eğer o fiyat gerçek olursa rav4 güzel rekabet edicek fiyata düşmüş oluyor
Printable View
Su pure elektriklilerin fiyati uygun olsa ilk musterisi ben olurum. Kiz kardesim haftanin 5 gunu Capa- Bahcesehir arasi (25+25 km) gidip geliyor, ayda asagi yukari 1000 km yapiyor ayni guzergahta. Ihtiyaci olan sey aslinda A veya B sinifi pure elektrikli hatchback. Gel gor ki o sinifta secenek zaten cok az, olani da it gibi pahali. (BMW i3 mesela)
Bu yuzden gittik i10 aldik. :)
(Not: 40 bin teleye kadar olan i3'leriniz alinir :D )
Kokusu çıktı bile. Toyota C-HR içinmiş.
En yeni yerli: Toyota C-HR
Direkt ibiza cupranın fiyatını hayal ettiydim gözlerimi kapatıp. :D
Hem küçük suv hem de C segmenti araç satışlarından sağlam pay kapar Toyota. Nokta atışı olmuş hakikaten.
Aslında zamanında Verso'nun ticari versiyonu burada üretilecekti ne güzel. Maliye, Doblo ve Connect satışlarını etkilemesin diye ticari olarak satışına izin vermedi. Proje de yalan oldu. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Yerli üreticilerin lobisi yetmedi demek bu defa.
Toyota'nın distribütörü biliyorsunuz ALJ grup.
Bu arkadaşlar ortadoğu merkezli, tam olarak bilemiyorum ancak Suudi sermayeli diye hatırlıyorum.
Hükümetle araları iyidir, rica etmişlerdir ve ÖTV indirimi gelmiştir.
Tam anlamıyla ahbaplık ilişkileri ile yönetilen bir devlet oldu bu ülke.
Tabi düşsün ÖTV ben bunda değilim keşke daha fazla düşse, hepsi düşse ama maalesef tanıdıklara yapılan indirim gibi oldu bu.
Diğer markaların yerinde olucam yapıştırırım bütün 1.6-1.8 arasındaki motorlara HYBRID etiketini, koyarım küçük bir akü al sana %45 ÖTV.
üretilmesi planlanan hybrid modeller daha varmış galiba türkiyede üretilme sözü ile düşürüldü diyorlar. ***** türkiyede hybrid araç üreten tek firma toyota buda elini güçlendirip devlete baskı yapabiliyor. he bence olması gerekmi olması gereken hatta üretimi türkiyede olan araçların ötvleri daha aşa çekilerek türkiyede üretilen araçları kuvvetlendirebilirler.
toyota fiyatl istesini güncellemiş
ÖTV Teşvikli Fiyatlar diyerek
prius 59.800 € + 1.230 TL iken 45.637 € + 1.230 TL
rav4 235,800 iken 183,411 olmuş
rav4 un bence ciddi iyi 2.0 Multidrive yerine hybrid tercih edilir nerdeyse aynı fiyat
suanda bu indirimden chr modeli yararlanacak. hibrit modeli 1.8 50 kw fiyati 150 bin bandina inecek
230 bin olan rav4 hibrit de 176 bin tl olacagini soyledi toyotadaki arkadas.
400 kusurbin olan prius ise 220 bin bandina inecek.
arkadaslar toyotas firmasi hibrit modelini turkiyede uretmek icin yatirim yapacagini aciklamadan once devletten vergi indirimi sozunu aldi.
buda su demek ulkemizde yillik 150 bin arac daha uretilip yurt disina gonderilecek. cari acigi dizginlemek ve istihdam ortami yaratmak.
hondanin da turkiyede hibrit modeli uretmesi planlandigi aciklandi.
onumuzdeki gunlerde hibrit piyasasi baya hizlanacak.
yeni cikacak chr nin sehir ici ortalama 3.5 lt yaktiginida belirteyim
Yarıse ındırım gelseydi iyiydi...
Prius 150-160k edecek arabamı fiyatlara bak 200den inmiş hele hele sie lan 25bin$ Amerikadaki satış fiyatı anca ederi okadar.
daha güncellema yapılmadan bu rakamlara yakın olacağını yazmıştım :) rav4 normal versiyonu bile tutulmazsan kimse hybrid tercih etmez ülkemizde hala ön yargı var hybride. adamın tekine hybrid al yarisi dedim adam bana elektrikli bisikletleri bile tamir ettiremedin bu ülkede elektrikli arabaya kim binsin evladım demişti adam haklı.
Yine zengine yarayan bir kanun olmuş. Zaten fakirin binebileceği hybridlerin alayı 1.1 1.2 1.3 :)
Beyler indirime giren Toyota dışında bi araç daha buldum. Mercedes C300 de bu indirime giriyormuş. 2.2 dizel motor + 20 kw elektrik motorlu hybrid. Sipariş üzerine getiriyorlarmış.
Fiyatı kaçtan kaça gerileyecek peki?
%145'ten %90 ÖTV dilimine düşüyormuş araç. Standart gelmediği için fiyat veremedi maalesef.
300-400bin bandında olan bir araçtır o zaten :D
Arac alıcaksanız alın,kucuk hacımlı luks araclara fıyata gore otv gelıyor....
Amac ithalati kismak. Yerliye tesvik. Cari acik. Butcede ki delik...
Hangi hazine dayanir bu kadar israfa??
Kafamin almadigi,adamin aylik masraf faturasi bir ilceninkiyle ayni ama cebinde dolmus parasi olmayam bu duruma ses cikarmiyor...
Neyse,alan alsin,almayan elinde ki korusun.
0.9 cc nin vergi oranları duşsede sıfır fiat 500 e niyetlenmek için sebebimiz olsa :)
Ee kötümü şimdi bu bence süper haber
clio ile e180 aynı oranda ötv ile yola çıkıyordu adaletmiydi bu
Adaleti zam yaparak sağlamak, evet olması gereken buydu. Madem adeletsiz Clio ucuzlasın
Bu lüks kavrami neye gore kime gore lüks onu cozemedim bir türlü, mesela kimine leon luks gelir kimine a3 bedava gelir :D
Zamlanmadan araç alınmalımı, alınmamalımı? Yada aldık diyelim kol gibi mtv ödermiyiz?
Amaç cari açığı frenlemek, Hazine bütçe gelirini artırmak... Son zamanlardaki 1.6 motorlu Bwm Mercedes furyasına son vermek... Çok geç kalınmış bir uygulama aslında, VW gibi firmalar önceden haber almış olacaklarki büyük hacimli motorlu araçlar getirmeye başladı...
Geç kalınmış bir uygulama dediniz ya gerçekten bravo :bravo:
Amaç bir furyaya son vermek değil amaç cep doldurmak, bunu nasıl göz ardı edebiliyorsunuz ?
tüm hibritlere kıstas olmadan yapsalardı samimiyetlerine inanılırdı.
Yav zaten bi araba parası da vergiye gidiyordu. Bu ne cari açıkmış? Açık mı kara delik mi belli değil
Clio ucuzlarsa lüks tüketimi engellemez ithalatı kısmaz hatta dışarı çıkan para dahada artar sonuçta ötvsiz fiyatı aynı olacak devlet aldığını kısmış olacak 5bin lirası eksik olduğu için alamamış adamda gidip araba alabilecek örnek olarak
e180 ötvsi artarsa arabanın toplam fiyatı arttığı için ötvsiz kısım olan ve yurtdışına giden para azalacak yada en azından artmayacak yada en olmadı hala aynı talep varsa bile devletin kasasına giren para artacak
G plakayı da haftalık izne getirdiler moraller bitik
Cari açık ile bütçe açığı çok farklı şeyler...
10 Liralık ihracat yapıyor ve 15 liralık ithalat yapıyorsanız 5 lira Cari açık verirsiniz... Bu parayı bir şekilde bulmanız gerekir ve bunun içinde ülke borçlanır... Ve bu açık büyüye büyüye gider ... Çok fazla ithale dayalı tüketim olur ve devlet ötv kdv trt payı bandrol zilyon tane vergi alır ve cari açık sayesinde bütçeye ciddi gelir yazarsınız ama sonu iflastır... Çünki borçlanarak yaşamanın bir limiti ve sonu var.
yaw arkadaşlar bazen öyle bir yazıyorsunuzki batsak yiyecek ekmeğe muhtaç kalsak mutlu olacak gibisiniz valla
hani hükümet gitsinde darbe olsun demekle aynı şey
onlarada yaparlar inşallah
bu khk ayağına yapmak isteyip yapamadıkları çoğu şeyi sırayla gündeme getiriyorlar
G plaka
düşük ötv li arabalar falan bana kalsa hepsini oysunlar zaten
o düşük ötvli araba g plaka vs ben vergi ödüyorum o ödemiyor şekli aslında benden çalıyor başka birşey değil
vergi tahsilatı düzgün yapılabilse bu kadar yüksek vergi oranıda olmaz zaten