Abi durum buysa at linki millet yararlansın daha kaç tane alıcaksın 2 tane almışsın zaten valla şikayet ederim.
Printable View
Abi durum buysa at linki millet yararlansın daha kaç tane alıcaksın 2 tane almışsın zaten valla şikayet ederim.
Ben en çok faturayı mavi kalem ile karalamasına güldüm. :)
Konu sahibine pm atıp adresi öğrenmeye çalışanlar toplanın bi bişey dicem :)
Ben 300-500ün pesine düşmem emin ol,adam sonuc olarak gidip calmamis. Magaza faturaya 50 tl olarak da yazmis. Magazaya satin alirken bu adam telefon numarasini veriyor mu? Evet. Eger bi yanlislik varsa mağaza arar,beyfendi üründe bir hata olmuş ve sizde bu sekilde almissiniz ürünü gonderemiyoruz der olur biter. Alan memnun satan memnun görülen. Bu durumda adamin çoluk çocuğundan niye ciksin onu anlamadim.
bin lira peşin veririm.
Bence yarın sabah erken saatlerde alışveriş sitelerini dolaşacaklar olacaktır. En azından meraktan :D
Güle güle kullan.
Keşke okuduğunu anlayabilseydin. Çoluk çocuğundan çıksın tarzında bir beddua mı etmişim ben ? Uyarmışım orda bak dikkat et bu haksız bir iş, bu gün yüzün güler ama yarın bir gün bunun vebali sana başka bir yerden gelir demişim.
online satış siten olsa birileri böyle bir açık bulup seni zarara uğratsa aynı rahatlıkla cevap verebilecek misin merak ediyorum.
Adamın yaptığı apaçık yanlış, bir malı ederinin 40 ta 1 ine alıyorsun bunu da doğru buluyorsun. Bunun çalmamaktan farkı yok, normal de o telefondan 50 TL Olmasa adetlerce alacak mısın ? Hayır.
Yine hırısızn hiçmi suçu yok vakası. Benim ne inancıma ne dünya görüşüme uymaz bu . Ahlaki değil bir kere. Haramını da geçtim.
Bence sizde okudugunuzu anlayabilseniz. Siz "o para coluk cocugundan cikar" demissiniz.bende "niye ciksin onu anlamadim"dedim. Beddua ettiğinizi soylemedim zaten.
Online satış sitem vae diyelim,ben bu ürünü 1500 tlye koymuşum siteme,sonra adamin biri alisveris yapmış sitemden ve bakiyorum ki 1500 tlye koyduğum ürünü 50 tlye almış. Ben bu ürünü hazirlarken once fatura tutarina bakarim,sonrasinda yanlislik olduğunu görüp siteye bidaha bakarım. Sonrasinda eger yanlislik varsa,müşteri telefonunu arar sonrasinda sitemizde bir hata olduğunu,aslinda bu telefonun x ucrette olduğunu söylerim. Ondan sonra eğer kabul etmemisse dediginiz olur. Ama ben bi yanlis görmüyorum
siteyi dün uyarmama ragmen bugun halen aynı fiyattan urun satıyor
e al bir tane daha :)
kolpaçinoda güzel bir replik vardı..
kim kimi koparıyor kendi payının amk ...
sana Arçelik ile mutluluklar :D
bu konu bana aşağıdaki fıkrayı hatırlattı:
Bir gün Temel ve Sharon Stone aynı uçakta gidiyolarmış. Uçak bir adaya düşmüş, herkes ölmüş bi bu ikisi kurtulmuş. Birkaç gün sonra baktılar olmuyor, sevişmeye başlamışlar.. Bir süre böyle devam etmiş ama zamanla Temelin morali bozulmaya başlamış. Sharon Stone ile pek konuşmuyormuş, yalnız kalmak istiyormuş. Sharon Stone soruyomuş niye moralin bozuk ne oldu falan diye, Temel boşver deyip geçiştiriyormuş ama gün geçtikçe de iyice mutsuzlaşmaya başlamış. Sharon Stone da daha da ısrar etmeye başlamış, ne oldu bi sorun mu var niye anlatmıyosun diye.. Temel en sonunda "Gerçekten bilmek istiyor musun?" demiş, Sharon Stone da evet demiş, Temel gel o zaman demiş, sahile masayı koymuş, örtüyü sertmiş, rakıları açmış, mezeleri koymuş, oturtmuş Sharon Stone'u karşısına.. "ben bir aydır kiminle beraberim biliyor musun?.." demiş.
Ya işte böyle. Ben bir aydır 55 TLye telefon alıyorum, bıkıyor musun Techturkey?
bıkıyor = biliyor
lanet telefon:)
Çoluk çocuğundan çıkma durumu kimseyi ilgilendirmez doğru ama şöyle düşünelim bide.Atıyorum bakkalın acil işi çıktı yeğenini kasaya oturttu mecbur.Sen gittin bişe aldın fiyatını sordun,çocuk tam hakim olmadığı için karıştırdı fiyatı 20 liralık mala 10 lira dedi.Sen şimdi o malın 10 liradan pahalı olduğunu çok iyi biliyosun.Çocuk öyle dedi diye 10 lira verip çıkar mısın?Bence çıkmazsın.
Ama roller değişip ufak yeğen yerine büyük firmalar gelince 50 lira yazmışlar yazmasaymışlar oluyor.
Yanlız bu iki durum arasında etik ve ahlaki açıdan hiçbir fark yok :)
Hem soru soruyor hem bilgi vermemek için yırtınıyor...
http://i.hizliresim.com/88RkY7.jpg
linki verde bizde alak :D
Yaptığınız iş hırsızlıktan farksızdır... 2000-3000 Liralık bir malı 50 tl'ye almak demek budur.. Başınıza bundan dolayı bir iş gelirse hak etmişsinizdir.. Bu para ise sizden mutlaka en acı birşekilde çıkar...
Arkadaş aynısını telefonlarla yapacak bu gidişle. (donanımhaberciler duymasın, kahırlarından ölürler).
https://s13.postimg.org/v0nae7wmv/bdzhci_I.jpgresim yükle
donanımhabere konu açılsa siteyi 2 dkkada bulurlar aslında :D
Yazılanları okuyunca şok geçiriyorum resmen.
Tane tane anlatalım bence. Haram / etik / Ahlak / kavramını az çok bilen insan için anlamak zor olmasa gerek.
Ortada bir yanlış yok alan memnun - satan memnun denmiş. Satan nasıl memnun olabilir bu durumda ?
Hukuki açıdan ben olabilecekleri yazayım
Kanunda basiretli iş adamı kavramı diye bir kavram var. O kavrama göre ortalama bir zekaya sahip bir kişi bunun hatalı/eksik/yanlış olduğunu bilebilecek ise ortada bir aşırı yaralanma vardır.
Borçlar Kanunu Md:28 der ki
Açık nispetsizlik ifadesinden karşılıklı edimlerin objektif olarak tayin edilecek değerleri arasındaki farkın açıkça göze çarpması, toplumdaki ekonomik değer ölçülerini ve ticari ahlak kurallarına aykırı düşmesi anlaşılmalıdır.
Apaçık şu konuyu okuyan herkesin hemfikir olacağı bir durum kanun maddesinde varken hala "ben bir yanlış göremiyorum" demek ne demektir ben bir tanım yapmak istemiyorum.
Hem ahlaki hem de hukuksal bir yanlış var işin içinde. Beni ilgilendirmez ama eğri bir şeye de doğru demek.
Ayrıca yazdığım mesajı idrak etmekte zorlanan arkadaşlar için basitçe ifade etmek isterim ki.
Dini açıdan (haram) yanlış bulduğum için bunun karşılığını (ilahi adalat'e inanıyorum) sen görmesen de senden olanlar görebilir. O yüzden yanlışından dön anlamında yazdığım cümleyi farklı yere çekmek çok saçma.
Yapılan işin benim gözümde hırsızlıktan farkı yoktur.
daha sonra seni karakoldan çagırmasınlar
Temiz don atlet getiririz içeri girersen
Ulan maddiyat için kul hakkına değer mi, 1.000.000'da olsa haram' a değer mi? İnsanda biraz ar, namus olur.Bir de utanmadan ekmeğim diyorsun hala
Alemin akılısı sensin şimdi, nasıl aileler yetiştirdi sizi anlamıyorum ben?
Bu konuyu bize hava atmak için mi açtın ? Bakın ucuza telefon alıyorum ama size yok mu diyorsun yani ?
Forumda arinma gecesi lazim.
Aynstaynlar az otede oynasin 55TL ye
hukaksal durumunu sordum olayın acıs sebepım bu idi ar namus diyen sahsıyetler kendınıze muslumanlıgınıza bakın her kez kendı dinini kendine yasar yargılamakk kimsenin haddi diildir
dhye konu açıyorum siteyi bulurlarsa burdan paylaşırım :hihih::heyoo:
Firma telefonu sana 50liraya degilde , 5bin liraya satsaydi yine konu acacaktin dimi , x firma beni soyle magdur etti ne yapmam gerek hukuki yoldan hakkimi nasil arayabilirim vs vs. diye konu acardin bi magdur olarak. Bi adet ile yetinmeyip iki adet almissin farkli sekilde aldigin icin kaygin var... kardesim en kotu firma senden urunun bedelini tahsil eder
Asil konuya gelirsek ticaret ile ugrasip ugrasmadigini bilmiyorum ticarette hatalar olabilir, firmanin sucu ne ?firma o telefona %10_20 kar koyup satiyor , sen bide bu durumu diger postlarindan hatirladigim kadariyla ekmek teknesi olarak gormussun yazik ... gun gelir bu forumda magdurum diye bi konuya denk gelirsek hic sasirmamak gerek , gun gelir....
Burda laf eden bir çok kişi 55tlye bu ürünü görse ilk alacak kişilerdir
her seferinde konuya bakıp bakıp çıkıyom halen magaza linki paylaşan yok:)
Vay arkadaş, millet din iman mevzusuna çevirmiş okları. Adım kadar eminim bunu diyenlerin çoğu link gorsa sabahına alır aynı telefonu! Garip garip konuşmayın adam ne sormuş millet neyi konuşuyor. Size ne, bize ne. Vars bilginiz söylersiniz, vs vs vs
Özelden yazana ürünün linkini paylaşırım. Bu sabah bende satın aldım. pazartesi muhtemelen kargoya verilir.
teknosa şubeleri kapanıyormuş çalışanlarına mağazadaki malları 6 TL'den satmışlar, bugün duydum bir arkadaşımın arkadaşı teknosa'da çalışıyormuş ve tanesi 6 TL'den 2 tane iphone 6 almış, diğer beyaz eşyaları da aynı şekilde 6 TL'den vermişler, ama tazminat istememeleri için böyle birşey yapmış olabilirler diyorlardı, belki bu arkadaşın aldığı da elden çıkartılmak istenen ürün olabilir mi diyeceğim ama 1.500 yazsalar yine hemen satarlar muhtemelen