ben tek vize kalkarsa eğer, bulgardan almanyadan yedek parça getirsek gümrük olayları nasıl olacak onu düşünüyorum :)
Printable View
ben tek vize kalkarsa eğer, bulgardan almanyadan yedek parça getirsek gümrük olayları nasıl olacak onu düşünüyorum :)
Ayrıca şöyle bir durumda söz konusu; vize olsa dahi gümrükteki memurların içeri almama hakkı var..
Yani vizeler kalktı hadi hop gidiyoruz deyip ülke girişinden geri gönderilme durumlarının çokça yaşanması olası bir durum..
Kalkmaz bu sadece bir tavsiye kararı herkes hemen heyecanlanmasın.. sadece bir tavsiye .. son anda bir şeyden pürüz çıkartıcaklardır..
şimdi böyle yapma nedenleri kaçakların gelmesine mani olunması akılları sırada arada türkiyenin diline bal çalıp oyalıyorlar..
Türkiye ye avrupa vizesi serbest olursa suriyeden beter göç alır avrupa.. türkiyeden gezmeye gidiyorum diye dönmiycek bir çok insan olur üstüne bunlar kalifiye eğitimli mühendis doktor bilim adamı falanda olur bence..
Sanki kesin vize kalktı gibi başlık açılmış; öyle bir havada yazı yazılmış. Avrupa Komisyonu tavsiyede bulundu. Tabi bir başka hususta, ülke çapında (muhtemelen en çok Kilis halkı sevinmiştir.) sevinç büyük ama nüfus geneline bakıldığında sadece %4'ün pasaportu olduğu gibi acı bir gerçek var.
3 Milyar avro'yu sanki sadece Suriye'li mülticeler için verdiler? Hangi mülteciler diye bir ayrım bile yapılmamış ki, Tunus'lusu, Fas'lısı, İran'lısı...vs'de iade ediliyor. Sırf Suriyeli'ler için harcanan bedelde ortada 10 milyar dolar harcamışız. 3 milyar avro ile de sırtımız yere gelmez epey rahat eder, rahat rahat bakarız. Çünkü herifler kamplarda hiç mokoktan geri kalmıyor, hiç çoğalmıyor, hiç afrodizyak etkisi varmış diye çocuğunun/bebeğinin mamasını bile tüketmiyor, herifin işi gücü yok hababm orada çoğalmakla meşgul.
Sanki herşey kesin gerçekleşmişcesine sevinç büyük ama geri planda kayıp çok büyük. Özellikle açın bakın Alman kanalları bizlerle nasıl vaşak geçiyor izleyin görün ve bizim iç işlerimiz dahil herşeye nasıl hakimler görün.
Ayrıca, diyelim ki vize kalktı, sende ömrü hayatında ilk defa pasaport aldın heves ettin Avrupa göreceğim dedin. Ha öyle vize olmayınca da hemen içeri buyur ediyor arkadaşlar zaten, kimse kimseye kimsin, nesin, niye geldin, nerede kalacaksın, kaç gün kalacaksın, demiyor değil mi?
Ufak bir dip not: Dün gece en son baktığımda dolar 2,96 TL ; Euro 3,4 TL olmuştu. Bu şartlar altında da Avrupa seyahatleri oldukça cezbedici gözüküyor değil mi ?
italya türkiyedende pahalı ispanya o konuda iyi :)
Deniz ürünleri konusunda Barcelona bedavadan biraz pahalı :) Restaurant La Flauta'da aşağıdaki arkadaş 3,60 Euro karides & kalamar şiş mix
http://i.hizliresim.com/QBb1yV.jpg
Başlığı gördüm sevindim yazılanları okudum Şimdi benim bu habere üzülmem mi lazım sevinmem mi lazım :) Yani zaten olumsuz bir ton şey oluyor kahroluyoruz bırakında iyi birşeye benzer birşey oluyor sevinelim nedir bu karamsarlık..
Benim pasaportumda 10 tane avrupa vizesi vardır Almanya-Yunanistan-İtalya en uzun verilen 3 ay bazen 1 verdiler bazen tek girişlik verdiler..Yunanistandan vize alıp önce italyaya gidip sonra yunanistana geçtim diye bir sonrakini Tek seferlik verdiler.Sırf bu stres eziyet ve uğraştırmalardan kurtulmak için bile sevinmeye yeter ama.
bizim muameleci de iş yokmuş herkes rahat rahat alıyormuş vize meğer hiç sıkıntı değilmiş :)
Aman diyim Ak cı karacı değilim bu forumda siyasete karışmak son isticem şey....
O değil şimdi 9 taksitle 500 euroya tur alıp, ard arda 999 tane foto atıp hava attığını sanan tipler baya üzülecek. Onlar adına üzülyorum :(
9 euro ya patatesli biftek yapıyolar adamların eli o kadar bolki, kalamar tabağı 7 euro birde onun tam boyu var 8 euro falanofki of :) bitiremessin imkan yok :) bazı yerlerde içebildiğin kadar bira bedava muhabbeti oluyor benim tek pahalı gördüğüm paela idi 13 euro falandı ama 4 kişi doyar.. birde deniz ürünlerinde ahtapod pahalı idi 10 euro civarıydı.. su biradan pahalı bira 2.5 euro falandı su 4 euro idi...
Bazı yorumlar kopardı beni :D
Bu arada euro/tl böyle oldukça hayatımızda çok bir şey değişmez.
Yurtdışına gidenleri 80euro vize parası engellemiyor :)
makedonya ohride gidin
1 lira 20 dinar yapıyor hayvan gibi ucuz memleket
doğası yemekleri club ortamı hepsi ucuz vize de yok mis