@Mehmetmert in Golf üydü o konu,,
Printable View
@Mehmetmert in Golf üydü o konu,,
kurumsallık falan diosunuz da kısaca bişey sorucam şu kadın 190 istese yeridir diyenlere. Alkollü birisi gelip arabanıza çarpıp birader ok kusurluyum hasarını karşılarım değer kaybını da karşılarım dediği zaman siz yok olmaz bana 0 araba mı ver diosunuz ya da diyeceksiniz. Kadın belli ki sosyal medyayı kullanarak işi kazanca çevirmek istiyor sizde ışık tutuyorsunuz. Ben olsam bende şirketin yaptığını yaparım. Gel kardeşim ne kadar hasarın şu kadar. Ne kadar değer kaybın o da şu kadar. OK ister araban burada yapılsın ister başka yerde yapılsın bize fatura edilsin biz ödeyelim değer kaybıda hesabınıza geçilsin konuyu kapatalım derdim. Aman kimse duymasın al sana astra falan yalan. Yanımda çalışan herifin bu işi yapması demek benim enayi gibi 40 lık arabaya 90 vereceğim anlamına gelmez. Hata yapıldıysa çözümü de bu. Mahkemeye gidersende daha fazlasını alamazsın zaten. İstersen ekime istemezsen s.me kadar kadar der geçerim.
@kelalper
Abi iyi de; yoldan geçen herhangi biri yapmamış kazayı. Sanayideki tamircide, özel serviste de olmamış. Yetkili servisin yetkili elemanı aracı çalıp da kaza yapmış. Utanmasalar -daha doğrusu araç bağlanmasa- belki de müşteriye söylemeden tamir edip verecekler aracı. Aymazlık diz boyu yani.
Ben olsam ben de yardırırdım. 90'sa 90 bin, sıfır araçsa sıfır araç. Şirketin, markanın itibarını düşünüyorlarsa böyle yapmalılar. Aksi takdirde çok daha pahalıya patlayacak.
Naz reis'in avukatı açıklama yapmış. Ya herro ya merro diyorlar özetle. İlk başta istedikleri (65 bin+ masraflar) teklifini de geri çevirmişler. Helal olsun. Paraya tamah etmeyen insanlar da var memlekette.
Av. Osman Demirsoz (@avosmandemirsoz) | Twitter
Bu kadarı yeter herhalde skandalın boyutunu anlamak için. Tek bir bayi koskoca markayı ne durumlara düşürdü be.Alıntı:
Baska insanlarin da magdur olmamasi icin ne gibi onlemler aldiklarini aciklamadiklari surece uzlasma masasina oturmayacagiz.
Bu olayi ogrendikten sonra yetkili servise aracini birakmaya korkan insanlarin kaybolan guvenini tekrar kazanmadiklari surece uzlasmayacagiz
Servis içinde yanlışlıkla duvara sürterler. Zararını karşıla yolla olur.
Sen adamın arabasıyla alkollü gez, kaza yap olursa dibine kadar sıfır araç vb. istenir.
abi aslında ilk başta kimse yok vs dememiş anlaşmaya ama servis yan çizip ufak hesaplar yapmış yani en azından ben oyle anladım yazılanlardan
haliyle iş boyle olunca karşı tarafta işi farklı boyuta çekmiş en başında çok ufak garantilerle yazılı olarak da garanti verselerdi çoktan kapanmıştı bu dosya
Avukatın yazısı tutarsız. Yargıya taşıyacağını belirttiğin bir konu için neden hala karşı taraftan dönüş beliyorsun.
Çıkarsın mahkemeye davan görülür, sonucu paylaşırsın biter gider.
Kaldı ki ilk talebine yakın bir teklif gelmiş firmadan. (firmayı asla savunmuyorum)
Cadı avına çevirmenin de alemi yok. Anlaşmamızı yapalım ve siz de bir özür mesajı yayınlayın dersin biter.
Hem mağduriyetini gidermiş olursun kişinin hem de imajını biraz da olsa düzeltirsin. Bu 2 taraf içinde kazançlı olur.
Sosyal destek gelince biraz olaya bakış değişmiş amaç üzüm yemekten çıkıp bağcıya dönmüş gibi hissettim ben.
Servis %100 Haksız. Ben Opel Global'in olaya el atıp konumu gereği sulh ile olayı çözüp sonrasında servis ile görüşmesini beklerdim ama gördüğüm kadarıyla kendilerini temsil eden Servisin yaptığı hatayı kabullenmemişler.
Kendilerine açtıkları yaranın farkında değiller.
Ya o değilde nasıl bir servis ehliyeti olmayan birine aracı, araç sahibine götür diyebilir. Benim takıldığım nokta da burası. Sen çalışanının ehliyetinin olup olmadığını bilmiyor musun da veriyorsun aracı?
Bence başta, aracı alıp kişiye gereken yaptırım yapılıp yerine sıfır araç verilse idi olay kapanacaktı, üstüne opelin büyüklüğüne bak denilecekti. Şuan ise yeni araç alma arifesinde opel araçdan çekinir oldum.
Benim anlamadığım olay servis yüzde yüz haksız ve eline yüzüne bulaştırdığı aşikar.Peki bu olayı Opel Türkiye duymuyor m?
Şu keşke benim başıma gelsincileride anlamak zor Allah korusun kimsenin başına gelmesin dertsiz başa dert uğraş dur
Bu olay doğrudan bir şahıs aracına denk gelseydi, o servisi başlarına yıkardı manyağın biri. Şimdi kadın araç sahibi değil (vekaleti varmış), aracın sahibi firma da ilgilenecek durumda değil. Bayi nasılsa uğraşamazlar deyip olayı kapatmaya çalışmış. Fakat kadın da ayrı bir arıza çıkınca çuvalladılar.
Çalışanın ehliyetine gelince; elbette kimse her gün ehliyet kontrolü yapmalarını beklemiyor. Yalnız her gün binlerce liralık araçları kullanan bir çalışanın denetlenmesi gerekirdi. Ayda bir olabilirdi mesela. Şoförlük gerektiren işlerde çalışanlarına kontrol yapan firmalar var zaten. (Rasgele ehliyet ve alkol kontrolü yapıyorlar).
Ben servis olsam yapacağımı söyledim hata yaptığım zaman hasarını vs karşılarım değer kaybını da karşılarım 0 araba istiyorsa indirimde yaparım ama enayilik yapmam. Başındaki gibi de ne yedirebilirsem de denemem. Daha önce yerde işlettim ve bi sorun olduğu zamanda bu şekilde çözdüm. Müşteri daha ne olacak demeden bunları yapınca müşteride bişey demedi diyemedi. Kazayı yapan elemanı da işten çıkarmam senet yaparım çalışarak öder. Bi daha arabaya el süremez. Paspas yapar çaycılık yapar öder.
Bide şöyle bişey var ; bu gibi konularda bazı çakal kişiler araba sahibine diyor ki ben zararını karşıliim arabanın vekaletini bana ver ben uğraşiim üstüne ne koparırsam benim diyor. Kiralama firmaları gibi firmalarda uğraşmamak için kabul ediyor ve üzerine bu şekilde ipotek koyduruyor. Bunlar ilk defa olan şeyler değil. Denizcilik sektöründe çok olan şeyler. Genelde kaptancılık oynamak isteyen tekne sahipleri belgesiz olarak koca yatı kullanmaya çalışırken ya marina pontonuna ya da yandaki tekneye falan zarar verir. Hasar gören takne kaptanıda çakallık yapıp patrona sen uğraşma ben hallederim der karşı tarafı söğüşler.
Sürekli yetkili servisleri kullanmaya çalışan birisi olarak markanın ülke yöneticilerinin bu tip kepazeliklerde ne gibi bir tutum aldıklarını ve olayı nasıl sonuçlandırdıklarını öğrenmek isterim. Gözüken hala daha işin içinden çıkamadılar.
Konuyu güncel tutalım bakalım...
arkadaşlar opel de yönetici olan birisi olarak söylüyorum. konu ile ilgili tüm merkez bu konunun üzerinde deli gibi çalışıyor sonuçlanınca detaylı bir açıklama yapacağım forumdaşlarıma...
bazı insanların araçlarıyla sadece maddi değil manevi bağıda vardır.. bakarsın adama 10 trilyonluk adamdır porsche panemerasıda vardır ama bir köşede 10 bin 20 bin liralık arabasıda vardır ve severekde biniyordur..
bazı insanların için araçların ayrı manevi bir değeri bağı vardır.. 10-20 bin liralık araca gider 30-40 bin harcar gözünde büyümez bile..
belki o şahsın maddi durumu kötüyken belki çok zordayken yada anne babası yaşarken yada buna benzer araçda anıları olabilir çok kahrını çekmiş olabilir o araba v.b yani insan manevi bir bağla bağlanmış olabilir.. kısaca alıp vurup al sana aracın değeri denmesi bana çok tuhaf geliyor.. belki o adamın o paraya gram ihtiyacı yok. manevi yanı o adam için paradan belki kat ve kat daha önemli..
Yazdığım tamamen genelleme ve tahmin ama bana ters geliyor al şu parayı sus gibisinden denmesi..
siz bir musterinizin araciyla kaza yapsaniz napardiniz ? muhtemelen mahkemeden cikan cevap deger kaybini oder arabayi tamir eder geriye teslim etmek olur. 2 secenek var arabanizi satin aliyoruz demek , kasko eksperi gelip bakar bu araba kac para eder . Dona kadar alma falan olmaz.
gürses çalışanlarıyla opel odakta denk gelmiştik eğitimde nasıl bir bayii olduğunu belli etmişlerdi o günlerde şaşırmadım olaya
Konu sürekli güncel kalsın . Unutulmasın ,başkalarının canı da yanmasın.
Unutulmasın !
Sonucu ne olacak merak ediyorum. Ama firma buyuk prestij kaybetti sacma tutumuyla.
Kariyer.net 'te Gurses Opel genel mudur ve bir cok personel ariyor :)
Tesaduf mi diyelim ? :)
Kariyerde gm ilanı görmedim kanka link varmı?
Gurses Grup İş İlanları - Kariyer.net
Buna başvurdum bakalım kısmet hahah :) ;
http://www.kariyer.net/is-ilani/gurs...ismani-1654376
GENEL NİTELİKLER
GÜRSES GRUP OTOMOTİV OPEL BAYİLİĞİMİZDE İSTİHDAM EDİLMEK ÜZERE;
*Tercihen ön lisans veya lisans mezunu,
*Hasar Danışmanlığı konusunda en az 3 yıl deneyimli,
*Hasar ekspertizi ve sigorta mevzuatına hakim,
*Müşteri memnuniyeti ilkesini benimsemiş,
*MS Office proğramlarını kullanabilen ,
*Raporlama yeteneğine sahip,
*Takım çalışmasına yatkın,koordinasyon yeteneği gelişmiş,
*25-35 yaş aralığında,
*Avrupa Yakası'da ikamet eden,
*Bay
HASAR DANIŞMANI PERSONELİ ARAYIŞIMIZ BULUNMAKTADIR.
İŞ TANIMI
Müşterinin hasar görmüş olan aracının hasar onarımına alınabilmesi için hasar tespitinin yapılması ve hasara ilişkin evrakların müşteriden eksiksiz teslim alınması ve ekspere iletilmesini sağlamak.Aracın serviste kaldığı süre içerisinde onarım aşamasının takibinin yapılması,onarımı tamamlanan aracın müşteriye prosedürlere uygun şekilde teslim edilmesi görev tanımı olarak belirlenmiştir.
Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun
Sektörde minimum 10 yıl, benzer pozisyonda minimum 5 yıl tecrübeli
Satış, pazarlama, lojistik, finans, insan kaynakları, ticari hukuk, yatırım yönetimi konularında teknik bilgi seviyesi yüksek,
Üst düzeyde liderlik, yönetim ve koordinasyon yeteneğine sahip,
Vizyon sahibi,
Öngörü ve çözümleme, planlama becerileri gelişmiş,
Süreç yönetebilen, uzlaşmacı ve paylaşımcı, dinamik, insiyatif alabilen,
Kurumu temsil ve iletişim yeteneği kuvvetli
Yenilikçi, stratejik ve inovatif düşünebilen
GÜRSES GRUP OTOMOTİV BÜNYESİNDE OPEL MARKASININ SATIŞ VE SERVİS OPERASYONUNU YÖNETEBİLECEK GENEL MÜDÜR ARAYIŞIMIZ BULUNMAKTADIR.
müdürüde ekmeğinden etti expertiz ben o müdürün yerinde olsam o adamı ....... bir müdür kolay olunmuyör.. :D
ekşi linkini de buldum, gürsesciler inanması için :)
gurses opel'in genel mudur araması - ekşi sozluk
opelciler mutsuz :)
sosyal medyanın gücü.eskiden olsa bu olaylar unutulur gider.şehir efsanesi olarak anlatılırdı.