Tamamen kullanımla alakalı kavrama.Araba servis bakımlıysa düşünmeden alınabilir.
Printable View
Tamamen kullanımla alakalı kavrama.Araba servis bakımlıysa düşünmeden alınabilir.
sıfır 122lik jetta aldım, hayatımda bir arabaya ilk defa bu kadar isteksiz bindim. o sanzuman sesleri çat kut salak salak arızaları nedir bu vag fanatikliği hiç anlam veremiyorum..
Bu arada servis bakımlıysa alınır değilse yanından geçilmez..
bu arada bmw mercedesle kıyaslıyan olmuş f30 3.20ied aracım var jettayla alakası yok sanzumanla ilgili bir ses duymadım daha ayrıca bu araçların yazılımsız motor kıranı yok..
Tekrar yağlıyamı döndü dsg? 2015 golf, leon kullandım, özellikle 1.4tsi golfte manuele alıp roll yapar gibi vites değiştirdim nerdeyse hiç hissettirmedi vites geçişlerini.2015 üstü şikayetçi olan varmı?
yakın zamanda 2011 model 1.4 polo DSG aracımı sattım. Arabayı 13.000 km de aldım 2 sene kullandım 31.000 de sattım. Aldığımda hiç bir problem yoktu, sattığımda kalkışta titremeler özellikle 1-2 geçişlerinde sarsma ve durmaya yakın mekanik sesler duymaya başlamıştım. Arabayı kullandığım süre boyunca hep anane gibi kullandım bu kadar az km de bu hale gelmesi beni çok şaşırtmıştı. İyi niyet garantisi adı altında yapılan işlemler müşteriye jest yapılmış gibi yansıtılıyor. Hem zorunlu kılınan yetkili servis periyodik bakımlarında hem de aracı 0 olarak satarken bu paraların peşinen alındığını düşünüyorum. Yetkili servisle oto sanayi arasında neredeyse 1e 3 bakım ücreti fark ediyordu.
dsg ile ilgili çok araştırma yaptım tüm forumlarda falan filan belki 100 200 konuyu okumuşumdur.
benim kanım şu oldu ikinci el dsg li araç alırken 10 kere düşünmek gerek dikkat edilmeli araç nasıl kullanıldı hiç sorun yaşadımı tamir gördümü ?
biraz da şans işi gibi sanki
dsg alıp manual'de kullanmak nasıl fikir ?
o zaman neden dsg alıyorsunuz denebilir ama sol ayak kullanımını minimize etmek için denebilir :)
manual kullanımda da o çat çut pat şeklindeki mekanik sesleri duymak mümkün mü? Kavrama kullanımla alakalı olsa da, en kötü ihtimalle, servis bakımlı bir araçta kaç bin km'lerde değiştirilmeli sizce?
Sesler yine ayni var. sanzimanin calisma stiliymis
bu sesler aşırı derecede rahatsız edici, bildiğimiz pat küt şeklinde sesler mi acaba? Hani teyp açıkken bile insanı rahatsız edebilecek türden mi?
2015 dsg leon kullandığımda gayet hoşuma gitmişti, acaba bu araç yeni ve düşük km'li olduğundan mı öyle hissettirmişti bilemiyorum, hiç pat küt ses duymamıştım ...
Kulaklarım aşırı hassasdır.
140m2lik evde en dip oda'da durayım gece salondaki kapıya anahtar sokmaya çalışsınlar duyarım.
DSG'nin sesi gece bomboş sokakda arnavut kaldırımı varsa camlar full açık olucak kafanız hafif dışarda duracak tireşimden tıkır tıkır dişli boşluk sesi gibi bir ses geliyor.
Beni rahatsız etmiyor mesela.
Örnek olarak mini cooper'larda bir ara direksiyon pompası sesi geliyordu sağa sola çevirince ciyaklama gibi.Mesela o sesi ben beğeniyordum araba'da zaten ufak kumandalı araba gibi duruyordu.
mekanik ses var onun kullanım tarzıyla bir alakası yok , ama cam açık olmadığı surece duymuyorum ben
ve genelde yavaş trafik vs kullanımında çok fazla duyuluyor bildiğin metal parçaların hareket sesi abartılcak birşey olmasada gıcık edici
yıllar once ilk dsg ile tanıştığımda arkadaşımın polosunda bayağı bi takılmıştım :D
Golf6 + DSG çok problem yaşattı arkadaşıma. 3 kere gitti geldi araç yanlış hatırlamıyorsam... (Servis Bakımlı)
Sonunda sattı kurtuldu ama gitti bu sefer de A5 aldı. Şimdilik bir şikayet duymadım kendisinden.