turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı
Mustafaninda dedigi gibi Abd disinda uzunca vakit gecirmemek gecirsen bile belirlenen formlari doldurmak. Suca belaya karismamak, vergini duzenli odemek, ozellikle alkollu araba kullanirken yakalanmamak ( vatandaslik islemlerini uzatiyor baya ), okuma- yazma ve sozlu sinavi & testi gecmek. Bunlari yerine getirdigin takdirde belki yogunluklarindan dolayi sure uzayabilir ama alamama sansin olmaz. Benim vatandasligimi almam son evrede 3-5 ya surmesi gerekiyordu ama 1.5 sene surdu mesela.
Normal sartlarda evlendikten hemen sonra GC basvurduktan 3-5 ay sonra 2 yillik GC eline geciyor. Iki yilin exprie olmasindan 3 ay once 10 yilliga uzatmak icin basvuruyorsun ama o arada 1 yil GC yerine gecen bir mektup gibi birsey veriyorlar. 10 yilliga uzatmak 8-9 fln suruyor. 10 yillik GC eline gectikten sonra egerki hala evliysen ve ilk GC aldigin tarihin uzerinden 2 sene 9 ay gectiyse vatandasliga basvuruyorsun. Bu sureler icinde yurtdisina cikabilirsin ama 6 aydan fazla kalmamak sartiyla. Egerki kalman gereken bir durum varsa bir form doldurman gerek adini hatirlmaiyorum simdi. Ama yurt disinda cok fazla bulunmak soru isareti yaratiyor. Ben yilda 4kere fln Tr ye geliyorum, vatandaslik mulakatimi yapan memur bin tane soru sormustu neden giidp geliyom vs diye full time isim olmasina vergimi eksiksiz odememe ragmen.
DC icin birsye soylemek zor, fuar vs varsa sehirdd fiyatlar uzay oluyor ama yoksa mantikli gibi. Gelmeden birksc hafta once haber verirsin :)