Peki lazerden sonra tekrar göz bozulursa ? Sonucta sürekli bilgisayar başında çoğumuz
Printable View
Peki lazerden sonra tekrar göz bozulursa ? Sonucta sürekli bilgisayar başında çoğumuz
Ablam çizdirdi dünya gözde bundan 3-4 sene once ki ozamanlar yeni yeni duyulan bir tedaviydi hic sıkıntı cekmedi. Ben lensten memnunum bir sıkıntı yasamadim ama göz numaram büyümesi durdugunda bende yaptirmayi dusunuyorum takip konuyu
Ananem 6 ay once lazer ile gozunu cizdirdi. Baya bi numaraliydi gozleri. Fakat soylemeyi unuttugumuz ya da onemsemedigimiz bir konu vardi o da su; ananem 70 yilinda felc gecirdi, sol tarafi komple felcliydi. İlaclar tedaviler falan derken cok kisa surede toparladi (toparlamis) :) bir daha felclik bir durum olmadi cok sukur. Ama goz ameliyatinda durumdan bahsetmedigimiz icin sol gozu duzelmedi lazerle. Baya yaniyor, aciyor suan sol gozu. Bitkisel ilaclar tedaviler derken. Suan toparladi. Hic bir sey gormuyordu neredeyse sol gozu. Tekrar lazer yapildi biseyler biseyler derken suan eski haline geri geldi gozu. Sol gozu numarali kaldi oyle. Kuruluk oldugunu soyluyor damlalara devam ediyoruz. Numarali gozlugude gunese cikinca kararan zimbirtidan var rahat oluyormus. Falan filan iste operasyonda sikinti yoktu ama bizim onemsemedigimiz belkide hatirlamadigimiz bir konu basimiza buyuk dert aciyordu az daha
Ben 2000 yılında yaptırdım operasyonu. 5,75 / 5,25 numara miyoptum. 9 yaşında gözlük takmaya, 18 yaşında lens kullanmaya başladım. Ve 24 yaşımda Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde bir profesöre yaptırdım operasyonu. Tam 16 yol oldu şükürler olsun hiç sıkıntı yaşamadım halen. Tavsiyem özel yerlerin yanısıra Üniversite hastanelerine de görünmeniz olur.
Bursa göz de aralık 2010 da 5 ve 4,75 miyop olan gözlerimden operasyon geçirdim. Doktorum Adnan hoca, tavsiye ederim. Yaklaşık 15 dk kadar sürdü.
Bursa Göz Merkezi
Her sabah dünyayı görerek uyanmak kadar güzel şey yok, iyi yaptırmışım :)
Gidip bir hastanede test yaptırıp bu kararı vermelisin, herkese uygun yöntem olmayabiliyor, bunlardan biri de benim. :) 10 tane belki fazla lazer tipi var ama benim yaptırdığım testler sonucunda gözüme uygun teknoloji yoktu, yaptıramadım. :)
Pendik dünya göz'e gitmiştim sanırım ben
Peki ne kadar sure damla kullaniyoruz batma vs ne kadar suruyor
valla bende ilaç yoktu 3tane damlam vardı. ilk hafta 2 saat arayla 3 ayrı damla damlatıyordum sonra aralıklar arttı damlalar azaldı ve, son kurulugu engellemek için son ay sadece 5-6 saatte bir suni göz yaşı damlası olanı damlattırdı doktor okadar.batma etme zerre olmadı hiç bir zaman sadece bitane namussuz damla fena yakıyordu :D ama yine belirtiyim normal laser operasyunun dısında bir işlem daha uygulandı bana esktradan astigmat fazlalıgından
zamanı yazmamısım :D 3 ay damlattım ben yani doktor öyle söyledi. ameliyat sonraki günü kontrol 1.ayda kontrol ve 3.aydada kontrolüm vardı buarada. damlalar zaten ufacık sise serce parmak kadarlar zaten ben cebimde veya arabaya koyuyordum unuturum diye ki buna ragmen bir iki kere gittim eczaneden aldım :D ilk 1-2ayda(tek suni göz yası damlası kalana dek) damlaların zamanını kaçırmaman ve atlamaman lazım ondan sonra zaten aralıklarda arttıgı için rutine dönüyor gözde alışıyor
onun iki katı falandı benimki tam hatırlamamakla birlikte ölüsü 4,5 lu bişeydi :D
ki başta yapacak doktor uyardı hatta, göz doktoru olmayan başka doktor arkadasımda uyardı tamamen sıfırlanmayabilir diye, yüksek astigmattan dedi (laserin bir üst noktası var cünkü) keza öyle oldu sol gozümde tamamen sıfırlanmasada 0,5 civarında bişey kaldı( onunda kontrolüne cagırdı düzelebilir bir bakalım tekrar diyede ona gidemedim hala) kalmasına ragmen görüntü Uhd ye geçti vga'dan.
istanbulda beylikdüzünde yaptırdım gayette memnun kaldım.
Cesaretlik hiç bişey yok Prozac'ı bir veriyorlar 20-25 dk bekliyosun dinlenme salonunda tv sohbet vs. sırasında kuş gibi oluyosun leyla spec :hehe: ondan sonrası 5-10 dakikalık sol gözünü ac lazeri ye aynısı diger tarafa receteni al yallah evine dön
Birinci G
yapanda Doç. Dr. Faik Oruçoğlu
İyi bari sevindim. Benimde farkettiğim durum işimden dolayı sürekli pc başındayım. Ne zaman ekrana çok baksam bu tarz problem yaşıyorum ama tatilde olduğum zamanlar hiç sıkıntı olmuyor göz yorgunluğu herhalde diyordum kendi kendime. :) Geçmiş olsun göz önemli vallahi. :)
9 sene gözlük kullanıp üzerine 11 sene de lens kullanıp 1.5 ay önce fulya cerrahi hastanesinde operasyon geçirdim şuan hayat gayet güzel etrafı net görebilmek farklı birşeymiş.
bende çok araştırdım zamanında. öncelikle şuna dikkat edin, gözlerin ilerlemesi durmuş olmalı yoksa ameliyattan sonra ilerlemeye devam etme ihtimali var. en az 1 senedir göz numarası değişmemiş olmalıymış.
operasyonumu yapan da sinan göker di. Türkiye'de lazer ameliyatını ilk yapan doktor ve bu konuda bayaa bi uzmanlığı olan kişiymiş, araştırmalarıma göre. Bi araştırın derim ben. Fiyat olarak diğer hastanelere nazaran biraz tuzlu, hatta kendi hastanesinde bulunan diğer doktorlara göre de fiyatı farklı.
aynı hastanede başka doktorun muayene ücreti 230 lira iken sinan beyin 400 liraydi. ameliyat ücreti ise 1600 euro (diğer doktorların ameliyat ücretini sormadım).Yurt dışından vs gelen çok hasta vardı benim orda bulunduğum sıralarda. Bende göz bu şakaya gelmez diyerek üçe beşe bakmayarak en tecrübeli doktora yaptırmanın doğru karar olacağını düşündüm.
sizede çok geçmiş olsun şimdiden. çok iyi araştırın sadece korkulacak herhangi bi durum zaten yok