikkat et kendine, sigara bile etkiler bunu da unutma.
    zımba yok sanırım abi bende, hiç bahsedilmedi öyle bir şeyden. Kilo durumum normal, stres çok yaşıyorum tam mezun olma iş bulma arefesindeyim böyle durumlar da olunca psikoloji tepetaklak oldu. Sigara alkol hiç kullanmadım ömrümde. inşallah geçecek diyorlar bakalım...
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de fıtık başlangıcı var demişlerdi 5 sene önce ama fıtık büyük ihtimal 8sene öncesine dayanıyor. Benimki sizin kadar değil ama ayakta uzun süre kalınca çok kötü ağrılar oluyor yürüyünce pek fazla bir şey yok ama uzun süre ayakta hareketsiz durunca hemen ağrılar başlıyor bununla beraber sol ayakta uyuşma var. İnşallah ilerlemez. Bel kaslarını güçlendirirsen geçer diyorlar ama bakalım.
    Geçmiş olsun umarım en kısa sürede sağlığına kavuşursun
    kardeşim aman göz ardı etme, hep tetikte ol. farkındalık çok önemli. durumunu sürekli takibet. sen de şifa bul inşallah.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

RedCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun yazdıklarını okudum. Bir an önce sağlığına kavuşursun umarım. Allah acil şifalar versin.

Bende öğrenciyim son dönemdeyim.Tıbbı bilgim yok ama, Tavsiyem okul,ders, diploma çalışması diye kendini harap edip yorma. Hiç bir şey sağlığından önemli değil.

Tekrar geçmiş olsun.

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Haşlanmış mısır tanesini düşünün.! Dışı sert, içi yumuşak.
    Omurgamız arasında da tam da buna benzer, slikonize bir madde var. Ağır ya da aşırı spor, ani hareket, aşırı yüklenme vs. birçok sebeple bu maddenin dış sert kaplaması yırtılıyor ve içindeki slikonize madde çıkıp, oradan geçmekte olan sinirlere baskı yapıyor. Eğer stres altında değilseniz o sinirler esnek olduğu için birşey hissetmiyorsunuz ama eğer sinir-stres var ise o sinirler esnemiyor ve baskıdan dolayı acı veriyor, bacaklara emir göndermeniz güçleşiyor.
    Olduğunuz ameliyatta; bu mısır tanesinin içinden dışarı çıkan alınıyor ve maalesef ki o yırtığın dikilme imkanı olmadığı için sonrasındaki en ufak bir ani hareket, aşırı yüklenme vs.. durumda tekrar çıkıyor ve siz başa sarıyorsunuz.
    Çözüm; mısır tanesinin yani diskin komple alınması, o da çok kafa bozucu ve maliyetli.
    2009 ve 2013 yıllarında ameliyat olmuş biri olarak kendimden biliyorum ( İlki sizinkinden, ikincisi benim dediğimden )
    Allah acil ve kesin şifanızı versin, kimseye de çektirmesin.

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha bu arada ; toplamda km lerce yüzmüş biri olarak ta ;
    Eğer Allah korusun nüks durumu varsa ya da diğer aynı şikayeti olan arkadaşlardaki sorun fıtıksa, hiçbir alternatif o çıkanı geri sokmuyor, sokmaz.
    Kilo vererek şikayetinizi azaltabilir ya da öteleyebilirsiniz. Bel kaslarını güçlendirmekte sadece omurgaya binen yüke yardımcı olacak, çıktıyı yerine geri sokamayacaktır.

Hülasa ; olmaması için elinizden geleni yapın, fıtık çıktıktan sonra çok iyi bir ameliyat olmadan kurtarma şansınız yok.

lncdlt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bendede ayiptir soylemesi uzun sure oturunca yada tuvalette 20 dk fln kalirsam direk bacaklar karincalaniyor, ayaga kalkinca 1 dk icinde geciyor.

Bendede boy 190 kilo 120 bunun fitik fln la alakasi olabilirmi ne dersiniz?
    BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.

lncdlt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada cok gecmis olsun bak doktorlarin dedigine gore normalmis insallah iyi olursun tez zamanda kardes.
    BU UYE DUNYANIN EN PAHALI BENZININI KULLANMAKTADIR.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lncdlt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bendede ayiptir soylemesi uzun sure oturunca yada tuvalette 20 dk fln kalirsam direk bacaklar karincalaniyor, ayaga kalkinca 1 dk icinde geciyor.

Bendede boy 190 kilo 120 bunun fitik fln la alakasi olabilirmi ne dersiniz?
    O herkeste olur sıkıntı yok
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)