Telefondan yazıyorum herkese ayrı cevap veremiyorum ama göz çevresi falan dökülüp halsizlik olunca hasta sandık birde arkadaşın dediği gibi çoknuzun uçamıyor ordan oraya kısa uçuşlar gerçekleştiriyor bir süre daha gözlemlicem bakalım ne olucak
Erkek kuşların zaten üreme organları yoktur ki, kız kuşların da yoktur. Mesela ben demin düşündüm kuşların idrar organı yok, a dedim o zaman erkeklerin üreme organı da yok demek ki. Sonra merak edip inceledim, aldım elime baktım evirdim çevirdim kuşumun şeyi yok. Acaba nasıl çiftleşiyorlar ki kuşlar ?
otomobil ve çerezler.. bu sitede her konu açılır ve hepsi de cevap bulur.. işte bu tech..
bu arada kuş da tek değil miydi?![]()
Kuşun neşesi yerinde oyun oynuyor ötüyor o seside ara ara çıkarıyor ama göz etrafında ki dökülme hala düzelmedi ve kaşınıyor galiba koltuğa yada demire sürtüyor
pet shop dan ilac alıp sık kaşıntı varsa mantar hastalığıda olabilir
Emin olmadığınız veterinere götürmenizi tavsiye etmem zira ben böyle bir hataya 3 gün önce düştüm papağınımın tırnağını keserken ayak derisini kesip kan revan içinde bıraktılar. Maalesef ki çoğu kuşgillerden anlamıyor...
gelelim kuşa kızgınlık dönemindeyse eğer eş almaktan başka çare yok sanırım
lakin dökülen tüyleri ise tüy dökme mevsiminden dolayı olsa gerek zira benim papağanlarım da tüy dökmeye başladı bu aralar.
eğer düşündüğüm gibi tüy dökme mevsimindeyse yani herhangi bir hastalığı yoksa bahsedeceğim takviye besinlerle kuşun bu dönemini hızlı ve sağlıklı geçirmesini sağlayabiliriz. kuşun küçüklü büyüklü yıpranmış eski tüylerini döküp yeni tüy çıkarmaya başladığı bu dönemde vitamin ve doğal besin takviyesi çok önemli. bu dönemde vitamin olarak kuşunuza bulabilirseniz diazyme 256 adlı vitamini yemine yarım çay kaşığı olacak şekilde serpmenizi öneririm bulamazsanız avivit de olur. doğal besin olarak da havuç rendesi , marul ve yumurta maması verip suyuna 2 3 damla elma sirkesi damlatın.yemlik içine de kenevir tohumu kanarya yemi kabuksuz yulaf çimlenmiş buğday ekleyin. Bütün bunları yaptıktan sonra çıkacak olan sağlıklı tüylerin de iç ve dış parazitlere karşı korunması için 2 ay da 1 sırtına vilmectin damlatırsanız güzel olur. ve sürekli banyo yapmasını sağlayın bulunduğu ortamı havalandırın. kısa sürede eski tüylerine kavuşacaktır
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)