Tabi ki hiç şüphem yok televizyonculuğun ülkemizdeki durumu belli bizim bu program bizler için bi lütuf..emeğinize sağlık
Printable View
diğer bölümlerde bence program akışındaki atlamalar düzelecektir daha çok birbirine bağlı şekilde akar bölüm ama naçizane fikrim yapılan araçlara ve parkur çekimlerine biraz daha fazla vakit ayrılırsa daha iyi olur yapım aşaması gayet iyi fakat araçları pistte daha detaylı güzel açılardan biraz daha aksiyon halinde görsek daha enfes olur. :)
dışarıdan gelecek rakip ekipler de işin içine girse tadından yenmez
ona ne şüphe , yaptığınız işi burdan klavyeden bilmişçe yazmak gibi yapabilmemiz için çooook evrilmemiz lazım. 2 ekipte sanatkar bilgili insanlarla dolu.her zaman yanınızdayız fakat kurgudaki arkadaşlara forumu bir okutursanız eğer kaportayı kesip biçmekten ziyade jant göbeği uymuyor diye jant imal edilmesini gösterirlerse yapılan işin gerçekten el yapımı olduğu konusunda yerinde olacak.
tamam bizde kadınların yetenekli olduğunu biliyoruz ama hanfendinin yerçekimini bulmuş gibi enjektörler olmasın demesi baya bir yapay kalıyor.biraz fazla pohpohlandı 2nci bölümde sanki :)
yada durun ben size bir çay demliyimde sakin sakin konuşalım :)
editör bey , kurgu bey 4-5 bölüm sonra mutlaka taşlar iyice yerine oturacaktır . yinede siz gözucuyla arada eleştirileride okuyun ve şu programı biz bıkana kadar bize izlettirin lütfen.
Bu haftada çok güzeldi elinize sağlık. Motoru çalıştırabildiler
edit...........
Araclarin yapimi hakkinda cok bisey soylemeye gerek yok.. dusuk butce ve zamanla gayet yeterli bencede.. fakat o cekimler nedir oyle yaa... izleyicileri salak yerine koyuyolar... guya yarislar yapiliyor ama, yaris esnasimda biri digerini bekliyor bi o geciyor bi bu geciyor.. hepimizin dalga gectigi gibi fast and furious taki gibi 50 tane vites atis gibi, hangisinin kazandigi hangisinin daha hizli oldugu gibi sonucsuz seyler malesef havada kaliyor..
yarış sahneleri için de mantıklı olan ilk haftadaki gibi süre alarak yarışma sistemi olmalı bence. böyle geçme geçilme sahneleri için bekleme falan söz konusu oluyor. keyfi kaçıyor. tek araç çıksın süre alsın daha mantıklı bence.
Üçüncü bölümü de konunun ilk mesajına ekledim.
:)
Gündüz izleyememiştim, şimdi izledim.Güzeldi :)
verilen emek takımlar içinde çekip ekibi içinde şüphesiz ama daha iyi kurgu lazım bence 2. bölümde enjektör olayını ne abarttılar. bir seda ustanın yerine geldigi eleman nerede neden ayrıldı. badozlama konuya dalıyor program, değişkenlikleri belirlemeli. son olarakta araç seçiminde yazı tura yapılmalı ladaya karşı dodge çok acımasız oldu. tebrikler.
hakan abi sırf senin mühendislik çalışmaların için izliyorum :)
başarılar çok güzel program.
Abi ben çok sevdim programı. Pazar günü iki kere izliyorum o dereceyim :)
Program cidden uzun dönem olsun. Yeni bölümü heycanla bekliyorum, çarkçılar oleeeyy :)
Bu bolum en guzeliydi
Bu akşam ilk defa izledim bence gayet başarılı
Sanırım sizin ekip kazandı
Yolunuz açık olsun
Hakan abi, şuana kadar Tr'de yapılmış en iyi otomobil programından net 3 kat daha iyi.. Kurgusu hatası vs herşeyi tadı tuzu.. Üstdüzey bir iş ve bu işi anlayacak sevecek kitle değerini hakkını verecektir. Bence senelerr sonra bile tr'de böyle bir program cekilmişti denilecek bir potansiyeli var. Bu arada program iç yapım mı dış yapım mı ? Umarım yapımsal bir sorun olmaz da uzun süre izleriz.
Çok sağol. Gerçekten.
Bu program bir çeşit milat oluyor galiba.
Bunu KESİNLİKLE yaptığımız işi pohpohlamak adına söylemiyorum. Ama, Ammmmaaaaa, bu memleketin bir gerçeği var: Teknik bir millet değiliz.
Yani, biyel kolunun, sıkıştırma oranının, aktarma kayıplarının, caster açısının, direnç ya da potansiyometrenin ne olduğunu bilecek yapımcı, yönetmen, metin yazarı, kurgu elemanı, kameraman vs bulmak çok çok çok çok zor. Hadi bütün bunları biraz anladın, ekrana anlamlı bir şekilde yansıtmak bambaşka bir alevli çember.
Maddi olanaksızlıklar derken, kaynak teli ya da cıvata bulamamak değil mesele.
Mesela, tüm ekibin yönetmen ile aynı kafada olması önemli.
Ne bileyim, klişeleşmiş bir hikaye çekerken herkes havaya girer... Çocuk kızdan hoşlanır, kızın babası taş koyar, araya teyze girer, baba teyzeye abayı yakar, kızın annesi eniştesine kocasını vurdurur, çocuk kızın kalbini çalar, evlenirler, düğün marşını hapisteki enişte bağlama ile çalar diyelim. Burada hikayeyin akışını sağlamak kolay. Hem de senaryo var. Yönetmen "ağla kızım" der, kız salya sümük....
Ama, bizde senaryo yok. E, konu teknik, dolayısı ile doğal bir teknik akış lazım.
Tam da bunu yakalayabilmek önemli.
Hata yapıyoruz, hem de koca koca hatalar oluyor.
Bugünkü bölümde dış ses motosiklet zinciri gösterilirken "trigger zinciri" dedi mesela.
Olacak.. Bunlar olacak. Ama aşılacak da.
Onun için, gerçekten çok sağol.
Önemli olan niyetin iyi olması.
Bu bölüm çok güzeldi. Benim dikkatimi bir şey çekti her bölüm anahtarcılarda 1 usta değişiyor bilerek yapılan bir şey mi yani joker gibi mi ?
Son bölümü internet üzerinden izleyebilir miyiz ? Youtube flan yükleniyor mu ? Kaçırdım izleyemedim
Gözlerim doldu izlerken, yemin ederim duygulandım! Bu tarz programları özenerek izlerdim dıscovery de falan. Türkiye de böyle güzel işler olması çok ama çok hoşuma gitti gerçekten. Başarılar diliyorum umarım çok uzun ömürlü ve sayısı belli olmayacak kadar çok bölümlü olur.
Nacizane fikrim, yarışlar daha zorlayıcı ve kırıcı parkurlar da olursa tadından yenmez. Gerekirse iki takımda etabı çekici ile bitirsin :)
3. programda kullanılan terimler harika,Sinan abi devam edecek mi? sizleri yürekten kutluyorum Hakan abi.Keyifle seyrediyorum seyrettiriyorum.Umarım uzun soluklu olur.
Ellerinize sağlık bencede çok güzel bir program oluyor, nacizane elinizde imkan var ise gerçek bir hurdalıkta çekilse program daha çok farklı materyaller kullanılsa ve yarışlar daha gerçekçi ve kırıcı/zorlu olsa daha iyi. Örnek verirsek offroad araçları yapılıyor ama çamurdan geçiş etabı yok? Şahsen ben en çok çamurdan nasıl geçecekler diye merak ettim.
Bende şimdi internetten üzerinden izledim 3. bölümü. Gerçekten çok başarılı bir program. Anahtarcılar takımından bir usta epey sitem etti ve arıza çıkardı. Yok biz çok şanssızız yok motor çalışmıyor yok siz bitirdiniz biz daha nerdeyiz falan. Ne kadar dikkate alınır bilmem ama bu konuyla ilgili benim naçizane bir tavsiyem olacak :). Mesela programın başında araçlar branda altındayken daha kimse görmemişken kura yöntemiyle araçlar takımlara verilebilir. Mesela yazı tura atarak :) O zaman kimse ağzını açamaz...
bugün erken yatarım diyordum ama ilk bölümü izlemeye başlayınca hepsini tek tek bitirdim :) Eski yapılan işlerle bence kıyaslamaya gerek bile yok. İki lafı bir araya getiremeyen, fiberle araçları katledip "aerodinamik" ekleyen ustalardan sonra gerçekten üst düzey ve keyif verici bir program olmuş. Bölümler arasında da bariz bir iyileşme var :) İllaki hatalar olacaktır. Keşke son mesajda belirttiğiniz gibi tüm ekip bu işi bilen kişilerden oluşsa da kusursuz bir program çıksa ortaya. Ama bu imkanlarla bence ortaya çıkabilecek en iyi işlerden biri olmuş. Nacizane bir tavsiyemde her program başında ekiplere verilen ekstra parçaların belirtilmesi iyi olabilir. Mesela iki ekip içinde şu kadar aluminyum plaka, yarış koltuğu vs. hurdalar haricinde verildi gibi. Devam etmesini gönülden istiyorum. :) İnşallah çok daha iyi işlere imza atarsınız. Kolay gelsin şimdiden.
Trt belgesel tekrar veriyor şu an
izlemesi cok keyifli umarim uzun soluklu olur
Ara ara gelip kahyalık yapan dayi kim ? Otomotiv mühendisi flan mi yok kapi dar yok şasi olmamış flan. Sanane dayi dicen
Denk gelip izledim sonrasında 3 bölümü de tekrar izledim kesinlikle ve kesinlikle desteklenmesi gereken bir yapım. Tek temennim uzun soluklu olmasi emeginize sağlık
Elinize saglik, gercekten Turk televizyonlarina fazla bir yapim.
Eger yazmakta sikinti gormezseniz, ben bu projenin arka kismini da merak ediyorum. Yani fikir kim tarafindan ortaya atildi, teklif size hangi yolla geldi, diger ustalar nasil mudahil oldular anlatirsaniz sevinirim.
Cekim yapilan mekan da, sanirim Halkali Gumruk Tren Istasyonu, ya da ben oraya benzettim. :)
Son bir sorum var ancak ilgili fotografi gormemis kisilere spoiler olmamasi icin direk degil, asagidan soracagim.
---------- SPOILER-------------
cift dingilli toros hangi bolumde cikacak, en cok merak ettigim arac o :)
Çok keyif aldım gururla izliyorum..
Daha da iyi olacak inşallah..
Son bölümde herşey yerli yerinde ve tadında . Araçlar da çok iyi olmuş. Tüm ekibin ellerinie emeğine sağlık. Devamının daha iyi geleceğine eminim .
Genel olarak kalite belli bir seviyenin üstünde. Diğer arkadaşların da vurguladığı bazı şeyler senaryo usulü kurgu olduğunu belli ediyor. Ama bence en büyük sıkıntı, yarış anının montajlanması. Her kim yarışların montajını yapıyorsa, resmen tüm ekibin emeğini çalıyor. Ne parkuru tam olarak gösteriyor, ne de izlediğimizden bir yarış heyecanı alıyoruz. Ama en kötüsü, yarış esnasında görüntülerin x1,5 gibi daha hızlı şekilde akıtılması. Bu montaj tekniği en son cüneyt arkın'ın oynadığı 1970 yılı türk filmlerinde kullanılırdı. Yani şu montajcıya biri çıkıp, "aga sen napıyon?" diye sorması lazım. Çünkü herkesin emeğini resmen dalga geçer gibi harcıyor.
4. bölüm yayınlandı mı