%100 , yani giris cikislarina dikkat edersen , sinavi da calisip gecersen alamama ihtimalin yok .
Sinav dedigime de bakma , sorular belli cevaplar belli .
Printable View
Evlilik için GC başvurduğumuz andan itibaren kesintisiz Amerika'da kalma süresi nedir? Artı eğer çalışmıyorsak, başvuru tamamlanan kadar her hangi b'r yerde çalışamıyoruz mu?
Sorular sorular Yusuf Abi..
Ayrıca bu yaz DC'ye gelsek konaklamada hotel fiyatlarını ne yaparsın bize :D
Mustafaninda dedigi gibi Abd disinda uzunca vakit gecirmemek gecirsen bile belirlenen formlari doldurmak. Suca belaya karismamak, vergini duzenli odemek, ozellikle alkollu araba kullanirken yakalanmamak ( vatandaslik islemlerini uzatiyor baya ), okuma- yazma ve sozlu sinavi & testi gecmek. Bunlari yerine getirdigin takdirde belki yogunluklarindan dolayi sure uzayabilir ama alamama sansin olmaz. Benim vatandasligimi almam son evrede 3-5 ya surmesi gerekiyordu ama 1.5 sene surdu mesela.
Normal sartlarda evlendikten hemen sonra GC basvurduktan 3-5 ay sonra 2 yillik GC eline geciyor. Iki yilin exprie olmasindan 3 ay once 10 yilliga uzatmak icin basvuruyorsun ama o arada 1 yil GC yerine gecen bir mektup gibi birsey veriyorlar. 10 yilliga uzatmak 8-9 fln suruyor. 10 yillik GC eline gectikten sonra egerki hala evliysen ve ilk GC aldigin tarihin uzerinden 2 sene 9 ay gectiyse vatandasliga basvuruyorsun. Bu sureler icinde yurtdisina cikabilirsin ama 6 aydan fazla kalmamak sartiyla. Egerki kalman gereken bir durum varsa bir form doldurman gerek adini hatirlmaiyorum simdi. Ama yurt disinda cok fazla bulunmak soru isareti yaratiyor. Ben yilda 4kere fln Tr ye geliyorum, vatandaslik mulakatimi yapan memur bin tane soru sormustu neden giidp geliyom vs diye full time isim olmasina vergimi eksiksiz odememe ragmen.
DC icin birsye soylemek zor, fuar vs varsa sehirdd fiyatlar uzay oluyor ama yoksa mantikli gibi. Gelmeden birksc hafta once haber verirsin :)
benim 3 aylik formumu doldurmam gerekiyor 10 yillik green card icin ondan sonra ver elini vatandaslik :)
GC basvurusu yaptiktan kisa bir sure sonra calisma izni geliyor onunla calisabilirsin.
Iki tane Turk arkadas... biri evlendi ilk kez greencarda basvurdu iki sene once ama hala haber yok. Digeri evli iki yillik greencardini 10 yila uzatmak icin gecen sene basvurdu anca bu hafta haber verdiler dahada evrak yollayin diye. Iki uc farkli avukata gittiler neler oluyor diye, avukatlarin dedigi Trump bir genelge yayinlamis greencard vermemeye calisin isleri dahada zorlastirin diye. Bu aralar sakincali greencard isleri.
bu ayın 15 inde açıklanacak sanırım. Başvurdum inşallah bana da çıkar... Bu arada merak ettiğim, diyelim ki çıktı istediğimiz eyalete yerleşebiliyor muyuz?
Cok az kaldi aciklanmasina....
2018 talihlileri icin durumlar pek iyi gitmiyor...
Cok yavas ilerliyor siralar... SOn iki ay kaldi ve suan icin siralamanin %55ini acikladilar...
Kazanmak kadar, hangi numaranin oldugu da cok onemli...
GC aldiktan sonra amma uzun suruyormus ABD vatandasligini almasi?
Ben kismetse 2019 sonunda Kanada pasaportunu aliyorum, 2013'te geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec.
2013'te ogrenci vizesiyle geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec. yazacaktim ama edit yokmus :/Alıntı:
2013'te geldigimi dusunursek baya hizli ilerledi surec.
şaka maka 16 sayfayı okudum son 4 sayfada anlatıldıysa kusura bakmayın
Electronic Diversity Visa Lottery burada 2019 kayıtları dolduğu söyleniyor. 2020 başvuruları olmayacak mı acaba? Bilgi sahibi olan var mıdır?
Valla Amerika'da da normalde 5 senede GC ile gelenler aldı hep ben ordayken ama şu an bi şırıngayla alttan kan alma durumu var, işkence ediyorlarmış resmen. İyi ki ısrarcı olmayıp gelmişim diyorum :) Şimdi GC çıkacak olursa bi düşünücem, görmezden gelebilirim bile :D Trump'la bu işler zor