En doğru tespit.
Printable View
su an satilan araclarin yaklasik %96 si 1.6 motorlu araclar %3 u 2000 cc alti ve %1 ide 2000 cc ustu araclar
hal boyle olunca devletin 1.6 motorlardan aldigi vergi kesmemeye ,asil kaymagi almayi bekledigi ust motorlu araclaraki vergi yok gibi bisey olmaya basladi
halbuki ilk etapta bu kadar salak sacma bir duzenleme yerine 1.6 yi sabit tutup 1.6 motor ustundeki vergiyi azaltsa satislari canlandirmayi denese totaldeki %4 luk kesim sayisini en asagi 2 katina cikarsa gelirdeki artis bariz olabilir
yani soyleki %45 otv li 520i alacagima %60 otv li 520d alirim biraz daha ekler sende kazanirsin bende az farkla cok daha iyisine sahip olurum
lakin bu sekildeki duzenleme sahsi fikrimce satis adetlerini dusurur ve vergi kaybini kurtarmaz
insanlari yine ucuz olan 1.6 araclara yoneltir gelir degil yukselmek asagiya dogru bile inebilir
yani atiyorum 1.6 passat alacagina 320i 520i aliyorken fiyat artacagi icin yine passata donecektir
kisir dongu aslinda su dolu kabi saga sola oynatmak bu hic yukardan su eklemeye bakalim mantigi olamaz bu
He denedin olmadi toptan %45 lik otv yi artirirsin olur biter bizde tam olarak donumuzu kadar soyulmus oluruz
alistik alistirildik nasil olsa..
Ötv zaten başlı başına sakat ve saçma bir uygulama bana kalırsa. Eğer açık kapatılacaksa bu araç alan vatandaşın cebindeki paraya el atarak değil üretim yaparak olur. Üretmeyen bir ülke eninde sonunda dibe oturur. Kalkıp kuzey avrupa ülkelerinden örnek verecek olan varsa otursun GSMH sıralamalarına baksın sonra "ama norveçtede vergiler çok yükseğğk" desin. İyice cılkı çıktı bu ötv mtv hikayesinin, kalkıp oh iyi oldu süper oldu diyenler var. Bu ekstra parayı neden ödüyoruz biz sürekli demek yerine adaletsiz oldu falan demek ciddi saçma kimse kusura bakmasın. Mtv konusunda da daha önce de söylendiği gibi bu işin normal ve akla uygun olan hali emisyon değerlerine göre belirlenmesidir.
Sadece 2 kriter olmalı vergi icin;
1. Araç fabrika çıkış satış fiyatı
2. Emisyon değeri
inşallah, lüks sınıf küçük hacim diye orta ve alt sınıf araçlara ötv zammı iteklemezler