kendi petrolünüi çıkartan kendi benzinini üreten kendi sondaj makineleri rafinerileri olan firmadan korkmıycan adam ne çıkardığını ne ürettiğini iyi bilir arkasında durur.. bp asırlık firmadır bu açıdan. ben bp yi tek geçerim.. Fakat bp de ne yazık ki istanbulda benimde sıkıntı çekdiğim istasyonlar oldu.. biriyle baya bir tartışdımda soğudum o yüzden ..
opet mehmetçik vakfı olduğu sürece alırım diğerlerinden almam..
total iyidir kafanız rahat olsun onlarda kendi yakıtlarını kendi çıkartır üretir imal eder ama istasyon sayısı çok azdır..
lukoil de şehir merkezlerindekinden alırım neticede dünyanın en büyük onikinci firmasıdır onlarda kendi yakıtını üretir.. ama uzun yolda almam o riske girmem..
Alpet dende tophanedekinden benzinim dibe gelmişse alırım yıllardır uzun vadede ordanda yüzlerce defa yakıt almışlığım vardır daha bir sıkıntı yaşamadım.. avcılardaki şubesindende bir kaç defa almışdım.
Bunun dışında uzun yolda alıcaksam bilmediğim yerse üç büyüklerden dışarı çıkmam shell,opet,po ..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Mola ustasyonlari Uspet in devaminidi,Batman lilar.
Sonra mardinli ozturklere satildi. Bilneyen arkadaslarda bu isler hakkinda yorum yapip lutfen yanlis yonlendirmeyin.
Bp dahil bir cok sirket tupras dan yakit alir. İthallerde var...
İstasyon da bitiyor is.
hepsi tüpraşdan alıyor kendi yakıtını üreten firmalar yakıttan anlar ne sattığını ne aldığını bilir muhteviyatını kalitesini bilir.. ona göre katkısını markerını ıvırını zıvırını koyar yakıta satar.. demek istediğim bu.. yoksa tabiki meksika körfezindne bp buraya yakıt yollamıyordur..![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Herkes tupras dan almiyor ki tupras da herkese yetemez. Ayrica pahali. Sadece ikmali cesitlendirmek ve riski dagitmak icin 5-6 ayri ulkeden ikmal yapiliyor.
Seni bozmak icin falan yazmiyorum. Ama tam bilinsin yada tam bilinmeden yazilmasin,cok yazan arkadasim var. Kimi ucuz oldugu icin gidiyor kimi ahmet mehmet den duydugu ile...
Meksika korfezinden cikan petrol islenip Turkiye ye bile gelebilir. Mesela turkiye ye amerikadan yakit gelir mi? Geldi ve geliyor....
Neyse pis isler bunlar,ben tuprasin icinde fabrika sahibi oldugum icin,malesef bu ahlaksiz sektorun icindeyim...
yok yaz tabiki .. benim fikrim yakıt konusunda sabit eski kafalıyım o konuda.. eski ve büyüklerden şaşmam..benim için yazmadığınıda biliyorum sanırım benden önceki sohbetlerle ilgili..
yani gidip mahopet bilopet den yakıt almam..![]()
Enerji Bakanımız bir keresinde (LPG için) "Biz gerekli kontrolleri yapıyoruz. İçiniz rahat olsun, bütçeniz nereye uyuyorsa oradan alın" demişti. Canlı izlemiştim. O günden beri nerede ucuzsa oradan alıyorum. Bu aralar LPG'yi Class(Milangaz)'dan alıyorum hem ucuz hem scud menzilli![]()
M50b30 - Bumblebee...
Super ozetlemissin,bravo! Vatndasimiz mahopet den aliyor ucuz diye ama o an etkisini gormuyor,30.000km sonra basliyor sikintilar. Zaten alir almaz sikinti yaratiyorsa o mazot degildir.
Tr de hirsiz olan firmalar bellidir,bugun olmasa bile yarin caninizi yakar. Demiroren-mola vs bunlara ornek...
Lpg de istasyonda biter is,dispenserden calan cok. Ve otv yolsuzlugu ile fiyat rekabeti yaparlar. Class iyi bilir isleri...
büyük markalarda anladığım kadarıyla olay istasyonda bitiyor , peki bu istasyonlar hiç denetlenmiyor mu ? yakıt tanka koyuldu 3 gün sonra istasyon sahibi bastı üstüne katkıyı bunu engelleyecek bir denetim mekanizmaları yokmu ? yada farklı bir sistemleri bilmediğimden soruyorum
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
Enerji bakanın sektor hakkında ne bılıyor,sorguladın mı?
Denetlenıyor tabı ama bellı markalar dısında denetleme daıma delınır.
Otomasyon var,satamazsın kacak akaryakıt ama turkıye de o sıstemıde aldatıyorlar.
Marker var ama onunda yolunu buldular.
Buarada bır cok ısde adamına gore calısır ayrıca kolaylık vergısı herseyı cozer...
Aytemizde bayilerini denetliyor hem açık hem kapalı şekilde. Gizli müşteri sistemi ile bayilerini denetleyip bayileri notlandırıyor.
Bazı istasyonlarda 240 tl ye dolan depom ne hikmetse bazı istasyonlarda 280 tl yi buluyorki depoyu kurutsam o kadar yakıt alabilicek bir depo yok arabada..
Ucuz alinan istasyonlarin cogunda olur ama bu kadar fark etmez. 10-12 tl fark etmesi gerek hirsizligin.
Mazota 7krs bekliyorum.
Bi dümen vardır elbet. İktidar başa gelirken "Ekonomiyi her daim canlı tutmak için bazı özel metodlarımız var" demişlerdi. Kanaatimce bunlardan birisi şehir içlerindeki bozuk yollar ve belediye tarafından ustaca hazırlanmış yol tuzakları olmalı. Siz çukura düşüyorsunuz aracınız hasar alıyor. Para harcıyorsunuz piyasa canlı kalıyor, vergi ödüyorsunuz ekonomi canlı kalıyor. Belki bu yakıt olayı da öyle birşeydir.
M50b30 - Bumblebee...
Konu hakkinda bilgili oldugunuz icin sizden alinti yaparak yaziyorum. Sorum oncelikle size. Bilgisi olan diger arkadaslar da yazabilir.
Gecen gun po dan gaz aldim. Aracim cogunlukla 40-41 lt gaz alıyor. Piyasadan 15kurus ucuz diye. Hem de sizin burda yazdiklarinizin ustune bilinen firma diye po dan alayim dedim. 44 litre gaz basti araca. Nasil bir durum veya hile vardir bunda?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)