User Tag List

Sayfa 8/13 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
242 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Kapanan dükkânlar ve iflas eden esnaf (alıntıdır)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lüks tüketimle, eşyayla, kısacası kapitalist bir yaşamla medeniyete ulaştığını sanmak ancak 3. dünya ülkelerinde olur, medeniyetle modenizmi karıştırıyoruz ve batının oyununa geliyoruz,ve biz akıllanmamışız gibi 150 yıl önce bunları yaşamamış gibi, 80lerde yaşamamış gibi her seferinde kucağa oturuyoruz..

Mutluluğun kaynağınıda buralarda aramak başka bir ironi, adam/kadın alışverişle mutlu oluyor hayat amacı filan hale getiriyor.Sonra daha çok çalış daha çok borçlan ben neden mutsuzum başlıkları, gelsin antidepresan vs..

Başta şu tvden filan uzaklaşmak lazım, formül belli çok okuyun ve çalışın, biz demeyi öğrenin.

kesici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün gazetede elma üreticilerinin haber vardı adam 30 kuruştan elmayı veremiyoruz almıyolar diye ağlıyordu. Bugün istanbulda kilosunu 4 liradan satıyolar. Mangonun kilosunun Türkiyeye iniş fiyatı 80 kuruş. Tanesi satılıyor 6 liraya. Daha neyi konuşuosunuz yaw. Üretsekte bişey farketmiyor. Satan herifler yamyam oldukları için üreticiyi yaşatmama derdinde.
    Abi bir maldan 10 kişi ekmek yerse sonucu bu olur. Aynı ticariler gibi. Plaka sahibi galeriye galerici kendi karını koyar, ondan sonra kiralayana o da kendi karını koyar, en sonunda şöförde günde 500 Tl üzeri para kazanırsa cebine kar kalır. Esenler halde de durum aynen böyle. Benim otelde işler iyi olunca Doubletree'nin barına gidiyorum çok güzel rus kızlar var, onlar bile ilk gelince çok ucuzlar ama geçen birisini aradım 2000 Tl istedi dedim ne ayaksın lan sen altından mı dedim artık patronu varmış

Maxiboost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Talih.b16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aga sen ne anlatıyon ne büyüyor? herkes yazmış patlağız diye,
    yok telefon yok araba alıyomuşuz, para oraya gidiyomuş çok gülüyorum şuna
    ne olucak maaşı alıp mağaradamı yaşayalım hayvan gibi. 1350 lira asgari ücret hee büyüyoruz.
    ben düz vatandaşım kardeşim rusyayla ne oldu, turist niye gelmemiş, israille sorun ne ben bunu bilmem, bunlar başımızdakilerin işi.
    yok gezi oldu, yok şu oldu yok bu oldu, bunlar benim suçummu? insanız hayatın içindeyiz görüyoruz herşeyi , insanlar artık sarma sigara içiyor.
    para yok para. bunlar yaşanırken herşey çok iyi merkez bankası şunu açıkladı, tefe bu tüfe bu on numara herşey toz pembe anlatıyorlar.
    buna kızıyoruz biz bu halk insan gibi yaşasın başka derdimiz yok
    Ya asgari ucret bile yukseldi nasil boyle konusuyorsunuz anlamiyorum. Ekonomi kotu olsa, guclu Turkiye, guclu ekonomi olmasa asgari ucret nasil yukselsin. Vesvese dediginiz verileri destekliyor bu artik o nasi olcak? Demek ki gercekten toz pembe. İssizlik bile dustu kabullenemiyor kimse. İs begenmezler kaldi piyasada, adama gel calis diyosun yok diyo. Suni issizlik resmen

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    temeli atılmamış projeden 750 binlik daireyi almak için 1 saat sıra bekleyen müşterim var , bazıları hayatından çok memnun
    tabi ya ...

mody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne dediler; "yeni yapılan köprülerin geçiş ücretleri pahalı değil, eskileri ucuz"
    Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "kim esnaf olun dedi okuyup memur olaydin salla basi al maasi. ", "azicik asim agrisiz basim"

ErayCerit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "kim esnaf olun dedi okuyup memur olaydin salla basi al maasi. ", "azicik asim agrisiz basim"
    baba memurmuydu ?

chevelle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşım burda ''bak ben yazdıkça nasıl da sinirleniyorlar'' diyip eğleniyo musun sen? Çünkü yazdıkların gerçekten mantık dışı. Ne iş yapıyorsun, ne kazanıyorsun bilmiyorum ama asgari ücretin yeterli olduğunu düşünüyorsan sen o ücretle mutlu mesut yaşamaya devam edebilirsin. Bu arada asgari ücret bile yükseldi diyorsun da bazı iş verenlerin 1300tl'nin içine yolu-yemeği de kattığını biliyor musun? Çıkıp asgari ücreti şu kadar yaptım demekle olmuyor o işler, devlet uygulanıp uygulanmadığını da kontrol etsin bir zahmet. Ayrıca o kadar geçerli bi rakamsa bu devlet büyüklerimiz de 2600tl maaş alsın.Bak asgari ücretin tam 2 katı hem de. Bitirebilene aşk olsun.
    90larda da ekomimiz şahane değildi evet, ancak pek çoğumuzun annesi ev hanımıydı, bir baba çalışıp bir evi geçindirirdi. Sadece babamın çalışmasıyla 4 kişi çok şükür doyururdu karnımızı. Şuan gereksiz bir lüks merakı ve tüketim furyası var, bunu kabul ediyorum. Asgari ücret alan adam bile 3000tl lik telefon alıyo vs vs. Ancak bunları yapmayan kişinin de geçinebileceğini söyleme bana.
    Çok çok uygun rakamlar yazarak bir hesap çıkaralım;
    600tl kira
    90 elektrik, 50 su, 60 internet, yaz-kış ortalaması alarak 100 de gaz diyelim: 300
    haftalık mutfak gideri 75x4: 300

Şu hesapla 1200tl'ye ulaştık. Giyim nerde? Sosyal yaşam nerde? Çocuk olursa onun giderleri, eğitimi için harcanacak para nerde?
    Troll yapıcam diye bu kadar da saçma sapan yazılmaz.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu yazdığım olayların kişi ve kurumların yaşadığımız bu ülke ile hiç bir ilgisi alakası yoktur.. Tamamen fantezi dünyamdan uyduruyorum..

inşaat yaparsın projeden yan kuruluşun olan firmaya evleri kağıt üstünde daha projeden satarsın sonra elimizde hiç ev kalmadı hepsini projeden sattık son elli ev var gelin alın diye reklamlar verir balık avına çıkarsın tanesinede 1 milyon dolar falan çekersin imaj prestijya bütün evleri satmışın..

Saf vatandaş ali efendi veli efendide kahvede tv yi izlerken reklamlarda denk gelir yahuu kim alıyor bunca evi bir milyon dolara adamlar hepsini satmış helal olsun baksana der.. Ekonomi çok iyi yahu der..

o inşaat firmasının yan kuruluşunda emlakçı gibi pazarlama ekibiyle fellik fellik evleri 200 bin - 300 bin tl ye satmaya çalışır 3 yıl - 5 yıl boyunca..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bundan sonra bireysel olarak cevap vermeme kararı aldım. Her cevap verişinizden nemalanıyorlar, keyifleniyorlar ve söyledikleri, yaptıkları şeyler daha da popüler olmuş oluyor. tartışmaya girmemek, onları görmemezlikten gelmek ve açıkçası iplememek daha doğru bir yaklaşım olacaktır diye bi düşünce aldı beni
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya asgari ucret bile yukseldi nasil boyle konusuyorsunuz anlamiyorum. Ekonomi kotu olsa, guclu Turkiye, guclu ekonomi olmasa asgari ucret nasil yukselsin. Vesvese dediginiz verileri destekliyor bu artik o nasi olcak? Demek ki gercekten toz pembe. İssizlik bile dustu kabullenemiyor kimse. İs begenmezler kaldi piyasada, adama gel calis diyosun yok diyo. Suni issizlik resmen
    Asgari ücret yükselmeden önce ne alabiliyordu, yükseldikten sonra ne alabiliyor konusu önemli. Konunun başından beri okuyorum bana az şaka yapıyormuşsun gibi geliyor kardeş. Asgari ücret 950 lirayken simit kaç liraydı 1300 olunca kaça yükseldi. Kaldı ki asgari geçim miktarı 4-5 bin lirayken asgari ücretin 1300 lerde olması ayrı bir tartışma konusu. Mevcut hükümetin ( a ve ya b partisi farketmez) bu tip zamları yaparken nelerden taviz verdiği de önemli bir konu.
    Ha bir de eskiden sadece tofaşla renaulta biniyorduk bu gün vw'e biniyoruz muhabbeti ise çağın getirdiği şeyler. 1991 de bir çanak anten 1,5 maaşa alınıyordu şimdi 1 maaşa 10 çanak anten alınabiliyor. Çünkü çanak anten dünyada ucuzladı. Yani bu tip alabilmeler ya da ucuzlamalar hükümetin başarısı değil fiyatların düşüşüdür. Yani bundan 10 yıl önce 50.000 dolar olan bir araba bu gün kaç dolar ona baktık mı bu tip alım gücü artışlarının çok doğal olduğunu görürüz.
    Kısacası Türkiye'ye toz pembe bakmak büyük bir hatadır. İşsizlik düşmüş filan da değildir. Ha piyasada gizli işsizlerin olduğu bir gerçektir ama bu da isizliği sandığın kadar düşürmez.
    Traktörün 4 lira civarında yatın sa 2 lira civarında mazot aldığı bir ülkede kimse toz pembe hayaller kurmasın. Üreticinin 1 liraya ürettiği mal tüketiciye ulaşana kadar kimse üstüne kar koymasa bile 2 katı fiyata ulaşır. Çünkü akaryakıt pahalı dolayısıyla nakliye de pahalı. Üç yıl önce rusyadan saman ithal etti bu memleket. Sadece saman pahalılığı yüzünden bir dünya damızlık dişi hayvan kesildi. Şimdi teşviklerle hayvancılığı kaldırmaya çalışıyoruz.
    Kısacası deveye neren eğri diye sormuşlar. Nerem doğru demiş. Ama sen hiç bir yerim eğri değil diyorsun.
    Nadide şeyler değerlidir.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Maxiboost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulda en ucuz kira bin lira oda bulabilirsen çok çok zor.. asgari ücretli biri evli olsun hadi bir tane çocuğu olsun.. kirası bin lira olsun ..
    bu adamın çocuğununkişisel masrafları, okul masrafları ,üst baş kıyafet mutfak masrafı elektrik ,su genel giderleri bunlarda 2 bin tl olsun en iyimser rakamla.. bu adamın aylık maaşının en az 2-3 bin tl olması lazım.. asgari ücret artınca ne oluyor herşey güllük gülistanlıkmı oluyor..

asgari ücret arttırdılar akabinde her şeye bombardıman gibi zam yağmuru yapıp zaten o maaşa yapılan zam farkını erittiler..

sen işsizlik verisi nasıl yapılıyor biliyormusun git araştır tabiki 16-22 yaş arasını baz alırsan işsiz olarak düşük çıkar o yaşarda insanların çoğu bile demiyorum nerdeyse hepsi ya okuyor ya askerde.. sıkıysa 20 - 40 yaş arasını alsınlar bakalım kaç milyon işsiz var..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chevelle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşım burda ''bak ben yazdıkça nasıl da sinirleniyorlar'' diyip eğleniyo musun sen? Çünkü yazdıkların gerçekten mantık dışı. Ne iş yapıyorsun, ne kazanıyorsun bilmiyorum ama asgari ücretin yeterli olduğunu düşünüyorsan sen o ücretle mutlu mesut yaşamaya devam edebilirsin. Bu arada asgari ücret bile yükseldi diyorsun da bazı iş verenlerin 1300tl'nin içine yolu-yemeği de kattığını biliyor musun? Çıkıp asgari ücreti şu kadar yaptım demekle olmuyor o işler, devlet uygulanıp uygulanmadığını da kontrol etsin bir zahmet. Ayrıca o kadar geçerli bi rakamsa bu devlet büyüklerimiz de 2600tl maaş alsın.Bak asgari ücretin tam 2 katı hem de. Bitirebilene aşk olsun.
    90larda da ekomimiz şahane değildi evet, ancak pek çoğumuzun annesi ev hanımıydı, bir baba çalışıp bir evi geçindirirdi. Sadece babamın çalışmasıyla 4 kişi çok şükür doyururdu karnımızı. Şuan gereksiz bir lüks merakı ve tüketim furyası var, bunu kabul ediyorum. Asgari ücret alan adam bile 3000tl lik telefon alıyo vs vs. Ancak bunları yapmayan kişinin de geçinebileceğini söyleme bana.
    600tl kira
    90 elektrik, 50 su, 60 internet, yaz-kış ortalaması alarak 100 de gaz diyelim: 300

Şu hesapla 1200tl'ye ulaştık. Giyim nerde? Sosyal yaşam nerde? Çocuk olursa onun giderleri, eğitimi için harcanacak para nerde?
    hesap tamamen yanlış:

kira 600 tl -----------nakit
    faturalar 200-300 tl.. kredi kartı
    gıda 500 tl------------tabii ki kredi kartı
    giyim 300 tl----------- kredi kartı
    iphone akıllı tv vs taksidi 350 tl --- kredi kartının dibi
    kredi kartı asgari ödemesi 600 tl--- nakit

asıl hesap bu şekilde asgari kredi kartı ödemesi her ay 100 tl -200 tl artar minimum, sonucunda KK patlar...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hesap tamamen yanlış:

kira 600 tl -----------nakit
    faturalar 200-300 tl.. kredi kartı
    gıda 500 tl------------tabii ki kredi kartı
    giyim 300 tl----------- kredi kartı
    iphone akıllı tv vs taksidi 350 tl --- kredi kartının dibi
    kredi kartı asgari ödemesi 600 tl--- nakit

asıl hesap bu şekilde asgari kredi kartı ödemesi her ay 100 tl -200 tl artar minimum, sonucunda KK patlar...
    eğer arabası varsa:

LPG 300 tl----- 2. kredi kartı
    bakım vs 100 tl---2. kredi kartı
    kredi kartı asgari ödeme 500 tl- 1. kredi katından nakit çekim...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında çay simit hesabı yapılmış
    ASGARİ UCRET VE TAYİP ERDOĞAN - YouTube

Şuan güncel rakamlarla bir daha yapalım
    Ailede 3 çocuk
    Çay 1tl Simit 1.50tl
    Sadece tek öğün 2.5tl çarpalım 5 kişiyle 12.5tl
    3 öğün hesaplayınca 37.5tl
    30 gün boyunca 1125tl yapıyor
    Yani ay sonunda asgari maaş alan birinin cebinde 175tl kaldı
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chevelle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    600tl kira

bU YAZIYA Yorumum şudur, asgari ücretle tek kişi çalışarak ev geçindirilekse max tasarruf moduna girilmelidir,sosyal yaşam olmaz, giyimde yılda 1, örnekler kısmen uç..
    asıl sıkıntı 2500 alıp geçinemiyoruz diyip lüks yaşayan ı phondan bilmemneden vazgeçmeyen herşeyden şikayet eden tipler. Atasözü çok sevmesemde ayağını yorganına göre uzatıcaksın arkadaş,ülke olarak ne üretyorsunda o kadar harcıyorsun, ülke bireylerden oluştuğuna göre gelirin belli o kadar harcayamazsın..Harcarsanda şikayet edemezsin ülke ekonomisi şöyle böyle diye, ekonomiyi bizim harcamalarımız/gelirimiz belirliyor sonuçta..

chevelle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maximum tasarrufla geçinilebiliyormuş yani. Peki, teşekkürler. Aydınlandım sayenizde. Son olarak siz de aylık bir gelir/gider tablosu çıkarıp nasıl geçinildiğini yazarsanız asgari ücret alan vatandaşlar verdiğiniz bilgiden faydalanıp uygulamaya da geçirebilirler.
    Allah kolaylık versin herkese, ne diyelim..
    Saygılar, iyi akşamlar

ozyt1000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Büyük resmi goren zombi arkadaşları ikna etmek, veya fikirlerini değiştirmek için artık uğraşmıyorum.

Reel örneklerle, işsizlik, tarım, inşaat vb. sektörlerinde yaşanan krizi anlatmaya çalıştığınızda adam; "eski hükümetler olsaydı şu an daha beter durumda olurduk" minvalinde bir şeyler zırvalıyor. Sonrasında istikrar, başkanlık vb. diye full hamaset devam ediyor. Adamlar zaten vatandaşlıktan tebaya evrilmiş durumda.

sanırım sonunda bizde onların içtiği sudan içip "zombi" olacağız ve hep beraber büyük resme bakarak ayran içeceğiz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler