User Tag List

Sayfa 20/52 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
980 sonuçtan 362 ile 380 arası

Konu: Greencard Çıktı, Peki Bundan Sonra Ne Olacak?

TechTurkey M_PROJECT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedCan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Radikal bir karar almak gerekiyor.. Halihazırda özel sektörde çalışan mühendisim. Her şeyi bırakıp gitmek, orada mecbur kalıp istemediğin işleri yapmak, american dream'i yaşamak..

Tüm bunları yapıp 5 sene sonunda vatandaşlığı alamamakta var.. Greencard ile gidip 5 sene sonunda vatandaşlığı alma oranı nedir acaba ?
    %100 , yani giris cikislarina dikkat edersen , sinavi da calisip gecersen alamama ihtimalin yok .

Sinav dedigime de bakma , sorular belli cevaplar belli .
    Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sebepten bir arkadasim vatandasliga basvuramiyor gunu vs tamamlamasina ragmen. Hos greencardini almadilar elinden ama ulkeye her giriste binlerce soru, ayri odaya aliyorlar. Muhtemelen uzatmazlarda greencard ini.
    Evlilik için GC başvurduğumuz andan itibaren kesintisiz Amerika'da kalma süresi nedir? Artı eğer çalışmıyorsak, başvuru tamamlanan kadar her hangi b'r yerde çalışamıyoruz mu?

Sorular sorular Yusuf Abi..

Ayrıca bu yaz DC'ye gelsek konaklamada hotel fiyatlarını ne yaparsın bize

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RedCan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Radikal bir karar almak gerekiyor.. Halihazırda özel sektörde çalışan mühendisim. Her şeyi bırakıp gitmek, orada mecbur kalıp istemediğin işleri yapmak, american dream'i yaşamak..

Tüm bunları yapıp 5 sene sonunda vatandaşlığı alamamakta var.. Greencard ile gidip 5 sene sonunda vatandaşlığı alma oranı nedir acaba ?
    Mustafaninda dedigi gibi Abd disinda uzunca vakit gecirmemek gecirsen bile belirlenen formlari doldurmak. Suca belaya karismamak, vergini duzenli odemek, ozellikle alkollu araba kullanirken yakalanmamak ( vatandaslik islemlerini uzatiyor baya ), okuma- yazma ve sozlu sinavi & testi gecmek. Bunlari yerine getirdigin takdirde belki yogunluklarindan dolayi sure uzayabilir ama alamama sansin olmaz. Benim vatandasligimi almam son evrede 3-5 ya surmesi gerekiyordu ama 1.5 sene surdu mesela.
    Alıntı ibozum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evlilik için GC başvurduğumuz andan itibaren kesintisiz Amerika'da kalma süresi nedir? Artı eğer çalışmıyorsak, başvuru tamamlanan kadar her hangi b'r yerde çalışamıyoruz mu?

Sorular sorular Yusuf Abi..

Ayrıca bu yaz DC'ye gelsek konaklamada hotel fiyatlarını ne yaparsın bize
    Normal sartlarda evlendikten hemen sonra GC basvurduktan 3-5 ay sonra 2 yillik GC eline geciyor. Iki yilin exprie olmasindan 3 ay once 10 yilliga uzatmak icin basvuruyorsun ama o arada 1 yil GC yerine gecen bir mektup gibi birsey veriyorlar. 10 yilliga uzatmak 8-9 fln suruyor. 10 yillik GC eline gectikten sonra egerki hala evliysen ve ilk GC aldigin tarihin uzerinden 2 sene 9 ay gectiyse vatandasliga basvuruyorsun. Bu sureler icinde yurtdisina cikabilirsin ama 6 aydan fazla kalmamak sartiyla. Egerki kalman gereken bir durum varsa bir form doldurman gerek adini hatirlmaiyorum simdi. Ama yurt disinda cok fazla bulunmak soru isareti yaratiyor. Ben yilda 4kere fln Tr ye geliyorum, vatandaslik mulakatimi yapan memur bin tane soru sormustu neden giidp geliyom vs diye full time isim olmasina vergimi eksiksiz odememe ragmen.

DC icin birsye soylemek zor, fuar vs varsa sehirdd fiyatlar uzay oluyor ama yoksa mantikli gibi. Gelmeden birksc hafta once haber verirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim 3 aylik formumu doldurmam gerekiyor 10 yillik green card icin ondan sonra ver elini vatandaslik
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mustafaninda dedigi gibi Abd disinda uzunca vakit gecirmemek gecirsen bile belirlenen formlari doldurmak. Suca belaya karismamak, vergini duzenli odemek, ozellikle alkollu araba kullanirken yakalanmamak ( vatandaslik islemlerini uzatiyor baya ), okuma- yazma ve sozlu sinavi & testi gecmek. Bunlari yerine getirdigin takdirde belki yogunluklarindan dolayi sure uzayabilir ama alamama sansin olmaz. Benim vatandasligimi almam son evrede 3-5 ya surmesi gerekiyordu ama 1.5 sene surdu mesela.

Normal sartlarda evlendikten hemen sonra GC basvurduktan 3-5 ay sonra 2 yillik GC eline geciyor. Iki yilin exprie olmasindan 3 ay once 10 yilliga uzatmak icin basvuruyorsun ama o arada 1 yil GC yerine gecen bir mektup gibi birsey veriyorlar. 10 yilliga uzatmak 8-9 fln suruyor. 10 yillik GC eline gectikten sonra egerki hala evliysen ve ilk GC aldigin tarihin uzerinden 2 sene 9 ay gectiyse vatandasliga basvuruyorsun. Bu sureler icinde yurtdisina cikabilirsin ama 6 aydan fazla kalmamak sartiyla. Egerki kalman gereken bir durum varsa bir form doldurman gerek adini hatirlmaiyorum simdi. Ama yurt disinda cok fazla bulunmak soru isareti yaratiyor. Ben yilda 4kere fln Tr ye geliyorum, vatandaslik mulakatimi yapan memur bin tane soru sormustu neden giidp geliyom vs diye full time isim olmasina vergimi eksiksiz odememe ragmen.

DC icin birsye soylemek zor, fuar vs varsa sehirdd fiyatlar uzay oluyor ama yoksa mantikli gibi. Gelmeden birksc hafta once haber verirsin
    Bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum abi
    Geliş tarihleri netleşsin ona göre haber veririm.

Peki evlilik için GC başvurusu yaptıktan sonra çalışamama gibi bir şey var mı?

Bu arada "happy new year"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GC basvurusu yaptiktan kisa bir sure sonra calisma izni geliyor onunla calisabilirsin.

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GKS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    daha önce izlemiş idim gayet mantıklı anlamlı videolar çekiyorlar bu video çok şey anlatıyor dahası bu videoyu izleyen goc etme fikrine sokar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iki tane Turk arkadas... biri evlendi ilk kez greencarda basvurdu iki sene once ama hala haber yok. Digeri evli iki yillik greencardini 10 yila uzatmak icin gecen sene basvurdu anca bu hafta haber verdiler dahada evrak yollayin diye. Iki uc farkli avukata gittiler neler oluyor diye, avukatlarin dedigi Trump bir genelge yayinlamis greencard vermemeye calisin isleri dahada zorlastirin diye. Bu aralar sakincali greencard isleri.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iki tane Turk arkadas... biri evlendi ilk kez greencarda basvurdu iki sene once ama hala haber yok. Digeri evli iki yillik greencardini 10 yila uzatmak icin gecen sene basvurdu anca bu hafta haber verdiler dahada evrak yollayin diye. Iki uc farkli avukata gittiler neler oluyor diye, avukatlarin dedigi Trump bir genelge yayinlamis greencard vermemeye calisin isleri dahada zorlastirin diye. Bu aralar sakincali greencard isleri.
    Geçtiğimiz yaz arkadaşım evlenip abd'ye gitti. Çalışma izni hala gelmemiş. Biraz zorlaştı galiba bu işler.
    Derinlemesine hasta bir topluma uyum sağlamak bir sağlık ölçütü değildir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçtiğimiz yaz arkadaşım evlenip abd'ye gitti. Çalışma izni hala gelmemiş. Biraz zorlaştı galiba bu işler.
    Normalde calisma izni en fazla 2 ay icinde geliyordu 3-4 ay icinde de GC aliniyordu ama Trump manyagi ile birlike hersey zorlasti .

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben inceyi benim H1 prosedüründe yapılan değişiklikten sezmiştim, biraz da o yüzden hiç bulaşmak istemedim bu evlilik işlerine. Harbiden sevip evlensek de büyük ihtimalle çelme yiyecekmişiz. F1 ile kalmak da ayrı çile olacaktı

Allah kolaylık versin

oabayram - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu ayın 15 inde açıklanacak sanırım. Başvurdum inşallah bana da çıkar... Bu arada merak ettiğim, diyelim ki çıktı istediğimiz eyalete yerleşebiliyor muyuz?
    leyleğiz

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok az kaldi aciklanmasina....

2018 talihlileri icin durumlar pek iyi gitmiyor...

Cok yavas ilerliyor siralar... SOn iki ay kaldi ve suan icin siralamanin %55ini acikladilar...

Kazanmak kadar, hangi numaranin oldugu da cok onemli...
    Biraz saygı... Dünya herkesin...
    youtube.com/c/KadirZora
    www.zoramotors.com
    https://www.facebook.com/ZoraMotorHouston

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    GC aldiktan sonra amma uzun suruyormus ABD vatandasligini almasi?

Ben kismetse 2019 sonunda Kanada pasaportunu aliyorum, 2013'te geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2013'te geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec.
    2013'te ogrenci vizesiyle geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec. yazacaktim ama edit yokmus :/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı semavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok az kaldi aciklanmasina....

2018 talihlileri icin durumlar pek iyi gitmiyor...

Cok yavas ilerliyor siralar... SOn iki ay kaldi ve suan icin siralamanin %55ini acikladilar...

Kazanmak kadar, hangi numaranin oldugu da cok onemli...
    gelicem gelicem az kaldı

_opeth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şaka maka 16 sayfayı okudum son 4 sayfada anlatıldıysa kusura bakmayın

Electronic Diversity Visa Lottery burada 2019 kayıtları dolduğu söyleniyor. 2020 başvuruları olmayacak mı acaba? Bilgi sahibi olan var mıdır?

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2013'te ogrenci vizesiyle geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec. yazacaktim ama edit yokmus :/
    Valla Amerika'da da normalde 5 senede GC ile gelenler aldı hep ben ordayken ama şu an bi şırıngayla alttan kan alma durumu var, işkence ediyorlarmış resmen. İyi ki ısrarcı olmayıp gelmişim diyorum Şimdi GC çıkacak olursa bi düşünücem, görmezden gelebilirim bile Trump'la bu işler zor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)