chevelle Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşım burda ''bak ben yazdıkça nasıl da sinirleniyorlar'' diyip eğleniyo musun sen? Çünkü yazdıkların gerçekten mantık dışı. Ne iş yapıyorsun, ne kazanıyorsun bilmiyorum ama asgari ücretin yeterli olduğunu düşünüyorsan sen o ücretle mutlu mesut yaşamaya devam edebilirsin. Bu arada asgari ücret bile yükseldi diyorsun da bazı iş verenlerin 1300tl'nin içine yolu-yemeği de kattığını biliyor musun? Çıkıp asgari ücreti şu kadar yaptım demekle olmuyor o işler, devlet uygulanıp uygulanmadığını da kontrol etsin bir zahmet. Ayrıca o kadar geçerli bi rakamsa bu devlet büyüklerimiz de 2600tl maaş alsın.Bak asgari ücretin tam 2 katı hem de. Bitirebilene aşk olsun.
90larda da ekomimiz şahane değildi evet, ancak pek çoğumuzun annesi ev hanımıydı, bir baba çalışıp bir evi geçindirirdi. Sadece babamın çalışmasıyla 4 kişi çok şükür doyururdu karnımızı. Şuan gereksiz bir lüks merakı ve tüketim furyası var, bunu kabul ediyorum. Asgari ücret alan adam bile 3000tl lik telefon alıyo vs vs. Ancak bunları yapmayan kişinin de geçinebileceğini söyleme bana.
Çok çok uygun rakamlar yazarak bir hesap çıkaralım;
600tl kira
90 elektrik, 50 su, 60 internet, yaz-kış ortalaması alarak 100 de gaz diyelim: 300
haftalık mutfak gideri 75x4: 300
Şu hesapla 1200tl'ye ulaştık. Giyim nerde? Sosyal yaşam nerde? Çocuk olursa onun giderleri, eğitimi için harcanacak para nerde?
Troll yapıcam diye bu kadar da saçma sapan yazılmaz.