User Tag List

Sayfa 11/14 İlkİlk ... 910111213 ... SonSon
253 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Şile yolu s2000 kaza

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugun o aracı kiralayan kişi ile karşılaştım şirket falan değil spor araçları pertten alıp toplayıp yapan bi eleman.. (belki şirketi vardır bilemicem) hatta bi pert s2000 i daha yapılıyor kiralamak için... Ustaya bidaha toplarmı bunu dediğimde bu artık artık toplanmaz dedi.. Toplarmı toplamaz mı bilmem..
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oha resmen Alabora'nın arabaya S2000'in bir parçası saplanmış, sol çamurluk heralde o?
    bu arkadaşlar saplama işini çok yanlış anlamış

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu sıcakta üstü açık gezerken güneşten beyin error verdi heralde
    bide böyle götler var kendi canın yanınca error ü götünden verirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbulda bu tarz arabaların kiralama işlerini yapanlar genelde delikanlı abiler oluyor.
    Yani başınıza kiralık araç sürerken minimal bi kaza bile gelse, sigorta kasko nun herşeyi karşılaşaması ile bitirmiyorlar olayı.
    fazlasını istiyorlar.
    kiralık s2000 ile yanlıyorlar diye, arabasının yanlandıgı haberini duyup, kiralayanları kıstırıp, arabalarını altından alanların hikayesi kulagıma gelmişti
    Arabacı Ağır japon..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış anlamayın konuda bahsi geçen arkadaşlarımız adına çok ama çok üzüldüm.

ama kiralama olayını ayrıca tartışacak olursak bence kendi düşen ağlamamalı, şimdi sen gidiyorsun kurumsalığı sıfır olan bir firmadan araç kiralıyorsun burda değil araç s2000 araç symbol olsa yine başın çok ciddi şekilde yanabilir.

eee bide göz göre göre 15 yaşında genelde sert kullanılmış,hor görülmüş , muhtemelen defalarca toplanmış bir aracı birde böyle abilerinizden kiralıyorsunuz.

yani biraz daha gözü açık olun gözü açıklara yem olmayın arkadaşlar yazıktır sizede, paranızada maalesef her yanımız kuzu maskeli kurt

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide böyle götler var kendi canın yanınca error ü götünden verirsin
    Teveccühun...
    1881 - 193

Utku85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    60+70 km/h hizi toplayip 130km ile carpismislar diyorsaniz bu yanlis diyorum.Lise fizik kitaplarini bile acip iki cismin carpisma konusuna bakarsaniz yaptiginizin yanlis oldugunu gorursunuz.Benim zamanimda lise2 konusu falandi sanirim...Dahada uzatmayacagim haklisiniz
    Hoyda, yani söylediğine inaniyorum sonuçta lise yıllarına sen baya yakınsın, bu yüzden hakimsindir konulara.
    Benim zamanımdan sonra lisede olaylar baya değişmiş demek ki.

Tam net hesap istiyorsan momentumdan yürüyebilirsin.
    Örn: P⃗ =m⋅V⃗

P.s:Yanımda bir makina bir de inşaat mühendisi çalışıyor, senden öğrendiklerimden sonra ikisini de kovuyorum.
    Drehmoment ist wichtig

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Utku85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoyda, yani söylediğine inaniyorum sonuçta lise yıllarına sen baya yakınsın, bu yüzden hakimsindir konulara.
    Benim zamanımdan sonra lisede olaylar baya değişmiş demek ki.

Tam net hesap istiyorsan momentumdan yürüyebilirsin.
    Örn: P⃗ =mâ‹…V⃗

P.s:Yanımda bir makina bir de inşaat mühendisi çalışıyor, senden öğrendiklerimden sonra ikisini de kovuyorum.
    Aşşağıda video ekliyorum.50 mph ile duvara çarpıyorlar.Ondan sonra ikisinide 50-50 ile kafa kafaya çarpıştırıyorlar.Sonrada 100mph ile sadece birini duvara çarpıyorlar.50mph ile duvara çarpan aracın hasarıyla kafa kafaya 50 ile giren araçların hasarı nerdeyse aynı.Öyle 50+50=100mph ile çarpılmış gibi durmuyor.Neyse daha fazla nefesimi tüketemem izleyin işte videoyu...
    Mythbusters - Car crash force - YouTube

P.s:Emin olun lise fiziğinde birşey değişmedi,fizik asırlardır aynı fizik.Yanınızdaki inşaat mühendisi değilde makine mühendisliği okuyana selamımı söyleyin Bende makine mühendisliği öğrencisiyim,kendisi unutmuş sanırım fiziği biraz derslere sokayım onu alt sınıfların
    P.s2emekki neymiş 50+50=100 yapmazmış her zaman,hani oraya momentum yazmışınız ya isterseniz öylede anlatabilirim sizede video zaten herşeyi belli ediyor

Utku85 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet bu videodan sonra olay bitti benim için ikisine de yol verdim, rezil ettiler beni forum ortamında.

İkisi de sana çok beddua ettiler yalnız haberin ola.
    Drehmoment ist wichtig

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aşşağıda video ekliyorum.50 mph ile duvara çarpıyorlar.Ondan sonra ikisinide 50-50 ile kafa kafaya çarpıştırıyorlar.Sonrada 100mph ile sadece birini duvara çarpıyorlar.50mph ile duvara çarpan aracın hasarıyla kafa kafaya 50 ile giren araçların hasarı nerdeyse aynı.Öyle 50+50=100mph ile çarpılmış gibi durmuyor.Neyse daha fazla nefesimi tüketemem izleyin işte videoyu...

P.s:Emin olun lise fiziğinde birşey değişmedi,fizik asırlardır aynı fizik.Yanınızdaki inşaat mühendisi değilde makine mühendisliği okuyana selamımı söyleyin Bende makine mühendisliği öğrencisiyim,kendisi unutmuş sanırım fiziği biraz derslere sokayım onu alt sınıfların
    P.s2emekki neymiş 50+50=100 yapmazmış her zaman,hani oraya momentum yazmışınız ya isterseniz öylede anlatabilirim sizede video zaten herşeyi belli ediyor
    Beton bir duvarın çarpışma enerjisini emmesiyle
    Çarpışma enerjisini emmek için tasarlanmış aracın şasesinin farklı olduğu için böyle bir sonuç çıkmış olamazmı
    Arkadaşın söylemek istediği söyle birşey olabilir
    60 la kafa kafaya çarpışan iki araçla 120y le duran bi araçtaki hasar aynıdır gibi
    Everyday I ** çapuling...

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    120yle giderken duran bir araca çarpan araçtaki hasar aynı olur.
    Olucak son bölüm. Okumadan yollamışım
    Everyday I ** çapuling...

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Utku85 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkes ''sürati çok yokmuş kaza sırasında'' diyor.
    Diyelim ki s2000 90 km/h ile seyrediyor ve DS5'te 100 km/h mesela.
    İki araçta son anda birbirlerini görüyor ama yinede fren yaptıklarını varsayalım.
    s2000 60 km/h, ds5'te 70 km/h olsun.

Çarpma hızı 130 km/h, s2000 statik bir cisme değil hareket halinde muhtemelen 90-100 km/h ile giden ve 1.5 ton ağırlığında ki bir araca çarpıyor.

Kısaca 2 araçta oldukça sağlammış.
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    120yle giderken duran bir araca çarpan araçtaki hasar aynı olur.
    Olucak son bölüm. Okumadan yollamışım

60+70=130 yapmaz,momenti falan gecelim uzayda yasamiyoruz.Carpisma esnasinda enerjinin bir kismi sicakliga,bir kismi surtunmeye,bir kismi sasiler tarafindan emiliyor,arac yamuluyor bukuluyor...vs dagiliyor...Gercek hayatta hicbir sekilde boyle kabaca toplama yapamazsiniz.

Bilardo topu degilki arabalar vurunca ikisinin hizlarinida toplayalim gitsinler kaldiki gercek hayatta bilardo toplarinda bile direkt toplayamazsiniz azda olsa onlardada esnek carpisma oluyor...

Iki arac 60-60 kafa kafaya carpissin,yada biri durana 120 ile girsin gene birebir ayni cikmazlar,yakin ama ayni cikmazlar...Zaten duran arac icin yorum yaptiysa ne alaka derim,s2000 kazasini tartisiyoruz iki aracta hareket halinde.Ayrica altini cize cizede yazmis abimiz statik haldeki bir araca yani duragan birseye carpmiyor diye.Neyse ben cidden daha fazla yazmak istemiyorum baydi beni bu konu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

mükemmel vidyo, tebrik ederim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En temel fizik bilginizi kullanırsanız Mehmetmert adlı arkadaşın demek istediğini anlarsınız, mühendis olmanıza gerek yok.

Ezilmeyen ve hareket etmeyen bir duvara 50N'luk bir kuvvet uygularsanız duvar da sizin kuvvet uyguladığınız yönün tam tersine tam olarak 50N'luk kuvvet uygular. Bu ilkokulda öğretilen etki-tepki yasasının gereğidir. bu sebeple 64 km/s ile 40 cmlik deforme olabilen yüzeye ve arkasında deforme olmayan bir duvara karşı yapılan çarpışma tesleri aslında aynı iki aracın kafa kafaya 64 km/s ile çarpışmasını simule eder.

Citroenin A sütununun bu kadar ağır hasar almasının sebebi ise burada konuşulanlardan çok daha farklıdır. Citroenin ön şase kolu hondanınkine göre yüksekte kalıyor ve honda tam önden değil de ön çaprazdan, yani tekere doğru vurduğu için ön kolu ıska geçerek doğruca tüm enerjisini yaşam alanını çevreleyen kafese veriyor. Yani Citroen tarafında çarpışmanın tüm enerjisi kafese biniyor. Bu sebeple bu hasar çok doğal, hatta bir adım öteye taşıyıp DS5 için çok sağlammış diyebiliriz.

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lan alaboraya tampon saplanmış

millete proje konusu oldu iyimi

halbuki konunun yönünün s2000e binen apaçidir e doğru kayıp ü.t de son bulması gerekıyodu .Gelişme var

VTec_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yukardaki ne yazdıysa onu yaşıyoruz,yok airbag açmadı yok araç kiralıkdı ,yok şu açıdan çarpsa bişi olmazdı yok o araç kötü bu araç iyi,naparsanız yapın yazıldıysa olacak,kaza yapan gençlere ve ünlü sanatçımıza geçmiş olsun,ne görülmez kazalar ne haksızlıklar oluyor,birbirimizin kıymetini bilelim bir daha bu dünyaya gelmicez..
    Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTec_king Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yukardaki ne yazdıysa onu yaşıyoruz,yok airbag açmadı yok araç kiralıkdı ,yok şu açıdan çarpsa bişi olmazdı yok o araç kötü bu araç iyi,naparsanız yapın yazıldıysa olacak,kaza yapan gençlere ve ünlü sanatçımıza geçmiş olsun,ne görülmez kazalar ne haksızlıklar oluyor,birbirimizin kıymetini bilelim bir daha bu dünyaya gelmicez..
    Yav o zaman bosuna airbag abs esp filan koyuyorlar, bosuna calisiyoruz oturalim yukardaki zaten bizim icin calismis

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    20 ile kaza yapsada ölme ihtimali var

Kemeri takılı önüne adam gibi baksa bir halt olmayacaktı

Konu don lastiğine döndü
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Kullanan arkadaş rahmetli olmuş mekanı cennet olsun
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler