User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 20 ile 35 arası

Konu: Aracimin bakimimi kendİm yapmali miyim?

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence de servise git, aracın otomatik değil veya turbo yok diye sorun yaşamam diye düşünme...

Parçalar çok pahalı, Allah korusun birşey yaşadığında bakım paralarından çok daha fazlasını ödetirler.

Ben geçende doğuşta yaptırdım bakım, 800 bakıma 700 balatalara verdim. 1500 lira gitti çok gibi görünüyor ama kavrama + mekatronik değişti tek lafıma. Garanti olmasa 5000 lira çıkacaktı.

Yine en basitinden bi kız arkadaşımda B serisi mercedes var, yetkili servise gitmedi uzun zamandır uyarmama rağmen...Geçen gün şanzıman beyni gitti, 6000 lira diyorlar. Yetkili servise gitse iyi niyetten falan bedava halledecektik. Şimdi kara kara düşünüyor.
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söz konusu araç VW olduğu vakit, garantiyi mümkün olduğunca bozacak şeyleri yapmamaya çalış.

VW kadar dayanıksız bir marka yok. Riske girilmez.
    Doğrudur abi sağolasın.

Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabayı aldığım gün service manueli temin ederim. Tüm bakımlarıda kendim yaparım. Zaten servis kitapçıkları ufak bi parçanın sökümünü bile 5 sayfada anlatmış. Olmadı mı videolardan bakarım. El yatkınlığı varsa kendin rahatça yaparsın. Tabi gerekli alet edevatın olduğunu var sayarak diyorum.

Ben bu kadar servise bağlı olmayı doğru bulmuyorum. Çoğu memlekette adamlar garajlarında motor rektefiye ediyor kaporta işçiliği yapıyor. Benim vaktim oluyor keyifte alıyorum uğraşmaktan.
    Aynen dediğin gibi abi adamlar garajinda kaporta,boyadan tut motor reflektiyeye kadar yapiyorlar. Dehşet bir şekilde özeniyorum heriflere. Bir garajim yok alet edevat sıkıntı degil ama araba daha sıfır gibi işte o handikapı var.Para önemli ama benim derdim bakımımı kendim yaptım hissini yaşamak, cevabın için çok sağol abi.

Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de servise git, aracın otomatik değil veya turbo yok diye sorun yaşamam diye düşünme...

Parçalar çok pahalı, Allah korusun birşey yaşadığında bakım paralarından çok daha fazlasını ödetirler.

Ben geçende doğuşta yaptırdım bakım, 800 bakıma 700 balatalara verdim. 1500 lira gitti çok gibi görünüyor ama kavrama + mekatronik değişti tek lafıma. Garanti olmasa 5000 lira çıkacaktı.

Yine en basitinden bi kız arkadaşımda B serisi mercedes var, yetkili servise gitmedi uzun zamandır uyarmama rağmen...Geçen gün şanzıman beyni gitti, 6000 lira diyorlar. Yetkili servise gitse iyi niyetten falan bedava halledecektik. Şimdi kara kara düşünüyor.
    Anladım abi haklısın, ben de tam senin düşündügun gibi manuel ve atmosferik araba ne olabilir gibi düşünüyordum, sağolasın cevap için.
    MR.EVO53

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yerinde olsam hiç girmem servise. birde aracında manuelmiş , hiç gerek yok fazladan para bayılmaya.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı ikilemde gidip geliyorum ben de. Hele birine 30bin bakımı için frenler dahil 900 çektiklerini duydum. O günden beri ciddi ciddi düşünmekteyim. Ama 800 dahi)periyodik bakım tablosu fiyatında en pahalı bakım 120bine göre) dese aylığa böldüğümüz zaman 80 den fazla birşey tutmuyor. 80 tl için olası sorunların tamamiyle sana kaçması ihtimali gözümü korkutuyor. Zaten servisdışı işlem garantiden çıkarın amacı da bu. =)
    Instagram: mutusgarage

mehmet6r - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yerinde olsam hiç girmem servise. birde aracında manuelmiş , hiç gerek yok fazladan para bayılmaya.

Alıntı Mutu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı ikilemde gidip geliyorum ben de. Hele birine 30bin bakımı için frenler dahil 900 çektiklerini duydum. O günden beri ciddi ciddi düşünmekteyim. Ama 800 dahi)periyodik bakım tablosu fiyatında en pahalı bakım 120bine göre) dese aylığa böldüğümüz zaman 80 den fazla birşey tutmuyor. 80 tl için olası sorunların tamamiyle sana kaçması ihtimali gözümü korkutuyor. Zaten servisdışı işlem garantiden çıkarın amacı da bu. =)
    Bir ikilemdir gidiyor bakalım hayirlisi
    MR.EVO53

fkocak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz çoğunluğu dinleyin diycem ama kendimi sizin durumunuzda düşünuyorum. Yılda 8-9 bin km yol yapıyorum atmosferik manüel sıfır araç almışım iki yıl olmuş garantisi sure olarak dolmuş sayılır. Arabaya bisey olacak diye 240 lira maliyetli işi yetkili servis 600 kusur liraya iteleyecek. Zaten az km yapıyorum bu tempoyla 100 bine 10 yilda anca ulaşırım büyük ihtimalle de o zamana kadar elimden çıkarmış olurum. Amma ve lâkin vw nin daha 100 bine gelmemiş aracından sürpriz yapmamasını umut etmek zorundayım.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garanti varsa vede araciniz vw gibi bir aracsa garanti bitince bile serviste yaptirmak lazim he dsg deglse garanti bitince disarida 300 e yaptirirsin

ouzs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir vw servis danışmanı olarak söyleyim. Yılda bir verilecek bu paraya neden acıyorsunuz anlamıyorum. İkinci bakımınızda iskonto hakkınız var. Ayrıyetten bujilerin kontrol edilmesini gerekmiyorsa değiştirilmemesini talep edin. Buji ve işçilik ücretinden kurtulun. Fakat buji ile alakalı bir sıkıntı olursa servis mesuliyet kabul etmeyecektir. Bunun yanında cam suyu ve sarf malzemelerin kullanılmasını da istemeyin. Sarf malzeme kapıların sanruf un yağlanması vs ye gidiyor. Yine ilk bakıma yakın bir tutara gelir. Ama bu arabaları yanlış ellerde perişan olmasına karşıyım. Bence 100-200 fiyat farkına araca zarar verme ihtimalini denk tutmayın..
    *On3r*

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gorende dicek servistekiler mukemmel is yapiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    *
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gorende dicek servistekiler mukemmel is yapiyor
    Güzel iş değil. Temiz ve Garantili iş yapılır yetkili serviste. Yoktan var edilmez. sıfır parça takar geçerler. Tamir yok yani ender durumlarda müşteri isteği vs olmadığı sürece.. Bu yüzden Garantili olur herşey.
    Sıfır araba alda götürme bakalım yetkili servise bakıma. Mükemmel değil ama verdiğin paranın hizmetini alabilmek önemli bence.
    *On3r*

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ouzs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir vw servis danışmanı olarak söyleyim. Yılda bir verilecek bu paraya neden acıyorsunuz anlamıyorum. İkinci bakımınızda iskonto hakkınız var. Ayrıyetten bujilerin kontrol edilmesini gerekmiyorsa değiştirilmemesini talep edin. Buji ve işçilik ücretinden kurtulun. Fakat buji ile alakalı bir sıkıntı olursa servis mesuliyet kabul etmeyecektir. Bunun yanında cam suyu ve sarf malzemelerin kullanılmasını da istemeyin. Sarf malzeme kapıların sanruf un yağlanması vs ye gidiyor. Yine ilk bakıma yakın bir tutara gelir. Ama bu arabaları yanlış ellerde perişan olmasına karşıyım. Bence 100-200 fiyat farkına araca zarar verme ihtimalini denk tutmayın..
    dışarıda öyle zanaatkar ustalar varki , sizin yaptığınız geçirmece uygulamaları yarı fiyatına , hatta daha da düşük yapıyorlar. sonuçta içinden çıkuılmayacak karmakarışık motora sahip araçlar değil bunlar.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen oyle servisteki ustalarin kalitesinide kalitesizliginide biliyoruz. Sizde anca yaptirim varsa kurumsal oldugunuzdan birseyler halloluyor. Amabi bakima 6 ay garanti veren disardada ustalar var. merdiven altina gidilmedigi surece sorun yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet var dediğin gibi ustalar. Hatta piyasada yetkili serviste en iyi ustayım atölye şefiyim diyen adamlardan bile çok iyi ustalar var. ama kurumsal olmayınca garantili ve yeni model arabalar için söylüyorum mecburen servise gidiliyor. Piyasada artık yeni araba çılgınlığı mevcut. Yet. Ser. ler kazanmasında kim kazansın hatti. Söylemeden geçmeyim. Tek doğru var bu işte. Çok başarılı ve herkesin yapamadığı şekilde işler yapan bir kaportacıysan, aç kalmazsın.. Mekanikte değişim oluyor ama kaportada işçilik te biter iş.. Elektronik te bir nebze.
    *On3r*

Bolkar1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Su genel konuşmaktan vazgeçsek once cok guzel anlasicaz ama neyse..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben kendim yaparmiyim; EVET
    Sana yap diyip, yarin basina bir sikinti gelir diye vebalini alir miyim? HAYIR

TechTurkey Maxi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazılanları okumadım

kendi işini kendin yapabilirmisin? yani bakımı
    seni tanımıyouruz kabiliyetini bilmiyoruz, o üzden bunun cevabı sende saklı
    ama şunu söyleyeyim insanlar bilmediği şeyler hakkında kendini garip bir şekilde bilgili hisseder

bir parçayı söküp takmak değildir olay
    mesela x parçayı sökeceksin, 4 tane civata var 8 lik
    civataları sök, parçayı çıkar, yenisini tak, civataları sık basit değilmi?
    işte burada bazı tecrübeler gerekiyor, mesela ne kadar sıkacağını bilmeyip civataları yalama edenler var
    yada diş kaptıran ama anlamadan sıkanlar var
    çok basit bir şekilde kapaktaki buji dişlerini yalama edenler çok
    yağ tapasını bozanlar, çok sıkıp yalama edenler...

işte bunun gibi şeyleride anlayabiliyor olman için tecrübe lazım
    o tecrübe yada dikkat sende varmı? varsa devam..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)