User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
55 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Ehliyetsiz ölümlü kaza durumu

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vel hasıl şöyle düşünelim benim ehliyetim yok hatta sarhoşumda araba sürüyorum geldi arkamdan bir motor bana çarptı. Suçlu kim ?
    Motor sürücüsü değil mi?
    Avukat arkadaşlar vardır aramızda cevaplarlar.
    ceza yemezsin demiyorum ki. kusur ne olur polis geldiginde tutanaktaki bundan bahsediyorum. Ayrica ehliyetim yok diye karsinin sigortasi odeme yapmaz.
    Üstteki yazdığın postta suçlu kim demişin ya burada tek suç ve suçlu yok. Sana çarpan kazaya sebebiyet verdiği için evet suçlu.

Ama sen de yasalarda açıkça belirtilen şartlara uymadığın için ayrıca suçlusun. İki farklı suç oluşturan eylem var olayın içerisinde.

Şöyle anlatayım alkolsüz ve ehliyetli + hız kurallarına uyarak araç kullanırken birine çarptın yaşayacağın 1 gün göz altı.

Ve akabinde salıverilme.

alkollü + ehliyetsiz + hız kurallarına uymadan birine çarptın = taksirle adam öldürmekten yargılanır ciddi bir ceza alırsın.

Yaşanmış durumlarda ufacık ayrıntılar sonuçların değişmesine neden olur , hukuki vakalarda tüm detayı bilmeden yorum yapmak doğru değil.

bordeaux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kesici Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    18 yaşın altında bir sürücü diyelim bir yakınını ezdi, gene aynısını dermiydin ?

Kurallar çok açık ehliyetsiz araç kullanımı sonucunda ölümlü kaza var ve siz kimin suçlu olup olmamasına mı bakıyorsunuz beyler ?

Hümanistliği bir kenara bırakın burada ölüme sebebiyet verilmiş zaten, bence kamu davası açılır.
    kazaya karışan 2 kişinin ehliyeti yok ve 18 yaşın altında. kimin suçlu olup olmadığı da belli olmadığı gibi kazaya karışanlardan birisi hayatını kaybetmiş, diğeri komadan çıkmış. arabayla yayaya çarpıp kaçan bir sürücü yok ortada. ki dedim zaten suçun cezası çekilmeli diye.

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bordeaux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kazaya karışan 2 kişinin ehliyeti yok ve 18 yaşın altında. kimin suçlu olup olmadığı da belli olmadığı gibi kazaya karışanlardan birisi hayatını kaybetmiş, diğeri komadan çıkmış. arabayla yayaya çarpıp kaçan bir sürücü yok ortada. ki dedim zaten suçun cezası çekilmeli diye.
    Kimin suçlu olmadığı belli değil mi ? Kardeşim ehliyeti şekil olsun diye vermiyor devlet, ehliyetin yoksa trafiğe çıkarsan istersen karşı taraf arabayı üzerine sürsün veya motorsikleti, sen kafadan suçlusun ÇÜNKÜ EHLİYETİN YOK, EHİL DEĞİLSİN, EHLİYET YOK anladın mı ?

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimin suçlu olmadığı belli değil mi ? Kardeşim ehliyeti şekil olsun diye vermiyor devlet, ehliyetin yoksa trafiğe çıkarsan istersen karşı taraf arabayı üzerine sürsün veya motorsikleti, sen kafadan suçlusun ÇÜNKÜ EHLİYETİN YOK, EHİL DEĞİLSİN, EHLİYET YOK anladın mı ?
    öyle bir saçmalık olamaz. yok öyle bir dünyada kurallar senin ehliyetine göre değişmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öyle bir saçmalık olamaz. yok öyle bir dünyada kurallar senin ehliyetine göre değişmez.
    Maalesef bu konuda haklısın..

Ehliyetsiz araç kullanmak , kaza yapmak , ölümlü kazaya karışmak maalesef ülkemizde Asli kusur sayılmıyor..

Hatta hem alkollü hem ehliyetsiz de olsa sayılmıyor..

Dava açıldığında bunlar tabiiki etki ediyor ama kaza raporu düzenlenirken kanundaki asli kusurların içinde yer almadığı için hem alkollü hem ehliyetsiz olarak kaza raporunda suçsuz gösterilebiliyor şahıs..

bordeaux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bordeaux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    diğerinin ehliyeti olsaydı belki senin görüşünü destekleyebilirdim. amma ikisinin de ehliyeti yokmuş.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jeffy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maalesef bu konuda haklısın..

Ehliyetsiz araç kullanmak , kaza yapmak , ölümlü kazaya karışmak maalesef ülkemizde Asli kusur sayılmıyor..

Hatta hem alkollü hem ehliyetsiz de olsa sayılmıyor..

Dava açıldığında bunlar tabiiki etki ediyor ama kaza raporu düzenlenirken kanundaki asli kusurların içinde yer almadığı için hem alkollü hem ehliyetsiz olarak kaza raporunda suçsuz gösterilebiliyor şahıs..
    Tamamda bakarsanız trafik kazaları senaryolarına araçlar kusurludur . Kaza Tespit Tutanağı Hakkında Her Şey
    Bakınız.
    Konuyla alakasız yani sen durama öndekine çarp ama sarhoş olsun ama ehliyetsiz olsun. Senin ehliyetin olsun , ve çarptığın ölsün sen suçlusun . Diyemezsin ki ehliyeti yok ve sarhoş.

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildigim soyle...
    -Hem ehliyetsiz+alkollu arac kullansin,ama kendi seridinde giderken karsidan biri gelsin vursun(alkolsuz+ehliyetli).Benim bildigim bu durumda

*Alkolsuz ve ehliyetli olan kazayi yarattigi icin suclu o saliyor,karsi taraf ehliyetsiz ve alkolsuz olsa dahi kazaya sebebiyeti o vermemis oluyor.Bu durumda kazanin suclusu vuran...
    *Diger adamada alkollu ve ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yaziyorlar diye biliyorum...

Yasa Kabaca ben arabayi E5de en sol seritte park ettik,biri gelse arkadan vursa kazanin sucu onda oluyor ama bana park cezasi kesiliyor sadece.Benim bildigim boyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildigim soyle...
    -Hem ehliyetsiz+alkollu arac kullansin,ama kendi seridinde giderken karsidan biri gelsin vursun(alkolsuz+ehliyetli).Benim bildigim bu durumda

*Alkolsuz ve ehliyetli olan kazayi yarattigi icin suclu o saliyor,karsi taraf ehliyetsiz ve alkolsuz olsa dahi kazaya sebebiyeti o vermemis oluyor.Bu durumda kazanin suclusu vuran...
    *Diger adamada alkollu ve ehliyetsiz arac kullanmaktan ceza yaziyorlar diye biliyorum...

Yasa Kabaca ben arabayi E5de en sol seritte park ettik,biri gelse arkadan vursa kazanin sucu onda oluyor ama bana park cezasi kesiliyor sadece.Benim bildigim boyle
    zaten olay bu

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildigim soyle...

Diyelim aracımın arkası hasarlı, ben gece kör noktada sola park ettim arkadan geldi yapıştırdı herif onun kaskosu mu karşılayacak suçlu olduguuna göre ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Diyelim aracımın arkası hasarlı, ben gece kör noktada sola park ettim arkadan geldi yapıştırdı herif onun kaskosu mu karşılayacak suçlu olduguuna göre ?
    Çarpan araçta araç kamerası veya başka birşey yoksa yani çarpmadan önce arabanın arkasının hasarlı olduğunu kanıtlayamazsa evet öyle olucak....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamda bakarsanız trafik kazaları senaryolarına araçlar kusurludur . Kaza Tespit Tutanağı Hakkında Her Şey
    Bakınız.
    Konuyla alakasız yani sen durama öndekine çarp ama sarhoş olsun ama ehliyetsiz olsun. Senin ehliyetin olsun , ve çarptığın ölsün sen suçlusun . Diyemezsin ki ehliyeti yok ve sarhoş.
    Aslında diyebilmen lazım. Çünkü Ehliyetsizse o motorlu taşıtı kullanamaz.. Yani bahsettiğin örnekteki ehliyetsiz kişi ehliyetsiz şekilde araç kullanmasa orda olmayacak mantığına dayanmalı...

işin özü devlet ehliyeti motorlu taşıt kullanabilesin diye şart koşuyor , Alkollüyken araç kullanamazsın diyor.. ama kullanıp suçsuz şekilde kazaya karışırsan asli kusurlu değilsin de diyor..

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildigim soyle...

Benim bildiğim de sol şerite park etmiş araca kazaya sebebiyetten ceza kesiliyor sadece Parktan değil öyle bir şey olsa herkes kafasına göre davranır
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında diyebilmen lazım. Çünkü Ehliyetsizse o motorlu taşıtı kullanamaz.. Yani bahsettiğin örnekteki ehliyetsiz kişi ehliyetsiz şekilde araç kullanmasa orda olmayacak mantığına dayanmalı...

işin özü devlet ehliyeti motorlu taşıt kullanabilesin diye şart koşuyor , Alkollüyken araç kullanamazsın diyor.. ama kullanıp suçsuz şekilde kazaya karışırsan asli kusurlu değilsin de diyor..
    Tamamda ne alaka hop 1 saniye içinde ehliyeti oldu alkol kandan çıktı sihirli deynek deydide , suç başkasına mı geçiyor . Kusurlar araçta oluyor ne yazikki.Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası ayrıdır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamda ne alaka hop 1 saniye içinde ehliyeti oldu alkol kandan çıktı sihirli deynek deydide , suç başkasına mı geçiyor . Kusurlar araçta oluyor ne yazikki.Ehliyetsiz araç kullanmanın cezası ayrıdır.
    dostum olaylara farklı noktalardan bakıyoruz olaylara. daha doğrusu sen kazadaki suçun verilmesini mantıksız görüyorsun bense asli kusurlu sayılması gerektiğini savunuyorum.

kişisel görüşüm Devletin izin vermediği birşeyi yapıyorsan ASLİ KUSURLU SAYILMALISIN. yani devlet ne diyor ; motorlu taşıt kullanmak için benden EHLİYET almak zorundasın.. başka ne diyor ; Reflekslerinin tepkilerinin yavaşlamasına sebep olacak şekilde benim belirlediğim limitin üstünde alkollü araç kullanmamalısın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim de sol şerite park etmiş araca kazaya sebebiyetten ceza kesiliyor sadece Parktan değil öyle bir şey olsa herkes kafasına göre davranır
    3 şeritli yolun orta şeridine park etmiş araba arkadaşımda görmedi vurdu malesef.Arabanın sahibide alkolluyd çorba içiyormuş kenarda.(3 şeritli yola 2 sıra park edip kapatmışlar yolu) neyse Tüm suç arkadaşa verildi çünkü arkadan çarpttığı için...Bu durumda pek fazla birşey yapamazsınız,adam arabam bozuldu durdum geldi vurdu der çıkar işin içinden.

Yada mesela park halinde bir araba var ama yönü size ters ama tamamen park alanında.Gidin arabaya vurun,araba ne kadar mükemmel park edilmişte olsa yönü ters olduğu için park eden suçlu %100...

Yani demem oki arkadan hiçbir arabaya vurmayın,birde birine vuruyorsanız alkollü olun olmayın suçlu olmamaya bakın kurallar çok saçma işliyor.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 şeritli yolun orta şeridine park etmiş araba arkadaşımda görmedi vurdu malesef.Arabanın sahibide alkolluyd çorba içiyormuş kenarda.(3 şeritli yola 2 sıra park edip kapatmışlar yolu) neyse Tüm suç arkadaşa verildi çünkü arkadan çarpttığı için...Bu durumda pek fazla birşey yapamazsınız,adam arabam bozuldu durdum geldi vurdu der çıkar işin içinden.

Yada mesela park halinde bir araba var ama yönü size ters ama tamamen park alanında.Gidin arabaya vurun,araba ne kadar mükemmel park edilmişte olsa yönü ters olduğu için park eden suçlu %100...

Yani demem oki arkadan hiçbir arabaya vurmayın,birde birine vuruyorsanız alkollü olun olmayın suçlu olmamaya bakın kurallar çok saçma işliyor.
    Valla ilk defa duydum öğrenmiş oldum ama kuralların saçma olduğu aşikar
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum olaylara farklı noktalardan bakıyoruz olaylara. daha doğrusu sen kazadaki suçun verilmesini mantıksız görüyorsun bense asli kusurlu sayılması gerektiğini savunuyorum.

kişisel görüşüm Devletin izin vermediği birşeyi yapıyorsan ASLİ KUSURLU SAYILMALISIN. yani devlet ne diyor ; motorlu taşıt kullanmak için benden EHLİYET almak zorundasın.. başka ne diyor ; Reflekslerinin tepkilerinin yavaşlamasına sebep olacak şekilde benim belirlediğim limitin üstünde alkollü araç kullanmamalısın.
    Ehliyet sadece ölümlü kazada cinayet işleyen olmamak ve çevirmede ceza yememek için var . Sadece TR de mi böyleymiş ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ehliyet sadece ölümlü kazada cinayet işleyen olmamak ve çevirmede ceza yememek için var . Sadece TR de mi böyleymiş ?
    unutmuşum kusura bakma ehliyeti alırken söylemişlerdi ceza yemeyin diye veriyoruz başka bir amacı yok diye halbuki...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler