GİRİŞ-CIKIŞ YAPILACAK BOLGE VE KOPRU GECİŞİNE GORE UCRET HESAPLAMA
hamdolsun asyadan avrupaya geçişte köprü parası almıyorlar
GİRİŞ-CIKIŞ YAPILACAK BOLGE VE KOPRU GECİŞİNE GORE UCRET HESAPLAMA
hamdolsun asyadan avrupaya geçişte köprü parası almıyorlar
Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!
Çok güzel yazmışsın ama sen, ben hariç anlayan çıkmaz. Muhalefet oluruz, bizim bir tarafımıza koymaya kalkışırlar, hakaret ederler.
Köprüleri, üst yapıları, alt yapıları hep evlerinden getiriyorlar herhalde ama niye fotoğraflarını da iliştiriyorlar ben onu anlamıyorum. Şimdi elin İtalyanı'na ayıp değil mi ? Köprüde adamların emeği var bari birkaç günlüğüne İtalyan marşı çal olmadı bayrağını sallandır, adamların da gönlünü al.
Biz yaptık diyorlar da oradaki biz zaten yine kendileri, ama ödeyen hepimiz oluyoruz. Yaparken onlar yapıyor, hesap istenince hepimiz oluyoruz ve birgüzel ödüyoruz. Ama sırf köprü maliyetini, geçiş ücretini ödesek yine iyi, giden temiz havayı, doğayı, bilmem kaç çeşit kalmış hayvanın da bedelini ödüyoruz ve ödeyeceğiz. Ama ben inanıyorum, doğa birgün kendinden alınanı geri alacak, ama bugün olur ama yarın.
Doğa ve yeşil kimsenin umrunda değil, yeterki kese dolsun, çoluk çocuk orman, ağaç...vs görmese de olur. Olmadı herkes evine bir banzai ağacı alır, yerde kaplamaz, sorana da ağaç diye gösterirler.
Otobanın dibine tamda ölümcül bölge olarak adlandırılan bölgeye sitecikler dikerler sağlığı, huzuru umursamayanlara da bir güzel çakarlar oh mis. Kamyon geçince evin içinden geçer gibi geçer. Sesten zaten zır deli kıvama gelirsin hemde egzoz gazından bir güzel zehirlenirsin, çocuğunda kurşun birikir, abuk sabuk tedavisi olmayan hastalıklar ile boğuşursun.
Dediğin gibi o yolların etrafına çakma mahalleler, semtler oluştururlar, heryere konutları da dikerler ama sonra o müthiş altyapıya da bunların pisliğini, elektriğini, doğal gazını, suyunu ıvırını zıvırını bağlarlar. Birgün bu şehrin olmayan altyapısı da çökecek, hepimiz foseptik içinde kalacağız. Elektrik yetmeyecek ki zaten o çakma semtlerde her hafta muntazam elektrik gidiyor. Kayıp kaçak ve sayaç okuma bedelini alan firmalar kesinti olunca havalara bakıyor, belli bir kesinti toplamından sonra senin belli birmiktar parayı geri alma hakkın oluyor ama kimsenin haberi yok. Sende sonra o zırt pırt kesilen elektrik yüzünden bozulan eşyalarını yenilemek için çırpınırsın yine kimse yanında olmaz. Hadi bu basit ıvırı zıvırı geçtim, köprü ve yollar kuzeye bakıyor, civarında yapılacak konutlarda kutup iklimi şahane olur.
Uzattım ama olay sırf yitip giden doğa, ağaç falan değil. Sen olmayan altyapına yeni bağlantılar yapacaksın sonra haberlerde izleriz falanca çakma semtte 1 hafta elektrik verilemeycek. Falanca semtte kanalizasyon tıkandı evler foseptik içinde kaldı. Sonra, evlet bize bakmıyor, belediye işini yapmıyor diyecekler. Esasende canım kardeşim sen oradan ev aldığın için zaten kimse seni sallamayacak sen o kanalizasyonda yüzmeye devam.
Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları diye 4 kitap var. Okumayanlar okusun, okuyanlarda okumayacak olanlara olanı biteni ve olabilecekleri anlatsın. Biz kocaman bir borç batağındayız ve ben kahin değilim ama ayakta durabilmek için en fazla 2 ay veriyorum. 2 ay sonra işsizlik zirve yaptığında, iş yerleri kapandığında trafik derdimiz de olmayacak ve dolayısıyla kimse köprülerden de bahsetmeyecek, savunulacak bir tarafı kalmayacak.
Ayrıca, kahin olmaya gerek yok. Pek yakında şehirler arası taşımacılığa ve nakliyata güzel zam yaparlar. Sorna o zam alt dallar halinde yediğimiz, içtiğimiz, giydiğimiz, kullandığımız, bindiğimiz...vs herşeye okkalı şekilde yansır.
Neyse ama merak etmeyin tarıma pek birşey yansımaz, ne de olsa sarımsak Çin'den, kırmızı mercimek Kanada'dan, muz Ekvator'dan geliyor...vs onlarda sıkıntı yok.
Pirinci falanda free shipping ile alibaba.com'dan alırız oh mis.
Ağzına sağlık @Nameless34
kısaca oha
altın varaklı falanmı köprü+yol ücretler niye böyle abuk subuk. hem kabaca 60 70 hatta daha fazla km köpruye ulasmak için gidecem hemde karşıya geçmek için istoç tem-riva yol+köprü dahil 26.45 TL verecem. yani kabaca yakıt masrafıyla 50lik olacaksın karşıya geçtiğin saniye.
zorunlu olarak gidecek sınıf 4; yani 4 ve 5 dingilli kamyon yapınca aynı rotada 103.80 TL oluyormuş
1881 - 193∞
ya iki dk didişmeden yazamıyor musunuz![]()
mutlu olan da var mutsuz olan da. Olan istanbula olacak 20 sene önce ataşehir yoktu oralarda yeşil alanla vardı. Herkes uzak diyordu.
Bak şimdi iğne atsan yere değmez, trafik şehir dışına filan çıkmayacak, şehir üçüncü köprüyü de yutacak. nüfus 25 milyon olacak.
Built to fall....
hain simcity öyle mi oynanıyor,
trafik artınca tren, metro yapıyorsun, şehirde banliyö treni yok, 2015 den beri açılcak.
Yol yaparak trafiğe çözüm bulamazsın, hele benzini, asfaltın hammadesini başka ülkeden alıyorsan bir o kadar kötü.
İngilizler yapmasa o da olmayacaktı ya neyse..
Built to fall....
işte bunun farkına vardığımızda toplum DOĞRU tepki vermiş olacak.
ben bunu Yalova-Gemlik arasındaki otobanda örneklemiştim.
40-50km uzunluktaki otobana 8.75TL ödüyoruz.
Neden ? YAP-İŞLET-DEVRET olsun diye. Devlete yapılan yolların MALİ yükü olmasın diye.
Devlet BÜTÇESİ ile yapılan Ankara otobanına bakıyoruz. 400km 14TL.
e nerede kaldı HİZMET anlayışı.
Aynı şey Üsküdar-Riva arası içinde geçerli. Fiyatı yazmışsın işte. 11.5TL...
hadi onu da geçtim, bu işin bir de GARANTİ ARAÇ SAYISI var.
çok merak ediyorum, KÖRFEZ KÖPRÜSÜ (Osmangazi Köprüsü)'nden kaç araba geçiyor günlük son 1 aydır...
O köprünün geçiş ücreti için firma ile 35$+KDV olarak anlaşılmış ve öyle sözleşme imzalanmış.
Devlet maliyetin yüksek olması nedeniyle geçiş ücretini şu anlık 25$+KDV olarak VATANDAŞTAN çıkan para olarak gösterse de,
bu geçen araçların arasındaki 10$ lık farkın devlet tarafından yüklenici firmaya ödendiğini, yani dolaylı olarak geçen geçmeyen bütün vatandaşlardan bu 10$ lık ücretin alındığını kim biliyor ?
Dikkat edin bu işin GEÇEN ARAÇLARDAN OLUŞAN FARKIN malileştirilmesi.
Bir de GÜNLÜK GARANTİ ARAÇ SAYISI var. o da 40.000 araçtı sanıyorum. Bu 40.000 araçlık garanti de yine 35$ üzerinden işliyor, geçmeyen her aracın ücretini 40$ olarak devlet yine yüklenici firmaya ödüyor.
Şimdi durup bir düşünün,
arkadaş, devlet cebinden 1 kuruş para ödemeden köprü yaptırıyor, (devlet bankalarından yüklenici firmalara verilen kredilerle ilgili çok ciddi iddialar var ama kesin bilgi sahibi olmadığım için bu konuya girmiyorum)
para devletten çıkmıyor, ülkenin kaynakları kullanılıyor, devletin kasasından yüklenici firmalar para kazanıyor.
e o zaman da ben VATANDAŞ OLARAK tabiki soracağım,
arkadaş bu garanti araba parasını sen bu yüklenicilere ödeyeceksin madem,
e bu yüklenici firmalara finans desteği sağlayıp devlet bankalarından kredi çekeceksin madem,
e vatandaşına DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN FİYATA geçiş sağlayacaksın madem,
e peki o zaman yüklenici firmayı neden zengin ediyoruz ?????
onu zengin edeceğimiz paralarla bu köprünün geçiş ücreti %50 daha ucuz olmaz mıydı ????
1990 lardaki TEKNOLOJİ ve İMKANLARLA yapılan ankara otoyolunu bugün 14TL ye kullanabiliyorsak,
günümüz teknoloji ve imkanıyla bunu 7TL ye düşürecek projeler yapmak değil midir MİLLETE HİZMET ?
yoksa 4 katı pahalısına köstürmek midir vatandaşa ?
bunu anladığımız zaman bir yol kat edebiliriz ancak MİLLET olarak...
yoksa işimiz zor...
Loading...
@KA®ANLIK Bak bunları da yine dönüş yolunda hafta içi 19:00 ciavrıdna çekmiştim. Millet o saatte evine dönüyor.
Gişelerde toplasan en fazla 10 otomobil var. Bu adamlar niye duruyor, bunların HGS'de bakiye yetersiz, HGS'de nakit verip geçmeye çalışıyorlar. Tam 10dk hepsinin pazarlığı bitsin diye beklemiştim. Reizlliğe bak ya, HGS'de sürekli yüksek bakiye ile geçmen lazım ki böyle dakikalarca bekleme.
https://s17.postimg.org/5hbyntabz/osm3.jpg
https://s13.postimg.org/nii22sqxz/osm2.jpg
![]()
Geçtiğimiz ay İstanbul-Konya arası yolculuğumda ne giderken ne de gelirken kullanmadım köprüyü. Zamanım var, neden geçip para vereyim ki? Çevresinden dolaşmak daha ucuz.
"Korkmadık, savaştık"
Şirket aracımla osmangazi köprüsünü devamlı kullanıyorum
ücret dolaylıda olsa japonyadan çıktığı için ücreti pek iplemiyoruz ama en az 20 kez geçmişimdir ücretli olarak, bir kere kalabalığa denk gelmedim
güzel yanı otobanda 170 - 180 sabit gidebilmek
- Bize Her Yer TRABZON
3.köprünün tem e olumlu etkisi acık bir sekilde var. mahmutbey giselere kadar akıcı trafik. 2. köprü istikametide akıcı. ancak yinede fazladan 100 km yolu dolanmayıp cezayı göze alarak teme giren kamyonlar mevcut onların yaptırımı ne olacak bilmiyorum.
gecen girdiğim ogs den cıkış yaptım yanı tek giriş cıkış 0tl yazdısapancaya gelmeden otobanın altından gıseye gırmeden dönüş tarafına gecıren bir yol var geri dönmem gerekiyordu tabelesız bır cıkıs gördüm ve böyle bir durum oldu
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)