1950 üzeri 2000 sayılıyor :)
Printable View
Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararına göre, elektrik motoru da olan ve elektrik motoru 50 KW'ı geçip motor silindir hacmi 1,800 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 90 olan ÖTV oranı yüzde 45'e, motor gücü 100 KW'ı geçip motor silindir hacmi 2,500 cm3'ü geçmeyen binek otomobiller için yüzde 145 olarak uygulanan ÖTV oranı yüzde 90'a düşürüldü. (DHA)
Abim, Volvo zaten 2 litre ötv sine tabi . Yani vergisi bildiğim kadarı ile %90 olarak alınıyor. Benim mevzuattan anladığım , sadece hybrid araçlar için 1,6 litreden 1,8 litreye kadar bir arttırım var. Aradaki 200 cc için de 1,6 litre altı ötv alacaklar. 2,0 cc - 2,5 cc için de aynısı geçerli. Araba hybrid ise ve sadece 2,5 cc ye kadar 500 cc için de 2,0 litre ötv si yani %90 alacaklar.
Bu durumda eğer Volvo 2,5 litrelik bir motor ile satılıyor olsa idi ötv si %145 den %90 a inmiş olacaktı. Fakat zaten 2.0 litre olduğu için ötv si %90 zaten.
Ben Volvo için bekliyorum arkadaşlar. Sağlıklı bilgi alabilen olursa hem s90 hem xc 90 için fiyat alabilirim.
s400h yanlış hesaplamadıysam 724b den 560b lere iniyor:)
Ne aliyoz şimdi:D
TR'yi o çirkin görünümlü prius ile donatmak amacıyla yapılan bir iş bu. Diğer araçları pek vurmayacak gibi duruyor.
Volvoya girip cay ictim cikiyorum :D Murat abinin yazdigi dogru. Indirim yalnizca Toyota Prius'u etkiliyor. Volvoda Bmw de ya da Porschede falan indirim yok :)
yasayı TR mi çıkardı, Toyota mı ? :d
Baktılar Prius mirus sattıkları yok, yahu bir el atın bari dediler herhalde ?
Kişiye özel ihaleler olur ya bu olayda ona benzemiş. İhaleye girecek şirket sahibinin adı İbrahim olsun forumdaki nicki FaBeRgE olsun, boyu şöyle olsun, bıyığı olsun, keçi sakalı olsun...vs vs :D :D :D
ford da yokmuydu 2.3 ecoboostlu hybrid?
Fakirlik diz boyu.
prius en son 50- 60bin euro idi kaça düşücek ki satılıcak :D
1500cc'lik i8'in ötvsi ne arkadaşlar? engelli aracı olarak alınabiliyo mu bunlar :D
i8 alınır sorun yok onda 2.5 rav 4 hibrid var ona piyango vuruyor mu peki şuan 230 bin TL
Honda tekrardan CRZ getirir mi peki ve ona faydası olur mu?
Adrese teslim olsa da kim o kadar para verir prius'a merak konusu.
Adamların gücünün düşününü işte yasayı değiştirtebiliyorlar vay anasını.
rav4 e vuruyorsa 180bine düşmesi lazım, ayrıca yurtdışında aurisin de hybridi varmış belki onu da getirirler, birde yeni gelecek c-hr diye bir model var.
Prius'un Türkiye'de satılmayacağını biliyorlar. Bu kanun tamamen bizim ülkede üretilecek C-HR için gibi :)
Beterin beteri var. BMW 7 serisi Hybrind'in silindir hacmi 1998 cc. Adamlar 1 ccyle kaçırdı indirimi :D
bide yeni çıkıcak ve türkiyede üretilecek olan toyata C-HR yi kapsıyor. bmw x5 40e mesela 2.0 motor zaten vergisi %90dı değişmedi gene %90 kaldı. resmen bu sadece toyataya yaradı diyebiliriz.
tamam prius kaç para oldu peki
1800cc kadar olan madde direk priusu ve yeni çıkacak olan c-hr iyi kapsıyor
prius 59800€ dan tahmini 45000€ düşücek.
2500cc maddeside 2500cc olan rav4 hybridi kapsıyor direk. oda 230 bin tlden 170 bin tl gibi rakamlara düşücek tarkan abi. devlet gene çakallığını konuşturdu toyotanında türkiyede ne kadar kuvvetli olduğunu görmüş bulunuyoruz.
Bmw 740e diyor ve kenara çekiliyorum.
http://handi.tech/wp-content/uploads...lease-date.jpg
Yeni makinemiz
peki bu daha üretilmemiş ama üretilecek aracın motor değerleri neki?