User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Ülkemizde günümüzün swap modası 2jz

ouzs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor dahil Araç Hariç. MEsela araba sende e 30 var. Sadece motor ve alt takım şanzuman elektrik tesisatı 30-40 arası tutuyor. Bunlara işçilik vs de eklersen vırrık cırrık derken hop 50k tl gidivermiş. Daha motor içini açıp revizyondan geçirmeyi eklemedim. Sağlıklı motoru varsaydım. 80k ler vs çok fazla. ama 50-60 arası gözden çıkarmak gerek. Motor sorunluysa 80 i bulabilir.
    *On3r*

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendi tecrübemden örnek vermem gerekirse stok bi rb yada 2jz herşeyi tam eksiksiz ise 10 12 K dolar civarına bitiyor tabi herşey stok sadece radyator cooler ve egzoz var ise.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel bir imza vardi forumda, modifiye parayla yapilir ama parayla yaptirilmaz diye. Sonuna kadar katiliyorum, bu ulkede hele ki yalan, dolanin en cok dondugu sanayi sitesinde kimse kimsenin isini kendi isiymis gibi gormez. Daha gecen Gunes G.'nin benzin boru hatti olayini gorduk mesela.

Dolayisiyla sahsi kanaatim; yeteri kadar arastirma, bilgi, tecrube kazanmadan swap gibi zahmetli ise girilmez. Zira harcanilan zaman, sinir, maddiyattan sonra elde kayda deger herhangi biseyin olmamasi cok buyuk ihtimal dahilinde.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu yuzden jant takmaya, app takmaya, folyo cekmeye, bayrakli kokuya devam. Sahsen ben oyle yapiyorum.

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anahtar teslim işleri örnek alarak ortalama bi fiyat belirliyemezsiniz x bi firmanın işciliği ile y bi firmanın işciliği bir olmaz bu iş lpg takmak gibi bişi değil gerçi lpg bile taktırsan ya şu firma bi takıyomuş kaput altında hiç bişi gözükmüyor muhabbeti oluyor bu tamamen işciliğin kalitesi ile ölçülür kimisi 30 a takar kimisi 100 e bunun ortak bi fiyatı olamaz, artı alınacak biton parça var hepsini kendin getirtsen zaten hiç uğraşma git gümrük müşaviri ol başka iş yapma TR den alayım desen kimse elindeki malı kar etmeden vermez doğal olarak hesap kabarıcaktır.

kabaca bi liste yapsak

motor gte daha pahalı vvt li olanlar uygun
    şanzıman (bmw)
    şanzıman adaptörü
    kulaklar
    şaft
    elektrik işleri
    ecu
    tesisat
    aracın gösterge sisteminin entegrasyonu ( e46 gibi obdli araçlar mesela )
    radyatör
    debriyaj işi
    intercooler
    egzos
    intercooler borulama
    vs. vs. vs.

daha yazsam fizana yol olur

artı kaç hp istiyorsun yukardaki listede ne turbo ne emme nede enjektör var çoğu parça stock artı aldığın motor kabaca 95 model nekadar temiz olsada bi elden geçirmek gerekir bi segman bi kapak yok subabı lastiği yine parça gerekicek biton brian abiden bi alıntı yapmak gerekirse if u got a deep pocket kralını yaptırır 10 , 20 bakmaz keyifli keyifli binersin yada ilmek ilmek parça tedarik eder kendin yaparsın
    doğru işçilik farkı illaki olucaktır. tek başıma parça tedarik edemem ebaydan 1-2 parça alma deneyimim oldu ama komple böyle bi listeyi toplıcak tecrübem yok.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motoru aldın koydun yürüttun turbo felan stock bence 50 si taş
    benimde o yönde fikrim rb25 neo motoru 10k $ civarı tutuyormuş zaten.

Alıntı atakanakdeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İmzanda izmir universitesi mimarlik yaziyor yapma bunu yapma
    neden öyle dedin şimdi
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2jz ile ilgili değil belki ama swaplamanın maliyetini güzel açıklamış.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...52923330/detay
    bu çok aşırı incelikle yapılmış bi proje ben şahsen sahibini tebrik ediyorum skyline boyası ayrı bi güzel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemiksiz 50
    aynen orası öyle ıvırı zıvırı daha artar o durum.

Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok maliyetli olduğuna herkes hem fikir ama ben 24 Bin TL lik boyaya takıldım. İşçilik mi boya malzemesi mi bu kadar yekün tutuyor. İyi rakammış.

Benim gördüğü kadarıyla bu swap işlerine bulaşmak için en az 1 konuda kendin birşeyler yapman lazım.

Mesela bir arkadaş vardı nissan topluyordu tesisatı falan kendi yapmıştı. Başka bir arkadaş tigra ya swap yapmıştı.

Her şeyi usta ya yaptırırım dersen sanırım o iş ya yürümez ya da çok pahalıya gelir.
    swap deneyimim olmadı ama 1.4 TSİ 140lık yüklemiştim 230'a kadar en iyi deneyimim o olmuştu abi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen aracı 15-20 e fln diye düşündük bizde dediğim yer türkiyenin en iyisi diye geçebilicek bir yer isim vermiyim şimdi. 80 e bir tek frenler ve iç aksamda ne istiyorsan onlar dahil değildi. motor şanzıman elektronik devre vs dahildi.
    iç aksamı sökük olur öyle bi araçta zaten 60lira iyi fiyat bence çokta iyi hatta.

Alıntı Zorbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu işe kalkılacaksa tornacı abileri yaşatmanız lazım
    eniştem eski tonacılardan bu swap işini benzinli otobüsleri dizel yaparken başlamış 90 yıllarında tornacıda sıkıntı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı taylaner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi benim anlamadığım , yurtdışında (Özellikle Avrupa ve USA, Japonya'yı saymıyorum.) bu swap işinin zilyon tane örneği varken , bu işi YouTuber gençler bile kendi evlerinde çok uygun maliyetle yapabiliyorken, bizdeki bu fiyatı yüzlerce bin lira abartmanın mantığı nedir? Ha , diyeceksiniz ki onlar dolarla yaşıyor , TL'ye çevir. 100K - 120K TL tutuyor diyorlar , ama ben bu yurtdışındaki gençler 30-40 küsür bin euro veya dolar harcadığını zannetmiyorum. Ha, diyeceksiniz ki çok detay parça var swaplamak için ondan bu kadar tutuyor. Bu yabancı gençler dua ile mi yürütüyor arabayı? Bu bizim deli gibi fiyat yazdığımız parçaları onlar takmadığı için motorları yolda düşüyor falan mı yani kafam almıyor...
    kardeşim kuzenim ABD'de yaşıyor orda motor satın almıyorlar swaplamak için araç satın alıyorlar üzerindeki tüm parçaları kullanıyorlar. o yüzden ucuza ve kendileri yapabiliyor.

Alıntı semsialtunbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benimde merak ettiğim bir konuydu bu ama japon her türlü zahmetliye geliyo bu yükleme işlerinde galiba arabası da motoru da benim anladığım o, yaşasın m50 turbo
    biz Brian O'Conner 'cıyız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ouzs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor dahil Araç Hariç. MEsela araba sende e 30 var. Sadece motor ve alt takım şanzuman elektrik tesisatı 30-40 arası tutuyor. Bunlara işçilik vs de eklersen vırrık cırrık derken hop 50k tl gidivermiş. Daha motor içini açıp revizyondan geçirmeyi eklemedim. Sağlıklı motoru varsaydım. 80k ler vs çok fazla. ama 50-60 arası gözden çıkarmak gerek. Motor sorunluysa 80 i bulabilir.
    benimde konuyu açmadan önce 50-60 arası düşünmüştüm.

Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yalnız ben 200sx e takıldım o paraya neler yapılır be. zevktabide çok yani dolar 2 lirayla 120 bin $ harcamak yok hmmıa.
    aynen öyle yani biraz fazla abartılmış bence fiyat olarak değil çok özenerek yapılmış araç.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Guzel bir imza vardi forumda, modifiye parayla yapilir ama parayla yaptirilmaz diye. Sonuna kadar katiliyorum, bu ulkede hele ki yalan, dolanin en cok dondugu sanayi sitesinde kimse kimsenin isini kendi isiymis gibi gormez. Daha gecen Gunes G.'nin benzin boru hatti olayini gorduk mesela.

Dolayisiyla sahsi kanaatim; yeteri kadar arastirma, bilgi, tecrube kazanmadan swap gibi zahmetli ise girilmez. Zira harcanilan zaman, sinir, maddiyattan sonra elde kayda deger herhangi biseyin olmamasi cok buyuk ihtimal dahilinde.
    tabi önce araştırmak önemli direk aracı al yap olmaz sürekli kontrol etmek falan lazım yani.

Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi tecrübemden örnek vermem gerekirse stok bi rb yada 2jz herşeyi tam eksiksiz ise 10 12 K dolar civarına bitiyor tabi herşey stok sadece radyator cooler ve egzoz var ise.
    abi bu rb'ler 500+ kadar yüklebiliyormu?

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabi önce araştırmak önemli direk aracı al yap olmaz sürekli kontrol etmek falan lazım yani.

abi bu rb'ler 500+ kadar yüklebiliyormu?
    Sağlıklı bi makinaysa celik conta , yeni su ve yag pompası degısıp 400 450 arası kullanan cok kişi gördüm.Ben stoktan yanayım stok olsun 50 100 hp az olsun trde beygır ıslerı sıkıntılı

cenkr1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba hariç 80 bin tl tutar güzel bir malzme ile yaparsan 800-900 arası güç alırsın 10 civarı işçilik yazar benim bu yazdığım seni üzmeyecek bir arabanın setup ı suprada sorunlar 1000 den sonra başlar 500hp lerde 2jz kırmak için özel beceri sahibi olmak lazım

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    800 hp den az güç hedefleniyorsa eğer 2JZ felan çok saçma. Çünkü yaklaşık 20 yaşında ve stok bir motor alıyorsun. İçini doldurmakda iyi para tutuyor. Stok alıp kullanmak için 10 küsür bin dolar çok pahalı. Ama eğer hedef 800-1000 hp ise her kuruş helal.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dorukky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sağlıklı bi makinaysa celik conta , yeni su ve yag pompası degısıp 400 450 arası kullanan cok kişi gördüm.Ben stoktan yanayım stok olsun 50 100 hp az olsun trde beygır ıslerı sıkıntılı
    abi gene biraz fazla üfletmek lazım motora

Alıntı cenkr1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araba hariç 80 bin tl tutar güzel bir malzme ile yaparsan 800-900 arası güç alırsın 10 civarı işçilik yazar benim bu yazdığım seni üzmeyecek bir arabanın setup ı suprada sorunlar 1000 den sonra başlar 500hp lerde 2jz kırmak için özel beceri sahibi olmak lazım
    abi benimde hedeflediğim güçler 550+ civarında yaşadığım ortacada amerikan oto show diye amerikancı var orda çok güzel motorsuz şaşeler var 550-600+ güç hedefimde 1000'ler çok fazla o yüzden rb25 yada rb26det'de olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    800 hp den az güç hedefleniyorsa eğer 2JZ felan çok saçma. Çünkü yaklaşık 20 yaşında ve stok bir motor alıyorsun. İçini doldurmakda iyi para tutuyor. Stok alıp kullanmak için 10 küsür bin dolar çok pahalı. Ama eğer hedef 800-1000 hp ise her kuruş helal.
    abi haklısın o konuda 2jz heleki bide vvti modelleri 800+ üzeri için gerekli altındaki güçler için rb2x serileri daha uygun geldi bana.

cenkr1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rb aksine 2jz den daha pahalıdır parça olarak herkesin 2jz tercih etmesinin sebebi odur 500 hp lerde 2jz rb den daha ucuza çıkar koyduğun arabaya göre

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi haklısın o konuda 2jz heleki bide vvti modelleri 800+ üzeri için gerekli altındaki güçler için rb2x serileri daha uygun geldi bana.
    vvti modelleri derken ? alt tarafı 3 tip 2jz motor var, hepsi vvti değil mi zaten ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)