User Tag List

Sayfa 3/5 İlkİlk 12345 SonSon
90 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İkinci El Araç ve DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 ay önce yakın arkadaşım 2013 audi a3 8v kasa aldı. 70.000 km civarında araç. Şanzımanı sordum ''mekatroniği garantiden değişmiş zaten artık sorunsuz binerim'' dedi. Dur daha kavraması var bu işin dedim. 1 hafta önce kavrama da patladı. Zorunlu Periyodik bakım+işçilik şeklinde bir paketi 2000 tl rulo şeklinde geçirmişler

umutckr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babamda 2015 seat leon st 1.6 tdi dsg var su an 19000 km. Biz dobloyu satıp bunu aldık her gün işkence cekiyor sebze halinden kavun karpuz yukleniyor 300 -400 kg kadar mal çekiyor. hiçbir sıkıntısı olmadı hatta normal bir leondan daha canlı gidiyor.
    Volkswagen Golf 7.5 highline 1.4 tsi dsg
    Stingray CS 195 volvo penta 4.3 V6 225 hp

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pederin sirketin 2010 model Caddy'sinde 6.000 km'de dsg patlamıstı araba 1.5 ay Uzay oto'da sanzıman bekledi. Hatta bi ara Dogus oto'da sıraya dizili 10 larca scirocco ve caddy sanzıman bekliyordu hepside daha dusuk km'lerde patlayan dsg'lerdi.

Benim aracımdada ( 2015 Model Hyundai İ30 ) Cift kavrama DCT Sanzıman var ve daha 1 senelik sanzıman olmasına rağmen Cok ama cok dur kalk trafiginde sanzımanın ısınması ve kendini korumaya alması dısında en ufak bir şikayet yok araştırdıgım sorusturdugum kadarıyla hatta benim aracım 5.500 km'de o kadar dur kalka girdim bende hiç ısınma olmadı tek sıkıntım benim 1 den 2'ye hemen atması ve Dik yokuslarda 1 demi cıksam 2'demi cıksam diye kararsız kalmasıydı. onuda araca yazılım yaptırarak cozdum araba artık 1. viteste bile tüm güc ve torkunu kullanıyor ve artık yokuslarda kararsız kalmıyor demekki boynuz Kulagı geçti.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işin komik tarafı bu bilmem kaçıncı konu. her konuda millet sıkıntısını paylaşıyor. hatta ben her konuda patlamaya hazır bomba gibi yazıyorum diye tepki geliyor. şaşırdım bu konuda dsg yi kimse savunmamış ama komik tarafı bu sıkıntılara rağmen hala alıyorsunuz. 1 sene kullandım. rahatlığı tamam eyvallah ama nezaman bozulacak kaygısı bi tarafa. hangi yüzde ağır basıyorsa ona göre hareket edin. ben arada kalıyordum.

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DSG = Sorun, Arıza, Dert

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EMRIX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çift kavrama sistemde maalesef durum böyle . DSG aracı kaldırdığınız anda zaten 2'ye atıyor . Bunun sürekli tekrarlanması yani dur-kalk işlemi zaten bu viteslerin dişlerini bozuyor trafik sevmemesinden kastım bu.Daha bilinçli kullanıcılar daha net bilgi verilebilir.Bu arada rezil vag grubu ile belirttiğiniz bmw mercedesleri tokatlamak paha biçilemez
    önce bizim 90küsür model japonları bi tokatlasın da, sonra bmw mercedese göz diker. Biz malız, vag grup'a karşı olmak için komplo teorileri üretiyoruz. Hiç binmedik sürmedik sahip olmadık dsg araçlara hayatımız boyunca.

Allah almanların cezasını versin, ama sadece volkswageninkini versin. Bmw mercedes iyi, ama ben japoncuyum. Ama sadece vag'a karşıyım.

Bunun böyle olduğunu anladınsa zaten diyecek bir şey yok.

Tabi ki herkes kendi aracının en iyi olduğunu söyleyecek. Benim gibi ' 1.4 d4d dizel toyota aldım *** gibi çıktı' ya da '2015 dsg polo var Allah cezasını versin' demek objektif olmayı gerektirir.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    12bin km oldu ufak tefek silkeleme vs basladi, ozellikle 2-3 gecislerde oda cok onemsemedim hala goturmedim servise

her aracin masraf cikarma ihtimali var onemli olan nasil kullanildigi, cok korkulucak bir sanziman oldugunu dusunmuyorum kullanmasi keyifli

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ulan 62k km sıkıntısız bindim diyebilirim geçen bakımda isteğim doğrultusunda ücretsiz kavramayı değiştirttim kötü mü yaptım bilemedim .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dsg s-tronic kullanmayan arkadaşlar yorum yapmasa konu daha sağlıklı olur aslında ciddi yanıltıcı bilgiler var..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu sahibi hoşgörür umarım ama 2012 CC bakınıyorum 1.4 tsi dsg'li. bunlarda şu seneden sonra şu seneden önce daha iyidir onlara bak diye bir ayrım yapabilir miyiz? örneğin 2012 alma 2013'te değişiklik yaptılar daha sorunsuz gibi

Uzaklaştırılmış Kullanıcı
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    34 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu sahibi hoşgörür umarım ama 2012 CC bakınıyorum 1.4 tsi dsg'li. bunlarda şu seneden sonra şu seneden önce daha iyidir onlara bak diye bir ayrım yapabilir miyiz? örneğin 2012 alma 2013'te değişiklik yaptılar daha sorunsuz gibi
    2015 sıfır km CC aldım, 5000 kmde başladı bendeki saçmalamaya 1'den 2'ye geçerken birazcık yük altındaysa çok sağlam bi vurma sesi geliyordu. Tam bu dönemlerde 2011 Passat'ımın 73.000 kmde mekatronik bozuldu ve iyi niyet garantisinden değişti. Baktım DSG patlayabilir, araca da ısınamamış olmanın bahanesiyle 14.000 kmde aracı elden çıkardım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2015 sıfır km CC aldım, 5000 kmde başladı bendeki saçmalamaya 1'den 2'ye geçerken birazcık yük altındaysa çok sağlam bi vurma sesi geliyordu. Tam bu dönemlerde 2011 Passat'ımın 73.000 kmde mekatronik bozuldu ve iyi niyet garantisinden değişti. Baktım DSG patlayabilir, araca da ısınamamış olmanın bahanesiyle 14.000 kmde aracı elden çıkardım.
    deme yauv. ya zaten pek bir çekinerek araştırıyorum, bu dediğin heves kırdı. o zaman favorideki cc'leri gözden geçirmem lazım.
    teşekkür ederim yorum için

AliDogukan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2012 almayın 2012 lerde BMT yok multifuel var.2013 ler BMT ve 2012 lere göre %15 daha az yakıyor.DSG yi göze aldıysanız eğer 2013 ve üzeri alın.Ayrıca cam tavansız almayın satması bir zulüm olur.CC nin püf noktası cam tavanı.

GKD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işin özeti servis bakımlı olmadan dsg almamak lazım yada mekatronik ve kavrama parasını kenarda hazır tutmak

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yetkili servis bakımlı bir araba ise sıkıntı yok.

Ama sanayiye girdi ise ÇÖP olarak nitelendiririm ben.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Altin kural servis bakimli olacak ve kurcalanmamis olacak
    Diger bir konu kullanimla alakali falan degil yanlis bilgi vermeyin
    Benim GTI 90k km de simdiye kadar 3-4 defa kavrama degisti trafige dur kalka girme oranim %1 degil belkide %0.1 dir..
    Vw servis konusunda muazzam memnunum her problemimi ya bedavaya yada bedavaya yakin miktarlara hallettim
    Tercih kisiseldir secim sizin..

Kubilay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arkadaşımda var 2012 jetta 60k ve 120k kmde değiştirdik kavrama mı mekatronik mi hangisiyse artık 7000 küsür faturası var. Garantiden yaptılar hatta çoğu kişiden işçilik alıyolarmış 500-700 arası bizden o da çıkmadı.

Dsg eskisi gibi değil, güncellendi şu modelden sonrası sorun çıkarmaz gibi laflara inanmıyorum, bana göre kesinlikle bozulacak. Bozulduğunda da servis iyi niyetten değiştiriyor diye düşünenler var ama bu nereye kadar gidecek acaba bu araba bi yerde yine patladığında doğuş yok artık garanti dediği an masrafı çok fazla. Bence büyük risk.

berko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2013 te sentetik yağ mineral yağ ile değişti. Mekatronik arızasını gidermeye yönelik yapıldı bu diye biliyorum. 2015 te de yeni tip kavrama geldi, bu da kavrama sorununu çözdümü çözmedimi göreceğiz. Benim 2013 cupram vardı 0 km almıştım, 15000 de sattım, gram sorun yoktu. Babama 2014 leon tdi dsg aldık 28000 km oldu gram sorun yok. Ben 2. cupramı aldım 36000 km de onda da hiçbir sorun yok, ilk sahibi olan arkadaşım titiz olduğu için sorun çıkarmadan kavramayı yeni tip ile değiştirmiş ama değiştirmese de olurdu. Millet insan gibi kullanmadığı için sorun çıkıyor bu kadar, bir de piyasadaki vw grubu araçların çoğu dsg. Bir zf kadar sağlam değil belki ama sen onu üzmezsen o da seni üzmüyor işte bu kadar açık

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yetkili serviste değiştirilen tüm parçalar 2 yıl garantili değil mi

Garantinin tek şartı yetkili servis bakımı.

Vw arabamı sanayiye götürür sen odersin bedelini demiş

Benim arabam sanayide baktirirsan ne halin varsa gör sana bir güzel saplasinlar demek istiyor.

Vw kullanıcıları yetkili servis bakimlarina sıfırdan devam ettiği taktirde sıkıntı yaşanmaz.

Ben 2 sıfır dsg 1 tane pert dsg 1 tanede 120.000km de dsg araç sahibi olarak yazıyorum.

Dsg sorunlu bir şanzıman.

Ama keyifli bir şanzıman

Tek şartı yetkiliden baska bir yere girmesin araba

Baska bir sıkıntı yok.
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)