Dsg aracin garanti suresi disinda 5 sene garanti kapsamindadir.
Printable View
Dsg aracin garanti suresi disinda 5 sene garanti kapsamindadir.
Ben benim aracım en iyi diye bişey demiyorum,marka fanboyluğu da yapmıyorum,benim ekmeğimi vag grubuda vermiyor ama ne hikmetse bakın siz 90 küsür model japonlarınızla bu araçları kıyaslama derdindesiniz . Benim size bişey kanıtlama zorunluluğum da yok size bu arabaları kullanmamışssınız bilimiyorsunuz da demiyorum açın internette tüm arabaların a'dan z'ye ne şekilde ne özellikte ne gibi modifikasyonlarla nasıl yürüdüğünü bir bakın ölçün tartın matematiksel hesabını yapın çünkü matematik yanılmaz.
Bu arada hangi k20'ye sapladın diyen arkadaş , k20 diyince benim aklıma type-r geliyor yanlışsa düzeltin , RSA bir Rocco'nun type-r'a 3-4 boy belki daha da fazla verdiğini gördüm ben.Şimdi gelipte buraya o turbo o atmosferik yok onda yazılım var muhabbeti yapmayın o zaman k20'nizi turbolarsınız böyle şakalar olmaz yollarda :)
Tekrar diyorum benim arabam en iyisi diye bişey demiyorum bugün bu aracı kullanıyorum benim gözlemlediklerim bu şekilde ve bir sorun yaşamadım yaşasaydım zaten söylerdim yarın başka araç alırım onda gözlemlediklerim başka şekilde olur yine bildiklerimi gözlemlediklerimi iyi de olsa kötü de olsa yazarım sorun yok.
Selametle..
https://www.youtube.com/watch?v=8KkR8FLdZg0 Eg değil ama olsun :D
2010 model 200.000 de jetta var bizde baskı harici bir sıkıntı yaşamadık ama baskıda yolda bırakmadı hala
Kavrama ve mekatronik denen parçalar da zaten 2 yılda bir patladığı için garantisi bitmeden değişiyor bu hikaye böyle devam ediyor diyorsun :D
2012'de Doğuş Satış Sonrası Hizmetler'de çalışmıştım bir süre, o ara DSG şirketin kara belasıydı, şimdi artık başa çıkamayıp herkese kolaylık sağlanıyor mecburen. Ama kullanımla alakası yok bunun, fabrikadan onaylı kör düğüm. :) Hala öyle sanırım.
Kiralık araba seçiyorsam DSG isterim sportta tapagaz kullanır atarım ama binek kullanacağım arabayı DSG almam ben, onu tapagaz kullanmıyoruz ama o zaman da sırf 1-2 olayı bile epey sinirimi bozan bir şey, debriyaj yiyormuş gibi hissediyorum. Ne zaman patlayacak, ücretsiz hallederler mi vs. diye düşünmeye ne gerek var?
Aracın çok erken 2'ye alması hakikaten can sıkıcı bir durum ama kullanım stiline alışınca onu da çözüyorsunuz.. Mesela ben ilk kalkış anında müsaitse çeyrek gazdan biraz daha fazla basıyorum dolayısıyla 1 de daha uzun süre tutuyor.. Rahatlığı hızı vs tartışılmaz ama sorunlu bir şanzıman olduğu gerçeğini de değiştirmez.. Burada ki tek avantaj, servisin dsg konusunda yardımcı olması.. Bence alınır binilir..
Iyi jiyet garantisi bile olsa 700 lira fark almalari fazla bence :) 1.0 veya 1.2 tsi olursa dsg alirim. Geri kalan butun motorlar icin manuel tercih ederim :D
DSG=S-tronic diyebilir miyiz benimki de başladı hafiften oynamaya :D
İleride sorun çıkartacağını bile bile, iyi niyet garantisi denilen ücretinde az buz değil 500-600 lu rakamlar olduğu yerde DSG almanın mantığı nedir?
Şaka maka masrafında değilim, arabamın balatası, debriyajı,aküsü bitmeden değiştiririm, LPG bazen dolu olmayabiliyor ama benzin deposu hep full çünkü ne zaman ihtiyacım olacağını bilemem.
Silah konusunda sevdiğim bir abimin lafı vardı bende onu hayatımda desturu edindim, "silaha ihtiyacınız olduğunda yanınızda değilse belki bir daha ihtiyacınız kalmaz" aynı metaforu araba için düşünerek, beni gece yolda bırakıcak, işim olduğunda vitesten geçmeyecek arabayı "ucuza" tamir edilir mantığıyla almak neden ki ? Varsın sol ayağım ağrısın, en azından kafam ağrımaz.
Yani garip geliyor bana şimdi bu durum.
Ucuza tamir edilecek diye, keyfe keder değiştirdiğim balata-disk-kayış vb. üretim+nakliye maliyeti max 20$ olar parçalara işcilik dahil 350$'a yakın para vermek zorundayım.
Bembeyaz ortamlarda, orta-alt sınıfta olmasına rağmen kasıla kasıla olduğundan farklı gözükmeye çalışan , bu durum üzerinde eğreti duran araba konusunda kişisel merakı yoksa hiç bir bilgisi olmayan, mekanik bilmeyen satış temsilcisi- servis temsilcisi ile muhattap olmak zorundayım. Ben sevmiyorum böyle ortamları sanayi daha samimi, daha cana yakın, daha güvenilir ve garantili geliyor bana.(Bu durum şantiye tozu yuttuğum, işci,usta ile anlaşabildiğim için sanırım bana özel, aldığı araç ile, gittiği mekanlar ile sınıf atlamak isteyen ego sahibi insanlar bunu çok seviyor gözlemlerime göre. Mesela konu sağlık olursa Acıbadem-Mediastate dışında tedavi olmam çünkü orada kasıntı takılan kimse yok, paranı verip kalabalıktan, hengameden kurtulmuş hızlı bir şekilde işini bilen kişilerden hizmet alıyorsun.)
Sanayide garantili iş yapan çok adam var, benim bu güne kadar hiç bir problemim çıkmadı aracımla veya yapılan işcilikle alakalı, çünkü işi yapan ustaya saygı duyuyorum, mühendis olarak benim mekanığını bildiğim ama uygulayamadığım her şey onun ellerinden çıkıyor, medeniyeti inşaa eden kişilerin mühendisler değil, ustalar olduğunun farkındayım. Sanayiye gidip 150-200 lira verdiği ustayı arabasını yaparken kendi kölesi sanan, istediği işi yaptıracağını düşünen, ustanın işine karışan insanlar tabi sevmez sanayiyi.
Ufak tefek sıkıntılar olduğunda uygun bir dille anlatırsanız ve üslübünüz düzgün olursa sanayide ki usta sizi tanımasa bile kendi "iyi niyet" garantisine sokuyor zaten. (Baskı balata değiştirdim, parçacıda LuK yoktu tanıdığım olmayan sadece merhaba merhaba olan ertuğrul usta al bu baskı-balata iyidir dedi onun dediğinden bir tane alıp taktık sanayiden çıkıp yoldan dönerken abi içime sinmedi ya LUK takalım mı dedim, müsait olduğun,dükkanda işin olmadığı bir gün haber verirsin arabayı bırakırım sana dedim, çarşamba akşamı LUK Balata alıp gel bırakırsın arabayı , perşembe gün içinde yaparım ben dedi, bıraktım arabayı cumartesi sabah almaya giderken poğaça aldım, börek aldım, benden büyük olduğu için bahşiş vs vermek hoşuma gitmiyor, sigara alıyorum bende giderken 1 paket sigara aldım mis gibi sanayide kahvaltımızı yaptık, çayımızı içtik, sohbet muhabbet ettik iş çıktı bizim ustaya müsaadesini istedim, ne kadar borcum abi dedim, haydi yoluna git dedi.)
Yani iş DSG-EDC veya diğer sanzuman türleri değil, bile bile bu saatlı bombayı "konforlu" diye almanız, hele aile babası olanlar, eşi arabayı kullananlar bu riskleri bile bile alıyorlar DSG Şanzumanlı arabayı ona şaşırıyorum.
Ha amaç "preminyum" arabaya binip komşulara tok kapı sesi duyurtup, millete gösteriş ise bilemem tabi.
ben bir kere yaptım o hatayı sırf bu muhabbetlerden arabaya gönül rahatlığı ile binemedim, ses mi geliyor titriyor mu kavramıyor mu diye paranoyak olacaktım 3 ay sonra sattım. 2010 golf 1.6 tdi dsg idi 50 bin km de alıp 55 bin km de sattım.
Sıkışık trafikte manuele alınca bocalama işi bitiyor. Onun dışında araba çok düşük hızlarda (neredeyse 10 km lik aralıklarla) vites değiştirdiği için çekmiyor ve baskıyı yıpratıyor gibi geldi bana 1.6 tdi ler 120 hp civarı olsa sanki daha az problem çıkartır diye düşünüyorum.
Birde gaza basma seviyesi net olmalı çoksa çok azsa az yarım basınca veya tereddüt edince araba gerçekten saçmalıyor vites büyültüyor vazgeçiyor küçültüyor strese sokuyor insanı.
Dip gaz hızlanmada şahane ona diyecek yok.
tam da böyle bir konu açacaktım
dsg li olupta sorun yaşamayan insanlar nadir görüyorum
şirket aracı jetta tek kullanıcı tarafından kullanılmasına rağmen 2 kere kavrama mekatronik değişti daha 35binde
iyice soğudum dsg li araçlardan otomatik almak isteyince de dsg haricinde fazla seçenek kalmıyor
Harbiden merak ediyorum kaç kişi araçlarının kılavuzlarını okuyor? 1-2 muhabbeti yapılmış baya bir ama kılavuzda yazan bir cümlede 1.vitesin pek kullanılmaması gerektiği yazıyordu nedenini bilen açıklarsa iyi olur. Kullanım talimatlarına göre hareket edip kullanıyorum sırf bu şanzımandan ötürü de aracıma dışarıda servis eli değdirmedim, model yılı derdi olmadan yetkili servis bakımlı olduğu sürece; yetkili servisin yardımcı olması şart diye düşünüyorum hatta yanılmıyorsam bu konuda mercedes çok iyiydi haramideredeki mercedesdeki yetkili kişi ile görüşürken aracın model yılı farketmeksizin 0 km den yaptığı km e kadar yetkili servis bakımlı olması anormal veya şanzıman arızalarında bizim tarafımızdan ücretsiz şekilde hallediliyor demişti hatta örnek olması açısından yetkilideki eski bir mercedesi göstermişti..
Açıkçası 180bin KM de 2011 model passat 1.4tsi 'in mekatronik + kavrama değişimi için sadece 380 TL verince bence istediği kadar sıkıntılı olsun insan umursamıyor.
Bende mekatronik ve kavrama değiştirenlerdenim. Çok şükür 15.000km dir bir sıkıntım yok.
Fakat kavramaymış DSG miş bunlar umrumda değil benim.
Asıl mesele japon tokatlayamayor olmam. Bana bir çare dostlar...
1.0 TSI
1.2 TSI
1.4 TSI
1.4 TDI
1.6 TDI
1.8 TSI
7 ileri kuru kavrama DQ-200 (sorunlu)
2.0 TSI (A3/S3/TT/TTS/5F Cupra/Octavia A7 vRS/Golf 7R)
6 ileri DQ-250 (kısmen sorunlu)
2.0 TDI (A4/B6 sonrası Passat/Golf/Leon...)
6 ileri yağlı DQ-350 (nadiren sorunlu)
2.0 TDI,BiTDI (T5GP,Multivan,Caravelle)
7 ileri yağlı DQ-500 bu şanzıman sadece makyajlı T5 te kullanılmış olup araştırmalarıma göre sıfır sorun çıkaran şanzıman.2009 un son çeyreğinden beri üretilmekte olup 6 senedir tek bir sorun örneğini görmedim,duymadım,okumadım.
Ek olarak yazmayı unutmuşum
2.0 BiTDI 180 HP 420 NM Amaroklarda DSG yok 8-ZF var.
2.0 TFSI 200 HP Passat B6 ların bazılarında DSG yok 6 ileri Aisin şanzıman var.