emresener almış olduğun tur paketi ile ilgili seninle konuşmak isterim :)
Printable View
Maldivler diyorum bende..
Ben olsam avrupa ülkelerini tercih etmezdim, avrupa ülkeleri ve sakinlik çok farklı ve çok zıt şeyler.
Sizin yerinizde olsam sessiz sakin bir yerlerde kafa dinleyecek biryerlere giderdim.
Swiss in masajı da güzeldi. Otel de de yaptırabilirsiniz. Bir de phuket merkezde bir sürü masaj salonu mevcut. Ayak masajı tavsiye ederim.
Ben thai masajı denedim, gelen abla (emin değilim!) thai bokscusu çıktı. Haşamat etmişti beni..
Kardeşim ben balayına girit adasına gittim. Hayatımın en huzurlu tatiliydi.İnsanları çok kaliteli, yardımsever, ve saygılılar. Türkleride çok seviyorlar :)
temmuz sonu Phuket yapılır mı, havalar yağmurlu mu olur olur ? sahilin tadını çıkaramayacaksak başka bölgelere bakacağım :(
maldiv'lere gitmedim ama dibine kadar araştırdım..
en ideal gidilecek otel'in
" shangiri la maldives" resort u olduguna karar vermistim.
arastırabilirsiniz
bu maldiv resortu'nun 6 gece 7 gün + uçak biletleri 2 kişi 17 bin liraya tekabül edecegini ögrendim (sadece kahvaltı)
sonrasında adada, her aktivitenin, yeme içmenin inanılmaz pahalı oldugunu ogrenınce 25 bin bütçe ayrılması gerektigini ogrenınce vazgectim.
Maldivler'de 6 gece nin total en ucuzu 15 bin den başlıyo, 50 bin'e kadar gidiyo, deniz üstü villa hesabı...
25.000 TL'e avrupa'nın 4-5 tane başkentini dolu dolu gezersin, alışveriş de yaparsın..o yüzden maldivler sadece parası cidden bol olanın savurmak için gidecegi bi yer olsa gerek...
şöyle bi strateji önerebilirim. ben balayına gitmedim ama kız arkadaşımın 13 günlük iznini şu şekilde değerlendirdik.
4 gün , Antalya Belek otel
4 gün , avrupa şehri 1
4 gün avrupa şehri 2
şeklinde.. hem deniz işin içinden çıktı hemde avrupa havası
Seneye düşünüyoruz bizde. 3 gün paris. 2 gün roma. 2 gün venedik. 2 gün bize ait.
Biraz uyanıklık yapıp. Booking üzerinden otel odalarını 1 gün önce giriş- 1 gün sonra çıkış olarak yapacagız. Uygun fiyattan. Sonrasında tarih yaklaşınca Net tarihlere değişiklik yapacagız. Pasaport vize hariç. 5.000 tl planlıyorum 10 gün için
Greece tek gecerim
Devasa cruise gemilerini gördükten kesinlikle gemi turu diyorum.Bazıları 3 4 ülke birden geziyor. Fiyat pahalı ama kesinlikle değecektir. Bu yüzden ileride düğün yapmadan onun parasıyla gitmeyi düşünüyorum :)
Norwegian Cruise Line
Kreuzfahrten mit Norwegian Cruise Line - Jetzt buchen - Norwegian Cruise Line (
NCL)
Maldiv, phuket vs ada istemeyene yada o bütçenin daha azını düşünene, bir de pek fazla yurtdışına çıkmadık fırsat olmuşken avrupada gezelim diyenlere İtalya öneririm ben de.
10 aylık Erasmus süresince gezdiğim yerler arasında en doyamadığımız İtalya oldu. Como gölü tavsiye ederim huzurlu bir tatil isteyene, bir kaç günü Como gölünde geçirip kafa dinleyip ardıdan 2 gün venedik yapıp sonrasında Güney İtalya'ya geçebilirsiniz. Cinque Terre için La Spezia yada Genoa da konaklayıp gezebilirsiniz, inanılmaz güzel 5 sahil köyünden oluşuyor anlamı da Beş Köy demekmiş zaten.
Ardından Portofino yada Amalfi kıyılarına geçebilirsiniz. Hollanda belçika almanya fransa , doğu avrupa 4 lüsü vs 25 ten fazla şehir gezdik kız arkadaşımla, İtalya ya yüz kere daha gidebilirim. Como gölünde cabrio bir araba ile hem gazlamak hem dolaşmak hatta isviçreye doğru geçmek, doğa seviyorsanız inanılmaz bir deneyim olabilir.
Avrupada bir çok yer gezince balayı maldiv phuket vs ada olmalı sadece sahilde deniz kum güneş kafa dinlemeli, gezerek yorulmamalı dedik. Ancak sizin nelerden keyif aldığınız, daha önce nerelere gittiğiniz de önemli bu tercihte.
Tercihlerinizi açabilirseniz yardımcı olabilceğim ne varsa yazmak isterim.
Bu sene italya turu kişi başı 349 euro 7 gece 8 gün
Şu an benelüks fransa kişi başı 449 euro 6 gece 7 gün 5 ülke
Geçen sene ispanya oda kişi başı 349 euro yani o paraya avrupayı fethetmek mümkün maldiv miş :)