User Tag List

Sayfa 4/16 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
288 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Görünüşü

sportwagon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın zamanda 3ncü köprü bağlantı yolları üzerindeki arsalara uzun zamandır yatırım yaptığını bildiğim meclis üyesi iş bilir mimarın azından çıkan cümleyi aynen yazayım istedim ; Yahu o bölgeyi imara uzun yıllardır biz açmıyoruz , yolun gelmesini bekledik biraz daha şekillensin projeler yolda........ Bu kişi ve ortakları m2 si 20tl den ne kadar orman arazisi varsa topladığını ben biliyorum.

ercan26esk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sportwagon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakın zamanda 3ncü köprü bağlantı yolları üzerindeki arsalara uzun zamandır yatırım yaptığını bildiğim meclis üyesi iş bilir mimarın azından çıkan cümleyi aynen yazayım istedim ; Yahu o bölgeyi imara uzun yıllardır biz açmıyoruz , yolun gelmesini bekledik biraz daha şekillensin projeler yolda........ Bu kişi ve ortakları m2 si 20tl den ne kadar orman arazisi varsa topladığını ben biliyorum.
    bir yeşillik orası kalmış 10 sene sonra vay haline ben eskişehirde oturduğum halde ayar oluyorum böyle durumlara ist dakilere allah kolaylık versin arkadaşlar...

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Londra'nın nüfus belli, Hyde Park'ın kapsamında bir eksiklik yok. Orada muhtemelen ilkokul mezunu müteahhitte yoktur. Kentsel dönüşüm nedir haberleri de yoktur. ŞEhir büyüyecekse önce altyapı genişliyordur. Sorarsanda altyapı nereden geçiyor sana nokta atışı yaparlar. Asfalt döktükten sonra gelip doğalgaz hattı döşeyecektik diye kazıp giden yok. Şehirde hafriyat kamyonları dolanmıyor. Etraf toz toprak değil. Yağışlı günde çimlerden yürü eve gel halıya bas leke olursa dişimi kırarım. (Bende olmamıştı)
    Kraliyet kalkıp Swanage'de miting yapıp heriflerin hayatlarında 1 kere zor kullanacakları köprüden bahsetmiyordur. Keza, köprü yapıp devlet garantisi de vermiyorlardır, halk orada matkapla oyar. Otoban kenarına kimse imar vermiyordur. Durduk yere mısır tarlasına site yapılmıyordur.

93'de İngiltere'de 2 ay kalmıştım. Orada o yıllarda ülkenin bir tarafı yok oluyorken bir tarafında yeni metro hattı açtık diye beton ile ne kadar kaslıyız herkes bizi kıskanıyor demiyordu. Ne bileyim Londra'nın heryerindeki billboardlara reklamlar verip kimse meclisten birilerinin suratını sürekli izlemiyordu. Muhtemelen Kraliçe koştur koştur bakkal dükkanına kadar her açılışa da gitmiyordur.

Bu köprüden bu kadar medet umduklarına göre birşey olursa köprüyü sapan gibi kullanacaklar herhalde.
    bunu okuyunca aklıma Kübaya camii yapacaz dendiğinde küba nın verdiği yanıt geldi halka sormamız lazım halk isterse yaparız istemiyorsa çivi dahi çakamayız diye

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla istanbul güzel yer ama şehir çok göç almış kalabalıklaşmış hertürlü insan var orda yani istanbula yakışmayan alakasız insanlar var istanbula göç yasaklansa yani orda insan sayısı çok fazla gibi düşünüyorum yani oraya köprü möprü hayır etmez gibi geliyo bana tabi istanbullular daha iyy bilir

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün ilk defa denedim, iki nokta arası 85km gösterince yandex hata verdi zannettim :?
    Bide köprü üstü fotoğrafçıları var, 7km yi 1.5 saatte geçtik! Hepsini andım!
    Bu millete bunlar fazla! daha fazlasını yapmasınlar halkın aklı almıyor!
    hele bir aile vardı keyif sigarası içiyorlardı köprüye bakarken, al evine götür desen denerlerdi sanki!
    Bi daha da Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçmen!
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Termin zamanından önce tamamlanan bir proje.
    Emeği geçenlerin eline sağlık.

3.Köprüye giden bağlantı ve otoyol çalışmaları tamamlandığında, çok daha iyi sonuçlar alınacaktır.
    Bir de, Avrasya Tüneli ile desteklendi mi, yoğun olan sabah ve akşam trafiğinden eser bile kalmayabilir...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı K0213 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün ilk defa denedim, iki nokta arası 85km gösterince yandex hata verdi zannettim :?
    Bide köprü üstü fotoğrafçıları var, 7km yi 1.5 saatte geçtik! Hepsini andım!
    Bu millete bunlar fazla! daha fazlasını yapmasınlar halkın aklı almıyor!
    hele bir aile vardı keyif sigarası içiyorlardı köprüye bakarken, al evine götür desen denerlerdi sanki!
    Bi daha da Yavuz Sultan Selim köprüsünden geçmen!
    Daha fazlası yok ki zaten. Beton bloklar haricinde birşey gördüğü yok. Adamlar hatıra ormanı yapmışlar bir bakıyorsun tabelanın dibinden hafriyat kamyonu geçiyor, hangi hatıra ormanı, ağaç kalmamış ki, hatırası kalsın.
    Şuraya bir park, şuraya bir müze, şuraya bir kütüphane yapalım, şurayı yeşillendirelim...vs diyen yok. Hep şuradan bir rant sağlayalım, şuraya betonu dökelim zihniyeti olduğundan doğal olarak köprüyü mucizevi birşey sanıyorlar. Köprüyü de ne kadar güçlüyüz gördünüz mü diye gösterdiklerinden insanın gidip bir bakası bir fotoğraf çekesi geliyor.
    Zannedersin köprü köprü değil, bir nevi transformers, kumanda odasından düğmeye basıyorsun köprü sana 200 metre uzunluğunda silahlı robot oluyor. Ülkenin bir tarafı yangın yeriyken bir tarafında gidip köprü yapıp aha bak ne kadar güçlüyüz gördün mü demek kadar da abes birşey olamaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Evo34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Termin zamanından önce tamamlanan bir proje.
    Emeği geçenlerin eline sağlık.

3.Köprüye giden bağlantı ve otoyol çalışmaları tamamlandığında, çok daha iyi sonuçlar alınacaktır.
    Bir de, Avrasya Tüneli ile desteklendi mi, yoğun olan sabah ve akşam trafiğinden eser bile kalmayabilir...
    Benim anlamadığım nokta şu, okulda, üniversitede, yüksek lisansta...vs'de verilen bir ödevi, projenin bir kısmını yapıp bir kısmını da başka öğrencilere ihale etmeye çalışınca olmamış bu ödev, proje...vs bitmemiş denirdi.

Bağlantı yollarınının ihalesini yeni yapmıyorlar mı? Proje o zaman nasıl bitmiş oluyor. Köprü yapıp bağlantıları yapmayınca köprüye nasıl ulaşacaksın. Şu an köprü 2.köprü yolundan bağlantıyı alıp tekrar 2. köprünün bir yerine bağlıyor.

Keza aynı şey Osmangazi içinde geçerli, İzmir'e 3 saatte gidebilmem için benim körpüden girip İzmir'den çıkmış olmam lazım, Gemlik'ten değil.

Kamyonların koskoca İstanbul trafiğindeki yükü muhtemelen %5 civarındadır, hadi bir 5'de benden olsun olsun sana %10. Geri kalan %90 ne olacak? Ağır vasıtalara köprüyü zorunlu tuttular ama adamlar Ümraniye'den giriyor gidip Arnavutköy civarından çıkıp 2.köprüye bağlanıyor. Bütün trafik Ümraniye'de yoğunlaşmaya başlıyor.
    Birde ağır vasıtalar için saat sınırı da o köprüde kalktı. Peki diğer yollardaki sınır ne olacak. Adam sabahın köründe 3.köprü yoluna girdi, sonra trafiğe çıkmaması gereken saatte diğer yola bağlanacak, ne olacak o zaman ?

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Köprü yapımı kesinlikle faydalı sadece işe yaraması için nüfusun artmaması koşuluyla.

Şimdi aşağıdaki linkten projeye bakıyorum da köprünün yapacağı katkı konusunda bazı şeylere katılmıyorum nedense.

Zaten saat kısıtından dolayı ağır vasıtalar trafiğe girmiyordu. 15 USD civarında geçiş ücreti + km başına 8 cent bağlantı yolu ücreti + fazladan yapılan km nin götürüsü,

aracın trafiğe kapalı olan saatlerde yatmasının götürüsünden daha fazla gibi duruyor.

Ayrıca 3. köprü kullanımı ağır vasıta araçlar için zorunlu olacakmış. Şunu merak ediyorum otobüsler (Bayrampaşa) otogar'a nasıl ulaşacak. Kat ettikleri fazladan mesafeyi tüketiciye nasıl yansıtacaklar.

Bazı arkadaşlar bahsetmiş 3. köprü çevresi 2. köprü de olduğu gibi ne zaman dolacak acaba.

Biraz bakındım günlük 135 bin araç (binek) için hazinenin garantör olduğunu yazmış bazı haber kaynakları.

Geçen de geçmeyen de ödeyecek ( ödemeli de aslında ülkeye bir katma değerdir bu tür yapılar)

Uzun vadede faydalı olur diye düşünüyorum. Ama istanbul trafiğine faydası olur diye düşünenler büyük yanılgı içerisindeler bence.

3. Bo
    3. Bo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kuzey marmara otoyolunda iptal edilen tüneller var söz verilen asla yeşil alan kesilmeyecek tünel kazılacak denilip sonra o tüneller proje bitmez denip dağ taş traş edip yol yaptılar göktürk e işimden dolayı genelde giderim ki taya kadına falanda aynı şekilde yem yeşil olan yer şimdi sapsarı sonra ben doğayı koruyorum bu kış bir gelsin ben oradan geçen kamyoncuları falan hepsini görecem normalde açamadıkları yolu nasıl açacaklar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı KoramiraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuzey marmara otoyolunda iptal edilen tüneller var söz verilen asla yeşil alan kesilmeyecek tünel kazılacak denilip sonra o tüneller proje bitmez denip dağ taş traş edip yol yaptılar göktürk e işimden dolayı genelde giderim ki taya kadına falanda aynı şekilde yem yeşil olan yer şimdi sapsarı sonra ben doğayı koruyorum bu kış bir gelsin ben oradan geçen kamyoncuları falan hepsini görecem normalde açamadıkları yolu nasıl açacaklar
    Doğa elbet birgün kendinden alınanı geri alır. Havayolu ile geçen gün bir yere gittim, öğle uçağı ile döndüm ve Sabiha Gökçen'e alçalırken bu sefer ben değil camdan bakanlar sanki ağır birliği yapmış gibi bu ne ya, rezalet, her yer beton olmuş, bir tane yeşil kalmamış dediler.

Nefes alacak yer bırakmadılar. Genel olarak neye söz veriyorlar ise tam tersini yapıyorlar. Af mı ne affı, hoop 2 gün sonra af çıkıyor. Ağaçlara dokunmayacağız, hoop gitti ağaçlar. Oradan kesinlikle yol geçirmeyeceğiz, hoop salondan yol geçiyor. Kesinlikle imara açmayacağız, hoop yeşil gitti yerine beton geldi.

Ne deseler ne söz verseler tam tersini itina ile yaptıkları için ben artık ne deseler tam tersini düşünüyorum ve kendimi yıpratmıyorum, çünkü olacaklara kendimi hazırlamış oluyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğa elbet birgün kendinden alınanı geri alır. Havayolu ile geçen gün bir yere gittim, öğle uçağı ile döndüm ve Sabiha Gökçen'e alçalırken bu sefer ben değil camdan bakanlar sanki ağır birliği yapmış gibi bu ne ya, rezalet, her yer beton olmuş, bir tane yeşil kalmamış dediler.

Nefes alacak yer bırakmadılar. Genel olarak neye söz veriyorlar ise tam tersini yapıyorlar. Af mı ne affı, hoop 2 gün sonra af çıkıyor. Ağaçlara dokunmayacağız, hoop gitti ağaçlar. Oradan kesinlikle yol geçirmeyeceğiz, hoop salondan yol geçiyor. Kesinlikle imara açmayacağız, hoop yeşil gitti yerine beton geldi.

Ne deseler ne söz verseler tam tersini itina ile yaptıkları için ben artık ne deseler tam tersini düşünüyorum ve kendimi yıpratmıyorum, çünkü olacaklara kendimi hazırlamış oluyorum.
    Bunun bir diğer olayıda 3.üncü hava limanı ile olacak ben halen düşünüyorum oraya fırtınalı günde uçak nasıl inecek askerden geldiğimde atatürk havalimanında çalıştım oradaki fırtaları falan 2 ye katlar linea yı yerinde zıplatıyordu esen rüzgar inmek isteyen uçağa ne yapar acaba ve çevresindeki köyler gelelim oraya oradaki vatandaşlar isyandaydı adam diyo bana devlet 10 dönüm toprak için 300 binlira veriyor diyo ben bu para ile nereye yerleşicem diyor yaptığım iş hayvancılık yapıyorum bu saatten sonra olmaz bizden diyor cocuklarını sormuştuk onlarda şehir dışında oturuyorlar diye cevap vermişlerdi Garipçe koyunde bir adam var telefonu hala durur adama toprak zengini dediler toprak başı bir fiyatlar vermişler alsında yapılacak olanı belli etmişler bir takım yerler var alakası yok ama istimlak edilmiş sebeb yok buda o zaman ki yapılan haber şahsen gittiğim için hakikaten durum gözükenden çok farklı

Piyango beklerken.. | GAZETE VATAN

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbulda ranta açık yer kalmadı bu nedenle önce ormanları katledip yol yaptılar şimdide yol kenarındaki tüm parsellenmiş arsaları yakıp yıkıp inşaat yapacaklar.
    Ülkenin gelişmesinin inşaat yapıp daire satarak olacağına inanan bir toplumda yaşıyoruz.
    Yeni yol istanbul nüfusuna az 5 milyon kişi daha ekleyecek. 2. köprü yapılmadan önce kavacık ve güzergahtaki diğer yerleri bilenler ne dediğimi daha iyi anlayacaktır.

Birde anlayamadığım bu köprüyü birilerinin ilah olarak gördüğü kişi cebinden mi yaptı? Parasını bizim verdiğimizi ve geçmesekte bizim ödeyeceğimiz gerçeğinden nasıl bukadar uzak olabiliyor insanlar anlam veremiyorum ve bazen diyorumki
    Cahillik ne güzel şey; herşeyi biliyorsun...

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ulan yapılsa niye yapıldı olur yapılmasa bu istanbulun trafiği ne olur insan oğlu harbi nankör.

Çıkıp tayyip o bu şu taraftarı ayağı yapmayın da bana. Ne tayyipciyim ne ahmetciyim ne hasancıyım.

İstanbulda yaşayan ne kadar tanıdığım varsa trafikten şikayetci. Hala yol yapılınca ağaçmış ev miş rant mış. Ya bu hepimizin yaptığı şey değil mi allah aşkına ? Cebinde parası olan gidip neresi değerlenicek diye arsa almıyo mu ? Biraz büyük düşünün. Bugün oraya ev yapılmasa 10 sene 20 sene sonra yapılcak. İstanbul büyüyor yapacak bişey varmı ? İstanbuldan göç yüzdesiyle istanbula göç yüzdesine bakıyomusunuz ? Nereye sığacak bukadar insan ? Bugün açılmasa imara sora yine açılacak ? Kaçak yapılacak öyle böyle seçimde biyerde elbet açılacak..

Anlamıyorum arkadaş muhalefetlikte üstünüze yok.. Ama neye muhalefet olduğunuza bakın ? Hergün şikayet ettiğiniz şey..

Yok 100 km miş yok oymuş yok buymuş.. İstanbuldan o yola bağlanıp artvine kadar gidicen ? O nası olcak ? Hiç trafik çekmeden ?

Yok ama illa bi kulp takcanız. yol uzunmuş falanmış filanmış. İstanbulda yaşamadığım halde sakaryada olduğum halde yol bitsin ben bile istanbula o yoldan gider gelirim, sırf o viaport önü , gişeler ve köprü trafiğini çekmemek için.

Niye bukadar beğenmemezlik anlamadım ya.. Kapının önünde arabayı sokamıyon diye ağaç kesersin ama ? Zaten oturduğunuz yer önceden hep betondu demi hiç ağaç orman kesilmeden yapıldı ?

trafikte kalırsın yol yok dersin yol yapılır ağaç kesildi dersin yok rant yok orda ev filan. Ozaman çalıştırın kafanızı uçmayı bulun arabayla uğraşmayalım yolda yapılmasın.

Cahil cahil konusup millete cahil demekte ayrı bişey..
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul'un en büyük sorunu kontrolsüzce göç alması ve ne var yok oraya doldurulması, Tüm sanayi İstanbul'a kurulmuş durumda ve yakın gelecekte Türkiye'nin 1/4 nufusü İstanbul'da olacak.. Ki ileriyi gören insanlar şimdiden İzmir gibi gelişmeye açık, güvenlik olarak iyi yerlerden taşınmaz almaya başladı bile... Köprü konusunda insanlar eleştirilerinde elbette haklı, iktidar olmadan önce 3. Köprü cinayet diyen C.B. bugün 3. Köprüyü açıyor o yüzden eleştiriler gelir haklı olarak ki bana göre en kötüsü 3. Köprü açılışında Bölgeye Uçaksavarlar, Radarlar vs. yerleştirilip olağanüstü tedbirler alınması yani ülkede güvenliğimiz kalmamış malesef.. İstanbul'un uydu fotoğraflarına bakarsanız istikrarlı bir şekilde ağaçların sürekli kesildiğini kelleştiğini görürsünüz zaten..
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

"Siyaseyçiler sadece insanların duymak istediklerini söylerler" demiş bir aklı selim bir insan.
    Biz nasıl bir millet olduysak, gördüğümüze değil duyduğumuz her şeye inanır olduk.
    Yakında o otobanı direk içlerinden geçirecekler bu sefer "ohh" demekle yetinecekler sadece!
    Fiat's Are Faster Than You Think!

ulasoztas1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ulan yapılsa niye yapıldı olur yapılmasa bu istanbulun trafiği ne olur insan oğlu harbi nankör.

Çıkıp tayyip o bu şu taraftarı ayağı yapmayın da bana. Ne tayyipciyim ne ahmetciyim ne hasancıyım.

İstanbulda yaşayan ne kadar tanıdığım varsa trafikten şikayetci. Hala yol yapılınca ağaçmış ev miş rant mış. Ya bu hepimizin yaptığı şey değil mi allah aşkına ? Cebinde parası olan gidip neresi değerlenicek diye arsa almıyo mu ? Biraz büyük düşünün. Bugün oraya ev yapılmasa 10 sene 20 sene sonra yapılcak. İstanbul büyüyor yapacak bişey varmı ? İstanbuldan göç yüzdesiyle istanbula göç yüzdesine bakıyomusunuz ? Nereye sığacak bukadar insan ? Bugün açılmasa imara sora yine açılacak ? Kaçak yapılacak öyle böyle seçimde biyerde elbet açılacak..

Anlamıyorum arkadaş muhalefetlikte üstünüze yok.. Ama neye muhalefet olduğunuza bakın ? Hergün şikayet ettiğiniz şey..

Yok 100 km miş yok oymuş yok buymuş.. İstanbuldan o yola bağlanıp artvine kadar gidicen ? O nası olcak ? Hiç trafik çekmeden ?

Yok ama illa bi kulp takcanız. yol uzunmuş falanmış filanmış. İstanbulda yaşamadığım halde sakaryada olduğum halde yol bitsin ben bile istanbula o yoldan gider gelirim, sırf o viaport önü , gişeler ve köprü trafiğini çekmemek için.

Niye bukadar beğenmemezlik anlamadım ya.. Kapının önünde arabayı sokamıyon diye ağaç kesersin ama ? Zaten oturduğunuz yer önceden hep betondu demi hiç ağaç orman kesilmeden yapıldı ?

trafikte kalırsın yol yok dersin yol yapılır ağaç kesildi dersin yok rant yok orda ev filan. Ozaman çalıştırın kafanızı uçmayı bulun arabayla uğraşmayalım yolda yapılmasın.

Kusura bakma ama sende cahilsin canım kardeşim..
    Olay tayyip ya da başkası değil yapılan işlerin gerçek çözümlerden ne kadar uzak olduğu.
    3.Köprüde ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde 1 sene çalıştım ki sıradan bir mühendistim ona rağmen duyduğumuz gördüğümüz şeyler sadece benim farkına vardıklarım haberimiz olmayan neler var kim bilir. Sana söyliyeyim rantın kralı var! belirli bir kesimin daha proje açıklanmadan yol ve köprü güzergahından aldıkları arsalar, doğaya verilen ve dönüşü olmayan zararlar(kesinlen ağaçlardan bahsetmiyorum), gereksiz harcama ve masraflar, çevre ormanları besleyen su yataklarının tahribatı, 1 yıldır çeşmesi akmayan köy var orada, normalde olmayacak ama oldurulan işler vs.. İstanbul yıllardır göç alıyor ve bu bir sorundur! Sorunu istanbulu büyütüp iyice yaşanmaz hale getirerek mi çözülmeli yoksa göç almasını önleyerek mi? Kaçak yapı demişsin, yaptırma yapana cezai işlemini uygularsın adam akıllı önüne geçersin kaça yapılanmanın zamanla da gelen bu şehirde yer edinemediği için gelmemeye başlar. şimdi yapılmazsa 20 sene sonra da yapılmaz yaptırtmazsan yapılmazz! ama (gene)rant üzerinden birileri oralara siteler evler yapsın diye imara açarsan o zaman boku çıkar önüne geçemezsin. Ben kendi yağında kavrulmaya çalışan birisiyim param olursa ev ve almak isterim arsa da ama zaten zengin olan birislerinin daha da zengin olup sonra da fakir edebiyatı yapmasını yutmayacak kadar da cahil değilim.

İnan bana amacım sırf akp diye mualefet olmak değil ama farklı açılardan bakmayı becerebilirsen muhalefet olmamak elde değil. Sen sanıyor musun gerçekten trafik rahatlayacak? artvine rahat gidip gelebilirsin ama İstanbula 5. köprürüde yapsan trafiğe çözüm olmaz. Senin de demişsin göç alıyor diye, istanbulu düşünerek birşey yapıyorsan göç almasını önleyeceksin yoksa trafik ve imar için yapılan hiçbirşey doğru çözüm değildir tam tersi göçü daha da arttırır. Egolarımız yüzünden doğayı mahvediyoruz ve bunu haklı çıkartmak için kendimize gereklilikler üretiyoruz.
    Demişsin ya par yeri için ağaç kesersin diye, ben aracım için ağaç kesmem gücüm yeterse de kestirtmem Atamdan böyle gördüm.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

İstanbul'dan Artvin'e istersen o yola girerekde gidebilirsin. Gereksiz uzatırsın ama kendin bileceğin iş. Bak videoda da geze geze gitmişler, trafikten bahseden de yok. 3.köprü olmadan da demek ki rahat rahat Artvin'e kadar gidebilmişler. Amcaoğlu İstanbul trafiğinden de bahsetmediğine göre, bizde sıkıntı var sanırım.
    Amcaoğlu #OnlarKonuşurAkPartiYapar - YouTube

Şahsen ranta çevirilebilecek ne kadar arsa var ise peşinde koşmuyorum. Sen koşabiliyorsundur normaldir, neticede imzanda bahsettiğin gibi bir inşaat firman var. Haliyle neresi değerlenir neresi değerlenmeli, nerelere beton dikmeli sen daha iyi biliyorsundur.

Geçirdiğin yolun etrafını imara açmaz isen nüfus kontrolsüz büyümez. Konut fazlası var, halen heryere konutlar yapılıyor. Tabi birde nikah memuru gibi her nikaha gidip, nüfus memuru gibi kendince planlama yapıp 3 yetmez 5 yap demezsen, kadını fabrika gibi görmez isen, doğurmayana laf etmez isen nüfus kontrolsüz büyümez.
    Ayrıca, İstanbul'da birşey olsa, ölüyü diriyi nerede tutacaklar. Deprem olursa insanları nerelerde toplayacaklar. Nerelere çadır kent kuracaklar. Bir yağmur yağıyor eskiden Alibeyköy yüzerdi, şimdi Üsküdar'da kara ile deniz birleşiyor.

Bana kalırsa otoban kenarlarından ziyade yonca gibi olan kavaşaklardaki yeşil alanları da imara açsınlar, şehrin içinde bir oralar yeşil kaldı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Şehir olarak Bursa Sakarya yazıyor ben sakaryalıyım bursadada askerlik yaptım depremden sonrası için ufak bir örnek vereyim

Depremden sonra sakaryada alınan karar ile 2 kat üzeri hiç bir yapıya izin verilmeyecek yer zemin etüdü mutlaka yapılacak zemin olarak sıkıntı olan yerlere asla yerleşim yeri bina vs. yapılmayacak dendi sonra ne oldu ilk önce 2 kat 3 sonra 4 oldu çark deresinin kenarına yerleşim yeri olmaz batalıkda orası dünya kadar site yapıldı onuda geçtim eski şeker fabrikası yıkılacak yerine AVM yapılacak dendi sonuç hala ne olduğu belli değil biz arabacı alanı mahallesi arka kısmında kocaman kavaklık alan vardı ortalama 10 dönümden fazla yer şu anda 5 katlı siteler var 3 sokak kaldı eski komşuluğun olduğu al sana istanbulun ufaltılmış hali onuda geçtim bursa ben 2005 den 2007 ye kadar oradaydım trafik çok güzeldi ara ara geldim bir düzenleme yapmışlar çekirgeden sıçrayacak bile çıkamazsın şu anda istanbul içinde aynısı yani ne kadar saçma alan varsa rant için kesip biçiyorlar trafik sorunu biter mi bilmem ama bu hızla ev yapmaya devam ederseler istanbul yakında tek başına Yuninasti'nın nüfüsü ile bir olacaz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler