Benzer midir bilemiyorum ama bizde aynı bu şekilde yiğenimizi psikoloğa götürdük ,dr bize söylediği ; yeni asker'den geldiği için psikolojisinin bozulduğunu ve sürekli kendisini dinleyip hastalık çıkardığını bunun da atlatması için sevdiği işi yapıp kendini dinlemeyi unutturmalı olduğunu söyledi ve şu anda çalışıyor çok fazla sorun yok.
1881 - 193∞
Durduk yere ağzın kuruyor nefes alıyosun ancak aldığın nefes sanki saman gibi içini serinletmiyor, nefesi çekiyosun ama bir faydası yok sıkışıyosun sıkıntılanıyosun yok geçmiyo ayakların uyuşuyo filan öf yeter deyip çıkıyosun dışarı yürüyosun anca öyle, gece uyurken uykunda sanki nefessiz kalıyosun birden hıhhıaaaaa diye irkilip uyanıyosun uyuyamıyosun vs. vs. bende aynı şeyleri yaşıyorum son 1 senedir ve her akşam yatağa yarına çıkabilicekmiyim artık ne olucaksa olsun ben hazırım düşüncesiyle giriyorum, bir yandanda biri kızdırınca 3 günlük dünya yarına çıkçağım belli değil diyip onun verdiği gevşeklikle karşımdakini sallamıyorum, seni çok iyi anlıyorum bende ne kadar test varsa yaptırdım bir sonuç yada hastalık yok ancak hafifletmen gerekirse evcil hayvanın varsa uyuduğun odaya sokma yattığın yatak çok sıcak olmasın( naylon yada karışımlı çarşafın vs olmasın) odanda mümkünse toz namına hiçbirşey olmasın ben haftada iki gün ihlasın halı robotu var hava temizleme özelliği var içine birkaç damla koku damlatıyorum 1 saat odadaki tozları filtreliyorum mümkünse nike ın Run serisi t-shirt leri var onlardan giy çorap ve seni terleticek naylon eşofmanlardan uzak dur hani vücudunu serinde tut uyurken çok sıcak olmasın birde yatmadan 1 saat önce filan yoğurt suyu iç bir bardak, duş al yat ben son 2-3 aydır bunları yaparak yatıyorum artık pek öyle gün içindede sıkışmıyorum,
Bu Arada, şekeri azalt, sigarayı azalt, çay kahve bunları azalt bol bol su iç en önemliside stresten uzak dur. Herşeyin özeti İyi Beslenme, Stres yapma, kaliteli uyku(yatağında göçük varsa değiştir yada kaliteli değilse ben değiştirdim.) birde spor yaparsan herşeyin düzeldiğini görüceksin ben böyle yapıyorum şu an birazdaha iyiyim gün geçtikçe iyiye gidiyorum.
Allah yardımcın olsun kardeşim.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Gecmis olsun baslikta yazmissin hastalik hastaligi diye bence sendekide bu. Tamamen psikolojik bir olay oldugunu dusunuyorum. Ayni sekilde halam da senin gibi bi yerine bisey olsun 3 5 doktora baktirmadan duramaz. Sonu da ayni hic bir sorun yok. Ben bu gune kadar hic doktora gitmedim allaha sukur hic biseyim yok. Kafaya takmamaya calisin bence.
Hipokondriyak deniyor, temelde anksiyete bozukluğu, iyi bir psikiyatrist ile düzelebilirsin, geçmiş olsun.
Pnik Atak için gün içerisinde verebileceğiniz bir tavsiye varmıdır?
İlaç harici, tabi iyi bir ilaçta olabilir. Benimde 1 aydır hasıl oldu fena bir illet. Gece ansızın kalkıp hastaneye gidesin geliyor.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Yazı baya uzun ilk kısmının başlangıcını okudum
Uzman değilim ama eşim psikolog ondan kulaktan duyma şeklinde bilgim var.
İlk okuduğum cümleler bana panik atak hastasıymışsın gibi geldi
İlaç değilde terapistle uzun bir tedaviye ihtiyacın var gibi
örnek olarak , merdiven çıkıp kalp atışın hızlandığında bile kalp krizi geçiriyorum paniği panik atak belirtisi genelde
bende de 1 senedir benzer hisler oluyor ara ara yola çıkmakta tedirgin oluyorum şehir dışına gitmek istemiyorum. Namaza durmadan once aklıma geliyor durdugum anda çarpıntı başlıyor.
Tavsiyem erken yatmayı alışkanlık edin mümkün olduğunca dinlen uyku düzensizliğii kesinlikle bu problemin başlangıç nedenlerinden birisi.
Allah şifa versin.
SSD-S2k
Ha bazılarında tabiki ilaç tedavisi gerekiyordur ama psikiyatrist psikolog gibi saatlerce dert dinleyip terapi yapmakla uğraşmaktansa ilacı dayayıp göndermeyi tercih eder genelde
Bu yüzden psikiyatrist yada psikolog ama terapist yani terapi yapacak saatlerce dert dinleyip çözüm yolları üretecek birinden yardım alın daha ilk 10dkda ilaç dayayandan değil
Aşırı kalp çarpıntısı ve hatta kalp krizi geçirme şikayeti ile defalarca acile kaldırıldım. Üzerime 2 gün Holter cihazı dahi bağlandı manda gibi çıktım. Hatta doktorlara atarlandım "kalbimde sıkıntı var bulamıyorsunuz" diye. Sonra iş daha fazla tekerrür etmeye başlayınca olayın piskolojik olduğunun kanaatine vardık. Hatta İngilterede geçen hafta gece yataktan kalkıp koşarak otelden dışarı çıktım. Fena afakan bastı.
Ne yapacağımı bilmiyorum.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
bende aynı durumları yaşadım.. baya bir doktora gittim ve anksiyete bozukluğu teşhisi konuldu.. bir ton antideprasan verdiler.1 hafta kullandım sonra attım çöpe ilaçları..ilaçlar bildiğin uyuşturuyor bir küçük içmiş gibi dünya umrunda olmuyor.. ki en az 2 yıl kullacaksın o antideprasanları sonra ilaca bağımlı olucaksın vs.çile yani..
ben kendimi maneviyata verdim kurtuldum çok şükür.. yarın ölüceksin deseler tamam gidelim derim o derece rahatımtek tavsiyem kendi başına ilmi konulara yoğunlaş. neden kendi başına diyorum çünkü herkesin anlayış kapasitesi (esma) yada manevi boyutu farklıdır. kendine en uygun olanı sen bulucaksın başkası değil.. ayrıca hurafelerle de beynini yıkayamaz kimse.. felak nas bunları oku inanmasanda oku. ve celcelutiyye kasidesi gerçekten rahatlatır en azından denemelisin..
he bunlar sadece tavsiye yanlış anlaşılmasın.. doktor kontrolünde ilaç tedavisi senin için daha garanti olur. ama düşündüğün zaman ilaç tedaviside beyindeki ilgili merkezi pasifleştirip zamanla işleyişini değiştirerek seni tedavi ediyor. diğer türlüde sen özündeki varolan gücü kullanıp negatif enerjileri pozitif enerjiye çeviriyorsun aslında aynı şey..
sadace herşeyin düzeliceğne inan bu bile antidepresan kadar etkili olur ilk etapta . geçmiş olsun.
Size sadece 1 günde takıntılardan kurtulmanın yolunu söyleyeyim, hemde kendim keşfettim
Benimde bundan 1 yıl önce Dini takıntılarım vardı daha sonra bunun yanına diğer takıntılarda eklendi, ama öyle böyle değildi kendi kendime konuşmaya başlamıştım artık.
Taki aklıma o dahice fikir gelene kadar
Yine birgün takıntılarla boğuşurken aklıma "Neden takıntılarından kurtulacağına dair Allah"a söz vermiyorsun?" fikri geldi.
Çok mantıklıydı çünkü çok ciddi bir takıntılardan kurtulma yoluydu bu.
1 günde takıntılardan kurtulmaya çalışmak aslında mümkündü ama bu acı verirdi, zira uzunn süredir birlikte yaşadığım takıntılarımdan 1 günde kurtulmak o kadar kolay değildi.
Bende ilk önce "Allah"ım size söz veriyorum bugün hiçbir takıntı yapmayacağım" diyerek Allah"a söz verdim.
O gün hiç takıntı yapmadım, nede olsa Allah"a söz vermiştim.
Daha sonra 1 hafta, 1 ay, 1 sene şeklinde "Allah"a söz verdim.
O günden sonra takıntı nedir bilmem![]()
spor yapıyor musunuz?
spor salonuna gitmeseniz bile, sahilde nabzınızı çok zorlamayacak şekilde hızlı yürüşler yapın, nefes almanın keyfine varın, kafanızı rahatlatın.
Babam mali müşavir ofisimiz var,mesleği fazla sevmiyorum evet ama bu zamanda yapılabilecek işler kısıtlı olduğu için beni o işe sürüklüyor. Sınavı fazla kafaya takmıyorum çalışıyorum sadece,belkide takıyorum haberim yok. Askerden gelir gelmez iki tane devlet bankasına girmek için zorladım ona da torpilimiz yetmedi m a l u m partili olmadığımız için . O yüzden hayırlısı dedim Teşekkür ederim ilgin için
Yorum yazan herkese de ayrı teşekkür ederim.
imzasız..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)