BMW G20 320i
https://www.youtube.com/c/smokemotion
Otomotiv de çalışmak istiyorsan makine müh. Okuyup üzerine Boğaziçi oto mühendisliği gibi bir yüksek yap derim ben. Upper int. İngilizce de lazım.
Bahsettiğin hayallere ulaşmak için para paraya ulaşmak içinse iyi bir işe ihtiyaç var. Öncelikle iş hayatını düşün bence
Kazanmak degil de bitirmek zaten asil mevzu orada basliyor![]()
Makine muhendisligi okuyorum. Bende senle ayni dusunceleri paylasiyodum. Ama ben genel olarak bu meslegi istedigim icin sectim. Arabalar hobim olsun dedim. Allah belami verdi ktuye geldim. Trabzon konusunda bin kere pismanim.
Otomotiv icin bi kac kisiylr konusmustum lise zamanimda eksisi su olucak sadece otomotiv alaninda gelismis olucaksin. Makine muhendisi tum mekanik alanda bilgi alirken sen sadece otomotiv okuycaksin. Makine muhendisi is başvurusu yaparken onundeki alan daha geniş. Tavsiyem iyice arastir ne yapmak istedigine karar uni konusunda pismanlik yasama. Daha sonra gerek muhendislik gerekse 3d veya modelleme programlamalarini ogren. 4 seneni dolu gecir. Okul biter askerligini yaparsin. Hayat seni daha olgunlastirir. O kravatini gevsettigin passatinin yanina bi tane de hot hatch veya istedigin bi sinif araba koyarsin pazar gunleri keyfini ala ala surersin![]()
Passat istemiyorum dediğinde aklıma bu mesaj geldi
https://eksisozluk.com/entry/58720966
Hobi olarak yine ilgilen ama başka bir mesleğe yoğunlaş
Okulu uzattim bende zaten sikinti yok![]()
Ben meslek konusunda pisman olcagimi dusunmuyorum elbet zor olucak ama istedigim isi yapicam nihayetindeHe zor gelicek belki ama her meslegin kendine gore zorluğu var
![]()
Bu arada yukarda yazilmis bende bi kac sey ekliyim
Okulu uzattim 1 sene bu sene 3. Sinif derslerini aldim. Okul oyle bi okul ki ogrenciyi birakmaya odakli saka yapmiyorum. Ve gunden gune de deger kaybediyor goya teknik universite.
Bu sene icten yanmali motorlar dersini aldim. Hocaya wankeller hakkinda bi kac seyi bilgiyi ben soyledim. Sene 2016 hala karburator cizimi soruluyor. Daha boyle bin turlu fiyasko siralayabilirim. Benim icin en buyuk fiyasko bu oldu. Devlet okulu okuycaksaniz kesinlikle iyi bi yerde okuyun yoksa ogrenci ya öğrenciyi s.ktir et insan yerine koymuyolar![]()
Ford arge de çalışanların %80'i makine mühendisi. Hyundai assan da da aynı şekilde aklınızda olsun.
Univeraiteyi kazandin vaktin de de okudun devlete de kapagi attin sabah 8 aksam 5 gibi vakitlerde cikisin olur vw yorgunluguydu eve alisverisiydi evliligi cocugu derken bir seylere yeterince ya ilgi gosteremiyeceksin yada hayatin sure gelen bu ruzgar esinti ile ucan yaprak gibi akisina bakacaksin maasi bol meslek sahibi olursan rahat olursun bide kendi para ni alinca o bir kiymetlenir ki sorma gitsin bence araclar hobi olarak kalsin guzel meslek bulmani isterim otomotiv muh. Mezun olacak arkadaslarim.var staj yaparken bile zorlaniyor heleki ulkemizdeki otomobil fabrikalarinda bile staj yapimi zorlasiyor arge vs gibi konularin aciga cikmasini engellemek amacli
aynı tercihi 2 yıl önce yapmak zorunda kalmıştım.( Aslında 7 8 sene önce bile kararım aynıydı ama olsun.) hacettepe otomotiv diyordum ilk vurgunu ygsden yiyip ben vuruldum deyip 2. yıla bıraktım, aileyle yapılan kavgalar vs olsun spor gazetesi dedik antep makine yazdık. mutlumuyum kesinlikle , yoruluyormuyum kesinlikle ,bilen vardır belki okulumuzda baya sexlidirama isteyerek gelince hiçbir şeyin önemi kalmıyor gittiğin okulda bi arge kulübünün olmasına dikkat et (yeri gelmişken reklam yapayım https://www.facebook.com/gaunoret Sayfa bulunamadı – Oret bu kulüp benim hala antepte olmamı sağlayan en büyük etkendir böyle bi oluşumda yer alman senin için en faydalı şey olacaktır zaten diğer ekip üyeleri görmüş geçirmiş ve gerçekten mühendis olmak isteyen insanlar.Ne olursa olsun başarılar...
Adam gibi okulu sec, vakif universiteleri kimilsrine gore "parayla diploma" veren yerler olsada 2,3 devlet universitesi haric hepsinden imkan,olanak vb. seyler yonunden cok iyidir. Birinde betonarme dersini veren hoca Boun-Texas-MIT uclemesini bitiyor birinde Bozok-Sutcu Imam-Giresun universitesini bitiriyor.
Birinde ogrenci islerine mail attiginda islerin cozuluyor, birinde ogrenci isleri hazir olan isini yapmiyor.
Sana onerim budur kardesim, takip edermisin bilmiyorum ama muhendis alimi icin foruma ilan acmistim, gelen adaylarin yaptigimiz hem teknik hem de dil ön elemesini gecebilenlerinin sadece %20 si devlet okulu mezunuydu.
Ilana devlet okulundan basvuranlarin sayisi 4 kat fazlaydi, otur matematiksel hesabini yap.
Bosver millet "baba parasiyla okuyor" desin, staj yaparken, calisirken farkini goruyorsun.
Kardesim, yigenim olursa asla devlete gondermem, hele muhendislik okuyacaksa fotokopiden calisip mezun adama muhendislik diplomasi veren okullara hic gondermem.
Hayaller Dominic Toretto, Gerçekler Tower Ayhan
Mesleğini eline al, arabada hobin olsun. Bi blow off almak için 2 gün çalışma. 1 saat çalış
Hobinle isini ayri tutki kafani dagitabilicegin ve zaman ayirinca mutlu olucagin bir kacamagin olsun![]()
senin yaşlarındayken bende senin gibi düşünüyordum. Üniversite 1. sınıftayken tekrar öss ye girip otomotiv tercih etmiştim ama hiçbiri tutmadı, şimdi iyi ki tutmamış diyorum.. Hepimizin ortak tutkusu, hevesi arabalar ama meslek olarak ne kadar mantıklı hem de Türkiye'de? Makine müh. gene yakın bir dal ama alakasız bir bölümde okuyup hayatında başarılı olursan hobi olarak gene arabalarla haşırneşir olursun illa otomotiv okumak zorunda değilsin
bende meslek seçimi yapmaya çalışıyorum şu aralar oto. müh. düşünüyorum lakin aklımda birkaç soru var
iş olanakları nasıl? geçerliliği ne olacak önümüzdeki yıllarda? seçersem pişman olur muyum?(en çokta bu düşündürüyor beni)
ondan acaba başka bir meslek seçipte ufak bir hobi olarak mı kalsa otomobil&motorsikletler diyorum
18 19 lu yaşlardan beri araçlarla ilgilenirim. Çevremide ona göre kurdum ettim. Yine kurumsal bi araç kiralama firmasında calışıyorum. Yani anlayacağın içim dışım araba oldu. işimi severek yapıyorum. Orası ayrı fakat Hobilerler işleriniz farklı olsun. Tek tavsiyem sana bu olur.
Aquila non captat muscas!
b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)