Millete iş öğretmeyin gençler, sakin olun bi önce.
Sıfır niyetiyle alınan araçta KUSUR OLMAZ.O-LA-MAZ. Tamam mı buraya kadar ?
İkinci elde özgür piyasa. Sana pertte verir, beğenir alırsın. İkinci el kafasıyla sıfır araba alıyorsan ona da diyecek bi lafım yok.
Konuyu açan diyor ki, aracın içinde de poşet jelatin vs yoktu. Ben olsam ben de iptal ederdim,
yeni gelecek aracınızla kazasız belasız günler dilerim.
bizim türk milletinde aşırı kıskanclık ve maddecilik oldugu için gidip teşhirdeki arabaya bile zarar veriyorlar bilmemeniz mümkün değil ve alacak arkadasın istememeside en dogal hakkı.yıllar once sıfır 206 alacağım ( aldığım ilk sıfır araba birdaha asla) gittik galeriye sagını solunu kurcalıyorum , acaba teşhiri alsammı dedim şeytan kırmızı bitek teşhirdeki arabaydı , torpido kapagını bir actım kapagı elimde kaldı.buraya bakmayan adam o arabayı alsa eve geldiginde ruhsatı koyacak kapagı actı kapak elinde kaldı , ne olacak ? bayii degistirecek mi sanıyorsunuz![]()
Sene 1990 değil, şahin almıyorsunuz. Araba showroom'a çıkmamış bile olsa poşetini bokunu püsürünü görme şansınız çok düşük. O arabanın size hazırlanıp teslim edilmesi 2-3 saat ve tek araç alanda siz değilsiniz. Araba yıkanır-kurulanır, mekanik kontrolleri yapılır, bilgisayara bağlanır gerekli kontrol ve kodlamalar yapılır, sıvılar-lastik basınçlarını tamamlanır. Hiçbir marka teslimatı poşetli yapmaz, poşetleri gereksiz yapışkanları söker tekrar kontrol yapar. Müşteri kendini mutlu hissetsin diye 1-2 tane basit etiket ve yapışkan sökülmez o kadar.
Yok koltuğa oturulmuş, poşetleri sökülmüş falan bunlar garip gidin yarın bir araba alın araba siparişle bile gelse size poşetleri-gereksiz etiketleri sökülmüş bir şekilde verecekler. Yoğun veya 0km otoparkı başka yerde olan bir bayide arabayı yine göremeyeksiniz bile.
Hicbir bayi arac teshirde diye kusura bakmayin ama soze 5 kurus indirim bile yapmaz. 5-10 indirimi soyelersenizde gulup gecerler sallamazlar bile sizi.
O arac sifir sonucta manyak mi adam ya indirim yapsin millet oturdu diye. Herhangi bir yerinde hata varsa zaten nefasetlidir indirimi hediyesi verilir. Soylenmeden satilmaya calisiliyorsa o bayinin terbiyesizligidir.
Millet fermasa gidiyor ferrari aliyor, gidiyor porsche aliyor. Zaten adamlar stok tutmuyor mecbur teshir aliosun milletin giki cikmiyor siz 50 liralik arabada 5-10 lira indirim diyorsunuz![]()
0 araç alırken bile boya ölçüm cihazı ile almakta fayda var. Fiatta staj yaparken en az 5 kere teslim öncesi yıkamada çalışanların dikkatsizliğinden tampon vs bölümleri sürtülüp müşteriye belli edilmeden acilen boyanıp teslim edilen araçlar gördüm. Hatta bir keresinde müşteri teslimi öncesi ön camında bir karış çatlak olan araç müşteriye işlemler uzadı diye bekletilip belli edilmeden camı değiştirilip teslim edilmişti.
Sıfır mal. Adı üstünde kullanılmamış, kusursuz maldır.
İlla ki araba uçarak gelmeyecek, aldığım arabalar 8 ile 15 km arasındaydı. Ve hepsini bayii de 1 saat kadar tek tek inceledim.
Sıfır arabaya yeni bi kavram getiriyorsunuz haberiniz yok.
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Araba tırdan poşetli etiketli vs inerde müşteriye o şekilde teslim edilmez alıcı özel olarak hepsi kalsın demezse
Ben arabalarımı tırdan inerkende gördüm teslim alırkenki hallerinide hatırlıyorum
Tır üstünde brandalanıpda gelmiyor yolda yağmur yağarsa yağıyor üstüne
Tavsiyeler için teşekkürler arkadaşlar.
Aracın teşhir olduğunu daha kapısını açar açmaz hissettim zaten. O konuda sıkıntı yok. Yalnız satıcı bulduğum her kusura rahat bir şekilde kılıf uydurabiliyor. O yüzden evrak önerileri iyi oldu.
Poşet ve jelatin olayını fazla dert etmedim. Sorduğumda satıcının söylediği ilk şey: "Poşet olayı eskide kaldı artık, öyle bir şey yok". 5 dakika sonra döndü dolaştı ve poşetleri yıkama esnasında çıkardıklarını söyledi. Güler misin ağlar mısın.
Son olarak koltuktaki buruşukluk olayını tam izah edememiş olabilirim. Demek istediğim şey deride meydana gelen damar şeklindeki "kırıklar". Ve bu kırıklar yolcu koltuğunda yoktu. Yani golf ergo active örneğindeki durum çok farklı.
"life is too short to drive boring cars"
Sıfır reno aldım, aynı aracın 40-50bin kmde olanını alsam daha sorunsuz olurdu herhalde. Sağdan soldan gelen sesleri ilk bakımda kestiler, sessler kesilince iki ses daha tespit ettim inşallah ikinci bakımda onlarıda kesicekler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)