Şöyle bir örnek veriyim Focus RS hot-hatch klasmanında en hızlı olmasına rağmen testlerde RS3 şöyle kaliteli böyle lüks pahalı bile olsa elegant diyerek gölgelemeye çalışmaları bunun en büyük örneğidir.
Şöyle bir örnek veriyim Focus RS hot-hatch klasmanında en hızlı olmasına rağmen testlerde RS3 şöyle kaliteli böyle lüks pahalı bile olsa elegant diyerek gölgelemeye çalışmaları bunun en büyük örneğidir.
adamlar satis pazarlama stratejilerini biliyorlar demekki saygi duymak lazim.
vw yetkilide tanımıyorsam 10 tane samimi arkadasım vardır. 2015 model arabada sase punta kopugu hergün geliyorsa bir sıkntı var demektir .
sanayiye bir bakın nekadar bmw mercede vw servisi var birde toyota nissan mazda alman binecegim tek araba mercedestir oda e kasasıdır yoksa bi dünya jettaya golfe para vermem.
şimdiye kadar 4 alman 3 fransız 2 japon 2 isveç arabası 1Çek Cumhuriyeti sahibi oldum. İlk arabam Ford Sierra 2.0 İGLS idi. Çok rahattı ama egzoz manifold contası , motor kulağı ve şaft balans sorunu illallah ettirdi. 93te 0 almıştık 97 de kurtardım kendimi kaza yaparak. Arkadan iterdi zamanına göre hızlıydı ama o kadar. 98 de saxo vts aldım. 99da satana kadar gayet problemsiz bindim. Kliması vs 10 numara çalışıyordu. 99 ta S40 T4 aldım gene 0. hiç bir sorunum yoktu acaip memnundum. Çok sağlam kazadan burnum kanamadan cüzdan telefon alıp çıktım. Kasko perte çıkaracaktı çıkartmadım topladım modifiye ettim. İnanılmaz memnundum çalınana kadar. Volvo olduğu dönemde 96 1.6 corrollamda oldu. Sorunsuzdu ama içi gerçekten çok kalitesizdi. Lastik sesi yol gürültüsü rüzgar sesi falan felaketti.Onu satıp yerine 93 Coronna aldım. Araları uçurumdu. İçi gene kaliteli sayılmazdı ama lastik sesi dışında çıt yoktu. Hayatımda öyle klima ben görmedim. En düşük kademede havalandırmadan beyaz duman çıkıodu resmen. 99 S70 T5 i S40 çalınınca aldım. Hala kullanıyoruz taş gibi. Bazı klasik sorunları var ama şu zamana kadar 1 kere hararet yapıp yolda bıraktı devirdaim arızası yüzünden.Şu anda Gaz kelebeği arızası var parçası geldi amerikadan takıcam biticek. 17 yaşında araba gayet normal. Üzerinde koni amortisör denedim bi dönem o zamandan kalan trim sesleri var o da ön konsol ayaklarından dolayı. 2005 ford fiesta hanımın arabasıydı. O da problemsizdi ama tüketimi ciddi yüksekti. 2005 Megane RS. herkes olm naapıcan çok problemlidir yürümez sorunludur vs demediğini bırakmadı genede aldım. İyiki de almışım. Yaşadığım sorunlar iki arka bilye bir de krank keçesi. Bir de yüklemelerden dolayı dayanmayan motor kulakları. 80 bin km yazılımlı kullandım hala satılıkta hala motor yapılmadı. Kozmetik sorunları oldu ama tavan dışında trim sesi yoktu. Donanımı inanılmazdı senesine göre. 2004 A6 2.7 Biturbo Quattro. Ciddi para harcadım çokta güzel oldu ama iç malzeme kalitesi o arabaya yakışmayacak kadar kötüydü. Tuşların hepsinde soyulmalar çok can sıkıyordu. Allahtan ebay üzerinden Çin üretimi sorunsuz ve boyası soyulmayanları çok ucuza aldım ve sıfırladım. Egt sensör arızası çok uğraştırdı ebayden çıkma aldım sorun kalmadı. 3000 lira yerine 180 liraya çözdüm. Frenler felaketti. O arabanın o ağırlık ve gücüne yetişemiyordu. Dozajlama sorunu yoktu ama bastığın zaman durmuyordu. 99 Volvo bile o konuda çok daha iyi. 2006 Clio 1.2. Öyle arabaya lanet olsun. 130 binde sekman attı. 1.4kadar yakıp yürümüyordu. Sürekli ya abs ya airbag arızası veriodu. Temde 14 araba birbirimize girdiğimizde kamyon bana arkadan patladı da pert olup kurtuldum. 2011 Fabia RS. 86 binde motor yaptık stg 1 kullanırken. Yaktığı yağın haddi hesabı yoktu şehiriçinde. Uzun yolda yağ yakma 0. Şehiriçinde 1000 km de 1 litre. Yol tutuş felaket. Şase felaket frenler felaket. Pistte apekse frenle girerken viraj içine kıçını bırakan tek arabadır heralde. Şekli çok cici ama o kadar. Bide yılın arabası seçilmiş sanırım. Şu anda da 2012 focus 1.6 benzinli otm. var. Şase süper amortisör süper ses hiç yok gibi. fren yeterli ama o araba o şanzımanla fabrikadan nasıl testten ok alıp çıkmış ben anlayamadım. Tek kelime ile RE ZA LET. Sürekli olarak dur kalklarda kafası karışıp saçmalayan bir şanzıman olur mu arkadaş? Şu arabayı hiç mi test etmediniz sıkışık trafikte.
Bunları niye yazdım. Kulladığım almanlar hep zamanının testleri tarafından şişirilmiş arabalar. Fransızlar yerden yere vurulmuş Saxo VTS dışında. Japonlarda gene aynı şekilde. Fabia nasıl yılın otomobili seçildi onu hiç bilemiyorum. Yani bi fabia ancak bu kadar hızlı olabilir diye vermiş olabilirler. Ben megane Rs i ilk lansmanında körfezde kullanmıştım o zaman da çok sevmiştim dergilerde yerden yere vurulmasına rağmen. Zaten o tecrübe ile aldım. Dergi testlerini okusaydım kaçarak uzaklaşırdım heralde. Fabiayı da test şişirmelerinden ve daha retro görünümünden dolayı aldım. A6 yı tamamen motor potansiyeli ve rahatlığı için tercih ettim. Ama iç kalitesi çok kötüydü. Ford Sierra baika bir test şişirmesidir. Babam testleri okuyarak aldı sonra ben ehliyeti aldığım gün bana kitlediler arabayı. Volvoları test ederek ve sağlamlığına güvenerek aldım. Testlerine bakarsan felaket arabalar ama hiç üzmediler.
yıllarca algı operasyonu yaparken sen ne yaptın ? Almanlar üstlenmese bu işi belki fransızlar üstlenecekti ve bu yorumlar peugeot için yapılacaktı. Dünya ya yeme içme yatma ve sevişme için gelmiş bir topluma mıç mıç konuşmanın hiç gereği yok. parası olan neye istiyorsa binsin kime ne ?
Bosch adamların, Siemens adamların, ZF adamların. Hella, zkw adamların. Continental vs adamların aklıma daha gelmedi gelemeyecek otomobil sektörünün en baş sağlayıcısı zaten adamlar.
AMA ALGI OPERASYONU YAPMIŞLAR.
LUK ve en büyük rakibi Sachs adamların, Eibach Voglandt, KW, HR hepsi adamların. Bose ve sanırsam ralf halufsen mi ne ya arabayı araba yapan herşeyin en iyisi zaten adamlarda. Bunları birleştiriyor birde araba sını yapıyor. Bizde Fuji dağından *** atıyoruz aq
bu konunun bir diğer versiyonları:
tork mu beygir mi?
s2k mı Rx8 mi :D
Konu çok su götürür, o yüzden yazdım, mantıklı yada mantıksız diye yargılamak için değil :)
Almanlar birbirini en çok kollayan milletlerden. Özellikle firmalar arası. Bu yüzden hepsi zincirleme büyüyor.
Şimdi işimle alakalı bir örnek vereyim;
Bosch sensör ve beyin olarak heryerde. Yaptığımız şanzıman ve hibrit sistem için bosch beyinlere müdahele etmemiz gerekti, Bosch biizmle işbirliği yapcağına ZF ile iletişme geçiyor ve bizimle işbirliği yapmayı reddediyor çünkü ZF'nin satışlarında ciddi sorun oluşturacak bir ürünün geliştirilmesinde ortaklık yapmak istemiyor.
Kendisi para kazanacak bile olsa, dost firmayı kolluyor adam.
Bu ülkede 131'e kötü dediler, vw'ye iyi demişler çok mu :D
Bence de vw'nin en büyük başarısı, ar-ge'sinden çok akılcı satış politikası ve alıcıya dokunan reklamasyon çalışmalarıdır.
E bu çok normal değil mi neden bu kadar yadırganıyor. Fransızların milliyetçiliği dillere destan mesela yazdırtmayın bana :D
Önceden de dediğim gibi, daha iyidir daha kötüdür penceresinden bakmak değil de farklı markaların da sunduğu iyi ürünleri görebilecek şekilde daha geniş bakmak lazım diye düşündüğümden yazdım bunları. Arabadan aldığımız keyfi değerlendirirken çok dar kriterlere indirgememek bu kültürün gelişimi açısından yararlı olacaktır.
Şahsen tanışmasak da öncelikle objektif yazın için tebrik ederim.
Kaç kuşaktır Ford la iç içe olduğunuzu Ford u ne kadar gönülden sevdiğinizi iyi bilirim.
Erol abiyle de çok konuştuğumuz bir konu (bu arada bende hem Opel hem Honda binicisiyim ki Erol abiyle tanıştığımızda mk2 fiesta XR2 vardı)
Eşe dosta yakın zamanda tavsiye ettiğim araba vtec 2 honda yada vvtı toyota derdi yıl 2007 de.çünkü yağ bakımı dışında gerçekten sorunsuz derdi.
Bir araba ne kadar az sorun çıkartıyorsa o kadar iyidir benim gözümde.
200k km VTI ım oldu koltuklar 20.000k VW kondisyonunda ön takım hiç ellenmemiş debriyaj balatası bile değişmemiş.iç plastik aksam desen aynı keza.
VW Audi nin otomatik vites seçeneğine dünya fark ödeyip bir o kadar sorun yaşıyorsunuz Honda ve Toyota da nerdeyse hiç görmedim.
Yağ kaçağı desen yine neredeyse hiç görmedim.
Ama Almanlar kadar fanatik milliyetçi bir toplum da görmedim.
1977 Almanya doğumluyum.Babamın arkadaşlarından Mercedes ve Vw dışında arabaya binen yoktu.
Opel ve Ford a siz Türkler binersiniz onlar bizim öz malımız değil derlermiş.
Japon ve ingiliz arabalarından da nefret ederlermiş.
Normal gelir düzeyi olan VW parası olan Mercedes Audi ye binermiş gençler de Bmw.
Ne yapıp edip bu zihniyeti tüm dünyaya empoze etmişler.
TDI VW ler yüzünden dünyada Yer yerinden oynadı ama ikinci el passat golf jetta fiyatları 1.000TL aşağı yönde oynamadı ülkemizde.
Kardeşim sen de senelerce forumları Ford ile zehirlemedin mi? :D
Ben inanmıyorum bu tarz şeylere, herkes kendi kazanıyor parasını ve bütçesine göre kendi istediği, sevdiği markaya biniyor. Zevkler ve renkler kısacası...
Öyle dergiyle bilmem neyle Türk milletini etkileyemezsin kardeşim.
Kendimden örnek veriyim, ilk arabam italyan 1.6 16v palioydu o dönem 106lar saxolar show yapıyordu dergilerde, piyasada ben gittim palio aldım.
2. arabam yine italyan puntoydu, 1.3 16v multijet motor olarak iyiydi, gidip aynı paraya 8v eski nesil c2,c3,fiesta,206 almak istemedim.
3. arabam kia pro ceed idi, herkesin önyargısına rağmen herkes megane coupe tercih ederken ben kia aldım ve inanılmaz memnun kaldım. Çevremdeki herkes de önyargılarını sayemde yıktı. Ki öyle yıktı ki ben kia alırken bana laf eden babam sonra kendisine megane sport tourer yerine kia ceed sportywagon aldı. Fiyat performans ilişkisi :)
Yine o arada Allahın belası MMT şanzımanlı Auris vardı, Aurisi zararla sattım, Pro Ceed zarar ettirmedi. İkisini satınca Audi aldım.
Bu saatten sonra orta sınıfta Alman arabası dışında başka arabaya binmem, eskisi yenisi farketmez o kadar diyorum.
Sıfır corollaya bineceğime 3 yıllık alman arabasına binerim daha iyi.
Medya' nın işi zaten algı yönetmektir. Fotoğraf, video çeken makinaları adamlar anılarımıza bakarız diyip yapmadılar :) Araba dergilerinde adamlar kalkıp gündem haberi yapıp tarafsızlık ilkesini koruyacak değillerya :) Alman, arabasını bu şekilde pazarlayabilecek kadar belli bir seviyede yapmış olmasa, istediği kadar algı yönetsin bir şıçrar iki sıçrar. Yazının ilk örneğindeki m5 - s6 karşılaştırmasında iyi bir algı yönetme de söz konusu olamamış bence. Memleketteki m5 sayısı muhtemelen s6 dan çok daha fazladır.
Herkes aynı şeyi söylüyor bence burada, Japonunda, Almanında, Fransızında, Korelininde, İtalyanında artısı eksisi var. Bunları herkes az ya da çok biliyor. Kimsenin kazancına kimse ortak değil. Algı yönetimi bir nevi reklam stratejisi sayılıyor sonuçta. Araba konusunda ne istediğini bilmeyen ya da kısaca arabadan anlamayan adamı etkilerler. Ama sana bana B segmenti araç alacakken, kriterin yol tutuşu - sürüş zevkiyse vw polo yada toyota yaris satamazlar. Gider mesela fiesta alırsın, belki 208 alırsın. Ama başka biri çıkar onun için sorunsuzluk ön plandadır gider yaris alır, haklıdır da. Arabayla hiç alakası olmayan adamlarda arabaya ihtiyacı olunca hiç bir kriteri yokken 2. elde değer kaybetmesin, komşumda da var zaten ne güzel araba diye gidip polo alıyor, o da bizi ilgilendirmiyor bence. Sonuçta belki bende telefon alırken algı yönetimiyle hareket ediyorumdur, bir insan her konuda mücehhez olamaz . Bu arada poloya çok gömdüğümü farkettim. Polo gti ve turkuaz rengi olan blue-motionları üretim amaçlarını layıkıyla yerine getirdikleri için severim aslında :D
Bu arada ailemde bir crv ve bir civic de var.
Civic şehiriçi 10-12 lt yakıyor. Savunulacak biryeri yok.
Yine bir arkadaşım gitti 75-80bine fabrikasyon tüplü civic aldı 0 km, bin pişman.
Orta sınıf benzinli alman otomobilleri sadece görüntüsüyle değil motorlarıyla da bence 1-0 önde.
yıllardır dergi okumuyorum, 91-99 autoshowun bütün sayılarını toplamıştım, çoğu konuyu da hatırlıyorum... o yıllarda Alman arabaları açık ara öndeydi, mazda 323 ile 3.16i nin kalitesi aynı mıydı? Volvo 850 çok mu sorunsuz bir araçtı? ya honda civic?(kutsal arabaya laf attık kusura bakmayın)... zaten o dergiler bizim verdiğimiz 3 kuruşla değil, otomobil üreticilerinden aldıkları sponsorluklarla ayakta kalıyorlardı, netice itibariyle 'algı' da olsa, hedef doğruydu.... sonra ne mi oldu? o zaman lüks olan ne varsa, elektronik sistemler, müzik sistemleri, seyir kontrol aksesuarları vs. hepsi Çin'de üretilmeye başlandı, sonrasında da hyundai, kia, honda citroen vs ne kadar üretici varsa 3 kuruşa araba donatmaya başladı... şimdi sorsan hyundaide mercedes C serisinde ne varsa var... otomobiller ruh ve estetikten giderek uzaklaşıyor, o yıllarda Alman otomobilleri ile iyi ki zehirlemişler, en azından bir otomobil kültürümüz oluştu...
Yavuz abi saydığın araçlardan sonra şu anki a3 e geçip de beğenmemek elbet zor. Ancak eski bir Civic kullanıcısı olarak söylemeden geçemeyeceğim ki 1.6 Honda civic 2004 de olsa 2010 da olsa muadili almanlardan çok daha verimliler yakıt konusunda. 1.4 tsi ların yada 1.6 hitlerin 10 litre yaktığı yerde maksimum 7 yakar 1.6 honda demeden geçemeyeceğim :)
Kardeşim beni belki bilirsin forumdan hondaciyim dır. Fakat sana şunu diyim otomatik fb7 cıvıc im vardı şuan da polo gti ve inan bana normal kullanımda gti daha az yakıyo. Bizzat karşılaştırdım. Ha 122 lik tsi ları bende pek sevmiyorum ama 140 hp ve üstü tsi lar genel olarak başarılı. Atmosferik olarak honda nın 1.6 sı mpi dan ve fsi dan çok daha iyi ama o bi gerçek.
97 model golf 3 vardı 5 sene bindim bir tek röle arızası çıkardı ciddi olarak arızayı buşana kadar canım çıkmıştı 100 binde aldım 160 binde sattım motor şanzıman saat gibiydi ekspertiz yapan adamlar bile çok şaşırmıştı
Sonra gittim 2012 yeni kasa aveo aldım. Hız sabitleyici otomatik vites hemen hemen herşey var sessiz konforluda ama golfün verdiği sürüş zevkinin yanına yaklaşmıyor. Ama fiyat performans olarak baktığında 30kya boş polo almaktansa o paraya full aveo almak mantıklı geldi. Belki satarken zorlanırım ama satmak için değil binmek için aldım neticede
Arkadaşlar işin geneli herkes hangi arabayla mutlu oluyorsa onu alır.
Ben en çok 90"ların Japon arabalarını seviyorum, param olduğu vakit gider sevdiğim arabayı alırım.
Çünkü beni sevdiğim araba mutlu eder.
Hanginiz sevmediğiniz bir işte çalışmak istersiniz?
Kendimden örnek vereyim, tüm dünyada 1 tane araba kalsa oda alman arabası olsa ben binmem.
Arabasız kalırım gene binmem.
Çünkü beni bu mutlu ediyor.
Aynı şekilde elektronik eşyamı alıyorum, ya Yerli alırım yada Japon-Kore alırım yada hiç almam.
Çünkü beni bu mutlu ediyor.
Aynı durum arabalar içinde geçerli.
Yani amaç arabanın sizi mutlu etmesi.
Sizi mutlu ediyorsa gerisi boş...
Marka stratejisi,almanlarin iyi oldugu noktalarida goze sokmasi marketingin babasi ki normal:)
Malzeme kalitesinden degilde yalitim daha onemli.
Birde artik malzemeler kullan at cinsinden tuketim toplumu her sektorde oyle uzun vadede kaliteli olmasina gerek yok 10 yil kimse ayni urunu kullanmiyor.
Omer guzel konu tebrix:)
vag çöp abi. Mercedes,BMW spesifik modeller araç daha dayanıklı.
bide içimde kalmasın en büyük kazık tdi lrın emisyon muhabbeti değil. DSG'dir. ! DSG dünyaya attığı en büyük kazıktır. Bana kimse sorunsuz geçişleri,çok seri atıyor hızlı şanzıman zamazingosu yapmasın kaç tane 5000'e gelmeden kavrama,volan hatta sıfır araba 40 km de komple şanzıman değişti ve bu bir defa olmamıştır. O yüzden almanlar cidden şişirmedir ama benim gözümde Mercedes,BMW dna'sında daha az vw olan Porsche'ler hariç. Trim mevzusunu bu kadar abartmayın sevişmeyeceksin sonuçta araba ile..
Kardeşim 1.4 tfsi benim araba ve 1400kg, 7.5 litre yakıyor istanbulun lanet trafiğinde.
65bin kmdir 10 lt yaktıramadım ben bu arabaya, her türlü gazlamayla bile.
2014 civic var minimum 10 lt yakıyor otomatik.
1.6 102hp pancar motoru söylesen haklısın da 1.4 tsidan az yakmaz civic 1.6 malesef.
iç mekan plastiği :) geri dönüşümden teşvik alabilmek için kullanılan malzemeler çok çabuk sertleşip iç akustikte değişik sesler çıkartmaya başlardı BMW lerde... yumuşak olması kalite demek değil, sertler geri dönüşüm malzemesi olduğu için sıkıntı yarattı, deri kaplasa ne olacak bile zamanla sertleşip deforme oluyordu...
''şekil'' itibari ile okunaklı güzel bi yazı yazmış ve arkasından forum fena gaza gelmiş durumda.Gözünü kapatan alman arabalarına sıkıyor :)
bence güzel konu, zihin açıyor... yayları 2 cm en iyi kim keser konularından gına geldi :D
İnsigniayı verip yeni Mazda 3 veya CX3 almak için bayiye gittim hani diyorlarya japonun iç kalitesi düşük diye burdan herkese söylüyorum almak için değil boş vaktinizde bi Mazda bayisine gidin derim. Şuan dizel otomatik kombinasyonu ile mazda 3 gelmeye başlıcak eli güçlenicek tek eksikleri reklam konusundaki yetersizliği MX-5 teki başarıyı savmıyorum. dolar 2.5lara gerilese mazda 3 almamak için sebep kalmıyor. Golf mk7 sahibiyiz o iç konsol tasarımı ile mazda 3 tasarımını karşılatırmam bile inanırmısınız biz neden golfe para verdik diye düşündüm bayide. Herşeyi geçtim braşür fiyat listesi ile bana verdikleri dünyadaki en az arıza yapan araç listesi (İnternettende ulaşabilirsiniz) vermesi işte bu bi markanın aracına ne kadar güvendiğinin göstergesidir. En basit örneği Arkadaşım benzinli yeni kasa mazda 3 sahibi. araçta motorda küçük müşür bi benzeri araç hatalı çıktı inanırmısınız ben böyle ilgilenen servis görmedim 2 gün serviste kaldı direk altına CX3 verdiler hayır en şaşırdığım yanı aracın servis bakımına 2000 km varken bu sorun yaşandığında araç serviste periodik bakımını yaptılar ve ücret dahi istemediler. Tekrar söylüyorum araçlarda arıza çıkarabilir normaldir ama aracının arkasında bu kadar durmak gerçekten bi marka olayıdır. 1-2 sene sonra güzel bi araç almak istiyorum. İlk listemdeki araçlar Subaru BRZ veya 2.5 WRX, Mazda 3 yada Cx3. Konfor konfor konfor diye övülen arabalar türkiye yollarında trim seslerinden binilmez oldu hissiz trim sesli arabaya bineceğime hisli konforsuz araba binmeyi tercih ederim. Bu yüzden bundan sonra imkanım oldukça Japon binmeye çalışıcam.
1-Japon Sanayi Standartları Komitesi’ne göre kalite; ürün ya da hizmeti ekonomik bir yoldan üreten ve tüketicinin isteklerine cevap veren bir üretim sistemidir. "Oncelikle japon sanayiisinde kalite ne demektir buna el atmak lazim :)
2-Yazdim birsuru sey ama sildim,uzatmanin manasi yok gereksiz:) Soyleyeceklerim bu kadar ...
Algı operasyonu her daim oldu oluyor olacak. Zira almanlar kendi araçlarını mükemmel göstermek için testler hazırlarken ingilizler kendi programlarında dinozor şanzımanlı aston martini sürekli arıza çıkaran range roverlarını illaki araya sokup reklamın kralını yapıyorlar. Japonlar ise zaten bu konuda fazlasıyla tutucular. Kısacası kimse yoğurdum ekşi demez.
Öte yandan alman araçları en iyi denmesinin sebebini ciddi derecede algı oluşturuyor. Türkiye pazarında doğru düzgün araba yokken gurbetçilerin getirdiği alman arabaları, yurdum insanlarının lexus diye bir marka ile hiç tanışmaması ve mazda nın eskiden beceriksiz bir distribütör tarafından satılmaya çalışılması da bunlara sebeptir.Tabi ayrıca türkiye pazarına harbi dolu donanımlı japon otomobillerinin satılmaması da etken. körfez savaşı fazla uzamasaydı honda integra prelude toyota cressida gibi eski ama zamanına göre baya donanımlı çoğu aracın varlığından bile haberimiz olmazdı. Amerikan araçları ise büyük motor vergi ve yakıttan dolayı zaten pek varolamadılar türkiye piyasasında. Fransızlar ise aslında gerçekten çok güzel araçlar üretirken 2000 lerde üretilen araçların sorun yumağı olması sebebiyle ciddi itibar kaybettiler.
0 almayi gecin.. vw almanyada en fazla 2.el piyasasinda yerle bir olan aractir inanilmaz bir dusus sergiliyor her yeni model cikardiginda zaten 0 alanda fazla kullanmadan satip mercedes yada bmw geciyorlar..audide ciksa patentten cok sevinicem
ciddi anlamda okumadım ama volkswagen gereksiz büyütülüyor.